- Apple Watch
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
mefistofeles #17943 üzenetére
amíg mindkettőnk a maga igazát nézi csak, addig nincs is értelme.
egy nyugdíjas havi szinten kifizeti a rezsijét, kajáját, gyógyszerét (és ez bizony nem kevés) és akár hiszed, akár nem, az unokáknak félrepakol, az összes. van aki 500ftot, van aki 20ezret, sok mindentől függően.
ugyanígy egy értelmes magyar fiatal is félre tud rakni, ha AKAR.
nem kell se csillivilli számítógép, se az állandó bulizás, se mozi, se semmi, mert másban is lehet látni a szépet, mással is el lehet foglalni magad és boldognak (v még bolfogabbnak lenni) mint amit a mai világ beléd sulykol, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ezt elérd. s ha nem adsz ki felesleges dolgokra pénzt, akkor az bizony megmarad
ja, s ha szerinted angliában úgy élek, hogy gyerek vagyok, de közben 8 éve regisztráltam a ph-ra, akkor valamit nem jól ad ki a logikád
a második ponttal ugyanakkor teljesen egyetértek, sőt, köszönöm a feltételezést.
-
tildy
nagyúr
válasz
mefistofeles #17932 üzenetére
Azt irtam 80 folott. Bar valoban, igazad lett volna, ha odairom, hogy nyolcvanbol - ha az ember meghuzza magat - akkor 5-t, 100-bol meg mondjuk 15-t tud elrakni. Ebben valoban igazad van, mert igy rogton a legkevesebb keresetet, de az altalam irt legnagyobb megtakaritast vetted alapnak.
Es akkor, ha az ember valoban akarja. Akkor igen, akkor vagy marad szuloknel, es nem fizet nekik semmit a rezsibe, vagy marad szuloknel, es beszal a rezsibe, de nem megy sem nyaralni sem sehova, merthogy ez az a'lma, es erre gyujt.
Jelenleg kulfoldon elek, ez teljesen mas teszta, igaz , ket minimalberbol is igyekszem elrakni havi 300 fontot( van mikor sikerul , van mikor nem). Itt pl. sokan mondjak, 150 fontbol egy emebr el meg max tesco kajan . Nos mi lazactol marhaig midnent eszunk, gyumolcsoket is rendszeresen, es a havi kaja koltesunk 170-220 font kettonkre. A megoldas? Sutunk, fozunk. Helyesebben mondva Esm nagyon ert a konyhai dolgokhoz
Sosem tanulta csak kiserletezik.
Sosem tartattam el magam, sosem fogom(ha rajtam mulik), a feltetelezes is serto.
Nem , nem ott elek. Londonba koltoztem 2 eve. (es egy fizubol elunk) 1 evig raktam felre ra havonta, osszesen egy millioval jottunk ki. Ugyanennyibol eltem meg odahaza alberletet, sulit , rezsit fizetve . Termeszetesen kompromisszumot kotve, hiszen 3-an laktunk egy ket szobas lakasban (en a parommal, meg egy lany) . Igy rezsivel egyutt mindenki 25-25-25 ezret fizetett.
Azt kell mondjam, ha lemondok olyan dolgokrol, mint havi ket hazaut a szuleimhez,nyaralas, vagy havonta egy sorozes, vagy mozi, illetve ha nem jarok terapiara. Akkor havi 15t meg siman le tudtam volna faragni a 100-bol.
Autom nincs.Es nem szegyellem,ha turibol oltozok. Kb. 3000 forintbol ket valtas ruhat vasaroltam rendszeresen.
Valoszinuleg egyebkent totalisan felreertetted , amit irtam. 80E netto folott , ksiebb odafigyelessel , es onkontrollal, megfelelo helyen es idoben felre lehet rakni. Nem mindenki -ezt sem irtam, kerlek ne altalanosits -, nagyon sok fugg attol, hogy milyen korulmenyek kozt es milyen fizetnivalok mellett el az ember.
Akinek pl 160 E a hitele, annak valoszinuleg keves lesz a havi netto 200 is, masnak meg mar orom es bodotta lenne. Na ... -
Ramius
őstag
válasz
mefistofeles #17943 üzenetére
A saját nagyszüleimtől tudom, igen félre tudnak tenni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
mefistofeles #17934 üzenetére
a világ népességének a 70%-a napi 1 dollárból (!) él.
ahhoz képest egy 80 ezres magyar maga a krőzus...
mindenkit elzavarnék egyszer egy-két harmadik világbeli országba, világot látni... -
NoLF
veterán
válasz
mefistofeles #17934 üzenetére
pedig félre tud, kérdezd meg mondjuk a (nem rokkant) nyugdíjasok mondjuk 100%át
-
NoLF
veterán
válasz
mefistofeles #17932 üzenetére
nem ott élek. ettől függetlenül akár hiszed, akár nem, rengetegen élnek annyiból otthon. tildy sem ott él, de régen képes volt csodákra otthon, én mondom
-
NoLF
veterán
válasz
mefistofeles #17930 üzenetére
szerintem meg ne találgass hanem kérdezd meg privátban.
azt hiszem kvázi mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy 80-ból nem tudsz megélni ha 160 a rezsid.
-
tbs
addikt
válasz
mefistofeles #17927 üzenetére
(Tildy ZSENIÁLISAN bánik a pénzzel.
)
-
tildy
nagyúr
válasz
mefistofeles #17921 üzenetére
Ha alberletben lakom , akkor nem , akkor midnen filler elmegy . Ha otthon a szulokkel, akkor valoszinubb, hogy marad valamennyi. Egyik sincs amugy , csak takarekos vagyok. Mikor 120-t kerestem havi 20-t 30-t raktam felre. 200-bol meg siman a felet.
Kukac: gondolom 2000 utan kezdtel
Amugy abszolut jogos amit mondasz.
-
fokukac
nagyúr
válasz
mefistofeles #17921 üzenetére
tanulni tanulni tanulni, és akkor majd többet keresel.
amúgy tudom, hogy ez érzéketlenül hangzik, de az első munkahelyemen, egyetemistaként is többet kerestem ennél, pedig azóta volt némi infláció... -
tildy
nagyúr
válasz
mefistofeles #17910 üzenetére
Hat, aki keres legalabb 80-at, ha esetleg havi 10-15t felre turd rakni, megvan 3 ev alatt. Kerdes, mi a fontos.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
mefistofeles #17897 üzenetére
Már ha a pápákat nem számítjuk ide...
-
válasz
mefistofeles #17629 üzenetére
Ezelőtt pár nappal: Régi memóriával néha ment, néha nem. Nem csoda mert az 1600-asok 2150-en mentek, gondoltam ott a hiba és megadta magát egy év után.
Új ram: Megy f@szán, de csak egy modullal. Alaplap kompatibilitási listában nincs a hozott 4Gb-os Kingmax.
Vissza a régi: Nem megy. Bootolni nem bootol.
#17631 Mawyx: Nekem pedig az asztali, néha használtam melette a lapit. Igen, mindent, reseteltem a lapot is, és azóta se semmi. Az általad linkelt Elite nagyon bejön, simán megvenném ha most lenne rá keret.
#17640 Pisztillus: Épp az hogy most már a Bios se jön be. Remélem nem a CPU a kuka, elég jól húzható 965BE, nem szeretném kidobni, és most újra se nagyon van keret. Ahogy írtam korábban is, mindent alapra álítottam a Bios-ban is és CMOS resettel is.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
mefistofeles #17649 üzenetére
Előbb-utóbb kiderül, ha sikerül elindítania. Reméljük a legjobbakat.
-
pohár
félisten
válasz
mefistofeles #17647 üzenetére
hát elég gyorsan ment, ezért nem akart megállni, legalábbis én így tudom
-
Pisztillus
senior tag
válasz
mefistofeles #17646 üzenetére
Én sem, így inkább afelé hajlok, hogy a lap őrzött meg beállításokat az új RAM-tól, és azért nem megy a régi sem. Egy "Load BIOS default" viszont alapra tesz mindent, akkor azért illik elindulnia, ha semmi baja. Csak utána jöhet megint a pepecselés a beállításokkal, de hát ugye a tuning már csak ilyen (mert az adatlapján látszik, hogy húzva van a rendszer).
Pohár: Minél tovább húzza a bírság kifizetését, annál több lesz az, mert a büntikamat rakódik rá szépen...
-
pohár
félisten
válasz
mefistofeles #17642 üzenetére
volt, csak akkor telt be a pohár mikor autópályán nem állt meg a rendőröknek...
azóta nincs, kb két éve, de csak a bírságot kéne kipengetni, kb 100 rongy ha jól emlékszem -
Pisztillus
senior tag
válasz
mefistofeles #17641 üzenetére
Na igen, de lehet, hogy valamit "megjegyzett", amit nem kellett volna (feszültségek, stb.) Kellene minimum egy gyári értékekre való visszaállítás a BIOS-ban (de lehet, hogy egy frissítés sem árt, ha nem a legújabb van rajta). Ha viszont a memóriavezérlő szállt el, akkor a proci a kuka, mivel abban van. Meg kellene nézni egy másik lapban a procit is, meg a RAM-okat is, ill. a lapjában meg egy másik procit. Hosszú meccs lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Elden Ring
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest