- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.
őstag
válasz
concret_hp #23005 üzenetére
Szerintem az is számít, hogy elötte mennyire volt elégedett az adott ember. Én pl tudom, hogyha-most ez igy hülyén hangzik
, de tényleg
- nyernék pl 1 milliárd forintot, akkor kb 100 milla lenne, amit elköltenék, a többit befektetném, hogy aztán a növekvő igényszintem-mert biztos nőne, olyan hogy mindig minden jó sosincs- fedezze.
Gyakorlatilag én azt gondolom, hogyha az ember ismeri a luxus világot-én sok ilyen blogot/cikket olvastam- össze tud állítani egy olyan értékrendet, amit ha jól él, ő maga is képes lenne élni. Én például tudom magamról, hogy van egy szint ami felett már nem izgatnak a dolgok,-pl egy Armani kollekciót simán magamra aggatnék, de drágább már kevésbé izgat- és igy nem is vennék.
Ha viszont valaki elötte szegénységben, boldogtalanságban él, azonnal ezzel kompenzálná magát, hogy júhú most végre neki is megadatott. Aztán ezek szegényednek el pár év alatt. -
k.
őstag
válasz
bandus #20521 üzenetére
Természetesen én magánszemélyre gondoltam, a cégek és tsaikra ez messze nem vonatkozna.
Azért gondoltam erre, mert itthon ha dolgozik az ember, félretesz pénzt, akkor egy kisebb panel lakás 6-7 milla között kijön.
És az a baj, hogy a hitel árnyékában sokan olyan ingatlanokat/autókat vettek, amikre messze nem volt fedezet, mármint a havi fizetésük sem indokolta volna normálisan az adott dolog megvételét, de ugye majd kifizetjük elven ment az egész.
Az, hogy a hitel kell, alap dolog, sokaknak nagy segítség. De a majd lesz valahogy elv miatt, sok sok ember 10 milliókat vett fel, mostmeg alig bírja-ha egyáltalán- fizetni. -
k.
őstag
válasz
Algieba #20517 üzenetére
Én azt gondolom-lehet, most lehurrognak ezért-, hogy szabad hitelt felvenni, de mértékkel.
Én pl úgy gondolom, a max hitel összegnek 5 millánál nem szabad nagyobbnak lennie, és max 10 év.
Ismerősömék is vettek fel 15 millát 20 évre, aztán elszállt nekik is. Ki tudják fizetni,de érted, azért nagyon gáz ez.
Szóval a hitel nem rossz, csak mértékkel. Sajnos a hugodék elszámolták magukat-rosszul gondolom, hogy 0ft indulóval vágtak neki a lakásnak?-, nem szabadott volna igy kezdeni.
Valószínüleg az albérlet maradt volna nekik a megoldás-ahogy sok bedőlt hitelesnek-, de hála a sok köcsög tulajnak, nem csodálom, hogy elegük lett. -
k.
őstag
válasz
venember83 #1527 üzenetére
Akkor még eléggé magas pozícióban volt-nkh-nál- és igen, akkor még az úgy ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest