- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Mibajod az esővel? Néha esik. Hozzá kell szokni. Hideg meg nincs. Legfeljebb hűvös. Legalább nem izzad az ember egy helyben ülve.
Mondhatnám hogy egy hete ma látok először napot, mert 6 napig áthatolhatatlan sűrű éjszakát idéző ködben éltem, az elmúlt 4 napban meg folyamatosan esik, és az utak 2 hete folyamatosan vizesek, de nem mondom, mert mindenki azt hinné panaszkodom, pedig csak a valóságot írom le.De a lényeg hogy ma, pont ma kisütött a nap.
-
tildy
nagyúr
BAkker, igy elirni a beszall-t. Na megyek keresek egy mikulast, hatha nem ad erte virgacsot.
Ja es az sem mindegy ugye, hogy egyedul el az ember, vagy masokkal. Tobb embernel ugye az egy fore juto rezsi is kevesebb, tobb emberre gazdasagosabb fozni is.
tbs: ha nem kell pasira kolteni, akkor tenyleg
-
-
-
tbs
addikt
Ennyire senki sem (lehet) hülye olyan magasságban. Oda fel kell jutni. Legalábbis remélem hogy jóval tudatosabb döntés eredményeképp lépett az emberünk. Most csak oltári maszatolás látszik, illetve a Teféle paranoiád. (Naív vagyok lehet. Remélem csak a paranoiád... Vagy esetleg a családommal együtt is kibírtok pár (hó)napig..?
)
-
-
Mawyx
őstag
Ha egyszer lesz rá lehetőségem, ezzel szeretnék élni
Jó lenne külföldön dolgozni is kicsit, legalább 1-2hónap, hogy elmondhassam magamnak, hogy megcsináltam, csakhát ugye a meki és társai valahogy nem vonz...Nem birom felfogni hogy lehet filmekből, játékokból megtanulni, annyi filmet megnéztem már mint a szemét...
-
FehérHolló
veterán
Ebben az esetben pontosan utána fogok nézni az ügynek, amint időm engedi. (Nem a vita kedvéért, hanem mert érdekel.
)
Az ismerősi körömben ketten voltak, akiknek megszűnt a TB-je, aztán újrakezdve nem kellett visszamenőleg kifizetniük az egészet. Bár lehet, hogy speciális esetek voltak, nem szabadna ilyen kevés mintából általánosítanom. -
FehérHolló
veterán
Azt hiszem, számodra az nem világos, hogy ha nem vagy bejelentve sehol, akkor nem kötelességed TB-t fizetni, csak opcionális. Ha nem fizetsz, természetesen nem vagy jogosult ellátásra (sürgősségin kívül).
Azt értem, hogy téged megszopatott a bürokrácia annak ellenére, hogy nem te voltál sáros. -
FehérHolló
veterán
Mi a különbség szerinted közte és azok között, akik szándékosan (és abszolút jogszerűen) nem fizetnek TB-t, és így csak sürgősségi ellátásban részesülhetnek?
Ha nem vette igénybe a TB-t, akkor nem fognak vele visszamenőleg fizettetni. Sokkal nagyobb gáz, hogy tudtán kívül dolgozott feketén, mert azért bizony eléggé elnáspángolhatják.Tőled valószínűleg azért szedtek visszamenőlegesen, mert be voltál jelentve dolgozóként, de nem fizetett neked senki ez idő alatt.
-
fokukac
nagyúr
Lassan mondom, hogy megértsd: semmi sértő nem volt abban a mondatomban (sem).
Most lesz: hülye vagy.Na mindegy, jót beszélgettünk.
Ui. Vegyetek egy használt tn-es monitort a kamerának 15 ezerért, az való erre a célra, nem nagy tv. Szerintem.
Meg kell még két nagy kutya a kertbe. -
FehérHolló
veterán
Rettentően gonosz vagyok, de ha már apukáddal példálozol, akkor ő mi tud tenni, ha épp látja, hogy dobnak egy követ? Mert hogy utánuk szaladni nem. A rendőrök mire kiérnek, rég késő. Mire értesíti akármelyik családtagot, addigra szintén mindegy. Szóval ilyen szemszögből nézve lényegtelen, hogy a TV-n épp látszik-e, hogy mi van kinn.
A kamera fő funkciója nem az, hogy lásd a tettet, hanem az, hogy utána bizonyítani tudd, hogy kik voltak, ha esetleg elkapják őket.
Ráadásul azt sem ártana kideríteni, hogy miért dobálják/-nak őket/titeket. Szórakozásból legfeljebb esetenként fordul elő. Ha rendszeres, akkor annak mély oka van. (Ráadásul ha rendszeres, akkor el is lehet őket kapni hatóságilag.)
-
fokukac
nagyúr
Hát tegyél a szememre hányást, bocs, ez nincs benne a kisagyamban, hogy ha valaki mozgássérült, akkor kamerával nézi az utcát napi több órát, hogy dobálják-e éppen.... Ez nem tv-célú felhasználás...
És pont ezért eszembe se jutott. Szerintem abszolút jóhiszemű vagyok, és nem írtam sértőt, de azért nhugodtan megsértődhetsz jól.Ui. Sajna, ha nézi, az nem segít, ha tényleg jönnek a betörők... Az ilyen helyről el kell menni
-
fokukac
nagyúr
És ez a szórakozásuk, hogy nézik a kamerán napi 2 órában, hogy mi van a ház előtt...?
A zigen.Mindegy, jó lesz nekik az lcd. Arra legalább nem kell figyelni...
A beégéshez meg azért nagyob idiótának kell lenni a mai plazmáknál. Ha egy napig ki van merevítve a kép , akkor talán...
Én még ghost-ot se láttam soha az enyémen. -
tbs
addikt
Szerintem akkor már elavult dolgokat tanítottak Neked.
Amúgy meg mindenki vegyen olyat, amilyet szeretne. Nem véletlenül nem ajánlok soha senkinek monitortípust. Tévét meg pláne. Ökölszabályokat és fizikai tényeket tudok felsorakoztatni egyik, s másik mellett. De a kérdezők általában már mind-mind döntöttek a kérdés pillanatában. Ez ugyanis ritkán tudatos folyamat.
Én sem tudnék 60" alatti tévét venni, nem engedi a tudatalattim...
-
Lortech
addikt
Lassan 2 éve van meg a plazmám, belépő full hd 50"-os plazma. Nincs semmi beégés, pedig nem foglalkozom a logókkal. Image retention előfordul, az elején nézegettem is, fél méterről, egyszínű fekete, fehér háttérrel, stb, aztán ez az időszak elmúlt, azóta csak használom elégedetten, mivel nézési távolságból (>1,5m) soha semmilyen módon nem vettem észre, egyszerűen a mindennapi használatban nem merül fel a kérdés.
Fogyasztása már ennek sem tér el jelentősen a hasonló méretű LCD-ktől az akkori kínálattal összehasonlítva. Ha 2-3 éve tanultál 10000 órás üzemidőről, akkor nem az aktuális technológiáról tanultál. De már a 10000 óra is 5+ évet jelent egy erős napi 5 órás használattal. -
kételkedem
addikt
Beégés ellen csak egy pici odafigyelés kell, nem szereti a statikus képtartalmat, főleg ha az nagyon kontrasztos. Nekem ilyen pl a dvd lejátszó bejelentkező képe. Ha nem csak egy csatorna megy állandóan, illetve ha nem számítógép monitornak használod, akkor nem fog beégni.
A Panasonic plazmára 5 év garanciát adnak. ha ennyi idő alatt tönkremegy, garanciában javíttatod. Ha ez után, akkor kidobod, és veszel egy másikat. Sajnos alig van ma olyan árucikk, ami örökké tart. Talán csak a vágódeszka ilyen, de azt is tönkre lehet tenni.
A fogyasztásra nagyon rágyúrtak, ugyanis az ős plazma 400 Wh fogyasztása nagyon durva volt. Sajnos ekkor maradt meg a közvélekedésben az áramzabáló plazma fogalma.
Egyébként szerintem nem szabad kizárólag a fogyasztást nézni. A mostani tévék szinte annyit fogyasztanak, mint egyetlen darab hagyományos izzó!
-
tbs
addikt
2-3 éve Te már jószerével nem is voltál Mo.-n, nemhogy akkor tanultad...
A CCFL csövek üzemideje is pont annyi, mint a képcsöveké és a plazmáé. Attól eltekintve, hogy a plazmánál soha sem egyszerre pusztul el a kép, hanem pixelenként... (+1 a plazmának!) A fogyasztása meg ~5-6 éve lekerült a kilowattok alá, és töretlenül csökken.
Beégés absz nem játszik, ez megint egy tévhit. Pont annyira égnek be, mint a késői CRT-k. Az lcd-k előtti műanyaglap viszont valóban hajlamos szürkülésre, és ez eléggé vicces látvány tud lenni egy olyan eszközön, ami elvileg nem tud beégni...
szerk.: Bocs, kimaradt a LED háttérvilágítás lefikkaltása.
Szóval a LED-ek az életkorukkal egyenes arányban veszítenek a fényerejükből. A "felezési" idejük ~5év a jelenlegi nagyteljesítményű eszközöknek. Ezt tudják a gyártók is, és folyamatosan kompenzálják a LED-ek áramát. Ezért egy öreg LED-es lcd többet fogyaszt, mint egy ugyanolyan új... Vicces, nem..?
-
Abban ha jól tudom két venti van alapból, nemigazán melegszik IDLE, persze úgy terhelés estén is könnyen elvezeti a hőt.
Az jó, viszont gondolom ezek az anyagi kiadások most nem jönnek jól. Viszont ha szépen felépülne és sportolgatna akkor az sokat segítene neki a későbbiekben.
-
tbs
addikt
Szívesen tolmácsolom Nolfi bébinek.
Változnak az igényeid, ennyi lehet a magyarázat. Ha vágytál volna valaha halk/néma gépre, akkor összefutottál volna a megoldási lehetőségekkel. Most viszont halk notira vágysz. Ennyi. Amúgy amiben ha valami tud pörögni, az sohasem lesz elég halk.
-
Tim82
félisten
-
akkor ezt elég szigorúan veszik, köszi azért
majd az aoldaltasit beteszem a bőröndömbe...
másik sarkalatos pont a pakolás. 23 kg poggyász, de nincsen mérlegünk..
mondjuk nem hiszem, hogy egy közepes bőröndöt csak ruhákkal túl lehetne pakolni, remélem nem fog kellemetlen meglepetés érni a reptéren...
ma sikerült féláron samsonite bőröndöt vennem, tökkirály
-
Apollyon
Korrektor
-
venember83
nagyúr
Hmm, pedig úgy emlékeztem, hogy erről már volt szó valamelyik OT-ben... Meg is van: [link]. Itt van pár recept is, hogy pontosabb infót is tartalmazzon a válaszom: [link].
Ja, a recepthez képest annyi a különbség, hogy nem egy kiló ez, az, amaz, hanem minimum 15 kg pritaminpaprika, pár kg hagyma, stb. Szóval azért lényegesen többet érdemes egyszerre csinálni akkor, amikor még olcsó és finom a nem supermarketből származó pritaminpaprika, aztán akkor van mit enni télen.
-
kételkedem
addikt
Szerintem itthon van ebben egy kisebb keveredés! Mi a karika gyűrűvel jegyeztük el egymást, pluszba a feleségem kapott egy köves "kísérő" gyűrűt. A világ más részein az eljegyzési gyűrű egy csinos kis briliáns gyűrű, amit a lány kap a fiútól, aztán a házasságkötéskor húzzák egymás ujjára a karikagyűrűket.
update: itt találtam egy nagyon hasznos és pontos leírást!
update2: ja, és ha nem csak elvi síkon érdekel a téma, akkor persze gratula nektek!
-
Ne irigyelj, sok helyen ez hátrány nekem, pl. mikor dolgozom. Most voltam kint, melegítőt vettem fel és arra egy kabátot, de így is fáztam, pedig csak a kocsin fújtam fel a kerekeket.
#16213 vikvuk: Néha próbálj ellazulni, csak kapcsolj ki, egy-két napot csinálj olyat amit szeretsz és megnyugszol tőle.
-
kételkedem
addikt
Pontosan! Ahogyan USA, Új-Zéland, Ausztrália vagy bármelyik másik állam megválogatja. Fiatal, tanulni vagy dolgozni hajlandó embereket szívesen fogadnak a fejlett államok is. Ezek rengeteg hasznot hoznak az adott országnak. Aztán ha ott maradnak, valamennyire asszimilálódnak.
-
Akkor jól viseli, örülök. Remélem mihamarabb helyreáll és teljes életet tud majd élni.
ui.: Kisvárda - Tuzsér között valami baleset van/lehet, lezárták az utat, én is alig tudtam hazajönni, egy elkerülő úton jöttem. Ha esetleg tud valaki valamit az eseményről akkor írjon.
-
kételkedem
addikt
Drukkolunk!
(#15931) Winner_hun mintha úgy rémlene, hogy titeket a futár sem talál meg, mert valami van a házszámozással! Jól emlékszem, vagy az valaki más?
tuning rekordot szeretnék mutatni:
Szegény coretemp alaposan melléfogott, a valóságban alapon, 2,53 GHz-en megy a proci! -
-
Tim82
félisten
Valószínűleg bot sem fog kelleni neki, de arra fel készülnötök, hogy időnként lesznek fájdalmai a lábával. Tudom, ez nem hangzik túl biztatónak, de mivel az én apám tavaly tavasszal ment át nagyjából hasonlón - addig fel nem ismert/tudomásul nem vett/elhanyagolt cukorbetegség következtében a lábában mélyvénás trombózis keletkezett és szintén csak jó pár műtét hozta nagyjából helyre. Egyébként szabályosan be kellett rimánkodnunk még így is a kórházba... Az ő esetében állandósult a fájdalomcsillapító szedése, remélhetőleg a te édesapád esetében pozitívabban alakul majd a történet.
-
Így már értem, későbbiekben egy bottal már szépen el tudna járni, és az annyira nem zavarná a mindennapi teendőiben. Egyen sok zöldséget/gyümölcsöt, sok rostos levet, napi mozgás majd legyen meg, ne hagyja le magát, ez nagyon fontos, és a gyógyszer adag az minimális legyen (mert itthon nagyon szeretnek minden sz@rra gyógyszert íratni, de azt nem nézik hogy mindegyiknek mellékhatása van és mind átmegy a belső szerveken és májban rakódik le, tehát csak annyit és azt szedjen ami elő van írva, esetleg érdemes több orvos véleményét kikérni) Egy műtét mindenkit megvisel, még egy ahhoz szokott embert is.
-
syler
aktív tag
Nem vagyok értetlen, de nem csak ultrahangos szürkehályog kezelés van, amitől javul a látásod!! Mivel ugye a kedves szomszédnak sem volt hályog a szemén és mégis jól lát most
De ezt sem kötekedésnek írtam!
FehérHolló:
syler: Megkérnélek, hogy ne magyarázz bele fokukac szavába. Lehet, hogy hülyének nézett, de a mondandójában egy szóval nem volt ez benne. Ráadásul teljesen értelmetlen ilyen apróságokon fennakadni.
Fokukac:
keziccsókolom, és mit mondott az ultrahang, fiú lesz, vagy lány..????Édes jó Istenem...
De igenis ebben a mondandóban benne van, hogy hülye vagy!! Éppen csak az Édes jó Istenemmel helyettesítve. Téma lezárva részemről!
-
Kassadin
addikt
Ez teljesen egyéni dolog, nem lehet ráhúzni mindenkire. Én a 3 és 4-es lencséimmel tökéletesen megvagyok jelenleg, 2 évenként mindig csökken mindkettő picit. Arról nem is beszélve, már megszoktam. Nyilván nem lesz sas látásom sosem...
Kontaktlencse teljesen egyénfüggő, van aki nem bírja, de a szemüvegnél már egy fokkal talán az is "jobb".
"Egyébként nem fáj 1 hétig, max 1-2 nap. Volt már fogfájásod? Na annál nem fájdalmasabb."
Nem volt még fogfájásom.
Arról meg nem is beszélve, honnan akasszak le 200 ropit a műtétre. Esélytelen jelenleg.
-
Szép kis gyilkolászás volt. Tiszta vér és bél minden...
Szemműtét az nekem is kellene már, csak sohasem szánom rá magam úgy igazán, kicsit/nagyon félek is tőle, ugye ha az ember netán elveszítené a látását, akkor úgy nehéz lenne tájékozódni...ui.: Elég rossz napom volt, azóta csak Fügerókalábakat hallgatok. Lassan megyek szundi üzemmódba, holnap megbeszélés szerű dolog lesz, koránkel indulnom, és még nem is mehetek haza...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest