- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
válasz
fokukac #25795 üzenetére
szarügy.
én azon a véleményen vagyok, hogy fizetek inkább mindenért, de EÜ-t ne vonjanak tőlem. a múltkor megröntgenezték az asszonyt magánklinikán, szakorvosi vizsgálattal együtt 16500Ft. Elővettem az EP kártyát és lehúztam. Ennyi.
Ja és a legfontosabb: telefon délelőtt 10-kor, 15-kor már vártak bennünket tolongás, sorbanállás, várakozás nélkül. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25795 üzenetére
Milliók halnak éhen naponta, Te meg egy guga miatt ekkora hűhót csinálsz..
Mivel most az agyad nem biztos hogy jól működik, az irónia szót legalábbis feltűnő helyre teszem.
Mindazonáltal a portánál kifelé menet látványosan el kellett volna ájulnod, összeesned, kipróbálandó azt az esetet, mikor ugyan nem mentő hoz, be, de gonosz renitens módon mégis megpróbálnál sorszámot igényelni a balesetire. Csak hogy mégis úgy adnak-e. Vagy ki kell hívni akkor is a mentőt, akik kivisznek a portáról a mentőautóba, ellátnak, majd vissza bevisznek, és tépnek sorszámot...
Mostmár csakazértis kurvakíváncsi lettem volna. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25765 üzenetére
Változó ez...
2006-os 2.0 PD TDI Passat lemerült akksi esetén önindítózva: csissz...csissz...csissz... az önindító másodpercenként kettőt fordít a főtengelyen.
2009-es Civic 1.8 lemerült akksival indítózva: crrrrrrrrr. Kegyetlenül kerepel, de érezhetően egy moccanást sem tesz az indítómotor.
2003-as Toyota Yaris utóbbihoz hasonlóan.Egyébiránt: [link]
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #25784 üzenetére
4 éves akku elég fiatal. Mérj rá multiméterrel (már ha lenne
) hogy mennyi feszültség van az akkuban. Az is lehet hogy meglazult valamelyik csatlakozás valahol. Vagy próbáld meg bebikázni.
Amúgy ha holnapig ráér akkor holnap be tudok ugrani akkuellenőrzésre. Meg az ablakfogantyút megcsinálni.
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #25765 üzenetére
Nálam az ilyen állandó probléma volt, sokszor volt ilyen hibajelenség, nekem az akku saru volt rossz, maga az akku jó volt és ezt tudtam is, a saru sűrűn, de valóban sűrűn eloxidálódott, azt kellett megmozgatni és akkor már lehetett indítózni meg finom smirglipapírral tisztítgattam.
Ha nincs kattanás, akkor valószínű önindító hiba, akkor meg az akkutól egy kábelen vihetsz naftát az önindító behúzótekercsére, nem tudom Suzinál működik-e, egyből ne ess neki, nekem tényleg öreg kocsim volt, azt be lehetett indítani így két dróttal amikor az önindító a tanyán a puszta közepén megadta magát. -
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #25765 üzenetére
Ha az akksi merül le, akkor még be szokta forgatni.
Huha, itt komoly gondok vannak
Kattanás - bendix behúz - ennek elég kevesebb kraft is. Szerintem is akku gond lesz (műszerfal világít rendesen? Fényszórók?) Hirtelen jött.. lehet a generátor szállt el és nem volt töltésed. Mikori az akku?
-
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25465 üzenetére
Rádió aszondja: Ma már igazi nyári strandidő lesz, a napsütésé a főszerep, 30 fok várható, vigyázzunk az UV sugárzás miatt. Vegyünk pólót, rövidgatyát, és menjünk szabadba.
Na most itt konkrétan olyan irgalmatlan sűrűn esik az eső, hogy lassan feljön a talajvíz a lépcsőn.
[link] -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25376 üzenetére
Felőlem eshet a mezőgazdaságra amennyi akar. De a betont hagyja békén.
Amúgymeg minek a mezőgazdaságnak a zeső, mikor elfagyott a fél ország, nem is egyszer, de legalább 3x. Legalábbis azt hallom, hogy az idei termés 80%-a odalett. Cserébe jó drágán lehet adni mindent. A paprika pl. teszkóban 700/kg...no ez nem normális. A banán meg 220. De jó volt még anno mikor paprika volt dögivel, banánt meg évente egyszer láttak a legfürgébb városi elvtársak. -
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #25257 üzenetére
HI!
mar delutan kiszurtam es rakantantam, meg vagyok bolondulva skandinaviaert turistakent, norvegian elo esmerosok ellenben 2-3 honapot otltenek messze onnan aszongyak csak igy birjak, de megengedhetik /ismeros szallodas decembertol marciusig tajfoldon tobbnyire luxuskoromenyek koztt hajon telkel, aszongy aolcsobb minth aitthon marad (kizarolg minde sjat uton webrol fogllava+most mar esmerve sok taj kapcsolatot)/ de ez emguotte a fulem:
"Egy fúrószigeten dolgozó, termelésben résztvevő munkás megfelelő végzettséggel és tapasztalattal évi akár 230 ezer eurót is kereshet. Igen, ennyit! Persze a keresetek attól is függnek, mióta dolgozol a cégnél, és mennyi ideje. Egy 8-12 éve a cégnél dolgozó termelésvezető bére évente 300-380 ezer euró." nyammmmm, ez jobb Vensek multkori elszamolsa:- )))udv
neduddki
mod: MOtkayom hosszu boldog elet ad Nked a teremtod ugy erzem:- )))
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #25223 üzenetére
A Hotel Pinija**** teraszán nézni a naplementét egy Pina Colada-val a kézben! Nem is rossz!
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #25187 üzenetére
Elképzelhető, osztrákokkal nem dolgoztam soha, se nekik nem dolgoztam. De egyébként ha már odáig eljut az ember, semeddig nem tart másik céget keresni ha elviselhetetlen a helyzet. Csak hát mi magyarok nagyon szeretünk panaszkodni, semmi se jó általában, szóval én erős fenntartással kezelem ezeket a nagyon negatív beszámolókat.
Ja azért az megvolt, ahogy a kolléga burkoltan bár, de jól leszólta a sofőr munkát? Ez magyarként mindennapos élményem volt, kint egyetlen egyszer sem történt meg.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #25151 üzenetére
Engem is akkor, de én pont előtte használtam el a megtakarításaimat (deviza hitel felvétele), a végkielégítéssel meg sokra nem mentem. Vagyis az optimizmusom szivatott meg, úgy voltam vele, hogy nehogymár 10 év tapasztalattal ne kapjak munkát... aztán nem kaptam.
Csak azt bánom, hogy akkor egyből nem ültem repülőre, de hát utólag könnyen okos az ember. Így most sokkal nehezebb, de nem lehetetlen. -
Vigneau
félisten
válasz
fokukac #25014 üzenetére
Én néha bevásárlókocsi és ajtónyomokat látok nyomokban, de még nem vészesek. Pedig messze állok mindenkitől...
Nekem egyszer a gyári dísztárcsákat lopták le a kocsimról. Csak azt nem tudom, hogy a házunk elől, vagy a laktanya parkolójában. De inkább utóbbira tippelnék, mert előtte kb. két napig láttam egy ugyanolyan Coupe-t, csak szürkében - persze annyira nem foglalkoztam vele (bár a kocsimból a környékemen nem sok kószál). Azóta viszont se híre, se hamva...
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #24999 üzenetére
Na, fejlemény van. Tegnap ugye csak otthon vettem észre a dolgot. Ma reggel visszajöttem, megnéztem.
Az a nagy büdös helyzet, hogy nem húzhatta meg autó, mert jobbról két oszlop is van, meg fa, így nem férhetett oda; ergo valaki direkt, kézzel húzta meg, vagy egy motorral, talicskával, vagy nem is tudom.
De az is lehet, hogy nem is tegnap történt, csak nem vettem észre.
Na mindegy, imádom ezeket az embereket, akik közt élünk.
Hogy száradna le a keze az ilyeneknek... -
lujó55
addikt
válasz
fokukac #24999 üzenetére
hidd el, így vagyunk ezzel mind.
csak ma nyitott "szemmel jártál" (=tapasztaltad a saját bőrödön)
Ha nekem lenne az égből lehulló 20mFt-om, akkor se vennék drága kocsit, mert hiába én vigyázok rá, ha tele van kisvilágunk barmokkal. Amilyen szerencsés vagyok úgy járnék egy új autóval, mint Laller az Impalával az üvgtigrisben -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #24999 üzenetére
A garázssorunk egy rendesebb tanklőtér simaságával rendelkezik, eleve kavicsos földút vándorgödrökkel, ergo ha nem 1.-ben alapjáraton mész végig rajta, akkor szétvered a fejed a plafonon, és minimum 2 kerékcsavart elhagysz, nem beszélve a lengéscsillapító gyilkolásáról, és a rugók meg lengőkarok apró darabosra töréséről.
Namost az emberek 90 %-a ezt teljesen leszarja, és 4.-ben 50-el mennek végig rajta, a kocsijuk pattog mint egy hülye bolha, alig bírnak kapaszkodni, de tapossák neki, mert azt a 60 métert 5 másodperc alatt kell megtenniük. Muszáj. Nincs mese, Kell. Szükséges. Természetesen porzik utánuk még 3 percig az egész istenverése, de neki rohanni kell, mert csak.
Ilyen autós 'kultúrában' egy picit sem csodálkozom azon amit írsz.
Ezek az emberek a mostanában olyan jól csengő "az autó csak tárgy, használni kell nem ápolgatni" elvet vallják, és ezen 'elmélet' mögé rejtik a legmagasabbfokú igénytelenségüket. Ők simán eldobják a szemetet, mert valaki úgyis felszedi, hisz mindig felszedi valaki. Az ilyenek kidobják a kocsiból a csikket, mert ki nem szarja le. -
Vigneau
félisten
válasz
fokukac #24999 üzenetére
Biztos úgy volt vele, annak az oldalnak már úgyis mindegy. Fogd rá, hogy Ő horpasztotta be a kocsid oldalát és legalább tejelhet.
Nálam évekkel ezelőtt történt meg, hogy jól szituált anyuka leparkolt mellém, drága kicsi 10 éves fia kib@szta a kocsimra az ajtót - szerencsére a gumírozás felfogta az ütést. Kinyitottam az ajtóm és feléjük fordultam. Mielőtt szóra nyithattam volna a számat, az anyuka elfordította a kezével a fia fejét, majd ezt dünnyögte a szemembe nézve: "Bogaram, ne állj szóba vadidegenekkel!" Ezzel gyorsan elillantak a parkolóban. Lassú voltam és túlzottan higgadt...
-
FehérHolló
veterán
-
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #24888 üzenetére
HI!
indezit a vilagbol ki leht vel uldozni, a tuzhezz 2 evig huzta, de mar fel ev utan a szemteseb kelelt volna landolni, mosogatogep: az aranak 2xrese eltt rakltve ~3 ev alatt, mire kiderul konstrukcihibas a tomites, egy ezermester jott ra, belevagott egy gummedlitomitest atreszelte a fel gepet azota musik:- (
udv
neduddki
mod: lujó55: szrinted?:- )
-
Lortech
addikt
-
Lortech
addikt
válasz
fokukac #24714 üzenetére
szasz !
Szerintem az urambátyámság nem az, hogy azért nincs meghirdetve egy állás, mert van valaki ismerősi körből, aki megfelelő (sőt, pont azért merül fel, mert valamit már letett az asztalra), hanem azok a példák, amiket én is említettem, mint rossz példák. Amikor mindenféle érdem, tapasztalat, megfelelő tudás, képesítés nélkül vesznek fel akár vezető pozíciókba is embereket, jellemzően a közszférában.
Említettem azt is, hogy nálunk meg van hirdetve minden pozíció, inkább az a gondunk, hogy még ismerősi körből se találunk megfelelő munkaerőt. De ez elég speciális szakma ilyen szempontból.
Versenyszférában a cég magánügye, kire költi a pénzét, de épp ezért normális helyen jobban meg is válogatják a jelentkezőket, hogy jó munkaerőhöz jussanak. Amelyik nem így tesz, az meg is érdemli. Nálunk senki nem dolgozik itt azért, mert valakinek a valakije. Azért dolgozik itt, mert letett valamit az asztalra, _és_ adott esetben ez az információ ismerősön keresztül jutott el hozzánk. Szerintem zongorázni lehet a különbséget, vegyük észre, hogy nem az ellen beszélek, amit te mondasz, hanem próbálom árnyalni a kérdést a saját tapasztalataimon keresztül. -
Lortech
addikt
válasz
fokukac #24694 üzenetére
Igen, van benne valami, de ezzel a hozzáállással csak ezt erősítenénk.
Nyitott szemmel járok, látom mi van Budapesten, szerencsém van látni vidéken egy kisvárosban, illetve egy még kisebben. Lehet, hogy a társadalom 80%-a vesztes helyzetben van, de azt nem hiszem, hogy vesztes alkat. Nem ugyanaz. De hogy a maradék 20% is ezt szajkózza, azt nehezen viselem.BlacKSouL: nem vagyok politikus, nem dolgozom a közigazgatásban, valószínűleg nem is leszek/fogok. Annyit tudok tenni, hogy a magam szintjén teszem a dolgom legjobb tudásom szerint, lehetőleg másokon nem átgázolva, a környezetemen - ha lehetőségem van - segítve.
-
válasz
fokukac #24627 üzenetére
Lassan nekem is meg kellene néznem. Bár most a Sacha Baron Cohen féle Diktátoron röhögtem egy picit, elég beteg film, ahhoz hogy feldobja a hétköznapokat.
-
Vigneau
félisten
válasz
fokukac #24537 üzenetére
Egyszerűbb azért idővel hozzápattintani még 2GB-t, mint újrarakni a rendszert - szvsz.
lujó55:
No igen, jó lenne kb. 25 évesnek lenni, de a jelenlegi - 36 éves - tapasztalattal a birtokomban. Az a muris, hogy a közvetlen környezetemben elég sok volt a válás. Úgy látszik, ez a munka ezzel jár. -
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac #24466 üzenetére
Rá kb. 1 órával már jó volt. Van hogy nem dob ki csak annyit ír hogy rendszerkarbantartás miatt 5 percig szünet van és nem is tudok akkor semmit se csinálni.
Amúgy a jelszó átírást ki lehet valahogy kapcsolni? Unalmas hogy x időnként benyögi a rendszer. Átír, bejelentkezik, visszaír.. nekem ilyen nem kell.
-
Winner_hun
félisten
-
válasz
fokukac #24369 üzenetére
teljesen
tavaly nyáron állítottam össze egy asztali gépet, általános használatra, és itt a ph!-s topikokban mindenki ezt ajánlotta, hogy ár-érték arányban ez a legjobb, nagyon felfejlődött a gyártó. szóval biztos van ennél jobb lap, ha a magasabb órajelek és a nagyobb teljesítmény a cél, de ha netezni akarsz arra tökéletes, és felesleges drágábbat venni.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac #24253 üzenetére
Ezt ne is mond, mert iszonyat kivagyok tole
Multkor voltam targyalason, vallakozo csaj kene neki uj szerver, tok normalis csaj, tok jol is nezett ki. Egyszer csak elkezdte o is, es nem is hagyta abba a vegeig. Majdenm mondtam neki, hogy engedunk 30%-ot egybol, csak fujja mar ki az orrat, mert egyszeruen nem birom mar tovabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- Óra topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest