Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kételkedem #19322 üzenetére
Sajnos nem az első és utolsó haláleset. Sajnos ez nagyon sok kellemetlenséget okoz, főleg az elhunyt családtagjai részére.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #19306 üzenetére
Szerintem legalább egy nagyságrenddel több alkatrészre van szükség, mint ahány jármű végleg meghal.
bandus: Ellenőrző rendszer egyszer rengeteg pénz, humán megoldás pedig sokszor kevés pénz. Ráadásul jelentősen növelné a munkanélküliségi rátát, ha átállnának.
-
válasz
kételkedem #19313 üzenetére
ezzel kapcoslatban lehet írni az indexnek
szerintem fogok is egy rövid szösszenetet.
-
válasz
kételkedem #19309 üzenetére
Itt nálunk egész jól megy a Jászkun Volánnak, legalábbis elég modern a buszsereg, illetve 4 helyen kiépítettek Buszfigyelőt (bemondja hol jár az oda érkező busz), GPS-ekkel van felszerelve majd mind, interneten nyomonkövethető hol járnak...
Szép napot mindenkinek, igaz elég ramaty idő van
-
válasz
kételkedem #19306 üzenetére
ehhez szerintem semmi köze az ország gazdagságának. ennek ahhoz van köze, hogy képtelenek nyereségesen üzemeltetni egy céget, emellett pedig félévente vezérigazgató váltások vannak, akik a szar munkájukért is milliós prémiumokat kapnak...
annyira szar az egész, hogy már fáj. ha bevezetnének egy normális jegyellenőrző rendszert, akkor ez emberek kénytelenek lennének jegyet vásárolni a metrónál is. tavaly volt egy időszak, hogy napi szinten, majd 4 hónapon keresztül kellett metróznom, szerinted ki vette észre, hogy nem érvényes a bérletem? 3 hónapig fel sem tűnt senkinek... (persze minden hónapban veszek bérletet, direkt mutattam nekik a lejártat, kíváncsiságból, hogy mikor veszi észre valaki, de ez nem történt meg).
tegnap kiszámoltam, hogy ha állomásonként 4 jegyellenőrel számolunk, akkor kb 40 millióba kerülnek ők a bkv-nak havonta. namost szerintem egy automatikus jegyellenőrző rendszer kiépítése állomásonként bőven ki kellene, hogy jöjjön ennyiből. sajnos nem vagyok egy világot látott ember, de legutóbb amikor varsóban jártam, ott csak úgy engedett át a forgóvilla, ha volt érvényes jegyed. és ekkor kell alkalmazni egy db biztonsági őrt aki figyeli, hogy ne ugorják át az emberek és kész... ennek néhány éven belül meg kellene térülni, nem számítva a plusz jegyekből befolyó extra bevételt, amit a bliccelés kiszorítása okoz.
és ez csak egy példa, szerintem számtalan ilyen lehetőség lenne még, de ismét inkompetens emberek kerülnek olyan helyre, ahova nem kellene... -
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #19299 üzenetére
Valami kis öröm nekem is kell
jöttek a villogó autók, nínóztak
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #19258 üzenetére
---nem warezolok---
Aszondja a híradó, aki nem lépett vissza a magánnyugdíjpénztárakból, az is kap állami nyugdíjat. IS.
Aki átlépett, mert aszondták, az meg elmehet a büdös picsába, így járt, kellett a pénz, bedőltél, odaadtad, lúúúúúzeeeeer.....hahaha. (mint pl. én) Én Dimenziós voltam, meglehetősen magas hozammal...Namost akkor ha így van, akkor
megbassza a mocskos tetű kétharmados kurva anyját az összes fideszes fasszopó buzi köcsög, orbán viktorral az élen.Remélem ezt még elbírja a fórummotor, aki nem ért egyet, és szerinte a tetű nem érdemli meg szegény hogy összehasonlítsa ezekkel a ... , az moderálja...vagy cserélje ki pc kifejezésekre.
---nem warezolok---
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #19262 üzenetére
Kivancsi leszek, nekem hany nap kell. Nem lett meghosszabitva a probaidom, nem a szakmai munkam miatt ....
Sokkal sokkal jobban kell kuzdenem.
-
Apika
addikt
válasz
kételkedem #19260 üzenetére
Én javarészt a saját példámat vittem bele. Az újak nem akarnak dolgozni, csak menedzselni a munkát...
-
Apika
addikt
válasz
kételkedem #19258 üzenetére
Vagy meghagy egy-két rabszolgát, aki elvégzi a munkát mindenki helyett, és még örülhetnek az illetők, hogy van munkájuk...
-
válasz
kételkedem #19221 üzenetére
Előbbi néha jót tesz, a simogató hullámoktól szabadságon érzem magam és a munkamorált nagyon befolyásolja, a legutolsótól pedig kanos leszek.
#19222 FehérHolló: ...sajnos nagyon kevés gyümölcsöt/zöldséget eszek, narancs még elmegy mondjuk.
-
Tim82
félisten
válasz
kételkedem #19221 üzenetére
Egy szép lány őszinte öleléséből sohasem lehet elég.
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #19186 üzenetére
így is világtörténelmi minimumon áll a testsúlyom, nem lett volna szükségem tisztításra... de ahogy mondod, most már ideje megreggeliznem
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #19184 üzenetére
egészségedre váljék. én sajnos kamillatea-kúrán vagyok, valami a tegnapi menüből nem tetszett a bélrendszeremnek... hajnal 4 óta rohangálok a wcre.
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #19172 üzenetére
Akkor meselek nektek Anglia es Brit Kiralysag szeleirol
Mielott felreertes lenne, nem emesztesi problemakrol lesz szo.Mindig meglepodom, mikor odahaza mar hatalmas vihar, es orkan van kialtva , akar 80 km per oras szelnel is.
Nos nalunk az elmult ket hetben ketszer volt olyan ido, hogy szelsebesseg 100 km vagy afelett (a skotoknal 160-170 km/h is volt).Rogton a honap elejen erkezett Ulli , sajnos ket ember meg is halt .
Leven , hogy a kozhiedelemmel ellentetben esos helyett szeles orszag vagyunk , eleg szepen termeltek a szeleromuvek is.
A mai nap amugy csendes es nyugodt volt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #19172 üzenetére
pina?
-
Apika
addikt
válasz
kételkedem #19168 üzenetére
És mi lesz a ráadás?
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #19157 üzenetére
Én bent vagyok, de jó érzés napot látni, világos van
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #19157 üzenetére
Én örülnék még egy kis hónak
-
Apika
addikt
válasz
kételkedem #19129 üzenetére
Nálam a belépés és a hozzászólás közben is volt némi gubanc...
-
válasz
kételkedem #19122 üzenetére
Hát ha ennyivel fogok többet kapni (bruttóban, nem nettóban), akkor kezet csókolok a Viktornak, egyébként meg menjen a
francbamesszire -
bnss
veterán
válasz
kételkedem #19122 üzenetére
Állítólag még a könyvelők sem tudják, pontosan mi alapján kellene kiszámolni a kifizethető fizetések mértékét...
Ez elég szomorú. A netes kalkulátoroknak szeretnék hinni, de tartok tőle, hogy nincs/nem lesz igazuk.
-
bnss
veterán
válasz
kételkedem #19083 üzenetére
A jövő havi fizetés lesz a "vízválasztó", ha nem tévedek
---
Szép estét!
-
válasz
kételkedem #19083 üzenetére
ti eurót esztek otthon?
de abban is biztos vgyok, hogy kevesebb tejet és kenyeret tudnál venni belőle, mint egy éve...
-
neduddki
nagyúr
válasz
kételkedem #19073 üzenetére
HI!
dofogeseden felguzdulva megnesztme en is, de ma megint ezeka franya szinek:- (
udv
neduddki
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #19059 üzenetére
Sokkal több közhely már nem fért volna ebbe a dalszövegbe. De legalább ismétlik elégszer.
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #18963 üzenetére
NA!
Tegye meg melle egy kicsinkot...
Ez csak a *sima* AFASZ emeles vot!
Most jon az *igazi*aremeles!
/Egyebkent a cigisdobozon,amit meg karacsonykor vettem 540Ft volt,a main meg 610...!/
Ez bion tobb,mint 10%
Nem baj! Lesz meg szollo,lesz meg lagy kenyer...
Mit gondoltok kinek?
A bantu negereknek,a *del braziloknak*vagy azoknak,akik minket kepviselnek? -
bnss
veterán
válasz
Fantasztikus, ez hiányzott még az ÁFA emelés mellé...
--
Szép estét!
-
nike_
addikt
válasz
-
Pisztillus
senior tag
válasz
kételkedem #18953 üzenetére
Na igen, most már kapott címet is...
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #18948 üzenetére
Közlöny 85-87. oldal.
(Ez meglepően a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvény részét képezi...)Pisztillus: Máshol (még 30. előtt) azt olvastam, hogy az ajánlat függvényében eltolhatják. Ezek szerint eltolták. Kár érte.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #18948 üzenetére
Komolyan kihirdették ismét változtatás nélkül azt az egyházakról szóló törvényt, amit korábban elmeszelt az AB?!
-
válasz
kételkedem #18944 üzenetére
ezt a vízügyi törvényt hogy találom meg? felettébb érdekelnének ezek a paragrafusok
-
válasz
kételkedem #18940 üzenetére
Ja, 1. hét táppénz
Szép 1. hetet mindenkinek -
FehérHolló
veterán
válasz
Mától mondott fel több ezer orvos, a vízügyi (!!!) törvénybe meg múlt év végén belekerült egy félkatonai megoldás, hogy a maradékukat a kormány (haha, inkább OV) az ország bármely pontjába átirányíthatja dolgozni.
Hol a pattogatott kukoricám? -
Ramius
őstag
válasz
Minden rendben veled? Miféle kijelentés ez, hogy végre hétfő?
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #18873 üzenetére
Te fizeted vagy a cég? Ha te a fizudból az eszméletlen durva.
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #18843 üzenetére
Rosszul porgeted a Foldgolyot!
Amerika a foldgomb MASIK oldalan van! -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #18667 üzenetére
köszönöm a javaslatokat, luxemburg eddig is fent volt a listán, a többin még gondolkozom...
(luxemburgban csak az a rossz, hogy mindenhova kell francia nyelv is. amúgy a "luxemburgi" nyelv a német egy tájszólása, és pl. a II. világháborúban amikor megszállták őket a németek, még be is sorozták őket a német hadseregbe, mondván, hogy az egy német tájszólás. Na, azóta annyira szeretik a németeket, hogy a francia a hivatalos nyelv...)
Közöm nincs az államadóssághoz, csak szerintem jövőre az ország irányt vesz a pincébe. A mostani munkahelyem még legalább3 hónapig meglesz, csak aztán rúgják ki az emberek felét. A nagyfőnökünk felmondott, és amennyire a vezér szeret minket, sanszos, hogy megszűnik az egységünk, szóval úgy gondoltam, lélekben felkészülök, meg írok legalább egy-két CV-t. Mivel a profession.hu konkrétan nulla találatot ad az én szakterületemre, a lehetőségeket úgy érzem, másfele kellene keresni.
Ui. lehet fogadásokat kötni nálam, hogy hol lesz az új EURHUF mélypont? 340?
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #18667 üzenetére
Nem, szerintem inkább izomra nőtt.
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #18659 üzenetére
Nem a hagyományos kritériumok alapján válogatták ki őket, az tuti.
-
válasz
kételkedem #18661 üzenetére
Az írónia nem ment át teljesen
Szép dolog ez, sőt vezető dal lett belőle -
válasz
kételkedem #18659 üzenetére
Pár napja volt a TV-ben, ráérnek nagyon azok a nejek
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #18656 üzenetére
Szégyelld magad, rontod itt a bizniszemet...
Ezek után mit kezdjek ezzel a párszáz tízezressel? Még a fűtőértéke is minimális...
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #18601 üzenetére
egyszer kaptam azt hiszem valamiért figyelmeztetést, de arra már nem emlékszem hogy mikor/miért volt.
rossz gyerek vagyok, na.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #18607 üzenetére
Julia Gillard fizetese most emelkedett es ezzel felkapaszkodott a 2. helyre (valami 600K AUD lett a fizuja)
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #18621 üzenetére
Inkább facebookozik, ha nem csal a megérzésem.
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #18619 üzenetére
Rafi ennyire belefeledkezett az életbe, hogy az már a fórumozás rovására megy?
pohár: Szerintem 120k alá nem nagyon érdemes menni. Budapesten albérlettel, mindennel együtt olyan 100k rámegy az életedre.
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #18607 üzenetére
De hát hogyan? GDP/állampolgárok száma -
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #18582 üzenetére
nem fogom kifejteni bőven, mindenesetre a nálam alacsonyabb tűrőképességű emberek (akiből bizony elég sok van) már biztos hogy felakasztották volna magukat/valakit azon az estén, hisz fele annyian voltunk az étteremben mint egy átlag szombaton kellettünk volna, ez viszont nem átlag szombat volt, úgyhogy el lehet nagyjából képzelni, mit éreztem...
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #18576 üzenetére
Fejlődni mindig érdemes, egyrészt látni kella korlátokat, de azt is, hol lehet korlátot ugrani
Amúgy miért kell állandóan szidni a "gazdagokat" , meg ilye tmondani , hogy vegyék el tőlük? (most nem rád mondom).Kvázi bárki előtt ott a lehetőség, hogy nagyot alkosson, híres és gazdag legyen. (Igen tudom, van akinek kétszer annyit kell dolgoznia érte).
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Én elfogadom a jelenlegi helyzetem,mert szerencsére van hol laknom,van mit ennem és még nyaralni is eljutok néha.És ez elég kell hogy legyen,normális léptékkel számolva.
De néha jó volna,ha nem kéne döntenem,hogy vagy ezt vagy azt veszem meg,hanem mindet.
De hát az élet kegyetlen -
pohár
félisten
válasz
Messi, mint vagyonos ember? hát Gates-cel nem említeném egy lapon
-
ToBeY
nagyúr
válasz
kételkedem #18557 üzenetére
Lehet így is nézni és lehet úgy is,hogy balszerencsés vagyok, mert nem élhetek úgy ahogy az MTV Cribs-ben a mutogatják a dolgokat
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #18528 üzenetére
ja, az, jobb első keréknél nem passzol valami, meg árnyék sincs alatta
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #18467 üzenetére
ennél sokkal több, de azt nem bírta volna a ph-motor...
eszméletlen gyönyörű szentestém volt, annyit mondhatok. de ma nincs meló.
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #18417 üzenetére
Baratom!
Nem tudod,hogy mt hagytal ki!
A HEV meg egy olyan fosszilia,ami meglepo...de mukodik!
Az,hogy nincs szemetkosar,kinyithato etkezoasztal,az csak a mi semmirekellosegunket bizonyitja.Mert nem hasznaltuk a szemetkosarat,letortuk a kinyithato etkezoasztalt...
Es a del-braziloknak tokeletesen megfelel,a rendszeresen /minden menet vegen/ takaritott padlo... a szotyolahejj szetszorasahoz!
Lehet,hogy az Airbus320 nagy durranas,de azert a HEV sem piskota! -
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #18424 üzenetére
Lassan már nem is tudom, mit visznek inkább túlzásba, a dohányosok diszkriminációját vagy a rasszizmus túllihegését.
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #18409 üzenetére
Akkor boldog karacsonyt
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Szerintem egyszer próbáld ki,mert marha "igényes" volt.Ilyen plüss kárpitos ülések(ami le volt öntve valamivel) padlón sörösdobozok az ablak összekarcolva és összefestve.
Láttam múltkor a Travel chanelen egy filmet Indiáról,ott csótányok és dzsuva volt mindenhol,majdnem hozzuk azt a szintet... -
vikvuk
senior tag
válasz
mit?
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #18409 üzenetére
nem, mert a Jupiterig minden bolygót elporlaszt
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #18311 üzenetére
Örülök, hogy nincs letiltva a net!
Még?
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #18309 üzenetére
inkább használd a FF/Chrome kettősből valamelyiket
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #18138 üzenetére
Inkább várd meg a vonatot, nehogy elüssön valami.
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #18136 üzenetére
stop?
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #18122 üzenetére
azért tizenötöt-huszat letagadhatna...
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #18114 üzenetére
szerintem elrontottad a képet.
Nem ezt akartad felrakni? -
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #18093 üzenetére
A bútor miért minősül tűzveszélyesnek? Legfeljebb éghető, nem gyullad olyan könnyen.
A József Attila baráti körre gondoltam, itt van a múzeum közvetlen a szemétdombok helye mellett/felett.
A felgyújtás ötletét már elvetettem, nagyon könnyen megégethetem magam vele.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
kételkedem #18085 üzenetére
Ez egy rosszul sikerült műtét eredménye,vagy photosop?Egy pulcsi ennyit nem tud rontani a helyzeten,vagy igen?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
kételkedem #18059 üzenetére
Ezt teljesen át tudom érezni...
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #18056 üzenetére
Akkor már nem aludtam
Annyi a meló, nem birtam belépni egész nap.
Sose kaptam képeslapot, pár napja, amit beírtam csak az volt, meg ma is jött egy, egy volt egyetemi csoporttársamtól, messzi fölre ment dolgozni... Tévedésből, bár a címzés pontos, de párom munkahelyére???!! vitték a lapot, vagyis hogy bonyolultabb legyen exem munkahelyére, de mivel a portás látta oda már nem járok visszaadta a postásnak, aki párom munkahelyére vitte, mit ád Isten Ő pont ott volt, pont leállt a postással beszélgetni, pont megkapta az ÉN lapomat. Felhív képesapom jött, nála van. Mondom wtf, mit ittál?! Amerikából jött a lap... beazonoítottam, mondom meg tudom magyarézni, egy volt csoporttársam és nincs semmi, ez csak egy képeslap. Kétségbeestem teljesen, magyarázkodtam, ez tényleg csak egy lap. 10perc múlva visszahív, hogy rá van írva, hogy "szeretlek". Teljesen magamba zuhantam, mondom nem lehet ekkora paraszt én meg nem lehetek ilyen szerencsétlen, hogy lehetne már ilyet ráírni, ez viccnek is durva csak így....
Hazaértem, nézem a bőbeszédű lapot, egyetlen szó van ráírva, Sz betűvel kezdődik, a többi betű meg akármi is lehetÉn tudom mi van ráírva, a srác beceneve, de ez már utólagos magyarázkodás, ki is találhattam
Birom, hogy összesen 2pasival voltam eddig, mégis én vagyok a legnagyobb q az iyen apróságok miatt, hogy jön egy képeslapom vagy sose talizok senkivel, de tuti akkor köszön rám rohadt nagyot egy volt egyetemi csoporttárs, amikor párom mellettem van, különben soha...
-
fokukac
nagyúr
válasz
vagyunk ezzel így néhányan mostanában, azt hiszem...
-
PH-User
addikt
válasz
Teljesen ugyan így vagyok... 100%-ra.
Csak nekem semmi kedvem, főleg ebben a panelganyéban. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Ja, én is elhessegetem, az éhező afrikai árvákra gondolok, hogy ott köt ki a sok it hulladék.
-
PH-User
addikt
válasz
kételkedem #18056 üzenetére
Hogy vagy mostanság?
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #18031 üzenetére
szellemvérciki
-
vikvuk
senior tag
válasz
kételkedem #18031 üzenetére
vagy az idézet szöveg a szellemes (kísértet) történet
-
vikvuk
senior tag
válasz
kételkedem #18028 üzenetére
ez olyan szellemes
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #18028 üzenetére
Mondom, csapatépítőn
Ui. Kb. Két nőnemű lény volt, akit nem csak bottal piszkáltam volna meg... -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #18025 üzenetére
Át is lehetne nevezni, hogy ON TOPIC [Dezső]
Ui. két hete voltunk csapatot építeni. Nem sok értelme volt, azon kívül, hogy jól bwrúgtunk, és mindenkiről van egy-két kompromittáló képem
De hát decemberben mi mást lehet csinálni egy Isten háta mögötti kastélyszállóban..? -
3.Aragorn
addikt
válasz
kételkedem #17999 üzenetére
Na ilyen az igazi adrenalin-függő.
Konkrétan lesz*rja, h esetleg baja is eshet. (Bár aközött, h baja esik és aközött, hogy 200-as tempóban fölkenődik egy fenyőfára, azért van egy árnyalatbeli különbség...)
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #17999 üzenetére
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #17860 üzenetére
Kockázott alma, fölötte reszelt alma kakaóporral keverve. A kosár pedig kókuszreszelék, kókuszkrém, citromlé és méz. Sajnos nem olyan szép, mint amilyenre terveztem, de ízre remek
-
3.Aragorn
addikt
válasz
kételkedem #17757 üzenetére
Szvsz túl sok. De ha mindenkit bezárnának, akinek valamilyen baja van, kevesen maradnánk az utcán... Bár ki tudja, engem kint hagynának-e
-
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
keresd meg Mesterm batjat /Dr. Keszthelyi István/, az ugysi ott lakik feled, v. vidd el Mestermhez
udv
neduddki
-
fokukac
nagyúr
válasz
"Az élet olyan, mint az ásás.
Néha hátráltat egy-két gyökér, de annak
jól odabaszol ásóval, oszt haladsz tovább!" -
tbs
addikt
válasz
Harcosok Klubja...szerk.: Arcosok Klubja...
-
neduddki
nagyúr
válasz
kételkedem #17724 üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #17724 üzenetére
Cellazárlat. Kicsit alacsony az üresjárati feszkó...
Pakold rá töttőre egy éjszakára, majd reggel vedd le. Ha másnap estére is ennyi lesz az üresjárati fesz, akkor kukaakku.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #17718 üzenetére
az én előző akksim 2007 decemberében szállt el. akkor, amikor a fém-árak is.... így hát valami 26 ezerért sikerült a legkisebb aksit bezereznem a suzukiba
most azért jonn a helyzet. -
neduddki
nagyúr
válasz
kételkedem #17721 üzenetére
-
neduddki
nagyúr
válasz
kételkedem #17718 üzenetére
HI!
ahatovabbfejlesztett micronix szerint a 10+ hejjet 6nal oruli lehet:- (
nem lepodnekeg ha delfi v. delco /esetelg, tan.../ lenneudv
nedddki
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #17715 üzenetére
A gyari akksi nem azert 23 rugo,mert jobb,hanem mert...gyari...
Az akksi egyben lutri is,de mivel nagyjabol egyforma anyagokbol keszitik,leginkabb attol fugg,hogy TE hogyan hasznalod!
Az olomakksik legnagyobb ellensege a szulfatosodas,aminek a *sebessege* terjedese attol fugg,hogy mennyire van folyamatosan hasznalva.Ha sokaig all,akkor a szivargo aram miatt minden akksi elobb-utobb lemerul,kisul.Az olomakksi pedig baromira kenyes a *teljes* kisutesre,vagy az allandoan alacsony toltottseggel hasznalatra.Ilyenkor szokott 1-2 ev alatt leepulni.De a *menetrazkodastol,rezgestol* is leszakadhat egy olomlap benne,vagy az olomlap feluletere felvitt olomoxid-reteg levalik,lepereg.Ezert is van minden akksi aljan,a fenek,es a lemezek also szele kozott egy *iszapter*./Ha pl. egy oreg akksit *kimosnak* annak vege,mert bekerul az olomlemezek koze a szmotyi,ami kisebb-nagyobb zarlatot okoz/.
Szerintem vegyel egy markas akksit /mert a neves gyarto kenyes a hirnevere/ es ugy hasznald /ha tudod/hogy mindig majdnem-feltoltve legyen.
A szobahomersekletu,es a -10-20 fokos akksi kozott a kapacitaskulonbseg 70% !
Ezt csak a jo allapotu akksi birja ki inditaskor.
Ha hidegben,nyekeregve,hosszu inditozas utan indul csak be a kocsi,akkor erdemes kicserelni! /Persze az akksit.../
-
válasz
kételkedem #17702 üzenetére
azok alapján amit leírtál egyértelmű, hogy gyári akksit kell venned
-
Lortech
addikt
válasz
Nálam (szintén focus) 9 évesen lett lecserélve a gyári motocraft akksi, még nem volt vele semmi baj, a töltése is erős volt, de már nem volt zöld a jelzés a kisablakán.
Nem ilyesmi a gyári akksid ? Annyi még, hogy a gyári fedél nem megy fel mindegyikkel, mert a gyári (nálam) motocraft alacsonyabb , mint más akksik általában. -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #17704 üzenetére
az akksi úgyis mindig a tél leghidegebb reggelén száll el, amikor a leginkább szükséged lenne rá, és a legnehezebb elmenni beszerezni egy másikat...
-
Mawyx
őstag
válasz
Én is pont akksi témában akartam kérdezni, hogy ezeknek mennyire kell szellőzni? Gondoltam körbetekerném szigetelő alufóliával a hideg ellen, ritkán hajtom a kocsit, a lakástól pár utcára parkol, nem tudom segítség nélkül tölteni se az akksit, mert nem birom bevinni a lakásba. Olyan fólia, ami olyan, amit lehet pattogtatni, buborfólia, csak ezüstös, kicsit védené a hidegtől talán vagy ez nem ér semmit?
-
degu
senior tag
válasz
kételkedem #17698 üzenetére
Most mit is kellene eldonteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Google Pixel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest