Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
H Astra üvegtetejével, GTC panoráma szélvédőjével kapcsolatban van valakinek valami ellenérve? Vagy lehet nézegetni nyugodtan olyat is (eléggé bejövős számomra)?

-
AMD Power
titán
Fent vannak végre a nyári papucsok....

Az olaj + szűrő + komplett első fékek és a 2db hátsó lengéscsillapító cserére mondott a szerelőm 12.500Ft-t.

-
-
Petyyyyy
addikt
Na, tegnap végre elhoztam az égőt. Kicsit bánom, hogy ilyen kék az üvege, félek túl diszkó lesz majd a lámpatestben. Remélem nem látszik majd nagyon.
Jobb lett volna autóval menni érte tömeg helyett, így kis híján az életembe került. Gyalogolnom kellett kb. 100 métert a Szabadkai úton...és többet nem mondok.
Délután ha lesz időm be is hajítom őket.
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Reggel sikeresen leműszakizott a kicsikém,minden hibátlan volt,a CO lassan állt be,de az érték rendben van.
Holnap délelőtt még egy futómű beállítás lesz.
A tetőantenna gondommal kapcsolatban tudna valaki segíteni? [link] -
oliwire
őstag
Régen voltam már errefelé, a kocsi most működik, habár a alapfordulatszám még nem tökéletes, meg nem is volt időm végigmenni mindenen, amit írtatok, de annyit észrevettem még, hogy függ a külső hőmérséklettől, meg a motor üzemi hőfokától is. Ha hideg van kint és a motor is hideg, akkor szinte tökéletes 900-1000 alapjárat van. Ha hidegebb van kint (max 15 fok) motor melegebb, akkor 1400-1500. Ha meleg a motor és melegebb van kint (20 fok felett), akkor 2000 is, de néha felcsap 2300-2500-ig, de nem mindig marad ott. A keréknyikorgás is valószínű csak a téli gumi miatt van, amikor kanyarodok, mert hideg reggeleken, 5-10 fok között kanyarodva nincs semmilyen hang. Ahogy 15-20 felé megy az időjárás, egyre erősebb a hang kanyarban.
-
F_Gergely
őstag
válasz
bazsimano
üzenetére
nincsen jelentősége az az indítóáramot jelenti, gondolom benzines autóról van szó. Amelyikről bikázni akarod annak járjon a motorja, majd kábellel összekötöd a két autót, hagyod így tölteni pár percig utána beindítod a lemerült akksis autót és járatod hogy feltöltse a lemerült akkumulátort.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
nem nagyon ertek hozza ezert is jarulok hozzatok...
kerdesem, hogy van egy lemerult aksi es kerdesem hogy bikazhato-e:lemerult: 12V 55Ah 420A
jo aksi: 12V 55Ah 255Akoszonom
b. -
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Hat jo nem gyöztük meg egymast
nincs ezzel baj 
Ha en el akarom majd adni az astrat, nem fogom a kinalat legaljan adni....eppen ezert ha valaki azzal jön, hogy oke, azt allitom, h faxa a gep, de akkor ö ezt le is ellenörizne...csinalja....vegye ki a gyertyat, merjen kompressziot, fel ora, orat ra fogok tudni szanni. Ha valaki kompressziot mer, az tudja mit csinal, nem fog beletörni semmit, ha igen, nyilvan kifizeti....de most ez olyan, ha probakörön nekiugrat valaminek akkor mivan? Nyilvan kifizeti. Ha egy tulaj nyüsszög, meg takargat, meg huzza a szajat, akkor adja el masnak a portekajat

Tovabbra is azt gondolom, hogy a legfajobb dolgokat nagy biztonsaggal ki lehet szürni. Tipushibakbol fel lehet keszülni, hozzaertö segitsegevel meg lehet talalni. Aztan persze hazi ganyolasokba barki beleszaladhat, vagy elromolhat masnap a generator, vagy kimehet a xenon trafo....
-
F_Gergely
őstag
Tegnap szétszedtem a hátsó ablaktörlőnél a dolgokat. Áram eljut a motorig de az csak egy pár mm-t mozog és ennyi. Kivettem a motort addig is, meg akkor már körbenéztem. Most már értem miért rohad az összes csomagtérajtó a hátsó ablaktörlőnél. Van ott egy lyuk, ahol a tengely kijön a lemezen keresztül, na ott szépen befolyik minden, van tömítés de elég tré, nem tudom gyári vagy már utólag szerelt. Ha találok motort majd azt már úgy teszem be hogy le legyen tömítve. Egyébként egész korrekt, lehet tényleg megéri lakatoltatni, azt hittem jobban szét van rohadva de nem.
Viszont valahonnan kéne egy hátsó ablaktörlő motor, ami elég ritka
-
sziku69
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ilyen hírekkel volt tele ma a rádió.

-
F_Gergely
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
En is mikor vettem a verdat, vittem szerelot, felemeltuk csapossal, megneztuk kivul belul.
Rontgen szeme senkinek nincs, vihetsz te oda atyauristent is akkor is bele tudsz nyulni a tutiba. Es ugyan ez igaz forditva is, ha elado vagyok es at akarlak baxni, ugyis atfoglak nezhetsz te akarmit az auton, mert en vagyok az elado tudom mi a baja es tudom hogyan rejtsem el. Hiaba ismered a tipust, nem fogod megtalalni. -
sziku69
őstag
Mindenki "egyben van" itt a fórumon? Ma rengeteg volt a baleset.
-
diablo1984
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
jaja, átnézni át lehet, de annyira alaposan sosem lehet belenézni, hogy lássa az ember, hogy hogy áll, max következtethet, ami vagy bejön, vagy nem! a lila köd az sosem segít, ezt nem kell elfelejteni.....
én is mikor vettem a lagunámat, tudtam, hogy a kasztnira költeni kell, a futómű és a fék problémás és a motor sem olyan, mint aminek lennie kellene. és igen, mindezt fel is kellett újítani, épp amilyennek gondoltam..... de mostmár jó, jön megy, mindössze 300ezer ment a projektbe, ebben benne van az első fékbetét csere, komplett első futómű felújítása rugócserékkel, motorikusan hengerfej felújítás, tömítések cseréje, porlasztó beméretés, adagoló felújítás, önindító felújítás(elektromos hibának tűnt indításkor, mindenre gondoltam, csak arra nem hogy fos, pedig ez (is)volt a ludas), komplett vezérlés csere összes kerekével(kivéve az adagolóét, az maradt), hosszúbordás csere feszítő görgővel, összes olaj és szűrő cseréje.....hálisten a kulpung az új volt benne, még a fékolajat nem ártana lecserélni, hogy az se motoszkáljon az agyamban, a kasztni meg még ráér, nem annyira vészes, van még hová romlania.....

-
zolikaDB
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Amikor en vettem az enyemet, az elado ravagta, h oda viszem atnezetni, ahova akarom. Semmi ellenkezes, meg kompromisszum.
Elvittem ismeros szerelohoz atneztek, padon, stb. Elmondta a szerelo, h egyben van, ertelemszeruen vezerlest, tomiteseket, fogyo-kopo dolgokat ki kellene cserelni, ennyi es ennyi, erre keszuljek.
Meg is vettem a kocsit, fentieket megoldottuk.
Aztan aki ismeri a tortenetemet, az tudja, h motorvezerlot csereltem, oninditot ujitattam fel 2x is, blabla.
Ezekre nem lehet keszulni, belelatni... Es nem is olyan dolog egy computer csere, mint a dizelnel a kettostomegu, h most jo, de x km es nem lesz az, uh keszulsz ra...
Lehet korultekintonek lenni, meg tapasztaltabbnak, de ennyi.
Ha csörög, recseg-ropog, akkor mar bele sem kezdesz az alkuba... -
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
kompressziómérés az nem annyira egyszerű, ha dízel, akkor az izzítógyertyát kell minimum kivenni és azon át lehet és ha beleszakad az izzítógyertya, akkor a kedves érdeklődő fizeti a hengerfej levételt és a kibarkácsolást? injektor is próbapadon mérhető be normálisan, az sem egy opel szervíznél található.....
és ha ott is szopás van, azt is az érdeklődő fizeti?az opelnél is egy h astrát nézve semmivel sem tudnak megállapítani, mint egy olyan ember, aki ért hozzá kicsit, max az agya olvasás+futómű ellenőrzés rázópadon.....
de ez a művelet, amit itt felsorolsz(injektor próbapadon mérés+kompressziómérés kivételével, mert ember nincs aki engedi ezt bárkinek is), az is 20-30ezres kategória, minden fosnál nem lehet ezt eljátszani, arról nem is beszélve, hogy a totalcaron volt olyan cikk, hogy a szakszervíz egy roncsot vetetett a vevővel, mert megvizsgálták és jónak találták az autót, utána egy vagyont költött rá az új tulaj.....
amúgy a kompressziómérésnél max annyit tudsz megállapítani, hogy valamelyik hengernél nincs-e valami árulás, mert hideg és meleg motornál is más a kompresszió(olaj ha fel van locsolva, jobban tömít a gyűrűknél), annyit tudsz meg egy vagyonért, hogy egyformák-e a hengerek kopásai egymáshoz képest. de nekem is ha takargatni valóm sem lenne se engedném, hogy megbontsd a motort, akkor már egyszerűbb, hogy ha jön az érdeklődő, akkor először leveszem a hengerfejet, ha jónak találja a látványt, akkor összerakom és mehet a próbakör......ilyen nincs! pedig az lenne a tuti, amit a számítógépből kiolvasnak az semmi, az annyit ír, hogy valami jó(nincs hibakód) vagy rossz(van hibakód), mást nem....
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
En analfabeta vagyok

Nyilvan nem azt mondom, hogy szedjek darabokra az autot
, de müszerekkel kompresszio merest, injektorokat pikk-pakk meg lehet merni....mindenfele megbontas nelkül egy hozzaertö csapat fel ora alatt a komoly hibakra jo esellyel fenyt derit es nem jön meglepi.En barkinek nyugodt szivvel barmilyen vizsgalatot megengednek, mert nincs takargatni valom
(nyilvan nem az, hogy szetjek szet az autot darabokra
de fekpad, lengescsillapitok, futomü, kompressziomeres....miert ne? ), mint ahogy a srac hozza allasa is ez volt, akitöl vettem a kocsit....amikor telon beszeltünk mondta, hogy van ismeröse a helyi opel szervizbe, ha gondolom vihetjük oda es atnezik velem....kivancsisagbol ravagtam, hogy mindenkepp, de nekem mar megvan hova szeretnem vinni a kocsit....pillanatnyi habozas nelkül ravagta, hogy ja jo, persze, semmi akadalya, csak ötlet volt a helyi opel.....ennyire voltam kivancsi
szerintem egy korrekt autonal, korrekt eladonal ez igy müködik 
-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
az ezer éves passat ez a kategória.
egy turbóról nem mondod meg kívülről, hogy fos, az enyémen is száraz kívül, a coolerbe meg taknyolja befelé az olajat, közben meg megy az autó mint a távirat.még mindig azt mondom, hogy utópisztikus világban élsz ezzel a nézettel.
az egy dolog, hogy aknára állhatsz egy használt autóval, megnézed alulról mi a helyzet a kasztni, fék, futómű terén, motorból folyik-e valami, ha a kartervédőtől látszik, rétegvastagság mérővel körbeméred, motortérben olajat, vizet megnézed, hogy normálisak-e és a szint is jó, valamit a motortérben is megnézed, hogy olajos-e valami, ha látszik egyáltalán a blokk. utána próba, kormány, futómű, fék állapotát lehet így csekkolni, valamint hogy húz-e a gépsárkány, nem dadog, nem füstöl, kuplung hogy fog, váltó nem akad, nem reccsen-e. még ha olyan műhelyben vagy egy fedélzeti egység kiolvasást nem árt csinálni de annyi. injektort nem tudsz mérni, csak ha hibát dob és eltárolja.
ebből el lehet dönteni, hogy kell-e a cucc, vagy nem.....ehhez nem kellenek mesterek, csak szakmai analfabéta ne legyen a tag hozzá.
én is mikor autót néztem és átnéztem ilyen rendesen, csak néztek a gazdák, de passatból csak fost találtam, egy vagyonért lehetett volna kompromisszumost venni, de 2 éve sem ért egy 98as 1,2 millát....
abba, hogy te meg akarnál bármilyen autót bontani, hogy megvizsgáld ember nincs a földön, hogy belemenjen.
te sem örülnél, ha valaki az opeledet szétdurná egy délelőtt, kompressziót mérne, injektort beméretné próbapadon, stb-stb....
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
valakinek nem lenne veletlenul egy osszesitett doksi amiben le van irva, hogy miket es hogyan lehet valtoztatni egy opcommal az autoba?egy ilyen leiras jellegu dologra gondolrtam.
koszi
b. -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Nem is azt mondom....csak az ember szerintem nem gondolja, amikor autot vesz.
Olyan okoskodo nagy bölcselkedesnek tünik ez az "autot fenntartani a nagy durranas, nem megvenni" dolog.Aztan ha valaki van olyan hülye, mint en, hogy vezetem a kiadasokat, akkor kiderül, hogy lassan 2 eve van nalam az auto es joval az auto ara fölött jarok mar azzal az összeggel, amit az autoval kapcsolatban kiadtam (ebben benne vannak a tankolasok, autopalyamatricak, gumik, kötelezö szervizek.....ami hiba volt az a valto 200 ezereret, meg az eger gazhütö szelep...kb 10 ezer mindennel együtt
) azert ez ugy kicsit megdöbbentö...nekem legalabbis 
-
Petyyyyy
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Most hogy mondod és sasolom...kicsit az enyém is kékes ezen a képen. [link]
Na, azért sem akarok fekete fóliát. De te se ess pánikba, majd behajítasz valami 6000K LED égőt a tolatóba oszt látni fogsz hátrafelé.
Vagy ablak le.Ja voll herr Gergely. Első szélvédőt nem is akarom, sőt, talán a hátsót sem fogom, de oldalsókat igen.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
én feketével körben nyomatom majd, ne lásson be senki, csak kell majd a tolatókamera mert ültem ilyen verdában, semmit nem látsz ki hátul főleg nem éjjel...

Nem a csík kék hanem maga az üveg:
(#56754) Declare:
Persze lehet erről az oldalról is nézni a dolgot, de elég csak az üzemanyagköltséget nézni. Sokkal olcsóbb tömeg közlekedni, mégis aki megteheti autóval jár. Éves üzemanyagköltségem nekem is 600 ezer körül van, mégis autóval járok. -
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Bátyámnak igen. Halálfélelmem van kb. minden bukkanón vagy 110 felett. Olyan, mintha kiszaladna alólam az ótó. Vicces és siralmas egyszerre.
trassher - Dehogynem, elsők közt volt. Meg akarom óvni a bőrt is meg magamat is. Körbe akarom csomiztatni hővédővel (nem feketével). Van már olyan Llumar fólia ami színtelen, hővéd és a rádió/GPS jeleket sem blokkolja. A projekttervek kész vannak, a zsetonok beérkezésére várok még mindig.
F_Gergely - Ja hogy a kék csík még menőbb is, mint a ződ? Akkor [link]. VW konszern vasai tetszenek ebből a szempontból. Minden oldalsó üvegük zöld és védenek.
-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Az autonal ez a szep....nem egy tetel....ez sem, meg az sem....meg a szerviz költseg sem draga, jo aron dlgozik a szerelöm....aztan ev vegen amikor ranezel a szumma cellara az excelben akkor kapsz egy szivinfarktust es nezed, hogy hol a hiba a kepletbe, mert ez nem lehet

-
-
AMD Power
titán
Tesóméban is már bőven 500e + van.
Megkaptam az aktuális kedvezményes kis listámat. Jelenleg ezekből tudok választani.
első féktárcsa/db
QWP 6200-40%
TRW 8380-40%
delphi 8550-40%
bosch 8217-40%
brembo 8295-40%
starline 5047-40%
roadhouse 5066-40%
ferodo 6478-40%
textar 9653-40%
hans pries 5914-38%
zimmermann 8245-40%első fékbetét/garn.
TRW 11306-40%
bosch 9767-40%
delphi 10013-40%
brembo 12281-40%
roadhouse 16091-40%
LPR 8887-40%
meyle 9350-40%
zimmermann 13748-40%
fakt 6980-40%- Hátsó lengéscsillapító /db
sachs 17983-40%
monroe 11575-40%
kayaba 10530-40%
mapco 15850-40%A lengéscsillapitó szerintem nem kérdéses. Monroe. De a többivel bajban vagyok.
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
egy 800 ezeres autonal nyilvan nem, ezt irtam is.
de azert a hasznaltauto piacon nem csak 800 ezeres autok vannak.Azzal, hogy meghörrögteted az udvaron, meg kerülsz vele egy karikat jobbara azt fogod eszrevenni, ha valami mar meghalt. Egy ismeretlen szamodra uj autonal, nincs mihez viszonyitani. En most pl atülnek egy 2.0 dizel insigniaba, meg nem mondanam, hogy mi van vele....ha valami total bedobda a kulcsot azt talan....
az meg a masik, hogy ha en ezt kernem es a tulaj nem engedne alavetni egy ilyen vizsgalatnak az autot, akkor nagyon gyorsan köszönnek is el.
Szoval a lenyeg, amit irni akartam, hogy igenis lehet venni azert nagy biztonsaggal hasznalt autot (tuti nyilván soha nem letezik), csak mas kerdes, hogy erre az ember raszanja az idöt penzt es energiat vagy marad a keresztbeszoritott ujjak es a bizakodas, hogy nem a vasarlas masnapjan kell injektort cserelni

-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
így van zöldes, de neked az első szélvédőd kékes ami aztán még hiperszuperebb hőálló mint az enyém. Egyébként a zöld üvegezés a hővédelmes.
De ami neked kék első szélvédőd van az a zöldnek a továbbfejlesztett verziója és nagyon ritka. Szóval neked még jobb üveged van mint nekem
Más: Reggel elindult a hátsó ablaktörlőm és úgy negyed útnál meg is állt... Már előttem is kissé erőlködve törölt, de most totál megállt. Délután szét kell szedjem aztán méricskélhetek hogy motor vagy kábelszakadás. Csak kombihoz olyan nehéz motort találni hátulra

-
diablo1984
veterán
igen pontosan ezt mondom. fateromnak van egy amit 12évvel ezelőtt hollandból hoztak be, akkor már 192ezer km volt benne 6 évesen, azóta mivel 2. autónak van használva ment bele 50 ezer km. ez biztos, de kivülről a kutya/macska rommá karmolta, belül fater kissé lelakta, múlt évben hívtam fel rá a figyelmét, hogy behozatal óta nem volt a vezérlés cserélve és olajat sem 4-5 évente kell..... erre az volt a válasza, hogy még nem jött el a km-e....
persze megvolt a vezérlés csere, olaj+szűrők cseréja, az adagolóból is szivárgott a gázolaj, összvissz 120ba fájt, egy szerelő megcsinálta neki(egy vagyonért).motorikusan príma, de lomha(anyám 1200-nál vált, már rángat a kocsi sem rakja vissza...besítok), a bal első ablak beesik(arra is azt mondják, hogy 2 éve volt a szerkezet cserélve, nem b@szódhatott el), a digitklíma kattog, (valszeg egyik bowdenje megszorult, és a műanyag fogaskereket bedarálta), szíjfeszítő sír mint állat(ehhez már megvették a görgőt, a csomagtartóban pihen). ami még cuki, hogy üléshuzat van az üléseken(első-hátsó szett), azon meg trikó huzat, hátul meg pléd, valamint a gyári méretpontos szövet szőnyegen a gumiszőnyeg a kocsiban..... komolyan behalok rajtuk! de ilyen a még eredeti passat!

-
válasz
diablo1984
üzenetére
A vw 1.9tdi-t el kell felejteni szerintem is. Maximum ha a csaladban volt az elmult 10 evben es ismert a futasteljesitmeny. A piacon levokben mindben van legalabb 4-500 ezer km.
-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
nem életszerű, hogy egy fél napot tesztelgessék az autót és el is hajtanának a f@szba ilyennel! az más dolog, ha aknára állsz, de hogy órákig teszteld, annak nincs senkinek sem ideje! a legjobb teszt egy debrecen-budapest táv, annyin már kijön, hogy hogy megy a verda, milyen hangok jönnek belőle, olajat eszi-e, stb-stb, de senki sem olyan hülye, hogy ekkora próbakörre odaadja!
úgyhogy ez egy 8kilós autónál irreális, senki sem jár így autót venni! szerelőknek meg az a fő, hogy javítható legyen....
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Vannak cegek akik ezzel foglalkoznak. En komolyabb, regebbi autot csak ugy vennek. Ök nem szemre fülre dolgoznak. Ha valaki tudja mit keressen, az megmondja mennyi van a turboban, injektorban, merik a nyomast, stbstb...ha centire nem is de nagyvonalakban meg lehet mondani barmilyen autorol, hogy milyen allapotban van. Ilyen atvizsgalas utan gari is van, azaz ha ök nem vettek eszre, hogy valaminek a bele kilog,, ök megjavitjak.
Na most mas kerdes, hogy egy 15 eves passatot ki visz el egy ilyen atvizsgalasra....senki
akkor meg kell egy olyan ember, aki joravalo autoszerelö, felkeszül a tipusbol es akkor azert lehet tudni, hogy mit keressen.Mindenki sajnalja erre a penzt es en sem vittem ilyen komoly atvizsgalasra a kocsit...de szerencsem is volt, meg egy hozzaertö emberke
Azert ha visszanezem, mennyit tudtam a dizel autokrol, siman beszivhattam volna en is.....szerencsere annyi eszem mar akkor is volt, hogy meg sem fordult a fejemben egy 15 eves A8 audi 
-
Petyyyyy
addikt
A múltkori olajfolyásos gondomra azt a választ kaptam: ékszíjtárcsa ( cserés és ha már ott járunk ), szelepfedél és főtengelyszimeringgel anyagköltség 43,5K.
Ez így reális, nem? -
hentes555
senior tag
Egyébként nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom. Csak két napja van nálam de úton lennék mindig

Arra számítottam, hogy az eddig sokat vezetett tatám ezres swiftjétől jobb lesz. De hogy szìvesebben ülök benne mint a családi új Vitarában, arra egyáltalán nem számítottam. Sokkal kultúráltabb, csendesebb, minőségibb és összerakottabb az egész még így 17 évesen is. Pedig az előző Ignishez képest a Vitara sem volt kis fejlődés.Akarok még vezérlést meg fékeket cserélni mihamarabb. Fékeket kompletten, 4 tárcsának kicsit jobban kellene fognia szerintem. De majd megnézetem. Ilyen vezérlés, gyertyák, fékek cseréjével érdemes márkaszervízbe menni hogy van ez az Opel 4+ dolog vagy egy "normál" szerelővel jobban járok?
-
zolikaDB
veterán
Vannak szép autók a világon, de nálam (az Omega mellett) ez az egyik, ami viszi a prímet:
-
korobi
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam errefelé, de jövök megint a gondjaimmal. Már kezdek hülyét kapni ettől a kocsitól folyton előjön valami baja és mindig kiderül hogy hiába régi a kocsi egy vagyona kerül...következő a gondom. a motorvezérlőtől a motortérfelé a kábelkötegemben a kábelek elöregedtek szakadnak és pereg az árnyék. bejártam ma 3 bontót, és sehol sincs ilyen kábelköteg vagy elvitték már vagy az is rosz már.
ha tudtok valamerre ilyenről, akár újat is, szívesen fogadom a tippeket. persze reális áron.

98 vectra B X20XEV -
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Koszi! Szerintem franko hangja van!
Nem szukseges uj video! 
Teljesen mas motor a ketto, nem szabad oket osszehasonlitani. Raadasul a tiedben dupla annyi km van.

szerk: A tieden asszem bosch vp44-es adagolo van, ami akar 2000 baros nyomassal is tud fecskendezni. Nalam egy denso adagolo dolgozik, szerintem ez meg a regi hagyomanyos elven mukodik es joval kisebb nyomason, bar biztosat nem tudok.

-
Petyyyyy
addikt
Jajj. Elsőre azt olvastam acélágyú. Mondom mivan? Lőjem telibe és csere?

Még mindig nem sikerült eljutni a kozmetikába, sem a Bárdiba pl egy pár új lapátért. Egyszerűen mindig előbb veszek színházjegyet meg hasonló állatságokat.
Lauda - Még a legelső szerviz előtti időkről van csak videjóm. [link]
Leszaladnék most is, de még a végén kikapok, ha nem vagyok jelen időben a nagy sütögetésre - TL rulez.
Holnap szerintem csinálok azért új videjót. -
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Adott egy opel astra G kombi, amelyhez Z17DTL-motor kellene nekem. Hol ajánlatos a legolcsóbban beszerezni?
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Itt linkeltem egy videot a mocihangrol.

Mocskos jo lett most. Ereje teljeben van a motor, reg nem ment ilyen jol, szerintem mar hosszu ideje doglodott a vezerlo.
(#56722) diablo1984 Igen, megdicserted akkoriban is, meg a javitas elott. Ez mar a jelenlegi allapota. Mondjuk a videon nem hallani sok kulonbseget. Koszi!

-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
azt látod csak, hogy nem 100 vagy 200ezer van benne, de azt nem, hogy 400 vagy 800ezret futott a gép, mert lehet szép a járása, de okádék a motor. az enyémbe oválisra voltak kopva a hengerek, mégis télen pöccre indult, ment mint a távirat, csak egy Debrecen-Budapest-Debrecen távon bevert 3-4 liter olajat és a füstjén nem is látszott! szóval hidd el, én tudom, hogy milyen a rossz és nem is gondoltuk volna, hogy ennyire kivan, mert sem szemre, sem hangra, de még erőre sem lehetett rajta érezni semmit!
ezért szemre/fülre vett passatok veszélyesek, a belük csüng is mennek mint a távirat, nem tudsz elég felkészült lenni belőlük, mert viszonylag a bele is jól bírja a kopást, de magyarban szerintem 1-et sem tudnék mutatni, amiben a km valós, egy 6-800ezret futott gépben meg bármi bármikor széteshet nem csak motorikusan, de a futóműben is akár, hidd el, nem szerszámos ládával mégy 15-18éves fostaligát venni, szemre fülre meg amit kiszűrsz, annak már a torka is véres, de a többi is attól még lehet fos.
tényleg nem a vw ellen akarok beszélni, de rengeteg szaladgál németben ami egyszer nálunk köt ki, de kinnt sem ritka ezek az ezer éves példányok, persze mind megkímélt német hétvégi gazdásként érik el a határt.
inkább egy biztosan céges h astra kombi, azzal kisebb lehet a sz*pás.....
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem olvastam el figyelmesen, amit irtal!

Sorry, azt hittem az 1.7 vs 1.9 cdti astrakhoz szoltal hozza.
Valoban bajosak a Nemet palyan 5 megtermett 100 kg os munkasemberrel 1000km eket padlogazon hajtott 15 eves passatok....
mondjuk azert hozzajön ehez az is, hogy ezek egy alapos atnezessel jo esellyel kiszürhetöek. A legtöbb ilyen csalo nem profi...megveszi, atirja a km t, esetleg a kormanyt kicsereli (vagy azt sem) aztan felteszi 100k km el, mert otthon az kell. Azert ha egy hozzaertö ember megnezi, az latni fogja, mai kell, meg hallani es ugyancsak latni fogja a motoron/valton/turbon amit kell. Ez persze penz es idö....de aki 10+ eves dizelt vesz magasabb kategoriaban, szerintem ezen nem sporolhat.....vagy ha sporol akkor kesöbb megfizeti az arat.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Koszonom, odafigyelek ra.

(#56717) diablo1984 Azota nagyon popec! Ki lett cserelve az elotoltes allito szelep is ami atengedett es vacsi uj gyari vezerlest kapott + skf hosszbordas szettet. Nagyon brutko most a gep.
Semmi susogas, zorges. A jarasa is sokat finomodott azota, jarattam rendesen hogy tisztuljon a rendszer, ez a fel ev a rossz vezerlovel nem tett jot neki.Orulok, hogy megjavult a geped!

-
diablo1984
veterán
jah, fehér! de még mindig f@szántos állapotú! a motorvezérlő javítás óta minden rendben?
nekem meg kiderült, hogy azért indult szarul a dízelem, mert az önindító indítózás közben zárlatot csinált(tengelye tengely irányban 4mm-ert lógott), ezért ugrált a fordulatszám mérő is. azóta pöcc-röff, besz@rás, hogy mennyivel jobb, ha tizedmásodperc alatt indul a vas, még az indítómotornak is pörgősebb hangja van!
-
diablo1984
veterán
válasz
Declare
üzenetére
nem a 0 kilóméter számít, hanem a 700ezerről 200ra tekert sz@rok! a passatokat meg még mindig hordják befelé, szerinted németben egy 15 éves sz@rba mennyit vernek bele? és mint 180-250 között kerül itthon forgalomba, mert még mindig keresik és eladható! a tényleges 300ezer km-t futottal sem lenne gond, de ezeket durván széthajtották már kint és itthon is!
mint írtam volt ilyenem 247ezer km-el vettem, kb 2xese volt benne ridegtartásban, a motor csöcsre volt kopva venne 4 kilóba fájt a motort rendbe rakatni......
az a baj, hogy megveszi a magyar áldozat a 600e/200e futott 16 éves fostalicskát, beletölti a tescos olajat, azt is 20 ezrenként, mert az a motor "azt szereti" és utána eladja, hogy nem kellett rá költeni sosem.... azokat az autókat már nem szabad megvenni, túlságosan túltolták már az árukat és mindegyikből keveset futott példányt akarnak csinálni, mert keresettek!gömbölyűből anno mikor kerestem 3 hónap alatt nem találtam jót, volt olyan, ami még a bontóba sem lett volna f@sza, de úgy árulták, hogy hibátlan....
(#56712) Lauda : a tied is szürke, meglepődtem, hogy mit ártott a corsa, hogy hirtelen eladó lett. de megnyugodtam!

-
w333
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Vegyél egy ilyet ... Link (fullos, erős, és a világból is kimegy olcsón)

Keveset fogyaszt és az alkatrészek + szervizelése is tényleg aprópénz

-
válasz
diablo1984
üzenetére
Isten ments.
-
Declare
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
....kitöröltem amit irtam....
keressetek a 0 km es dizeleiteket hasznaltan......csak az idegesit, ha valaki keresgel, ezt a sületlenseget talalja lepten nyomon......aztan csodalkozunk, hogy nem lehet otthon mas dizelt kapni, mint tekertet.....jeeee...vajon miert

-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
Declare
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Most azert kicsit almat hasonlitgatsz körtevel

Dönsd el mi kell.
A, nem szamit a fogyasztas, kell az elmeny => 2.0T 200 loval
(ebben ugyan ugy van kb minden, amitöl egy dizelnel felni lehet...raadasul egy dizelnel megvan az esely, hogy csak siman sokat palyazott, ennel a verzional, valoszinüleg taposva is volt....különben nem vettek volna 200 loval
)B, Szamit a fogyasztas, de van zseton karbantartasra/javitasra. Ha ugy van 200 ezeret kifizetsz egy szerviznel valami cserere.....cserebe alacsony fogyit kapsz, kulturalt utazoautot, nagy nyomatekot, rugalmas közlekedest
C, Kicsi riziko szamit, ne legyen benne a pakliba egy turbo csere vagy felujitas, cserebe több fogy benzinböl, nem lesz olyan rugalmas es picit zajosabb lesz a motorhang palyan => 1,6/1,8 benzin
Szerintem tulpörgöd ezt a dolgot....egy 1,6 benzinestöl sem fogsz megsüketülni ilyen hasznalat mellett

-
diablo1984
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
az 1,9 tdi-kkel az a baj, hogy a föld nap távot már 2x megjárták mindegyikkel, így bármikor bármi behányhat. akkor lehet minimalizálni a kockázatot, ha már mindent kicseréltél benne, úgy meg egy vagyon, nem ér annyit!
amúgy jó autók, de mind az tud lenni, ha van zseton amit rá lehet szórni....
-
Petyyyyy
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ilyen szempontból viszont a B akárhányas Passat is jó lehet. Az a verzió, aminek a hátsó lámpája kocka és csak csíkozva van. Nincsenek benne mindenféle körök meg stb. Elöl is "buta" egybefényszóró van. Na, azokból egy jó kis 1.9 olajkályha automacskával - nyilván hibalehetőség a négyzeten, de hogy az csendes, az krucifix. Nem mellesleg tágas is, főleg a kombájn.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Declare
üzenetére
1.8 hangjától azért félek. 2.0T benzinessel esetleg van valami tapasztalat. Tudom, van benne turbó, de reménykedek, hogy még mindig kockázatmentesebb, mint valamelyik dízel változat.
(#56703) Declare: Az csak a mindennapi használat.
Ha véletlenül, egy napon 400-500 km-t akarok menni vele (pl. hétvégi kiruccanás), akkor sem szeretnék maradandó hallássérüléssel kiszállni belőle. 
-
Declare
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Ez a hövedö üveg szerintem sem egy olyan ritka nagy valami....
1.7 az elvileg isuzu igen

Nem egy trauma egy 1.4 sem a palyara....otthon a megengedett 130....140 el egyedül az 1.4 poloval is felmegyek az erdi emelkedön 5-ikben lendületböl, 4-ikben gyorsul is

annyi, hogy hangos es hosszu tavon tenyleg zsibbaszto a motor zaj.
Ugyanakkor 1000 km egy honapban, aminek 60% a palya....az 1000/4/5/2*0,6=15km egyhuzamban egyszerre.... az gördeszkaval is müködik

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen processzort vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha véletlenül, egy napon 400-500 km-t akarok menni vele (pl. hétvégi kiruccanás), akkor sem szeretnék maradandó hallássérüléssel kiszállni belőle.