Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Íme az új Android Auto!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
x12xe
-
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
hi, kartercsövet nem tisztítottam, kéne?
hibakódot házipraktikával ki tudom olvasni valahogy?munkába menet elég jól ment a verda már kezdtem örülni, most hazafelé is pöccre indult, de az első kuplung-kinyomásnál lefulladtam, utána már megint csak gázadásos indítással volt hajlandó menni, egészen a következő kereszteződésig, mindenesetre hazavergődtem, a garázs előtt ismét lefulladt, indítottam megint leállt, ez mellett hallottam egy magas frekis hangot, olyan mint mikor egy elektromos autó próbál gáz-förccsöt adni, ez egészen addig megvolt amíg nem fordítottam 0-ba a kulcsot..
önindító? 
(#20988) KonzolKartel - roger that!

-
zolikaDB
veterán
Tud valaki olyanról, h Astra G első lökösben volt-e valaha valamelyik kiadásban szélességjelző?
-
_seth_
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Valószínűleg onnan, hogy a 195/65 R15 az egyik legelterjedtebb méret.
-
-
helkis
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
természetesen, ha már levettem ő is kapott egy kis wd40-et az arcába, de egyébként tiszta volt..

-
helkis
veterán
üdv all!
megint gondom van..

indítási nehézség/hiba, ami abból áll, hogy ha csak a gyújtáskulcsot fordítom el, akkor nem akar elindulni a motor, ha mellé nyomok egy kis gázt, akkor oks.. tipp, hogy mi lehet, esetleg mit ellenőrizzek?
előzmények: sógornőm friss jogsival elkérte a verdát, és párszor valszeg ráindított a járó motorra (sokszor le is fulladt, dízelen tanult), igaz ez már kb 1hónapja volt (hátha számít (ez okozhat egyébként valami gixert?)), a jelenség pedig kb 2napos.
elsőre az pillangószelep-kokszolódásra gondoltam, amit ma meg is puceráltam, volt koksz bőven, de a hibajelenség maradt.. gázadásos indulás után alapjárat tökéletes..
előre is köszi!
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok
Tavasszal szeretném lecserélni a két középső dobomat.(opel omega 3.2 v6) Után gyártott kéne,nem éri meg már az eredeti.Tud nekem valaki jó áron,jó minőségi utángyártott dobot szerezni? Probáltam a 3.0 v6 dobját feltenni,de nem jó a csövek miatt.Senkit sem találtam,hogy legalább a dobot szerkessze fel,hol ott a csövek col mérete ugyan az!
-
TasiA
senior tag
G Astra 185/65 R15 195/60R15
-
#TOTTI
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Jaja, nem is tudom miért a tiédre írtam.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
Rendben.

-
parandroid
félisten
válasz
sziada5925
üzenetére
Basszus elbizonytalanítottál. Délután úgyis kell kutyát sétáltatni, megnézem a parkolóban. Ami biztos, hogy a gyári nyári gumik alapján vettem a téli garnitúrát.
p
-
#TOTTI
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Na most a gyári G gumiméret 195/60 R15 és 185/65 R15 viszont a 185/65 R15-nek váltója a 195/65 R15, de a 195/60 R15-nek már nem, ugye érthető. Nekem is volt 195/65-össel G Astra de kicsit nagy volt rá, ez van sajnos. Az nem gyári méret. Zafira A-ra viszont igen.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
sziada5925
üzenetére
Az enyém 195/65 R15-ös gumikkal jött a gyárból (G kombi, 2006-os). Azóta is ezt a méretet használom nyári és téli gumiban is.
p
-
zolikaDB
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Es uccso darab!

-
zolikaDB
veterán
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ujonnan kva draga. Eleve 4x100-as Softstern se sok van elado, volt nemreg CS-on asszem Sportstern, 17-es, en ennyit tudok.
[link] -
Pitu
aktív tag
Ha már gumiknál tartunk, én tavaly ősszel ismerkedtem meg az aszimmetrikus mintázatú abroncs fogalmával (continental téligumit vettem).
Csendesebb mint a nyári és egész jó tapadást biztosít. -
bambano
titán
válasz
sziada5925
üzenetére
nekem is mindig ezt mondják a gumisok, hiába erőltetem, hogy az a méret van rajta, amivel a gyárból kijött...
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Nem gyari, de valtoja annak. Gond nincs vele.
Vagy 195/65 vagy 195/60 a gyari. Ennek 205/50 R16 a valtoja, 1.4-et nem kinzom vele. -
ESP
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
195/65 R15 nem az?
Amíg volt G Astra-m pár hónapig az volt rajta.
-
zolikaDB
veterán
Közlekedni, meg jól mutatni két dolog. Én azt hiszem találtam középutat, télen csúnya acéllal járok (felújított, csak nem szép), de kényelmes mérettel (195/65 R15), nyáron picit peresebb, de még jó Irmscher aluval (195/55 R16). Nekem jó.
Amúgy beteg méretek képekkel: tyrestretch -
-
sNORh
addikt
X20DTH Motornál cserélt már valaki ezt a féle fűtéscsövet? Pont ez a ritka szar műanyag gyorscsatis genyó ereszt valahol.. 4-5 nap alatt elcsepegteti az 1 liter vizet..

Na mindegy rendeltem a képen látható csövet(jó hogy rátaláltam, bolti 40rongy), de akárhogy nézem felülről elég necces cserélni. Az ok hogy a műszerfal felől lecsatolom, de a másik végét nem is látom a motortól.. -
-
_seth_
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
Néhány apróság:
-Ekkora kerekekkel a fogyasztás is meg fog nőni a menetdinamika pedig arányosan gyengül majd, milyen motorral van szerelve?
-Gyárilag 5,5"-os (szélesség) kerekek vannak D corsán, ha növeled az átmérőt általában nő a szélesség is ami nem 100%, hogy elfér, ha pedig olyat veszel ami ugyan befér de az ET szám nem passzol akkor az autó stabilitása romlik valamint a futómű terhelése nő.
-A fólia szép dolog de ilyen sötététben ne is gondolkodj, hamar kiszednek a rendőrök a forgalomból és gyűjtögetheted a csekkeket, rossz esetben viheted újra műszakira is akár. Valami sokkal halványabb is megfelel szerintem, az viszont, hogy hátul olyan mint a fekete műanyag elöl pedig kevésbé szintén elég vacakul néz ki, legyen egységesen halványabb az egész fóliázás. Kalkuláld bele a színezett üvegeket is, ha olyanok. Forgalomban sem előnyös az ennyire sötét.
-Kipuff is mutatós de inkább egy ferrarin vagy lambon, szerintem. Amit arra költenél inkább költsd minőségi olajra és gyári alkatrészekre amikor szükséges.
-Alufelni festése is jó dolog de ez a szín max az impreza wrc-n mutatott anno, persze lehet az egész autót kicsit versenyautóssá tenni, de lássuk be, hogy ez nem olyan egyszerű dolog még akkor sem ha egész jól sikerül a kivitelezés

Én a helyedben valami ilyen irányba próbálnék haladni: [link], az összhang szép, az elemek passzolnak egymáshoz ahogy kell, és egy komoly autó látszatát kelti.
-
helkis
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
nyilván lehet bármekkora felnit feltenni bármire, akármilyen gumival, de ha minden más marad a régiben, akkor az alkatrészek ciklusideje drasztikusan csökkenni fog szvsz..
Pitu: nálam télen acélon 185/65 R15, nyári 195/50 R16 meg ilyen: [link] [link]
szerk: erről jut eszembe, kéne frissíteni az 1-es hsz-ben a verdákat!

-
zolikaDB
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
Hát őőő... Ilyen kipuffstílus kicsit vadabb kinézethez illik általában, és az elrendezés + csővég formája nem 2Ft lesz...
Az, h mi a váltóméret, nem jelenti azt, h be is fér és el is tud fordulni a kerékjárati ívben. Nem tudom, milyen motor van a kocsidban, de sztem 195 fölé ne menj.Akarok rendelni LED fényforrásokat a hátső szekcióba, az OSRAM oldala alapján kiválogattam a foglalat típusokat, de a tail light az mi??? (Osram Automotive Lightning) Tolató? Ha igen, akkor a következő lista helyes?
Rendszámtábla: BA15S - 10W
Index, köd, helyzetjelző: BA15S - 21W
Féklámpa: BAY15d - 21/5W
Tolatólámpa: BAY15d - 21/5W
Mi az, h 21/5W? -
mocsanisi
senior tag
válasz
helkis
üzenetére
Azért jóval összetettebb. Gyári opel könyv is ajánl 13-14-15col-os kereket is, más gumimérettel nyílván, sőt azt hiszem a 16 és 17 váltómérete is benne van.
Eleinte amúgy Borbet A-t néztem, ET15-el, az durvát mutatott volna
ZolikaDB: Ez az RH nekem annyira nem adja
Hátulját meg ILYENRE akarom 
-
KonzolKartel
őstag
Valakinek ötlet, hogy a vákuum hiányt hogyan tudom a legegyszerűbben ellenőrizni?
-
Pitu
aktív tag
válasz
helkis
üzenetére
Jogos amit írsz, bár a magyar utak itt-ott gyári felnivel is kivégzik a futóművet
. Nálam gyári acél felnivel is csal az óra 5-10km/h közötti értéket, lehet direkt így vannak kalibrálva (F astra detto).
Személy szerint télen acél-t használok, nyáron meg ilyen 15" alut: [link] -
parandroid
félisten
válasz
mocsanisi
üzenetére
Az esztétikai szempontoktól eltekintve - mert ugye ízlések és pofonok - az első oldalablakok sötétítéséért nem jár bünti? Ugyanez a kérdésem az opálos, szürkés színű lámpákkal kapcsolatban.
Mondjuk nekem annyi élményem van a sötétített ablakos autókkal kapcsolatban, hogy ha ilyen jön a mellékutcából, akkor nem számítok megadott elsőbbségre (egyrészt mert nem látom, hogy a sofőr felém néz-e egyáltalán, másrészt sajnos rossz tapasztalat), ha meg neki lenne elsőbbsége, de mégis ki akar előzékenyen engedni, akkor áll ott egy darabig, én nem tudom mit akar, mert nem látom, hogy int, aztán padlógázzal mégis elindul, és a szélvédőn keresztül már látom, hogy mutogat, hogy én vagyok az idióta (így is jártam már többször is)...
p
-
helkis
veterán
szvsz a gyári mérettől minden irányban 1 lépcsővel szabad nagyobb gumit/felnit választani, hogy idővel se legyen nagyobb gond a futóműben, pl : 14"-ról 15"-ra.. értelem szerűen peresebb gumival, hogy az óra ne csaljon sokat.. arról nem is beszélve mennyivel olcsóbb egy 15"-os felnit gumizni, mint egy 16"-17"-ost..

-
Pitu
aktív tag
válasz
mocsanisi
üzenetére
Én sem vagyok ps zseni, de az első kerék így olyan mint egy elipszis
A hátsót használtam volna fel. Az ablak sötétítéshez meg a világosságot állítanám, de nem teljesen feketére.
Nekem a narancssárga felni nem jön be, mondjuk nálam a tuning kimerül abban, hogy veszek az autó alá négy mutatós felnit és kész.
Pl: [link], [link], [link] -
mocsanisi
senior tag
Sziasztok. Bocsi hogy így bepofátlankodok, de csináltam egy látványtervet. Nem vagyok nagy photoshop mágus, ez jött össze: KÉP A kiinduló autótól az enyém abban különbözik, hogy gyárilag színre fújt lökösöm van hátul, illetve a gyári 13-mas acélfelnik vannak fent. A narancs felnik a másodikon gyári 16"-os opel felnik, színtereztetve lennének. Szóval ez a terv. Szerintetek?

-
hdman
őstag
köszi, srácok!

SZERK: pont bal kellene
Holnap utánanézek. -
hdman
őstag
Ma munkahelynél leparkoltam a kocsit, egy kamion felverte a jeges fagyott havat, és pókhálósra repedt a visszapillantóm.
Van valami alternativ megoldás a bontott vagy az új helyett? Az egyik srác szerint az autóüvegesek méretre vágnak egy darabot, és ráragasztják a régire. Ez mennyire lehet tartós? -
Pitu
aktív tag
Fehér füst jelentkezik még? Mert az olaj minőségén a víz is ront ha valamilyen hiba folytán keverednek.
(#20916) Spancer RE: adat lapod alapján úgy látom miskolci vagy. Őket megkérdezném, nagyon segítőkészek bontott alkatrészek terén is: [link]. Újgyőri főtértől 2percre vannak.
-
fero02
nagyúr
válasz
Spancer RE
üzenetére
Trabant 601-hez vagy Fiat 126p-hez kellene?

-
KonzolKartel
őstag
Na, itt vannak az ígért képek a szívósor felújítás folyamatáról.
Nem akartam telerakni a fórumot a képekkel, így albumban tudjátok megnézni.
[link] -
Spancer RE
aktív tag
Üdv!
Bontásból vagy bárhonnan nem tudna valaki esetleg egy hibátlan szivargyújtó-hamutál kombót?
Igazából elég lenne csak a hamutál külső műanyag burkolata/ajtaja (az lett karcos). -
bambano
titán
elvileg én is prémium üzemanyagot tankoltam mindig a labancoknál, mégis kétszer egymás után szerviz lett a vége. azóta nem ott tankolok. lehet, csak másik kutat, de az is lehet, másik kúthálózatot kellene választania.
meg az is lehet, nem az üzemanyaggal van baj. esetleg gyertacserének is utána lehetne nézni.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Múltkor írtam kollégám C Vectra-jával kapcsolatban, hogy azt mondta ingadozik az alapjárat. Na most ez így nem igaz, az alapjáratnak semmi baja, az autó hidegben is indul rendesen, viszont mikor bemelegedett néha-néha fura hang jön a motorból, mintha kihagyna 1 henger vagy tudomisén. Nem tudom ezt így leírni, néha- néha hangosabban jár egy-egy pillanatra a motor ha bemelegedett.
Ez mitől lehet? Elvileg prémium üzemanyagot tankol.
-
gaborh
aktív tag
Sziasztok. G astrára nincsen valakinek eladó tetőcsomagtartója?
-
tomyoy
senior tag
válasz
tomyoy
üzenetére
csak megveszem hozzá a szerviz könyvet
van pár csatlakozó aminek nincs meg a helye, viszont be volt dugva valahová, elég sok "nem hozzá értés " látszik a kocsin...millió szigetelőszalag, össze-vissza cserélgetett csavarok (torx-külső-belső-6lap fej)fogyasztás: 205 km 90% pálya 10% város lábam alatt tojás 90/50 kmh 13 liter(205kmre!)
városról nem tudok nyilatkozni, még elég erős amper szag van a kocsiban

hosszbordásszíjjat kell cserélnem mert van is meg nincs is, inkább csak foszlányok, a 6 bordából már csak 4 van szélességben, külseje szétmálva.....no comment az egész kocsi

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hibakódot házipraktikával ki tudom olvasni valahogy?
önindító?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hátulját meg

Nem fogyna el 50L benya 350km alatt