- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fokukac #58209 üzenetére
Igen, kettős adóztatás szagú a dolog. De inkább ne is menjünk bele.
Jazz: nekem is van. Imádom. Nem egy erőgép de keveset eszik, tágas és nem romlik el. A kopókon kívül semmi nem volt ami extraköltségként felmerült volna (jó visszahívás itt is volt 2x is azt csekkold, hogy visszavitték-e vagy érintett volt-e benne (bármelyik márkaszervíz megmodja alvázszám/motorszám alapján).
Városban 5,5 körül kér ha nincs hardcore dugózás, országúton 4,5-4,7 de pályán se kér többet 6,2-6,3-nál 130-nál. Ha tartósan mész vele 140-150-et akkor is elvan 6,4-ből.Arra figyelj, hogy a gyertyákat relatíve gyakran kell cserélni (40k km-erenként) és nézz a körmére a szerelőnek. Nekem első körben a 8 gyertyából csak 4-et cserélt a faszi. Nézem a számlát, mondom miért csak 4 gyertya van a számlán? Nézett rám bután, hogy mi bajom... Monodm ok, akkor lesz szíves az alsó 4-et is cserélni mert ez dupla gyertyás.
Géza még csak nem is nagykorú ezek szerint.
-
válasz
fokukac #58230 üzenetére
oké, de akarhatnál vallásról is beszélgetni velük, pedig azt sem lehet. erre a két dologra ugyanis külön topik van. szori, ha csak te, x, y és én fórumoznánk itt, akkor nem lenne ezzel gond, de a hülye szabályzatunk sem véletlen nőtt akkorára az évek folyamán. bármit engedünk, akkor rögtön sír ezer száj, hogy na de jocóka politizálhatott itt, akkor ő is fog ott stb.
egyszerűen nem tud olyan lenni 500 ezer regisztrált taggal egy ilyen fórum, mint 10 ezerrel. no meg a netre is beengednek ma már boldog-boldogtalant, más az átlagos értelmi színvonal, mint 10 éve
-
válasz
fokukac #58216 üzenetére
politika az, amikor politizálunk. azt itt nem lehet, na. de van, ahol lehet, bár meg tudnám védeni azt az álláspontot is, hogy egy IT fórumon tilos és kész. vagy hogy miután újabban annyira kretének a törvények, hogy lassan én megyek börtönbe, ha te leírod, hogy lézerjános, azért nincs.
de a lényeg, hogy itt ne legyen, bitteplíz!
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #58203 üzenetére
Természetesen. Google ismét a barátod, nekem pl ezt hozza első találatnak, ez elég jónak tűnő leírás.
Szerk.: ÁFA nincs, ha EU-n belülről hozod (gondolom igen), illetve ha van, azt a vásárlás helyén kifizeted, a forgalomba helyezés meg nem egy vészes összeg, lásd a korbbi linket. Regadó-kalkulátort meg ezek szerint találtál.
p
-
Integra
titán
válasz
fokukac #58169 üzenetére
én csak röhögök rajtuk, azt még lehet talán
kalandor is valszeg némileg érzékeny volt aznap, mert nevetséges már, hogy hova süllyed az egész moderátorkodás..kitilt téged is azért, mert a szánalmas szót használtad.. de tényleg. mintha nem használnák naponta a fórumban ezt a szót ezerszer legalább. nem félek tőle, hogy ezért megint kapok pár órát, nem személyeskedek, akkor sem tettem, teljesen tárgyilagos voltam akkor is, ahogy most is, csak persze ő mindent a szívére vesz, meg persze az is biztos, hogy ez az ollie nevű nyomhatott fel, mert kalandor alapvetően sosem olvassa a topicot, az meg, hogy nézne ki, hogy az tilt ki, aki gyáva hozzám szólni egy teljesen jogos vitában, vagy bárki máshoz és ő maga tiltana ki... ehelyett ment megkérni mást rá. nem vagyok hülye.. szóval lement ez a kis kabaré a háttérben... szóval kalandornak, mint az egyik főfőfőnek kellene a moderátorok között szétcsapni, de nem képes rá, ehelyett védi azt, amit nem lehet. ő is tudja ezt, csak már ő is túl sokat változott, nem ilyen volt régen, sokat beszéltem privátban vele és alapvetően egy nagyon rendes srác, de már nem a régi... és a színvonal pedig süllyed és süllyed tovább. nem beszél egy moderátor sem erről nyíltan, de privátban az összes leírja és egymásra mutogatnak...
szóval jelenleg igazából ugyanazt csinálják, mint az aktuális hatalom, csak kicsiben. nem tetszik a vélemény? puff, pár óra ban, elhallgattatjuk. így megy ez, semmiben sem különbek.
szóval a kitiltás nem téged vagy engem minősít, hanem ebben az esetben csak és kizárólag őt és ezt mindenki tudja, látta, olvasta. nincsen miért szégyenkeznem, ahogy neked sem.
és ha valaki erre azt mondja, hogy személyeskedtem, akkor annál súlyos szövegértelmezési gondok vannak, illetve bizonyíthatóan indulatból moderátorkodik. ahogy egyébként tette ő is amikor téged is, és engem is kitiltott.. nálam már rég megbuktak. tisztelet a maroknyi kivételnek. a legtöbb moderátor pedig, aki valóban emberileg is jó gyerek volt, már rég távozott, pontosan azért mert hányingerük lett attól, ami megy és már nem vállaltak közösséget az újakkal.. -
BlacKSouL
addikt
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #58024 üzenetére
Klasszikus RTFM. A könyvében benne van, hogy milyen izzó kell bele, és hogyan kell cserélni. Szerintem H4-es, de azért nézd meg. Egyébként teszkóban, meg hasonszőrűekben van autós részleg, de próbálj meg valami márkásat venni azért. Vagy autósbolt. Kicserélni általában nem nagy szám, még nekem is szokott sikerülni.
p
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac #57906 üzenetére
A szokasos 5000 ember 2 pulthoz, ahol osszesen 4en probaljak a lehetetlent?
Sosem ertettem.
Mas: milyen az ido otthon? Itt sapka, sal, kabat a meno, 10 fok van es felhoszakadas.
Este lakotarsam utcan parkolo autojaba beledurrantak hatulrol eleg szepen, epp mentunk volna aludni, de jopar oras procedura kovetkezett. A vetkes holgy ugy be volt locsolva hogy alig latott, de azert megprobalt elmenekulni, en futottam utana, mikozben a rendorsegi operatorral beszeltem. Meg szebb a tortenetben, hogy a bombi hatuljaban vagy 4-5 kisgyerek ult, akik a csattanas utan a szelrozsa minden iranyaba elszaladtak
Az utkozes erejet jellemzi, hogy a 320d osszes letezo legzsakja durrant... Szegeny haver peugeot 205-oset most hozta rendbe par napja, mert a mult heten vandalok letortek az ablakat, betortek a szelvedojet es kiszedtek a kormanyt (???), most meg ez... Ebbol mar nem fog felallni a kisoreg sajna, pedig a srac 12x megjarta mar vele a bristol-budapest tavot
-
válasz
fokukac #57787 üzenetére
az a mi családi- és sportnapunk volt az elmű sporttelepen, a népfürdő utcában
volt nagy adag éneklés, közelebbről még rosszabb volt, de egyébkét maga a rendezvény egész jóra sikerült, volt rengeteg kaja-pia. kár, hogy rohadt másnapos voltam végig és az is, hogy elég szar idő volt.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #57725 üzenetére
visszahoztam, meg a kolkot is
Apos 1.4 VW Polojat hajtottuk Magyarorszagon (kb 600 kilometert), de a repterrol hazafele vezetve a Crown Vicet az megfizethetetlen elmeny volt. Arrol nem is beszelve, hogy siman beleraktam 3 nagy checked-in borondot (23 kg/darab), 2 carry-ont meg a babakocsit + a kis csalad a hatso ulesen -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #57396 üzenetére
Egyébként nem értem. Továbbmegy, lenyomja. Vagy feljön máshol. Vagy tolja maga előtt a púpot, a végén meg bakostól odébbtolja az egészet
De ilyen menetrendszerű felpúposodást nem nagyon láttam még másfelé. Ez ilyen békávéspecifikus izé? Tényleg senki nem ül ott évek óta az irodában, aki kiszámolná a hőtágulási együtthatóval, hogy hány méterenként kell átflexelni hogy mondjuk deltaT=50°C esetén is épp összeérjenek a darabok? Zötyögne a villamos? Hogyne. De hát így meg áll. A kötöttpályás közlekedés tényleg ott tart, mint 100 éve?
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #57381 üzenetére
Ha nem tudom a nőd gépének sorozatszámát, akkor arra nyilván nem tudok rákeresni.
De egyébként amit most írsz, az alapján nem "hamis" a noti, hanem valamilyen CTO modell (még ha a típusszámban nem is szerepel a CTO), azokkal nem tud sokat kezdeni valamiért a Lenovo honlap. Képzeld, még IBM érában is bőven voltak ilyen modellek, barátnőm nem túl távoli múltban lecserélt T42p-je is ilyen volt (hasonló módon nem ért semmit a típusszám/egyedi sorozatszám bepötyögése).
Amúgy voltak Sandy Bridge-s modellek is X121e-ből, szóval ez egy honest mistake sajnos.
Egyébként mint látod, a sima "X121e" bepötyögés is működik a felesleges önszívatás helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #57374 üzenetére
Gasztonómia?
Egyébként kíváncsi voltam, hogy valóban csal Intel wifi drivert lehet találni a support.lenovo.com-on.
Beütöttem a keresőjükbe azt, hogy "X121e", majd a driverek WLAN szekciójában megnéztem a kínálatot. A felső öt valóban Inteles, de az alsó két driver meg AMD-s modellekbe szerelt wifikártyákhoz van ("Thinkpad 1x1 / Thinkpad 2x2 11b/g/n...").
Ja és külön van egy olyan link is a WLAN driverek listájának tetején, hogy "Can't figure out what is your Wireless LAN adapter? Click here", for dummies.
-
aizen92
addikt
válasz
fokukac #57368 üzenetére
mielőtt mindenki belelendülne inkább itt folytassuk a Politika topicban.
Elég veszélyes témát dobtatok fel. -
NoLF
veterán
válasz
fokukac #57365 üzenetére
jó, mostmár látom, miről beszélsz. szerintem egy hosszú hétvége alatt ennyi madarat kilőni eszméletlenül sok, szóval vagy rettentő sokan lesznek, vagy előre keresztre feszített fácánokat fognak letámadni uzival...
a vadászat szép dolog, meg tradicionális, meg minden... de aki ennyi állatot bánt egyszerre kedvtelésből, nos szerintem annak az agya nincs a helyén, de mindenekelőtt a jó édes kva anyját!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #57326 üzenetére
Miért, én 3 perc alatt kitöltöttem vele.
Miután felraktam a megfelelő Java eszközöket W7 64-re, miután leszedtem a megfelelő abevjava programot, miután letöltöttem a megfelelő nyomtatványt, miután frissítettem a nyomtatványkitöltő keretprogramot, miután frissítettem a nyomtatványkitöltő programot, miután frissítettem a Java eszközöket, miután új verziót töltöttem le a keretrendszerhez, miután új nyomtatványverziót töltöttem le, és miután frissítettem, majd frissítettem, majd ismét elérhető új verzióra frissítettem a nyomtatványkitöltő keretrendszert.
Onnan már tényleg csak 3 perc volt.
Meg 4 db A4 lap, a csökkentett adattartalommal, és abból is csak az adatot tartalmazó egységek kinyomtatásával. -
válasz
fokukac #57326 üzenetére
Ha az 55. sorban kifizetők által levont adóelőleget szerepeltet, akkor az 1D vagy 2D vagy 3D vagy 4D vagy 5D vagy 6D vagy 7D vagy 8D vagy13D vagy 14D mezőkben is szerepelnie kell jövedelemadatnak, kivéve ha a 38. sorban az összevont adóalapot terhelő, kedvezményekkel csökkentett adó összege nulla. Fordítva is igaz, vagyis ha az 1D vagy 2D vagy 3D vagy 4D vagy 5D vagy 6D vagy 7D vagy 8D vagy13D vagy 14D mezőkben szerepeltet adatot, akkor a kifizetők által levont adóelőleg összegét az 55. sorban szerepeltesse. Az Ön által közvetlenül a folyószámlára befizetett (csekk, átutalás, stb.) összeget ne itt, hanem a 64. sorban szerepeltesse. (Hibakód=<421454/R061>)
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac #57314 üzenetére
Nos, így valóban a nem használattal arányos a fizetendő díj, azonban általánosságban be kell látni, hogy így lényegesen olcsóbb a közlekedés, mintha kapuk lennének. Pl. Olaszországon keresztülutazni 650km-t kb. 50 euróból lehetséges. A francia és spanyol díjak is ehhez hasonló mértékűek, arról nem is beszélve, hogy forgalmasabb időszakokban a haladás sebességét nagymértékben lassítják a fizetőkapuk.
A 4 napos matricák megszüntetése engem nem érintett, ettől függetlenül nem értek vele egyet, mert sokaknak pont elegendő volt, de a véleményem az, hogy örüljünk míg matricás a rendszer és nem fizetőkapus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Túra és kirándulás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest