- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
én sem kaptam már múlt hétfő óta visszajelzést... bár azt mondták, hogy kb két hét a szabadságok miatt, szóval az még nem telt le
a baj inkább ott van, hogy azt mondtam, hogy akár holnap is tudok kezdeni, viszont jövőhéten, vagy utána mégis elmennék nyaralni, szóval nemtudom mi legyen
kimagasló teszteket írtam, megfeleltem a telefonos interjún is, gondolom ezért hívtak be személyesen. aztán az is jól ment szerintem, plusz voltak egyéb jótékony tényezők isde mégse hívtak. szal úgy látszik komolyan kell venni ezeket a szabadságokat, meg várni heteket, pedig azthinné az ember, hogy ha kellek nekik, akkor minél hamarabb felkeresnek... vagy csak én értékelem túl jóra a teljesítményem
-
kételkedem
addikt
-
gaborbol
őstag
Neked volt ideje irni ,akkor masra is van ideje. Nehogy mar te erezd magad rosszul ,hogy megbantod
Nincs nete, sure... minden sarkon van net, nem 90-es evekben vagyunk.
Mas amikor valaki segitseget ker meg mas amikor ki akarnak hasznalni, nyogodtan mondj nemet az ilyenre.
-
BlacKSouL
addikt
1) Önéletrajz írás
2) Munkahely keresés
3) Önéletrajz küldésMondd neki, hogy ezek közül maximum kettőt vállalsz.
Vagy mindhármat, és cserébe te csak egyet kérsz: a nettó fizetése 50%-át átutalva a bankszámládra.
Egyébként a nethiány nem indok a CV megírásához, sem a munkahelykereséshez. Én ennek függvényében csinálnám.
-
kérdezd meg tőle, hogy dolgozni is te menjél-e be helyette?
most komolyan, aki ennyit sem képes, hogy önéletrajzot írjon, és azzal a megfelelő állásajánlatokra jelentkezzen, az miből gondolja, hogy bármilyen munkahelyen helyt tud állni
megáll az eszem milyen emberek vannak, már bocs...
-
semmire sem mész betanult szöveggel, ebben biztos vagyok. azt akarja tudni az interjúztató, amit kérdez, ezt pedig te nem tudhatod előre. egyszerű kommunikáció: ő kérdez, te válaszolsz, mondod amit gondolsz. nem pedig azon agyalsz, hogy mit szeretne hallani, mert arra úgyis rájönnek, és belekavarodsz.
én hétfőn azért izgultam, de amint kezet fogtam a hölggyel, ez elmúlt
-
BlacKSouL
addikt
Én nemrég kerültem abba a helyzetbe, hogy kollégámmal interjúztattunk leendő kollégákat. Mivel olyasvalakit akartunk felvenni, aki a mi specifikus igényeinknek legjobban megfelel. Fura dolog. A másik oldalon állni. Nehéz az is ha nincs rutinod. Aztán kicsit egós, hogy te mennyivel többet tudsz adott témából. Meg látni magadon, hogy mennyire sokat számít az alap benyomás. Valakinek a tartalom/tudás nélküli nagyképűsége, fölényeskedő, magabiztosnak látszani akaró erőlködése, miközben nem igazán felel meg annak, amit elvársz. Más meg alapból szimpatikus, de a szakmai tudása nem elég jó. Kevés a jó/megfelelő jelentkező.
Izgulni lehet, de nem érdemes. Mi a legrosszabb ami történhet? Nem vesznek fel. Vagyis rosszabb nem lesz. Meg nem esz senki, senki nem fogja tudni hogy ki vagy, mit csináltál 2 perccel azelőtt. Tehát önbizalomhiány -20%. Aztán mit akar az interjúztató? Felvenni a legmegfelelőbbet. Ha tudod mire jelentkezel, akkor valószínűleg megfelelsz az alap követelményeknek. -30% Mint a többi jelentkező. Akik izgulnak. Vagy alap nélkül próbálnak fölényesen magabiztosnak látszani. Tehát rosszabb semmiképp nem vagy náluk. Ha ezen túllépsz, és részedről megvan a szakmai/gyakorlati/tapasztalati háttér, ami önmagában minimum 50%, de inkább 70%, akkor már csak beszélgetni kell tudni. Igazából egy kis rutin kell ahhoz, hogy felmérd 10-20 másodperc alatt az interjúztató lelkiállapotát, rutinját, célját, hatalmát, lehetőségeit. Nem lehet ennyi idő alatt kiismerni valakit, de a rövid idő alatt előtűnő személyiségjegyek felhasználhatók. Nem ellene, hanem melletted. Nem szabad túl feltűnően, de a válaszaidat meghatározhatják, így mondhatni befolyásolhatod őt.
A végső dolog pedig megpróbálni kitalálni hogy adott kérdésre milyen választ vár, esetleg milyen alternatívát tudsz, amire ő nem is számított. (Példa: Japán ügyvezető kérdése: ha van 3 japán kolléga, akik nem nagyon beszélnek angolul, csak japánul, akkor hogy fogsz velük kommunikálni a munkád során? Rossz válasz: nem tudom; majd kitalálom. Átlagos/elvárt válasz: kézzel-lábbal; mutogatva, írásban. Győztes válasz: meg kell tanulnom japánul..) -
most nekem is aktuálisak ezek a kérdések. mit értesz az alatt, hogy lebőgsz? leblokkolsz, nem tudod kifejezni magad? zavarban vagy?
mod: bár a hasonlatoddal élve, én mindig a szóbeli vizsgákat szerettem jobban
mod2: amúgy rengeteg gyűjtemény van. ami a népszerű kérdéseket összefoglalja interjúkról. csak ezeket kell átolvasni és nem ér meglepetés, ergo izgulni is felesleges.
-
ladybug
őstag
Szerintem egyedül könnyebb kimenni. Romantikusan gondolkodsz, ez szép és jó, de miután munkád van, az is könnyebben fog menni, hogy társra lelj. Ha munka van, magabiztosabb vagy, pozitív a kisugárzásod és jó hangulatod van. Ha nincs munka... szerintem nem kell tovább ecsetelnem.
Én is család nélkül jöttem ki, és kellett ez a pár hónap, hogy a munkahelyemen megtaláljam a helyemet, hogy lakást szerezzek és sok mindent intézkedhessek.
-
Mawyx
őstag
Piciny lelkem kárpótolva lett, a gyrosos körbeudvarolt és olcsóbban adta a gyrost, csak most csak nekem, mert olyan szép vagyok
(Nyilván csak visszatérő vendéget szeretne, de kicsit jobban csinálja, mint a csepeli pizzás.)
(#26926) lujó55: nagyon sokat dolgozok, most nem szívesen főzőcskézek meg néha megunom a "saját ízű" húsaimat
-
lujó55
addikt
pizzát rendelsz? te? miért nem főzöl valamit?
asszonykám gyrost csinált pitába töltve. majdnem olyan finom volt mint az eredeti, de a húst home-made készítette, nem a nyeskedős módszerrel, így egy picit vastagabb forgácsok voltak, de legalább tudjuk mit eszünk, mert a friss kendermagos pipihúsnak más az íze, mint a mittudomén honnan valónak. -
NoLF
veterán
Megint őszintének kell lennem: ha nem lenne diplomád, azt gondolnám, komplett idióta vagy, hisz olyan kérdéseket teszel fel amiket egy kb 10 éves embertől meg elnézne az ember... Minden étel olyan, amilyenre készítik. Az előre gyártott porból készült számoknak annyi köze van a chillis babhoz, mint nekem a lovagláshoz.
A chilli eredendően egy erőspaprika fajta, ezerféle valtozata van. Ha rendelsz és nem tudod, hogy erős-e, kérdezd meg. -
-
ma nagyon megmondós kedvemben vagyok, szóval neked is leírom még egyszer, amit itt már sokan mások, hogy hagyd ott fenébe... nem tudom, hogy tudsz ezek után is férfiként tekinteni rá, nekem a leírtak alapján egy hisztis picsának tűnik
szerencsére nálunk ilyen problémák nincsenek, végre eldöntöttük hova megyünk, már csak a részleteket kell kidolgozni
-
tildy
nagyúr
Hát, jöhetsz velem
bobsys: fél. Fél , hogy bármiért meghurcolhatják, és még csak nem is szólnak senkinek, hol van, mi van vele. Azt mondta, inkább kihagyja. Én meg tiszteletben tartom, még akkor is , ha túlzónak találom az óvatosságát/félelmét .
Na a biblia övtől meg aztán végképp óvva int. Szóval valószínűleg New York és környéke lene az úticél.
Nolf: hajrá
-
NoLF
veterán
-
NoLF
veterán
magyar rendszám, magyar biztosítás, nem regisztráltam. fél évente ki kell vinni az országból (akár egy napra) és akkor nem kell regisztrálni, nem kell útadót fizetni, nem kell csinálni semmit. így aztán nem tudom/nem érdekel, mi lenne a teendő, ha honosíttatnám idekint.
-
Lortech
addikt
[Ázsiai szalmakalap, rizskalap]
Avagy Raiden kalap
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest