Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ez itt a fő gond
Bár sokan gondolom nem fognak ennyit vesződni vele. Legalábbis ebben reménykedem.Opel kapcsán annyit, hogy az 1,6-os twinport (classic 2) az jó tudom szíjas? Lehet azt lenne érdemes néznem? Csak mert a lánc csere drágább. Vagy az annyira eszi az olajat (tudom, van aki szerint semmit, van aki szerint nagyon)...
Vagy jóvan az 1,4-90le aztán jóccakát? -
zolikaDB
veterán
trassher: ó, köszönöm, h segítettél!!! Milyen jó, h semmi ilyesmiért nem adtam pénzt ->
Ez nem a "Jani" portékája, fb-os csoportos cucc... Viszont megrendeltem tőle a bőr váltószoknyát! Várom már!

-
F_Gergely
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
az a baj hogy kormányt nem tart semeddig kicserélni, pedált sem, üléseket sem tehát elég nehéz ilyen dolgokat kiszűrni. Én is ha eladnám a sajátom, simán eladhatnám 200e km-el (motorban amúgy annyi van) mert nem látod a belsején, szakadásmentes bőr, repedés se nagyon van rajta, nincs kiülve, váltógomb nem kopott, szoknyát cseréltem. Kívülről már árulkodóbb, de ha rendbe teszem az se lesz. Szóval nehéz... Főleg ha olyan adja el aki ismeri a típust, tudja mire figyeljen amit a vevő tuti nézni fog.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Hihetetlen, és elkeserítő:S Főleg annak ciki ez az egész, aki nem ért az autóhoz... Oké, látom hogy ha szét van kopva a kormány, meg duda gomb kiszakadva a G-nél pl akkor valszeg nem valós a 120e km... nem is tudom ezek után hogy lesz autónk
Keresni kell valaki ismerőst aki eladja. Aki volt az már eladta:S -
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
maga a rendszám nem is feltétlenül kell, elég ha az regisztrálva van, mikor milyen országban volt pl 2001-ben forgalomba helyezték Angliában, utána 2010-ben Németországban (km óra állás 270.000 km) és még ugyan ebben az évben Magyarországon (km állás 95.000 km).
Igen az a renaultos eset, a típust már nem jegyeztem meg. Radásul hitelre vették az autót és ilyenkor a lóvét ugyan úgy ki kell csengetni, bár azt is szemétségnek tartom hogy ilyenkor nincsen biztosító aki ezt kifizeti. Erre kellene hogy legyen, és nem külön opció hanem az állam garantálja! És az is vicc (de ezt a TC is kifejetett nem egy cikkben) hogy eredetiségvizsgálat semmit nem ér, nem bizonyít és nem jó semmire de kötelező...
(#57394) AMD Power:
erről a cikkről beszélgetünk reggel óta
-
AMD Power
titán
válasz
Declare
üzenetére
Nesze nektek km óra állás...

Vezetett szervizkönyv, kevés kilométer? Hazug hirdetések leleplezése
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez akkor igaz, ha neppertöl veszed. En azt tapasztaltam, hogy kint jobban nyomonkövethetö a kocsik elöelete. Szervizek itt is nyilvantartjak a km-t, szoval lekerdezheted es peldaul az en automhoz is megkaptam a kocsi korabbi papirjait (Zulassungsbescheinigung Teil II), amiben benne van az összes forgalombahelyezes/tulaj/rendszam/kivonas...minden.
Szoval itt a problema akkor van, amikor a nepper behozza külföldröl es nyilvan eltünteti a nyomokat, mert nyilvan visszatekeri az orat, hogy el tudja adni otthon....erröl meg mar kifejtettem a velemenyem nem egyser

-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
nemzetközi jog az ott jön be, hogy németben a rendszám tulajhoz kötődik, nem a kocsihoz, egy rendszámból ott a területet(várost) is be lehet azonosítani, ha meg bármi azonosítható, onnan meg már támadható bőven.....
ha a renault modusra gondolsz a múltkori TC cikkből, ott át volt ütve az alvázszám, csak az agya tárolta az eredetit, így gépre téve kiderült a dolog. jó lehetett a gazdinak, megvétel után évek múlva jöttek elvinni tőle....
-
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
akkor ezt a pár nemzetközi jogot el kell törölni

most abból kinek milyen kára származik, ha tudják az alvázszámot és hozzá a km óra állást?
alvázszámot hamisítani meg nem éri már meg az újabb autóknál mivel több helyen van feltüntetve, igy hosszabb idő és bonyolultabb meghamisítani az összes helyen.múltkor igy bukott le egy autó, - hozzáteszem eredetiségvizsgálaton röcc nélkül átment - hogy csak egy helyen volt átírva az alvázszám (küszöbnél ahol látszik) de a többi helyen nem, az már más kérdés hogy eredetiségvizsgálaton miért nem bukott ez ki...
-
diablo1984
veterán
azért nehezebben nyomon követhető egy német rendszámos autó, ahány tulaj, annyi rendszám, ráadásul egy magyarban forgalomba helyezett kinti autó kinti rendszámát honnan tudnád meg, hogy mi volt???
(#57388) F_Gergely : azért alvázszám alapján kiadni minden rendszámot pár nemzetközi jogot sértene....
-
F_Gergely
őstag
igen, ez valóban igaz, bár azt nem értem ha van ilyen nemzetközi nyilvántartó rendszer (pl lopott kocsik, körözés satöbbi) nem hinném hogy olyan nagy dolog lenne ebben beleintegrálni a km óra állást... És igen így már működne, beírod a kocsi alvázszámát és kiadna minden adatot, gyártási év, forgalombahelyezés, korábban mely országban volt üzembehelyezve mettől meddig, km óra állás, satöbbi. Ennek lenne egy honlapja, oda belépsz, beírod és már cuccolja is ki a gép az adatokat, fizetni meg paypallel lehetne mondjuk autónként 1-3 euró.
-
Declare
őstag
Amit ember véd azt ember fel is tudja oldani....tökmind1, hogy jelszo, kütyü, barmi....barmit fel lehet oldani es be lehet csapni....ez hogy regisztraljak folyamatosan a km ora allast, ez a legjobb modszer szvsz.
(#57383) Petyyyyy azert az opel alsobb kategoriaba van pozicionalva a vw group nal...nem biztos, hogy lenne ertelme egy phaeton vagy 7 es bmw tipusu autoval elöjönni....kerdes, mennyire vinnek
. Az insignia igazabol, ami a passat kategoriaban jatszik, de azt is ugyan ugy elhanyagolta az opel, mint anno a J astrat
talan majd ez valtozik lassan
elöször az alsobb kategoriakban kell rendebetenniük magukat szvsz, aztan ha ot mar szepen helytallnak, akkor lehetne talan omegazni megint....erös szvsz 
-
válasz
F_Gergely
üzenetére
Ami stabil megoldast jelentene erre a problemara szerintem, ha mindenhol az unioban kotelezo lenne rogziteni az oraallasokat, mint magyarorszagon es ossze lenne kotve a teljes adatbazis. Mint ahogy most le tudjuk kerni a magyar rendszamu autok oraallasat, le tudnad kerni az uniosakat is. Igy nem tudna megtekerni, mert azonnal kibukna, mikor raneznek. Sajnos a jelenlegi rendszerben meg azelott megtekerik az orat, mielott megkapja az elso magyar rendszamot, igy a kulfoldi elete az autonak nyomonkovethetetlen.
-
F_Gergely
őstag
valóban van több egység (nem csak a citroennél) de sajnos ezeket is át lehet írni, elbukni ott szoktak hogy több egység tárolja a km állást és nem irják át mindegyiket csak pl 4-5 egységből csak 2-öt.
Olyasmi megoldás kéne mint a samsung knox-nál, hogyha megpróbálják átírni kiég egy chip, és onnantól kezdve helló, ugrott a hitelesség, persze akkor gondolom meg azzal trükköznének hogy átforrasztják ezt a chipet. Sajnos mindenre mókolnak megoldást
(#57383) Petyyyyy:
A gond az hogy az opelnek nincsen zászlós autója, de nem csak nekik pl franciáknak sem... Ha lenne szép példány a picon szemrebbenés nélkül cserélném a vectrát egy safrane-re -
válasz
F_Gergely
üzenetére
Szerintem az autogyartok is tehetnenek erte kicsit tobbet, hogy megszunjon ez a problema.
Programozzanak egy olyan chipet, ami nem enged modositast, ha belenyulnak nullazza magat es kesz.Ugy tudom bizonyos citroen tipusokban letezik egy masodlagos adattarolo, ami az elso modositast kovetoen visszaallitja az eredeti oraallast, a masodiknal pedig lenullazza a szamlalot. Igy ezeket a tipusokat elviekben nem lehet oratekeressel joarasitani.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem sokan a szemöldökük befonnák örömükben, ha visszatérne az Omega a kínálatba.
Az a Chevi nagy navi meg a digit számlap remélem nem marad meg, ha komolyra fordul a dolog. Az Opelnek is kellene egy igazi nagy autó, ami meg tudja szorongatni kicsit a dajcse prémiumot. -
F_Gergely
őstag
Reggeli mellé, az óratekergetésekről....
Hihetetlen tényleg hogy itthon mi megy, és a nepperek mit képzelnek... Továbbra is igaz autót nem km hanem állapot szerint veszünk, bár hozzáteszem ha nagyon át akarnak verni úgyis átvernek.
De ez hogy lekérdezhetőek a km állások 2013-től ez üdvözítő. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Sajna ez van igen
azert az hogy 200k km alatt megkotlik a valto, nem hiszem, hogy elfogadhato, meg akkor is ha nyilvan nem 20 evre egy 5 millio km re kell tervezni egy gyartonak...(#57376) AMD Power hat ez nekem nem különösebben tetszik....az az insignia sokkal jobb volt, amit multkor linkeltel

(#57377) AMD Power amit ugye en is irni szoktam...ez a "van benne anyag, mert nehez" semmit nem jelent egy ütközesnel (ha nem arrol van szo, hogy az egyik 10tonna a masik 300 kg
)....de par 100kg az csak az üzemanyagfogyasztasra van hatassal, semmi masra....nem veletlen ekeztek anno a J astrat mindenhol -
sziku69
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
Szóval...
Az mitől lehet hogy a vectrámnál (1.6 16V) ha váltáskor pl. lelépek a gázpedálról, még tovább pörög a motor, és nem ejti vissza azonnal a fordulatot? Úgy vettem észre, hogy hideg motornál csinálja.
Másik. A szép festés alatt, sajnos az egyik küszöbnél már jön ki a rozsda. Tudtok pest környékén valami jó, küszöb "lelőhelyet" ?

-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az egyik kedven torésztesztem....
-
diablo1984
veterán
jaja, a totalcaron volt régebben egy cikk a régi kocka kombi volvóról, még a 850 előttiről, az is olyan masszív, hogy nem nagyon deformálódik, de az utas kettétörik benne, mert nagyot üt a vas! összeeresztették egy 5 csillagos scenicel és a scenic eleje eltűnt, a volvo autó formájú maradt, de a scenicben ülők a bábúk szenzorai szerint túlélték volna(utascella nem sérült), a volvoé súlyos sérüléseket szenvedtek(igaz légzsák sem volt benne), mert egy masszív vas és nincs benne programozott gyűrődési zóna ami elnyelné az erőhatásokat, így nagyot kapnak a benne ülők is!
-
beg
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ugyanilyet láttam fordítva is, kocka volvo talált meg hátulról egy lada samarát. Pedig kb. 25 km/h-val mentek, lada fékezett. Hátulja volt-nincs. Volvós meg lesöpörte az üvegszilánkot a lökhárítóról
. -
sziku69
őstag
Az mitől lehet hogy a vectrámnál (1.6 16V) ha váltáskor pl. lelépek a gázpedálról, még tovább pörög a motor, és nem ejti vissza azonnal a fordulatot. Úgy vettem észre, hogy hideg motornál csinálja.
-
Markizmark
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Mármint a csillapítód szakadt ki a doblemezből? Ha igen akkor ez típushiba, olyan mint a tankbetöltő rohadás.
Enyém is rohad, vettem 2 kivágott jó állapotú lemezt, csak be kell varrni valamelyik hétvégén, 2 új csillapítóval együtt.(#57362) w333 Én V70-est néztem ki következő gépnek 2004 körülit, D5 motorral, 163LE 2.4 literes 5 hengeres. Igazi Volvo motor az még. 2 literrel kevesebbet eszik országúton, mint az F-em.
Évi kb 160ezret spórolnék az üzemanyagon. -
TasiA
senior tag
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Multkor beszelgettem nalunk egy kulsos ceggel ( orvosi cuccokat javitanak/szervizelnek 10-100 millas kategoriaban) es o meselte, hogy mondja ne azt a gag,i 50 ft-od csapagyat rakjak be mert szetfog hullani, nem birja, helyette a 250 ft-os csapagyat tegyek az birja ezt a terhelest, nincs vele gond. Persze hogy nem azt tettek be mert az "tobbe kerul" .
Nevetseges min sporolnak, meseli hogy olyan alkatreszeket tesznek be amikrol tudjak hogy nem birja azt az adott igenybevetelt de ki van adva hogy azt tegyek be mert azaz olcsobb... -
Declare
őstag
Az enyem ugyan igy volt hasznalva es most is sokszor. Az elözö tulajnak az autopalyan szetesett, nekem meg elkezdett furcsa surrogo hangot kiadni, amikor utannakerdeztettem es mondtak, hogy ez bizony valto csapagy. Ha nem foglalkozom a fura hanggal, akkor ugyan ugy jartam volna, mint az elözö tulaj.
Szoval, igen, szegyen
GM csapagy anyaghiba es ennek a valtonak igen jellemzö betegsege. -
Declare
őstag
Arra viszont figyelj, hogy ha ugyan az a 6 sebesseges valto van, mint az enyemben, könnyen lehet anyaghibas! Csapagyakra nezess ra (ilyen sztetoszkoppal rahallgatnak, akkor a hozzaertö meg tudja mondani, mi van). Az en astrambar 160k körül hullott szet, felet megcsinaltak, majd 200k körül hullot szet a masodik fele nekem. Es ezt a sima gyari nyomatekkal követte el....szoval a valtora erdemes figyelni.
-
beg
veterán
-
-
Kroni1
veterán
A helyzet hogy valóban teljesen okés a kocsi, 60-ért most csináltattam meg rajta amit kellett! Ráadásul csak amolyan második autónak van használva, kisebb-nagyobb helyi közlekedésre a városban, meg bevásárlásokra úgyhogy nincs nyúzva sem nagyon.
Kicsit most jobb a kedvem, mert nem akartam megválni tőle, érzelmileg is kötödtem hozzá, (drága nagyapámtól kaptam még)..

-
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Tegnap hazafelé a 22 éves F astránkak ( a legendás 8szelepes 1.4GL
) a jobb hátsó rugója kiszakadt a kaszniból, mert konkrétan széjjel volt rohadva szegénykém ahogyan kb. az összes F astra is eléggé rozsdásodósak sajnos. Abból a szempontból igen rosszkor, hogy a fékeket most cseréltem ki rajta elől hátul meg kicsit rendbe tettem, abból viszont talán még időben hogy nyáron járna le a műszakija. Nagyon gondolkodom rajta, hogy - habár motorikusan teljesen rendben van a gép - már nem csináltatom meg, mert egyrészt úgy sejtem drága lenne, másrészt meg a másik oldal kiszakadása ki tudja mikor fog ugyanígy kiszakadni.Szóval arra gondoltam, hogy kivonatom véglegesen és utána esetleg eladom donornak, ha kell valakinek, már ha ilyet lehet..
Vagy szerintetek mit lenne érdemes csinálni vele?
Nagyon szerettem, de ha lehet a következő kiskocsinak más típust, mondjuk egy G astrát vennék inkább! Van valakinek tapasztalata, hogy ilyen ügyben hogy tudnék kijönni a legjobban a dologból? -
TasiA
senior tag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Gergő, ez milyen autó amivel ABS-es féktesztet akarsz csinálni? Az én tapasztalatom: Már az A Vectra 20 éves ABS technikája és a B Veci ABS technikája között ég és föld a különbség! Az elsővel rengetegszer volt kellemetlen élményem, főleg rossz úton, míg az utóbbi teljesen jól lereagál mindent. Az újabbak meg aztán hmmmm.....
-
zolikaDB
veterán
-
TasiA
senior tag
válasz
Declare
üzenetére
1.7 110PSgyárilag. Mindig "erősebb" autóim voltak a megszokotthoz képest, így tudok viszonyítani. Teljesen jól viszi a kasznit, de én egyből megchippeltettem. A 2 benzines után nekem ezt sokkal kényelmesebb vezetnem. Végsebességre, érezhetően karcsúbb mint a B Veci, de cserébe fokozattól függetlenül tudok előzgetni. Hogy egyszerűen válaszoljak, így chippelve elég meggyőző, amíg van nyomaték, de elég kelletlenül forog 3000 fölött. Cserébe iszonyatosan csendes a pályán és a fogyasztással is meg vagyok elégedve.
Kb pont úgy megy, mint egy B5-os Passat 1,9 PD gyári állapotban. Így talán jobban körvonalazódik.
-
diablo1984
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
németország, aminek a fele már valamilyen más nációból bevándorolt ember, meg amúgy is ott természetesen mindenki őszinte, nincs lopás/csalás/hazugság, börönök sincsenek, mert mindenki egyenes.....
én továbbra is azt mondom, hogy autóalkatrészt soha sem ebayről. én is kínából rendelek vackokat, eddig csak 1 nem ért ide buktam 1500huf-ot, na bumm, többnyire jó cuccok voltak, de ha minőségi garanciális kifogás van, akkor annyi, ez már az enyém! inkább fizetés előtt fogom a kezemben az alkatrészt és ha jónak tűnik fizetek, mint látatlanban, az ördög sosem alszik! de nem vagyunk egyformák!
-
F_Gergely
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
nem hátsókerekes volt?
bakker én totál úgy hittem hogy a calibra hátsókerekes 
(#57344) diablo1984:
elég sok cuccot vettem már ebay-ről eddig nem volt gondom. Bringához első RockShox villa 160 ezer helyett 120-ért, tárcsafék szett 70 helyett 18-ért. Németekkel amúgy sem szokott gond lenni. De nyilván első körben megnézem majd a testkábelt az akksitól, aztán utána kiderül hogyan tovább.
SMD forrasztóállomást is 25-ért vettem itthon 100 lett volna, szintén németországból. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
A motorfek az jo dolog, beszeltük is
nekem apum is ugy vezet es az oktatom is ugy tanitotta, hogy kinyomott kuplungal soha nem gurulunk, sem kanyarban, sem körforgalomba. Kuplung, meg üres sebesseg csak akkor, ha all az auto....a lanyok vezetnek kinyomott kuplunggal
hangzott az itiner es en azota is ezt vallom
(a "fekek a gyengek pedalja" ugy emlekszem nem hangzott el
....gyavak
)Szoval, alap, hogy ha valaki jol vezet (szerintem), az, ha fekez, hasznalja a motorfeket es visszavaltogat szepen, viszont a fekhatas az mas kerdes. Egyreszt motorfekkel nem tudsz megallni, mivel akkor lefulladna az auto.
Masreszt a kerek es ut között van egy bizonyos tapadas. X mondjuk. Ez akkor is annyi, ha fekkel fekezel es akkor is annyi, ha motorfekkel. Ha csuszik a kerek, akkor nagyobb erö akar atadodni az utfelületre, mint ami fizikailag lehetseges a gördüles mellett...az abs csak megszakitja egy pillanatra a csuszast, hogy iranyitani tudd az autot, de fekhatasban az a pici megszakitasok nem fognak sokat szamitani. Havon lehet, hogy egesz minimalisan hoszabb uton allsz meg abs el, mint anelkül, de tudod iranyitani az autot, szoval valszeg megeri. Motorfekkel, viszont tovabbra is csak 2db kereket lassitasz a 4 helyett, szoval ott teljesen mindegy, hogy abs vagy sem, 2 kerekkel kevesebb tapad....fizikailag lehetetlen, hogy jobban lassulj vele, mint fekkel....akar abs akar nem.
Az meg mondjuk a masik, hogy valto es kuplung sem szeretnek lenni az autodban, ha 90 nel eledugrik egy szarvas es Te fekezes helyett visszahajitod 1 be mondjuk

-
F_Gergely
őstag
tessék, parancsolj.
[link]34 ezer + 6 ezer a szállítás.
(#57336) Declare:
Motorfékkel belassulsz, utána már állóra tudod fékezni az autót.
Nyilván 90-nél nem rakom 1-esbe, de mondjuk 90-nél fék, kuplung vissza 4 kuplung vissza 3, közben pedig folyamatosan fékezek. Távolságtól függ ha hirtelen ugrik elém valami, vagy valaki akkor persze satu, nincsen idő váltogatni, csak kuplungra lépek hogy ne fulladjon le másik lábbal meg fék telibe.
De pl munkahelyemnél van egy rész ahol a villamossínen mész, na az ha havas ott is könnyű csúszni, motorfékkel szépen be lehet lassítani az autót csúszás nélkül. -
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
latyakban nagyon jó, tükör jégen hátrány. szárazon is és esőben is tökéletes. de ott és akkor meglepett de nagyon!
-
Markizmark
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az ABS egy érdekes dolog, nem pont arra való, hogy előbb megálljunk vele. A szerepe leginkább az, hogy falábú sofőr is irányítani tudja az autót ha jégen vagy más csúszós felületen gurul. Nem minden helyzetben előnyös. Rally-s nagybácsim szerint is sokkal jobb, ha lábbal érzi az ember a határt.
-
Calogero
addikt
Fék a gyávák pedálja... így én azt nem használom

-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
ha jeges úton az abs fékezéskor engedi az autót vígan gurulni, akkor az a 2 kerék is életet menthet! én még jártam úgy télen, hogy lejtőn fékeztem, de a kereszteződésbe keresztbe érkeztem kézifékkel, mert gyorsult az autó! szóval nekem ott mázlim volt, hogy senki sem jött, mert letorpedóztam volna, satu féken is gyorsult az autó az abs kattogása mellett......
(#57327) F_Gergely: nem bántani akarlak, de 14,4 és 13,4 között hol van 10v diffi? az 1v csak.....
amúgy okoz valami gondot neked gyakorlatban a generátor(rosszul indul a verda?), vagy csak az idegállapotodat rendezi a multiméteres érték?
-
F_Gergely
őstag
Az nem mindegy hogy 14.2-14.4-et tölt vagy pedig 13.4-et mert egy 10V különbség, érted? nekem ez a bajom!
Ha totál leterheled akkor sem mehet 13,8 alá."max kicsit lassabban tolti vissza a generator az elhasznalt energiat" Na pontosan erről van szó, hogy lassabban tölti vissza, mivel dízel és városban használom nem 100 km-t megyek egy huzamba. És az elektromos cuccok fogyasztanak, és ezeket minél előbb kell visszatöltse. Ha autópályáznék nem érdekelne mert visszatölti.
felújítani nem fogom, mert nem látom értelmét, a vezetékezést átnézem, max kicserélem a sarukat de ha úgyse változik kap egy új generátort, nem felújítottat, hanem zsír újat. Németországból szállítással 120A-es megvan 40-ből.
Zárószóként:
az hogy egy normál generátornál a töltés mondjuk 13,8-14,0 semmi bajom nem lenne, HA az nem egy vadi új felújított lenne. De az amin mindent (elvileg) kicseréltek, annak igenis 14,4-et kell töltenie. Mert új.
Nem egy öreg használt cuccról van szó hanem egy újról, ami nem tölthet 13,8 alatt mert az nekem nem elfogadható.Ha minden új akkor töltsön 14,4-et, terhelten meg nem eshet a fesz 13,8 alá, főleg nem egy olyan autónál ami tele van elektromos fogyasztókkal.(#57324) Declare:
ha fékezel és mellé motorféket használsz gyorsabban megállsz, szerintem... Én havon hiába fékeztem bekapcoslt az abs és csúszott tovább az autó. Motorfék mellé fékezve nem csúszott az autó nem dolgozott az abs és jóval rövidebb féktávon megtudtam állni. -
M_o_g_y_i
őstag
Olvasom itt a kis "akkus mesét"
, komolyan nem értem minek ezen rugózni... 
13,8-14V-ot ha eléri a töltőfesz., már OK.
12,6-12,8V az akku nyugalmi árama, az meg az alsó érték, igaz ezt most nem tárgyaltátok.
Persze jobb, ha az a 14V megvan általában, de a lényeg, hogy 14,4V fölé ne menjen terhelés nélkül sem.
De ha megvan a 13,6-13,8V, akkor lehet nyugodni, max. testkábel, akku-csati csere, de ha utána is ennyi, akkor ennyi.
A fesz.-szab. ha haldoklik, az meg elég szembetűnő ugye, mert felszökhet akár 15-16V-ra is olyankor a feszkó.
Nálam mondjuk kicsit alacsony, mert én még 13,8-13,9V fölött nem láttam fed. comp./Op-Com/OBD-olvasó szerint, de rá kell mérjek az akkunál, hogy ténylegesen mennyi az annyi.
szerk.: igaz, ha menet közben nézem OBD-n keresztül a Torque Pro-val, akkor ugye megy sok fogyasztó, és a tompított/refi is.
Akkor már nem is olyan rossz az a 13,6-13,8V. 
(#57327) F_Gergely : amúgy milyen méréssel kaptad ezeket az értékeket?
F@sza megbízható multiméterrel nézted? -
Petyyyyy
addikt
senior F_Gergelynek (is) - [link]
-
-
válasz
F_Gergely
üzenetére
Latszik a videobol is, hogy nem kell terhelve 14.4v-nak lennie, eddig is ezt mondtam. Az akku amugy is oregszik, ha kevesebb a toltoaram, max kicsit lassabban tolti vissza a generator az elhasznalt energiat, ennek nincs jelentosege. A lenyeg, hogy 14.4v fole ne menjen a toltoaram.
Az inditoaramnak ehhez semmi koze. Az amperben adjak meg.
Jo akkor hasznald ugy, ha szerinted az a jobb megoldas.
Ettol az meg nem lesz teny. En is hasznalok telen motorfeket, mar megint olyat adsz a szamba, amit sehol nem irtam le.De latom meg mindig nem esett le, hogy tegnap csak jot akartam. Hogy ne idegeskedj ezen a generatoros dolgon, mert semmi baja es azota megy a harc a semmin. Bocs erre nekem nincs energiam. Ha szerinted nem jo, akkor ujittasd fel megint, akkor is ugyan ilyen marad.
-
F_Gergely
őstag
Telefonról kicsit nehézkes másolni de csak egy példa:
"...Töltésünknek terhelt vagy terheletlen állapotban 13,8-14.4V között kell maradnia. Ha kevesebbet mérünk, akkor az aksi lassú, de biztos elöregedésére (szulfátosodás) számíthatunk."
de itt egy videó is [link]
Egy benzines autónak nem kell nagy indítóáram, ellenben egy dizelnek igen. De mondom nem vitatkozom, te igy gondolom én meg úgy. Ennyi. Pont. Tényleg hagyjuk egymást.
Motorfékkel meg gyorsabban megállsz havon, tudom mert tapasztaltam, ugyanis ha elkezdesz a fékre lépni dolgozik az abs és csúszol tovább. Ellenben ha fékezel és mellé használsz motorféket hamarébb megállsz. De ha lesz hó nagyon szivesen csinálok veled féktesztet hozod a saját kocsid, és felgyorsulunk mondjuk 30-ram és megnézzük ki áll meg elöbb. Motorfék+fék a leghatásosabb, ABS-el csúszól tovább a fenébe. Lehet hogy szerinted nem igy van de kb 10 emberből 8 szerint igen, 1 nem tudja nem is érdekli 1 meg azt mondja mint te. Bár rajtad kivül nem tudok olyat aki télen ne használna motorféket.
-
hentes555
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi a választ, ma megnézem

Reggel ahogy jöttem haza a 4-esen ugyanott kidobta a jelzést mint tegnap.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
hentes555
üzenetére
A gépedet nem ismerem közelebbről.Ha bovdenes a gázpedál ,meg kell keresni az OBD2 csatit.Neked valszeg a biztosíték táblában van.
Az ott található OBD2-es csatlakozó 5-ös és 6-os érintkezőjét rövidre kell zárni kikapcsolt gyújtás mellett.
Be kell kapcsolni a gyújtást,és akkor a narancssárga szervíz lámpa villogni kezd. A 10 villogás 0-t jelent.A kódok 4 jegyűek és sorba adja be őket. A hibakódon belül a számok közt rövidebb, a hibakódok közt kicsit hosszabb a szünet.
Ha elektromos a gázpedál,akkor csak a féket és a gázt benyomod,és nyomva tartod,majd gyújtást adsz rá,és akkor a narancssárga szervíz lámpa kezd el villogni.Villogás számolás ugyanúgy. -
No, baratnomnek megvan az uj verda. Opel Corsa C lett a befuto, 2006-os, elso tulajos, vetelrol a szamla is megvan, 77k km, 5 ajtos, 1.2 twinport 80le.
Elso benyomasra elmegy, engem nem igazan mozgat meg a tipus, de ugy tunik nincs kulonosebb baja. Kormany full erzeketlen, 0 visszajelzes az utrol, kuplung mintha hig fosban lepkednek, fek se egy nagy szam. Viszonylag dinamikus, ami pozitivum. Klima van, meg 2db el. ablak, kp. zár. 850k lett a vege alkuval.
Elso kerdesem, hogy a gyari kulcshazat lehet cserelni? Kiestek a gombjai... Ha igen akkor hol es mennyiert?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nem mondom, h a kupe ajtaja akkora, mint a 3 ajtose...

Node, miert ad vki ilyet? Ennyiert? Mert sztem jo ar. Miben van?Visszaterve az OPC-re: most hogy mondod.... Lehet valami atepites...
Es: ezek szerint a H kormanya full csereszabatos a G-vel? Es a valtogomb? A H-ban is fel kell huzni a gyurut hatramenethez?Mod: olvasni kellene nekem is
Umbau in 2006, azaz at van epitve. Motor, valto H-bol, tehat igy le van sz.rva a valtogomb. -
Petyyyyy
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Az Astrán a váltógomb egész jó, a bőr csudiszép...de mit keres ott a manuál klíma...? Meg úgy tudom az OPC-n fényezett a kilincs, a díszléc és a küszöb is.
Jut eszembe: az alábbi belső - nem csak ülés meg ajtókárpitok, hanem műszerfal, kardánbox, bézs szőnyeg, bézs kalaptartő, összes bézs műanyag, stb. - eladó. 170K amiért megválna tőle a gazdija. De ugye ez kupéban van, úgyhogy csak qp és a háromajtós variáns jöhet szóba.

-
válasz
F_Gergely
üzenetére
Te most azon kaptad fel a vizet, hogy probaltalak ravezetni, semmi baja a generatorodnak. De kar volt ahogy latom. Nekem ez semmi problemat nem jelent amugy. Haromszor tettem fel a kerdest, hogy honnan van az info, de nem tudtal ra valaszolni. Ilyet nem is fogsz sehol leirva olvasni abban biztos vagyok, hogy barmekkora terhelest kap a generator, neked 14.4v feszultseg lesz az akkunal. Azert nem fogsz ilyet talalni, mert ilyen nincs, nem is kell igy mukodnie. Ahogy a kolleganak mukodik az F Astran, az tokeletes. Akkor tovabbi jo duhongest.
-
zolikaDB
veterán
Erdekessegek:
- kivulrol szep gyari allapot, jol extrazott latszolag eredeti peldany, 10e €, leirasban es a kasztniban is xenon fenyszoro, moso, de akkor mit keres ott a magassagallito: [link]
- ez egy igen ritka DTM varians(vagy annak masolata?), betudom annak, h versenyautonak talaltak ki, de xenon es megvan a magassagallito, ennek meg ugye attol is nő az erteke, h full eredeti, de igy: [link] -
válasz
F_Gergely
üzenetére
te cserelned a hibatlan vezermulancot
Nem cserelnem ki. Az ismeretlen kilometert futott es ismeretlen multu lancos vezerlest cserelnem ki, ezt irtam.
Szerinted hulyeseg a motorfek
Sosem irtam ilyet, magam is rengeteget hasznalom.
,telen nem allsz meg vele elobb mint a gyoker abs-el.
Bizony hogy nem allsz meg vele elobb. Eleve motorfekkel meg sem lehet allni.
Az en reszemrol nem.elfogadhato ha a toltes fesz 14,4rol leugrik 13,7re mert ekkorat nem eshet.
Ezert irtam, hogy ujittasd fel megint.
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Totalcar írás:
A ma használatos autók többsége alapjáraton, a nagyobb fogyasztók nélkül 13,5-13,6V-ot tölt, ez a szükséges minimum. Ha bekapcsoljuk a fényszórót, a fűtőventillátort és a hátsó szélvédő fűtését, ez leeshet néhány tizedet, de a fordulatot 1000 f/p fölé emelve vissza kell emelkednie a fenti szintre. A töltőfeszültség maximuma nem mehet 14,4V fölé.
Autóvillamosságis cimborám szerint nem kell 14,4-el töltenie fogyasztókkal terhelve, leeshet 14 alá simán. Ha szépen fokozatosan mégis lemerül az akkud, akkor mérd meg a testkábelt, az lehet a hiba oka, más már minden új.
-
F_Gergely
őstag
Nezd mas velemenyen vagyunk, te cserelned a hibatlan vezermulancot mert mi van ha elszakad (amugy is egy osregi es szar megoldas a lancos motor - ugye). Szerinted hulyeseg a motorfek,telen nem allsz meg vele elobb mint a gyoker abs-el.
En elfogadom hogy neked mi a velemenyed, te meg fogadd el nekem mi a velemenyem.
Az en reszemrol nem.elfogadhato ha a toltes fesz 14,4rol leugrik 13,7re mert ekkorat nem eshet. En tudom.milyen volt, es tudom milyennek kene lennie.
Inkabb orulj hogy a tied hobatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Raspberry Pi
- Ingyenes az Epic Store-ban a Bloons TD6
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Byski Áramláskijelző.
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Bár sokan gondolom nem fognak ennyit vesződni vele. Legalábbis ebben reménykedem.
Vagy jóvan az 1,4-90le aztán jóccakát?

. Az insignia igazabol, ami a passat kategoriaban jatszik, de azt is ugyan ugy elhanyagolta az opel, mint anno a J astrat
talan majd ez valtozik lassan
elöször az alsobb kategoriakban kell rendebetenniük magukat szvsz, aztan ha ot mar szepen helytallnak, akkor lehetne talan omegazni megint....erös szvsz

GM csapagy anyaghiba es ennek a valtonak igen jellemzö betegsege.
nagyon durva anyag van ezekben a Volvo -kban !