Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andi45
csendes tag
üdv! egy kis segítség kellene. ma elvittem szerelőhöz az opelünket... opel vectra b 96-os a jobb hátsó központi vezetéke volt/ van kikötve a motorból gondoltam vissza szereltetem... kiderült hogy döglött a motor... mindegy a lényeg hogy hazafele nem működött a légkondi... az egyik pirosnál kikapart a kocsi elég csúnyán induláskor és ez után beindulta klíma...... hazáig ment... mikor újra útnak indultam ment olyan 100 méter ig aztán megint semmi... hazafele öcsém vezetett és mikor kiszálltam és becsaptam az ajtót ismét elindult a klíma. tehát a hibajelenség nem megy a klima viszont egy erősebb rázkódásnál(mikor kipörgött a kerék ) illetve ütés hatására( ajtó becsukás) újra üzemel. Mi lehet a hiba gondolom nem biztosíték mert akkor nem menne néha csak valami csatlakozóra tudok gondolni de nem tudom hol keressem.. valami ötlet??
-
helkis
veterán
ki tudná megmondani, hogy ez minek a csatija? x12xe motornál: [link]
-
erikke17
őstag
Astra F-be jobb első komplett lámpa csere? Bonyolult? mit kell szétszedi elején hozzá?
Vagy valami leirás? megköszönném 
-
Spancer RE
aktív tag
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Egy Opel Astra F bal első ajtó gumitömítésének cseréjéről lenne szó ...

... mint ahogy a képen is látszik, a "B" oszlopnál a gumitömítés igen csak cserére szorul.
Mennyibe kerül egy ilyen és mennyire macera kicserélni?
-
zolikaDB
veterán
Jo lenne egy 3.0 CDTI, kombi, bor, automata, allofutessel... Sajna ezek 5000€ felett vannak meg, bar hasonlo adottsagu Avensisek duplaennyik...
Holanc kerdesem lenne: a dobozon 195-os 15"-bol a 195/60 R15 a legnagyobb.
Az utolso fazisban nem tudom a gyurun atbujtatni, ui az enyem 195/65 R15. Ez igy jo, nem jo, vegyek masikat vagy mi legyen? A piros gyurun atakasztom es kb ott a vege. Ausztriaban mi a helyzet ha szakad a ho a palyan? Kiallitanak lanc nelkul?
[link] -
zolikaDB
veterán
Vectrabol hany eves a legfiatalabb?
-
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az nem turbo benzines...

#21875: ...de
egy2 év... -
Ma kicseréltem a hűtővíz-kiegyenlítő tartályomat. Itthon ötven rongy egy, mert már nem adják szintjelző nélkül (anélkül csak 15e volt korábban), de egy 2 év vadászat után tudtam venni egy újszerűt Angliából, postával együtt ötödáron.
Akit érdekel, van egy újszerű tartályom, ami 1,6l felett és 3l alatt minden Vectra C-hez jó, ezt még régebben vettem tévedésből, nem volt az autómban. Konkrétan 1.9CDTI-ből van. -
Tegnap egy 1.2TSI-s Škoda csodával (Fabia) voltam Pesten. Városi fogyasztás 9,5, átlag meg 8,5. Bammeg.
És ez a kisebbik teljesítményű, 86LE-s modell volt. Rohadtul nem megy, előzni életveszély, cserébe zabál. Egy ekkora kasztnival.
A világ legnagyobb átb.szása, amit az új turbós motorokról hirdetnek. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Megnézed, melyik teljesíti a gyártói előírásokat, és kiderül.
-
Remekelek28
őstag
Van különbség a Castrol magnetec és edge között? Diselbe melyik a jobb?
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy elöl az anyos oldalon lévő ablakemelő kapcsoló néha érinkezik,néha nem.A soför oldalról lehet működtetni az ablakot,ugy semmi gondja.Azt a kapcsolót hogyan lehet kiszedni onnan?
Lehet csak WD 40 kellene neki! (opel omega B2).Köszönöm a válaszotokat!
-
erikke17
őstag
Üdv, az mitől lehet Astra F-en x16xel motorral, hogy hideg motornál mikor startolsz ugyebár beindul a szekunder légbefúvó ami több levegőt nyom kipufogóba hogy hamarabb beinduljon a katalizátor. Ilyenkor magasabb a fordulat 1700-2200 között van, attól függően milyen hideg van kint. Nade mikor kikapcsol a légbefúvó néha elfelejt visszaállni az alapjárat, azaz visszaáll egy kis idő után. Ez akkor történik meg ha startolás után egyből indulsz és menet közben kapcsol ki, de ha megvárod álló helyzetben amig kikapcsol akkor szépen visszaáll az alapjárat.
Gondoltam megnézem vákuum csöveket meg alapjárati motort is.
Nos alapjárati motort nyárra halasztottam mert nagyon hozzáférhetetlen helyen van.De van egy kis fekete kütyü a tankszellőztető(igen halvány infókat találtam róla neten), ami nem tudom hogy működik pontosan valami aktívszenes tartályon keresztül enged levegőt a tankba. Nos arra a kütyüre amik mennek vákuum csövek egyik totál el van dugulva karter lerakódástól. Gondolom hátrafelé megy tankhoz valamerre, a csövet egy 15cm mélységig kikapartam belőle a redvát de ez nem akar elfogyni.. :S Hibakód nincs..
Előre is köszi hátha tud valaki valami okosat mondani
-
zolikaDB
veterán
Astra H/J-ból melyik a legmegbízhatóbb dízelmotor?
-
_seth_
veterán
Max akkor lenne 30 ha a sebessége 110km/h lett volna, amire van esély ha a km órája kicsit többet mutat, eltérő gumiméretet használ ami miatt nem pontos valamint büntetési tétel határánál a rendőrség is lefelé kerekít mivel a műszerek kalibrálása miatt 2-3 km/h levonnak, hogy tuti legyen a sebesség. Egyébként már 86-tól küldik a fotót, és nem az számít, hogy 70-es táblánál a 88-tól csak 22-re van... hanem, hogy 70-től a 110 az 1,5x túllépés.
-
-
helkis
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
oks, srácok ez van..
a dolog Inota előtt történt a 8-ason Fv@Vp irányban, a 110-nek vége van, 70, majd kereszteződés, megint 110 (lehetne) a tábláig, aztán megint 70, kereszteződés, innen mentem is, gondoltam vége a korlátnak, mert nem volt már tábla a kereszteződés után, volt előttem egy kamion amit meg akartam előzni, de láttam már hogy nem fog menni, a 4@2sávig, ezért kezdtem visszavenni és besorolni, viszont ekkor bukkant elő a 70-es tábla a kamion mellett, ami valszeg a sávcsökkenés miatt van kint.. bal oldalon meg feltűnt egy fekete VI-os Golf vészvillogóval, belül a lézerrel..
no mindegy..
köszi mindenkinek..
-
-
helkis
veterán
üdv all! 70-es táblánál 110 körül, mennyibe fáj mostanánság? + meg lehet úszni valahogy?
-
-
sziada5925
aktív tag
válasz
realmadrid
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen motorral van szerelve az autód. Olajszűrőből a gyári ára nem vészes, azzal még senkinek sem volt gondja. Z14XEP-nél a gyári olajszűrőt a Hengst gyártja. A többi szűrőről nem tudok nyilatkozni.
-
zolikaDB
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Szerintem MANN a gyárija az Opelnek.
-
realmadrid
aktív tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Szia, mi az ami ajánlott márka olaj-pollen-levegőszűrőből ?
Knecht a gyári ? -
Pitu
aktív tag
Filtron termékek minőségéről tudtok valamit? Szűrőket nézegettem (olaj, benzin..stb)
-
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
ahha, én egy hetet vártam legutóbb pluszban. csak mert elment szabira az illetékes munkafelvevő, a többi meg nem pörgette addig a dolgokat.
remélem, ezt tényleg helyrerakta már azóta az öreg, mert most nagyon nem tudom, hogy hova hordjam a szekereket. lehet, visszaszokom gödöllőre, csak onnan is elment a megbízható ember.
-
zolikaDB
veterán
Az 1.9 CDTI is jó motor -> [link]
-
Calogero
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Még nem tudom.... kettő között tudok választani.
1. Opel Magocsa
Teljesen ismeretlenek számomra
2. Opel Újhelyi.
Az utóbbi 2 kötelező szervizet + 1 javítást (karosszéria+festés) ők végezték, az első kötelezőnél volt némi gond, mert több mint 45 percet várakoztattak, de az öreg Újhelyi rendre rakta a bandát..... illetve olcsón megúsztam nem kellett teljes összeget fizetnem.De sajnos mostanában hallottam róluk negatív dolgokat, és olvastam itt bambano tapasztalatait is.....remélem egy olaj csere + társait még megtudnak normálisan csinálni......
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
bambano
üzenetére
A 8e km-es olaj is gyönyörű volt, a 2 hete beletöltött meg pláne, aranylott! Ja, és nem ette.
Calogero: 9 éves Astrára ilyen úri dolgokat nem költünk.Ez hülye? -> párásodik az f astra
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Akkor!
Tavaly, 6 nappal több, mint 1 éve, 95e km-nél volt cserélve ->
- olaj, olajszűrő
- levegőszűrő
- benzinszűrő
- pollenszűrő
- 4db új gyertya
- komplett vezérlés
- szimmeringek
- első féktárcsák, betétekNyáron:
- új gumik
- computer
- klíma/gáz ellenőrizveDecember közepe:
- műszaki vizsgaIdén, kb 2 hete, 103e km-nél, tehát 8e km-el később, mivel hosszabb utat (utakat) tervezek vele ezután:
- olaj, olajszűrő
- levegőszűrő
- benzinszűrő (nyári etanolozások miatt)
- rúdfej, ingaRemekelek28: azokat is ellenőriztük utolsó szervíznél, ui cseréltem 2 izzót a ködben.
-
-
zolikaDB
veterán
Mostanában, amikor ráadom a gyújtást, a napi számláló a megtett km helyett pár másodpercig azt írja ki, h insp. Ez mit jelent? Utána rögtön eltűnik.
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, van egy H Astrám, 2008-as, GID kijelző van benne. Szeretném, ha működne a BC benne. Ha jól tudom, ehhez csak annyit kell tennem, hogy TECH2-vel felismertetem vele és minden szép és jó lesz és nem kell bele vennem már semmit pluszba (meg még akkor beállíttatnék pár dolgot a TECH2-vel.) Keresnék olyan lelkes fórumtársat, akinek van tech2-je és jelképes pénzért ezt megcsinálná nekem. Sokkal szívesebben fizetek (kevesebb) pénzt egy lelkes fórumtársnak, mint egy szakszerviznek akármennyit. Zuglói vagyok, szóval Pest lenne jó, Ha valakinek van ötlete, várom a priviket. Köszi.
-
adidas4death
aktív tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Hát jó kérdés, én is ezen filóztam hogy venni kéne, mert nagyon hypeolták hogy igy meg úgy jó, de hát nem tudom.

Én is most vettem egy ilyen injektor tisztitót a "tecsóban", kiváncsi leszek rá, hogy mennyire lesz "jó".

-
Remekelek28
őstag
Valaki használta már innen a Prolongot?amit a tv-ben reklámoznak..Van értelme?
-
_seth_
veterán
VDO CDR500-as kódját hogyan lehet kideríteni? Vannak még működő netes oldalak ahol sn alapján megadják a kódot?
-
Tomoty
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Már semmit
, így is elég "Hondás" a 178LE/181Nm..
Itt a technika vége, még lehetne próbálkozni nagyobb tengellyel + hengerenkénti pillangóval, de azt már sok lenne időben és pénzben a nyerhető 10-20LE-ért cserébe. És ez még a vezethetőséget is megölné.
Most is ha elgurul a gyógyszerem, akkor 4-5000-es fordulatszám felett érdemes tartani a mutatót, mert ott "racsingos" igazán. -
TasiA
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
Basszus jó a kérdés!
Nekem jónak tűnt a nyomaték miatt. Vezettem 1.3-as dízelt, ami elvileg 90 ló, de az szerintem nagyon harmatos. A lényeg, tök jól autózható, nem kell kétségbe esni, ha bekapcsolod a klímát, stb., de nem egy elfogó vadászgép. Azért írtam ezt az 1.6-os kategóriát, mert szerintem az úgy egy átlagos pilótának teljesen elég, meg kb hasonlóak a menetteljesítmények érzetre. Ennél jobban nem tudom megfogalmazni. 
-
-
helkis
veterán
válasz
fero02
üzenetére
ezek vannak bent+itt pedig hogy mi micsoda, esetleg itt láthatóbb..
ha valamit kifeljtettem szólj!

Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vagy valami leirás? megköszönném 

:

, így is elég "Hondás" a 178LE/181Nm..