Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Urak!
H Astra kombit mennyire képes cipelni az 1.3CDTI? -
TasiA
senior tag
Ja, az más, így értem. Teljesen más a futómű hangolása a Vecinek. Nem sport autó. A sebesség érzet az meg, hmm, jaaaaa. Ezért is akarom cserélni. En 90% pályázok/fő utazok és hangos az autó + túllépte a 15 éves kort, nem tudok assistance szolgaltatast kötni. Nekem pedig arra szükségem van. Mi lesz helyette? B Zafira, H Astra, de a legnagyobb esély J Astra, de abból csak 1.7 d re futja, az meg sanszos, hogy gyenge lesz.
( halkan ,ha nem tűnök önfényezőnek, az irmscher futóművel a B kombim osszehasonlíthatatlan a hagyományossal, teljesen gokartos, de mégsem pattog) -
w333
félisten
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volna egy J Astrám
Vettem rá négy gumit felnistől a nyárra.Le is cseréltem.
Viszont van nyomásőröm.
Csere után közölte velem az autóm,hogy gond van a nyomással a kerekekben.
Bevittem márkaszervizbe ahol közölték velem,hogy eddig szép meg jó minden de az új nyomásadókat újra kell programozni neki.
Ekkor egy fiatalember odament az autómhoz majd egy kis kütyüvel körberohant rajta 4 kereket érintve.
Am hozzáteszem gyorsan:
Tök korrektek voltak azt hiszem 1920 ft ba került volna cserével együtt.
Grátiszba meglett.
Na ezt a kis kütyüt nem lehet valahol megvásárolni,hogy ne keljen szervizbe rohangálnom ez miatt?
Valami olcsó verzióra gondolok esetleg Ebay. -
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Minimálba tolom.
Feltöltöttem, használd egészséggel.
Villamosságis barátom csak leblankolta a 2 vezetéket és összeforrasztotta majd zsugorcsővel szigetelte. -
zolikaDB
veterán
Lauda: ahha! Műhelyben CNC-ket takarítgatjuk motorlemosóval, az éveken keresztül ugyanodavert olajsaras forgácsot is hozza le egy kis spriccolás után, akkor gondolom a majdnem szép tiszta motoromra is csak jó lesz
Köszi a tippet!
trassher: jó a pulcsid, asszem nekem is ilyesmi van
, de jobban érdekelne, h tudod-e linkelni a leírást az ablakfelhúzóról? Mert biztos vagyok benne, h működnie kell, ugyanis azt mindegyik elektromos ablakos - kp záras G tudja, h duplán megnyomod a lezár gombot, kulcs be az ajtóba, ellenkező irányba egy fél fordulat, és felhúzza. -
Zsolt!!
aktív tag
Helló!
Másnál előfordult már hogy halk kattogó hangot hall a műszerfal felől? Gázadáskor hallom he elengedem abba marad. Lehet eddig is kattogott csak mostanában nem hallgatom a rádiót.

-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Igazibol nekem 2005-ota ilyen tiszta a motorter, na jo nem mindig, de alapjaiban veve sosem volt mocskos, miota nalam van az auto. Regebben hozzajutottam a novakleen nevu szerhez, mostanaban sima brigoval szoktam lemosni, abbol is a 2000-es viz alapu verziot ajanlom, nem a D3-at. Utobbi dragabb es budosebb, emellett foltot hagy a muanyagokon, a vizes alapu nyom nelkul eltunik es nincs visszamaradt szag utana, a piszkot pedig tapasztalataim szerint ugyan olyan jol eltavolitja. Nekem van itthon vegyszerallo pumpas flakonom, megteszi kiurult clin-es flakon is, ez mondjuk ha 1 alkalmat ki fog birni. Szepen a pumpas cuccal felviszed mindenhova a szert, a problemasabb reszeken ecsettel rasegitesz.
Utana levereted tiszta vizzel, ha van slag vegere valo ontozofej, azzal meg rasegithetsz, hogy a viznek is legyen valami ereje, vagy elfogod a slag veget, ez szerintem menni fog.Fontosabb elektromos reszeket takard le, motorvezerlo, gyujtaseloszto stb, latod en is letakarom mindig a vezerlot, pedig elvileg vizmentes, jobb vigyazni azert.
Elsore valoszinu nem lesz ilyen szep, ne add fel, a sokeves szutyoknak kell par alkalom, mire megadja magat.

-
trassher
addikt
"Komfort" elektromos ablak kész. 2 vezetéket kellett összekötni, távirányítóval második gombnyomására felhúzza az ablakokat.
[link] -
zolikaDB
veterán
(#56943) Petyyyyy: ugyanolyat, mint Calogero, Sonax. Az egyik legjobb ablakmosóm ever. Nem nyikorog tőle/vele az ablaktörlő, nem mázgál, és kb rendesen oldja a trutyit, ami ráhull a fáról.
(#56902) Lauda: hogyan takarítottad le így? Leírod a menetét?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ez biztos, h fehér. Volt ilyenem: Osram 2825HCBI
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
Akkor mégis csak több vele a munka, elvégre az akril az nem lakkozott. Az meg, hogy 25.000 egy elem és sokaknak nem tetszik azok így jártak.
Lauda: Köszönöm!
Mondjuk nem véletlenül fotóztam hátulról.
A motorháztetőt fényezni kell, nincs alufelni, klímahűtőt ki kell cserélni. Igazából belenyúltam egy igazi fospisztolyba amire lassan ráköltöm az árát az eddigi másfél év alatt. Az viszont biztos, hogy a lényegi elemek legalább 50%-át már kicseréltem vagy kicseréltettem. 4 óra után viszem villamosságis ismerőshöz. Megcsinálja, hogy távirányítóval záráskos automatikusan felhúzza az ablakokat. Ez eléggé hiányzott eddig.bazsimano: Tudom, hogy ez a standard ár. Engem az érdekelt, hogy miért van egy árban az akril és a metál fújása.

-
bazsimano
őstag
ahogy mondtam nekem teljesen mindegy
en csak tenyeket mondtam
nekem az volt a lenyeg, hogy rendesen megcsinaljak az automat 
de mindig jol jon egy megbizhato ceg, szoval ha gondolom akkor privatban elkuldened a ceg adatait? lekopogom, nehogy szuksegem legyen ra...szerk: amugy meg nem szeretem ezt a "haverom occsoert megoldja" dolgot
a lenyeg hogy profi munka legyen...ennyi...nekem ez a fontos. -
Slyer
senior tag
válasz
bazsimano
üzenetére
A 25 az már horrornak számít az ügyfeleknek, mert "a haverom lefújja 15-ért" feketén. Az nem számít hogy szarul, de le van fújva.
A 25 is kevés, de nem fizetik meg. Nem akarom megbántani senkit, de aki nem csinálja ezt, főleg nem hivatalosan, annak fogama sincs arról hogy milyen költségei vannak egy ilyen cégnEk.
-
Slyer
senior tag
válasz
trassher
üzenetére
Gyári technológia szerint már minden különlakkosból fújnak (bázis+lakk).
A fehér az egyetlen szín amit miis akryllal fújunk, a többi mint bázis.
Az hogy dupla annyi a munka vele nem igaz, a fújás pontjáig ugyanaz a menet, csak nem 2 rétek akryl megy rá, hanem 2 bázis, és 2 lakk.
Az hogy miért ugyanannyi: az ügyfélárak nyomottak. A reális ár a biztosítós. a metálnak többnek kéne lennie, de a többség hanyattesik még a 25 ezertől is.
Biztosítós munkák nélkül a javítók bezárhatnának. Nem lehetne kifizetni az alkalmazottakat, a bérletidíjat, nem lehetne fejleszteni, esetleg új csiszológépet venni, vagy javítani (egy új Festool csiszológép 150 bruttó) vagy egy új Festool porszívó 300 ezer ft, egy új pisztoly 170 ezer, egy polírgép 100 ezer. Ezeket kell néha szervizelni kell, ami szintén nem olcsó.
Aki otthon fusizik, vagy nem bejelentett emberekkel dolgozik, az lefújja olcsóbban.
-
Slyer
senior tag
Bocsánat hogy beleszólok, de a fényezők sem hasraütés-szerűen mondanak árat a biztosítónak.
Autófényező műhelyünk van, dolgozunk mi is utcára, és nyilván vannak biztosítós munkák (persze azok érik meg jobban)
Nem tudom ki mennyire van benne ebben, de úgy zajlik egy ilyen kár javítása, hogy: kijön a kárszakértő, csinál egy szemlét, kitölt egy lapot, hogy melyik elemet/elemeket kell cserélni, javítani. Ha például egy lökhárító csere, akkor meg kell venni az újat, ez lehet utángyártott, vagy gyári. Ha gyárit veszel (ha belefér a javítási határba az autó értékéből adódóan), akkor kell róla beszállítási számla. Ha utángyártottak veszel újat, akkor a gyári 60%-át kapod, ha bontottat, akkor az 50%-át. Itt szoktak mókolni hogy a csere elemet javítják, és bontottként számlázzák, és kittből van az egész elem stb...
A lényeg hogy a kárösszeget (amit utal a biztosító a javítónak), azt egy Audatex nevű kárszámító programmal számítják a javítók, ez alapján fizet a biztosító). Más összeget utal egy lökhárító fényezésre, ha uni szín, vagy metál, vagy gyöngyház stb. Ha indokolatlanul drága a festék, akkor receptúrát is mellékelni kell, és azt is térítik. (Múltkor fényeztünk egy PT Cruisert, és RM rendszerből 50 ezer Ft volt egy liter)
Csak egy durva eset, amit javítottunk:
Insignia géptető csere + fényezés: kb 150.000 + ÁFA az alaktrész, és 158.000 + ÁFA a fényezés, ha egy 50C színről beszélünk, ami 3 rétegű gyöngyház. Egy sima metálnál kb 95 + ÁFA. Azt hozzá kell tenni, hogy egy liter szín erre (szín + aláfújó) kb 50.000 + ÁFA. Ezt nyilván elő kell készíteni fényezésre, kifizetni az emberek bérét, a bérleti díjat, az alkalmazott után a járulékos költségeket, a kamraköltséget, stb stb..
Szóval teljesen reálisak az árak amiket írtatok biztosítós munkáknál, nyilván ezt nektek nem kell kifizetni.
Ha bejön egy ügyfél és le szeretné fényeztetni az Insignia géptetjét, akkor kb 25-30 ezer Ft, egy lökhárító fényezés szintén kb 25 ezer + le-fel szerelés.
-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Nagyon köszönöm!

ja meg valami. Ilyenkor ezt a nyers elemet lefujjak a kocsi szinere (nekem metal fekete van, az nem gazos festes szempontjabol?) . Ez nem fog elütni a kocsi szinetöl? Ilyenkor egy retegvastagsagmerös teszten az auto megbukik ugye? Opel szalonban sem lehet megoldani, hogy ne bukjon meg retegvastagsag meresen?
Most nem mintha egy 8 eves autonal ez kardinalis kerdes lenne, csak vegiggondolom az opciokat

-
bazsimano
őstag
en most amire gyujtenek az egy multimedias fejegyseg... valakinek van taasztalata?
-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére

Gyakorlatilag csak egy bö 5x-ös elteres van a kettö arban, amit irtatok
amugy az a 45 ezer meg meglepöen olcso....csak az elem 30 k körül biztosan van....15 ezerert ujrafujtak es szereltek 
135 ezer egy hatso lökharito müanyag elem??? ugyan arrol beszelünk?

megneztem, tenyleg annyi

(#56957) Calogero jajajaaaa, igy akkor ok

-
bazsimano
őstag
-
-
Calogero
addikt
válasz
Declare
üzenetére
2010-ben volt 42 000 hátsólökhárító telibe fújva és le-fel szerelés márkaszervizben. De nekem nem kellett új lökhárító.
2007-ben amikor oldalról nekem jött a motoros, a jobbos két ajtó, jobbos elektromos fűthető tükör cserére, hátsó sárhányó fényezése 625 000 Ft-ot számolt a biztosító.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy mennyire kérdezek butaságot, de H Astrába mennyire esélytelen normális minőségű zenét faragni gyári fejegység megtartásával? Jelenleg sima CD30 van benne, de nyilván cserés lenne MP3 verzióra.
Kinek van bármi tapasztalat ilyen ügyben?
Köszönöm előre is!
-
Declare
őstag
válasz
bazsimano
üzenetére
255 ezer?
nekem Nemetorszagban, itteni arakon mondtak kb 200k huf összegetbanyek, ami otthon megy azert az nagyon durva
miert is csodalkozunk, hogy ott tartunk ahol 
Köszönöm szepen egyebkent!!

mod. közben irt az otthoni szerelöm, azt mondta, kb 100k igy gyors saccra
körbejarom a temat azert meg, hogy lehet a legjobban megoldani a helyzetet

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Most nyert epp ev autoja cimet az astra az uj fejlesztesü motorral, led lumix lampaval, egyedülallo ülesevel

szoval voltak hibak...plane a J astra volt egy kicsit luft, de azert jo uton jarnak most mar

Raadasul, ha csinalnak egy olyan insigniat, ami most koncepcioban van...akkor

Jah, amugy tegnap este a parkoloban belem tolattak
szerencsere csak a müanyag hatso lökös serült....szoval most valszeg kapok egy uj lököst, ami annyira nem is drama, mert a masik oldalan az elözö tulajtol volt egy kis karc
szoval a kezdeti bosszankodas vege lehet hogy jo lesz 
szerintetek otthon mennyi lenne egy ilyen müvelet? uj lökös, fenyezes, szereles?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
tesco-s/lidl-s legolcsóbb ami éppen van 5 literes kiszerelésben.
5,5 literes a tartály és a lámpamosó miatt, meg amúgy is sűrűn használom, nálam kb 2-3 hetente kifogy, úgyhogy elég sűrűn töltögetem után, ezért nem veszek drágán.(#56942) AMD Power:
NYilván mindenki más a véleménye, mint ahogy a neked is más a véleményed meg a TC-s srácoknak is más a véleménye az opelről
-
Petyyyyy
addikt
Meséljetek urak: ki milyen szélvédőmosó nyálat használ?
-
w333
félisten
válasz
F_Gergely
üzenetére
Igen tudom ... E34 -nek is volt legalább 6 gumikéder az ajtó körül, ezért ilyen csendesek ezek, ráadásul nagyon durván le vannak szigetelve

Nagyon sokszor még lehúzott ablaknál sem hallotta a 2.0 sor 6 hengerek hangját valami eszméletlen csendes, alapjáratot néztem legalább 1-2 hónapig míg megszoktam mert folyton azt gondoltam hogy leállt az autó közben csak ilyen csendes az alapjárat !
Ennyire csöndes Link

Saab nekem sem annyira tetszik, inkább egy S60 akkor már !
(#56939) AMD Power
Ezt nem tudtam

-
F_Gergely
őstag
szélzaja sajnos a b vectrának is van, kb 110-120ig normális, utána már zavar. Egyszer ültem egy A8-ban na ott semmi, 240-nél olyan csend volt mint egy süketszobában, imádtam. De még az omega is jó szélzaj szempontjából, de elég csak az ajtókat megnézni egyből szembetűnő a különbség. Következő autó én sem tudom mi lenne ha lenne, mert legyen csendes, legyen turbós, kombi, dizel, és minőségi beltér. Saab nagyon szimpatikus, csak marha drága szervizelni

-
gyuszito
senior tag
Köszönöm szépen!
Kérdés az, hogy hogyan tudnám életre kelteni.. Egyenlőre ott az F betű, és nem mutat semmit, csak az órát, azt is úgy, hogy nem tudom beállítani... Ja és ott a nagy F betű.. A problémám az, hogy nem rég vettem az autót, és nem tudom, hogy gyári, vagy bele mókolt.. Valószínűleg végig fogom járni a mók útját, és így gyorsan kiderül, hogy mi nincs a helyén.. Megjegyzem így most van 2db BC-m, mert vettem felesbe egy másikat... Olvastam már eprom írásról is.. Na ha az így lenne akkor totál meg vagyok lőve..
-
w333
félisten
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ha van majd rá lehetőséged mindenképp próbálj ki egyet ... nem fintorog, nem nyöszörög, ha odalépsz neki akkor azonnal teszi a dolgát, váltás nagyon gyors és nagyon pontos, futómű valami zseniális, soha semmi baja nem volt Motor check lámpát 3 év alatt 1X sem láttam, a Pug 406 kb. 160km/h -nál már jött a szélzaj, míg az E34 -nél még 200 -nál sem, a mostani A Vectránál meg 120km/h fölött már jön is a szélzaj, Calibra öreg és már rohad, ráadásul nincs jó darab

-
F_Gergely
őstag
jó hát a fogyasztást nem említetted mint szempont

Egyébként bármennyire is nagy dög, nagyon gyorsan kapar bár hozzáteszem nem vezettem E34-es bömöst igy viszonyítási alapom nincsen.
Havernak van egy régi volvója, az wazzeg oké hogy pörgetve de simán lealáz mindent, pedig csak 1.8 szivó se turbó se semmi, de még az én dizelem is tuti porrá veri, és se tuning se semmi egy szakadt, törött munkásautó. Vegyél egy faja calibrát, az nekem is álomautó marad
-
-
w333
félisten
Kombi ...

Nem azt mondom hogy 140km/h imbolyog hanem csak úgy általánosságban, kanyarban rosszabb úton érzem hogy dobja a farát

A 140km/h -ra pedig azt mondtam hogy k*rvára érződik már benne a sebesség, míg az E34 -nél kb. 200 -nál éreztem ezt a sebességet

A 2.2 benzines egy hulladék ...
OPC -re nincs pénzem ... a 2.5 V6 meg olyan ritka mint a fehér holló
Miért adod el ? és mi lesz a következő autód ?

(#56931) F_Gergely
Van benne erő, csak nem olyan amilyen nekem kell ... olyan mint egy nagy hajó és k*rva nehezen indul meg hiába 3.0 V6 ráadásul irreálisan sokat eszik !

E36 nekem inkább stílustalan tucatautó.
Ezt a motort ismerem, ezért említettem ezt ... a többi meg nem ilyen megbízható

-
F_Gergely
őstag
-
haddent
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére

-
TasiA
senior tag
őőő, most várjál egy picit. Erőt keresel, vagy minőséget? Nem tudom milyen motor volt az E36-odban, de ha erőt keresel, akkor miért B Vectra 1.8-as motorral? Ha meg minőséget, akkor megint nem értem, mert ha az E36 minőség, akkor egy B2-es felszerelt, megkímélt példány maga lesz a LUXURIUS.

Nem jó helyen keresed, amit vársz! Ha erő kell meg stabilitás, vegyél OPC-t, vagy minimum 2,2-eset, és inkább G Astrát, az könnyeb, kisebb. Ha meg olcsón kell, vedd meg az enyémet Vectra B Se nem imbolyog, se nem gyenge.(max nekem, én többre vágyom, nekem hiányzik a nyomaték alul)Nem tudom milyen Vectrád van, de hogy 140-nél imbolyog, az nem gyári tartozék. Nekem az A Vectrám sem imbolyog, pedig 22-éves, 6X körbejárta a bolygót, és olcsó gumik vannak rajta. Na mind1. Ha erőt keresel, nagy motorral nézz valamit, ha meg minőséget, akkor ne 15 éves Opelt.

-
F_Gergely
őstag
Baromsag az egesz, es a cikk megjelenese utan tobben is irtak levelet, egyet le is hozott a totalcar.
G astrat en forma miatt nem.szeretem, de a B vectra kenyelmes, nem imbolyog (pedig volt amikor total szar volt a ket elso lengescsillapitom), palyan 140el is van visszajelzes a kormanynal nem olyan mint a mai fos elektromos szervo. Nezz meg par vectrat vagy ulj bele baromsag amit osszehordanak. Kuplungot en imadom, mert vajpuha mint egy francia auton, hosszabb az utja amit en imadok mert gyonyoruen lehet csusztatni, en utalom ha 2 cm a kuplung utja es ennyi. Valtokulisszam ki van kopva de meg igy is ket ujjal rakom a valtot mindenfele erolkodes nelkul, vajpuhan csusszan pedig a rudazatnal is be van rohadva az egyik csuklo. -
w333
félisten
Az én Vectrám pedig bármit is csinálok vele már kapott sport kemény lengéscsillapítókat GSi Astrába való és még így is imbolyog + megérzi a rossz utat is, váltó egy pontatlan valami, kuplung szintén, kormányzás is szerintem elég pontatlan, 140km/h -nál meg kb. olyan érzésem volt mint az E34 -ben 200 -nál, persze tudom hogy ez egy 23 éves autó stb. de attól félek hogy a 15 éves is ugyan ilyen !

Pug 406 -t amikor vettem 3 éves volt (motorikusan a 2.0HDi egy szarkupac volt) kb. 2 év után el is adtam, az E34 pedig 14 éves amikor vettem mégis jobban éreztem magam benne mint a 3 éves 406 -ban, ezért is félek kicsit az Astrától, tudom fiatalabb kevesebbet eszik stb. de fogom úgy érezni magam benne mint egy E36 -ban
ez a nagy kérdés, pedig tudom hogy jó kis autók a G Astrák !Visszasírom az E34 -s időket és az ilyen pontos váltót + reakcióidőt

Nem azt mondom hogy versenyautót keresek, hanem azt hogy ha oda kell neki lépnem akár egy előzés miatt akkor legyen már benne erő és szedje a lábát rendesen, a mostani C20NE pedig nekem harmatgyenge pedig 2600 -tól már megjön a 170Nm, ettől mindenképp valami erősebb gép kell !

Vagy keressek valami disznó TDi dieselt ? tanácstalan vagyok !

-
w333
félisten
Az előző írás az Autonavigátor ... a mostani pedig a TotalCar -ról szedtem

A részletek kidolgozására ugyanis Rüsselsheimben kevéssé ügyelnek. Lötyögő, bizonytalanul kattanó bajuszkapcsolók, nyeklő-nyakló üléstávolság-állító karok, kellemetlen tapintású kormány és váltógomb, valamint a Peugeot/Citroen autókkal az utolsó helyért évek óta holtversenyben küzdő pocsék váltó rombolja a minőségbe vetett hitet - már az első métereken. Különösen ez utóbbi roppantul bosszantó, hiszen időközben például a GM-technológiát, vele pedig a váltószerkezeteket is átvevő Daewoo annyit tökéletesített a kapcsoláson, hogy autóinak váltói legalább elfogadhatónak mondhatók.
De az Opel ragaszkodik a pontatlanul megvezetett, csak a kar elmozdításának legutolsó tizedmilliméterein a fokozatba végre bekattanni - mit bekattanni, beszorulni - hajlandó váltókarhoz, amellyel bármelyik fokozatban úgy kavarhatunk, mint a sűrű bableveskondérban a fakanállal.
A helyzetet rontja a hosszan fogni kezdő, majd hirtelen összezáródó, negyedméteres pedálúttal működő kuplung és a gatyagumi-lazaságú motorfelfüggesztés. Mindennek tetejébe jön még a gázpedál lenyomására nehezen felpörgő, majd a taposás megszűnte után alapjáratra csak hosszas gondolkodás után, lépésekben visszatérő motorfordulat.
(#56921) trassher
Nem nagyon van semmi jó, 1.8i -ból pontosan 2db. látok jelenleg (700k körül)

-
gyuszito
senior tag
Helló skacok!
93-mas A vectrával bajlódom. C20NE motor van benne, és a fedélzeti számítógép-em az óra mellett egy F betűt ír. Ez pedig hőmérséklet jeladó problémát jelez. Kérdés az lenne, hogy melyik jeladó kell neki, és hogy hol találom? Előre is köszönöm a segítséget!!!! -
w333
félisten
válasz
trassher
üzenetére
Ez is ugyan úgy rohad, a belső tér nem teszik (az a középkonzol gyalázat) nehezebb viszont jóval gyengébb mint a mostani, gondolom a váltó és kormányzás ugyan olyan pontatlan, futómű is ugyan olyan puha és imbolyog, ha pörgetem akkor pedig még az olajat is eszi, illetve a tudásához képest drága

B Vectra
Vezethetőség, menetkomfort
Pontatlan kormány, oldaldőlés, taposni való fék - nem éppen a dinamikus vezetők álma (na itt már kb. ki is esett). Szerencsére mozgása azért kiszámítható és biztonságos. A futómű ha nem is túl kifinomult, azért bírja a rosszabb utakat, különösen nagyobb tempónál nyeli el jól az úthibák ütéseit. Egész csendes. Hátul alulcsillapított, azaz függőlegesen sokat mozog a hátsója.
G Astra
Vezethetőség, menetkomfort
Rugózása feszes, de azért kényelmes, gyorsulása megfelelő. Jól irányítható, pontos a kormány, jók a reakciók. A dízelek kicsit lomhák. Kényelmes ülések, jól beállítható vezetési pozíció. Magas sofőr mögött is elég a hely, öt ember is kényelmesen utazhat.
-
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Oké de az mégis csak egy omega. Amikor új volt akkor az opel palettán nem létezett komolyabb gép. A becsben tartott darabok ma is simán ott vannak minőségben mint egy újabb autó.
w333: Pedig az az ezüst vectra nagyon finomnak tűnik. Ilyen fospisztoly 20 éves bmw-ket meg minek nézegetsz? Te is tudod hogy mire használják őket, neked meg mégis csak olyan autó kéne ami közlekedik és nem a tréler húzza-vonja.
-
F_Gergely
őstag
válasz
trassher
üzenetére
Mar ahol van csavar... vectraban minden hulye patental van rogzitve, zorog az egesz verda, mar idegbajt kapok tole.... neha azon azoktam agyalni fogok egy marek facsavart es telebaxom.vele az egesz utasteret. Gyulolom hogy zorog minden, de nem tudom miert. Szetszedem, osszerakom 1 napig jo utana ugyan ugy zorog.
-
trassher
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nemá basszus, behányok mingyá.....

-
Petyyyyy
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Egy világot törtél össze bennem.

-
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
En is le szoktam kenni oket, azert maradtak meg a mai napig ilyen allapotban.
Ma delutan csak lemostam a mocit, holnap vagy hetvegen megkapja az apoloszert. 
-------------------------
(#56904) lsebestyen
Gyakran sokkal nagyobb ittbent a kaosz, mint a garazsban.

(#56906) Petyyyyy
Most mondanam, hogy lefotozom a gaztuzhelyet, de ilyenkor vacsoraidoben nem szeretnem ha barkinel is elotorne az egyhetes hanyinger szezon. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
( halkan ,ha nem tűnök önfényezőnek, az irmscher futóművel a B kombim osszehasonlíthatatlan a hagyományossal, teljesen gokartos, de mégsem pattog)

Most néztem hazafelé, egész tűrhető színe van a mostaninak is, de ha elfárad vagy úgy alakulnak a pénzügyek, megnézek egy ilyet Osram szettet. A hétre a Sonax 5 littyós ablakmosó jutott. Köszi a helpet urak.
Szép lenne ha metál lenne. Én voltam a hülye, hogy megvettem igazából. Gyenge nagyon a fényezése. A madárszar simán megmarja sajnos. Így ha fel van rá kenve a gyorsfény akkor napfényben szépen mutat de nem érek vele semmit ha olyan gyenge mint a harmat.
Villamosságis barátom csak leblankolta a 2 vezetéket és összeforrasztotta majd zsugorcsővel szigetelte.

A motorháztetőt fényezni kell, nincs alufelni, klímahűtőt ki kell cserélni. Igazából belenyúltam egy igazi fospisztolyba amire lassan ráköltöm az árát az eddigi másfél év alatt. Az viszont biztos, hogy a lényegi elemek legalább 50%-át már kicseréltem vagy kicseréltettem. 4 óra után viszem villamosságis ismerőshöz. Megcsinálja, hogy távirányítóval záráskos automatikusan felhúzza az ablakokat. Ez eléggé hiányzott eddig.

szerencsere csak a müanyag hatso lökös serült....szoval most valszeg kapok egy uj lököst, ami annyira nem is drama, mert a masik oldalan az elözö tulajtol volt egy kis karc