- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #21146 üzenetére
HUF. Gondoltam hogy euróban fogom kérni, különösen pár hete. De úgyse mentek volna bele, meg elfogadni se fogadják el túl sok helyen.
Elmegy a 3. ember. Már voltak bent jelentkezők. Az egyiknek a fizetési igénye nettó 230k + egyebek lett volna. És nem emiatt szórták ki. De ez lett volna a következő röhögés tárgya.
Elmondom, max Br. 140-ért vesznek fel nálunk diplomás embert, nem szakmán belülit is, aztán majd belejön. Ne legyen 30 éves fölötti, és ne akarjon sokat keresni. De legyen valami munkatapasztalata. Ismétlem, Br. 140-ért. Irodába, angolul jól beszélőt, 'stratégiai' pozícióba.
Ez a megyében is gyenge, de a munkanélkülinél viszont több.
mod: és tízesével jönnek a jelentkezők..és mindig akad minimum 1 aki elfogadja.
Pesten elmehetnék budit takarítani másfélszer ennyiért. -
kételkedem
addikt
-
válasz
fokukac #20871 üzenetére
Macskával van eredetileg!
Mondja a apamacska a kismacskájának:
- Na fiam, ma megtanítom neked, hogy kell baszni, gyere utánam, és majd csak csináld ugyanazt, amit én!
Este mennek a háztetőn, de az apamacska megcsúszik, de valahogy megkapaszkodik az ereszben, így hát a kismacska is megcsúszik, ő is megkapaszkodik.
Lógnak ott egy ideig majd egyszer csak azt mondja a kismacska:
- Na, apám én még 5 percet baszok, de aztán hazamegyek!...de én öreg kandúr macskával ismerem...
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #20810 üzenetére
Remekül, természetesen, köszönöm a kérdést!
Ajánlanám figyelmedbe Kalandor kolléga remekbe szabott írását a témában.
Btw, én még a régi PC Suite-tal dolgozhattam egyébként, mert a
csvvcard-os + manuálisan javítgatós megoldással - némi anyázással, persze - rendben volt a történet, -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #20675 üzenetére
Igazából majrézol meg nyóckeres közhelyeket pufogtatsz.
Kábé négy évig kísérgettem anno haza arra a környékre az akkori barátnőmet. Sem engem, sem őt (aki olyan 160 cm magas, vasággyal 47 kg + nem roma volt) nem ért soha semmilyen inzultus és nem is törtek be soha hozzájuk, pedig akkor - 7-8 éve - szarabb volt az ottani közbiztonság.
A Szigony utcai tömböt valóban kerülném, meg lejjebb a Diószeghy Sámuel utcát, de a Körúthoz közel egyáltalán nem vészes.
-
válasz
fokukac #20487 üzenetére
Nod32...
Kezd egy szép vírus irtó törléssel és használj normális programot
. Miután beszerezted nézd meg jutsz-e valamire. Nem fogsz. Memóriát és minden sz@rt üríts ki. Uninstall és új Win/Linus/OS húzása a gépre. Mindenki örül és te pedig használsz normális vírusírtót, nem Nod32-őt! Én évek óta Avastot használok minden gépen.
-
-
válasz
fokukac #20238 üzenetére
arra is volt pénz, hogy 100 milliárdot belepumpáljanak a malévba... mégse segített ez sem. szerintem itt ezért nem az állam a felelős, kivételesen. teljesen felesleges lenne még milliárdokat beleölni egy veszteséges cégbe, csak azért, hogy nekünk is legyen légitársaságunk. szerintem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20238 üzenetére
Mennyire emelkedett a képviselői, polgármesteri, miniszteri, mittudoménmégmi illetmény?
Vagyis...mit beszélek...megszorítás van, MINDENKINEK a hozzájárulását kérik, meg a türelmét, különösen akik sokat keresnek, tehát akkor a kérdés úgy hangzik: mennyivel csökkent a képviselői, polgármesteri, miniszteri, mittudoménmégmi illetmény? Hanyadrészére csökkent már vagy egy éve a képviselők száma? Hányan szavaztak a képviselői illetmények növelése ELLEN? Hogy van az hogy ez most akkor tulajdonképpen nekem és mindenkinek sokkal jobb?
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #20121 üzenetére
HI!
fel se veszik -25 allatt tesznek par ovintezkedest amugy csak rohognek, a meteres ho jobban zaarja oket /minden tiszteletme ovek, erdekes hogy vagy piszkosul birjak a hideget a ollegak van egybol megfagynak 0 kornyeken/
hogy is vna az a nevezetes radointeju?:- )udv
neduddki
mod: venseg: na gyere kicsoka mutassa vmit:- )))
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20095 üzenetére
Garázsban az 1000W-os hősugárzó hatására +10°C van. Ugyanekkor a belvárosban -11°C van. Ugyanekkor az ipari parkban ahova járok melózni -14°C. A házunktól a garázsig 13 percet kell gyalogolnom a -11°C-ban. Onnan beesni a +10°C-ba olyan mintha valami szaunába érkeznék. Melóból indulva 16:15 körül -4°C van. Ilyen autóba beülni már kellemetlenebb. Ha nem lenne ülésfűtésem akkor már befagyott volna a lukszi.
A kocsi -10 -15 fokban úgy recseg ropog, mintha kekszből lenne összerakva, noha +5 felett egy nyikkanást sem hallat. Pedig most ebben a pillanatban épp 50000-et mutat a km-számláló.
Azért jó ez a hideg, mert irgalmatlan pénzeket kell elkölteni fűtésre. Úgyis olyan faszán élünk, mit számít.
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #20064 üzenetére
Ez a betegszabadságos rész számomra nem tiszta. Régebben úgy volt, ahogy írod, de valamiért úgy gondolom, hogy ez megváltozott.
Mindjárt utána nézek, ha már így szóba került!
szerk:
Tévedtem, nem változott!
"A betegszabadság és a táppénz fogalma egymásra utalódó fogalmak, mivel táppénz az adott naptári évben csakis akkor adható, amennyiben a munkavállaló az adott naptári évre járó betegszabadságát már maximális mértékben igénybe vette. A betegszabadság naptári évenként 15 munkanapot jelent, melyet a következő esztendőre nem lehet átvinni"
"A betegszabadság 2012-ben is változatlanul 15 nap lesz. Igénybevételéhez kezelőorvosi-, ill. kórházi ellátás esetén, kórházi igazolás kell. A betegszabadság idejére a munkavállaló a távolléti díj 80%-át kapja meg."
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20044 üzenetére
Mi is cseréltünk májusban ablakot 7kamrás ultracsúszszuper izés szigetelősre. Igaz hogy a fal csak annyira szigetel mint a panelek többségéé, de az ablak már jó.
Namost van beépített pára- és mittudoménmi szabályzású légcserélő nyílás, hogy ne dúsuljon túl a pára. Olyan 60% körül volt a relatív. Mígnem felfedeztem, hogy a frissen glettelt falrészen az ablaksarokban más szín is van mint fehér. Így lett felfedezve a bő kéttenyérnyi penész. Lekaparászva az tűnt fel, hogy olyan szaga van mint a Camembert sajtnak ami kb 2x 2 napot pihent a szobámban. Véletlen?
Mindenesetre most egész nap megy a párátlanító gép, így 48-50 % közé lehet szorítani. Egyelőre nem nőtt vissza a penész, viszont a sarok még nem szép. -
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #20008 üzenetére
Csapd le a villanyórát, hátha nem kapcsol vissza, egy próbát megér.
Amíg a szemközti oldalon laktam, én egy bazinagy ipari ventillátortól őrültem meg a fél utcával együtt nyáron, de valakik mindig feljelentették és át lett építve a hely, a klímának meg nincs hagja vagyis másfelé zajong, pedig most pont ezen az oldalon lakok.
-
föccer
nagyúr
válasz
fokukac #20008 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy a klímával hűti a lakást, hogy ne legyen annyira meleg? Ha fűt, akkor sem fogyaszt 2 kW-nál többet. Legalábbis a bármelyik boltban kapható klíma nem képes ekkora fűtú teljesítményre.
Nézd meg, hogy a társasházi házirendben milyen, a csendre vonatkozó előírások vannak. Ha azt megszegi, akkor írásban kérd a közös képviseletet, hogy figyelmeztessék a tagot. Ha az sem segít, akkor este 11 után (?) rá lehet hívni a rendőrséget.
üdv, föccer
-
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #19962 üzenetére
Nem mintha lakást el lehetne adni, főleg félig felújítottat.
Úgyhogy ebben az esetben innen várni kezdőtőkét meglehetősen irreális dolog.
tildy & NoLF: arra próbálok rávilágítani, hogy ti "időben" indultatok neki; aki most szeretne, mint én (illetve nekem 2010 végével telt be a pohár), annak sokkal nehezebb. Szóval az én példám arról szól, hogy az igazság valahol a ti és Mawyx álláspontja között van. Nyilván én is meg fogom oldani, de mint mondtam, én nem akarok minden hidat felégetni a hátam mögött. Még mindig szeretem az országot, csak a megélhetésem nincsen biztosítva és ez is nyilvánvalóan egyre rosszabb lesz csak.
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #19962 üzenetére
A lakas/haz befektetes itt viszont jo buli, csak iszonyatosan dragak. De alberlet evi 4-5%+evente no az ertekuk 4-5%al. A problema, hogy sajat tokebol (ha berbol es fizetesbol elsz) hitel nelkul megfizethetetlen.
szerk: ugy nez ki megvan a jegy, $3050 AUD/2 fo 2 ejszakas stopverrrel visszafele.
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #19922 üzenetére
Gondolod, hogy sikerül meggyőzni a lakókat, hogy fektessenek be egy rakás pénzt, mert az 5-10 év alatt megtérül?
Szánj erre a küldetésre is legalább 4 évet!
Sorolom a kifogásokat:
- Öreg vagyok én már, ki tudja hol leszek 5 év múlva!
- Nem itt akarom leélni az életem, minek fizessek ki potyára egy csomó pénzt?
- Nincs pénzem, hitelt meg nem veszek fel, az biztos!
- Persze! Rakjuk dunsztba a házat! Aztán majd penészedni, meg dohosodni fog a lakás!Hiába fogod magyarázni, hogy a korszerűsítés során az ingatlan értéke és eladhatósága is nő! Hiába ecseteled, hogy csak a fűtésen évi 30% megtakarítás érhető el! Hiába mondod, hogy rendszeres és okos szellőztetéssel a penészesedés megelőzhető és a szigetelés által nő a lakás komfortja!
Természetesen sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánok a projekthez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest