- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Veszekedés törölve. Felesleges itt az ilyesmi. A túrórudin meg pláne, pláne olyan fiataloknak, mint Ti vagytok többségben. A rendszerváltás előtt sok édesség más volt, voltak finom csokik, volt a túrórudi, mesesajt stb. a régi jó dolgokból tényleg nem maradt semmi olyannak, mint volt. Legutóbb natúr pöttyös étcsokisat próbáltam, már az is borzasztó krémes és édes, nekem, mert az igazán eredeti szinte alig volt édes és a túró még olyasmi állagú volt benne, mint a zacskós normál túró. Nyilván teljesen más a gyártástechnológia ma. Nagyon érdekes, hogy ugyanaz az étel minimális eltéréssel is teljesen más lehet. A mákos tészta például rendes kézi préselős darálón darált mákkal sokkal karakteresebb, mint a sokszor alkalmazott villanyos darálóval darálttal.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19392 üzenetére
Tegyük kötelezővé?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19389 üzenetére
Azt a részét értem én, de nekem az előbb az jött le, hogy létezik olyan, hogy a kiegészítővel platformfüggetlenül mindenkinél linkesedne az aláírás, azt furcsáltam...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19387 üzenetére
De ez a fogadó oldalon működik.... Ha kijelölöd, jobb gombbal így is megy...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #19384 üzenetére
Az mi is? Nem ismerem?
Megnéztem, 9.01-hez nincs... -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem kellene mindenben kételkedni....[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #15885 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #15726 üzenetére
Akinek fizetése sincs.....
Komolyra fordítva, jó lenne, ha ennyire egyszerű lenne, de nem mindig tud dolgozni aki akar, és fordítva...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #15724 üzenetére
A fizetéséből...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30 #15722 üzenetére
Aki nem fizet, annak levágják....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #14610 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83 #5320 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #5306 üzenetére
Nem a gyakorlati hasznáról van szó, véges pontossággal szinte bármi kiszámolható.....
Tudtommal nem lehet véges számmal reprezentálni az irracionális számokat, de én régen tanultam a matekot, nekem a rendszerváltás sem történelem......
Nekem úgy tanították, hogy a pí és az e végtelen nem szakaszos tizedes tört...
Persze más számrendszerekben nyilván másképp kellene neveznünk és másképp számolnánk ki....
A kérdés az, hogy létezhet-e pí vagy e alapú számrendszer, ahol mondjuk az egy vagy a kettő nem kifejezhető pontosan..... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #5303 üzenetére
Bajom nincs vele, hanem kérdezem, hogy miképp lehetséges....
Pi = 4 * (1 - 1/3 + 1/5 - 1/7 + …) +
---------------------------------------------
2 -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zoltanz #5289 üzenetére
Nem érted a dilemmát....
A racionális számok jellemzője,, hogy felírhatóak két szám hányadosaként, az irracionálisoké, mint a pí és az e, hogy nem....
Na most két olyan szám hányadosa, amik már eleve nem írhatók fel hányadosként.....
Gyakorlatilag az 1 tizedesjegy is elég, mert a (3,1+2,7)/2 már bőven elég tizedesre adja az átlagot, hiszen a két szám közé már csak a hármas fér el, mint osztályzat.....
Egyébként sincs értelme az ilyen átlagolósdinak szvsz. ....
Ez mint elméleti kérdés izgat.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #5286 üzenetére
Kétcsatornás ISDN? [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #5266 üzenetére
Azt hittem, ez is matekpélda.....
Ha az átlag 1,6 és kettő négyes a többi egyes..... -
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából az az ok, hogy elég kevés a kocsi, ezért járnak sokkal kevesebb kocsival a vonatok, mint tíz-húsz éve. Azelőtt például a Bp-Szolnoki ingavonatok 11 kocsival jártak, ma 6-7 kocsival. Egy vasárnap esti gyorsvonat 15-20 kocsis volt Bp felé, ma gyakran tíz sincs . Az utazási igények ellenben csak vasárnapra és péntekre nőnek meg ennyire a többi napon bizonyos viszonylatokban alig van utas...
A műszaki lehetőségek egyébként húsz kocsit engednének meg...2Lkedem: a mondott átlag csak tízfős osztályra jön ki......
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
fokukac #5247 üzenetére
Nem tudhattam, hogy osztályátlagról van szó....
Ezért szép a magyar nyelv... Az átlag ugyanúgy jelenti a jegyek átlagát, mint az átlagos személyeket az osztályból.... Nálam ez jött át, hogy szépmagyartalanul írjam.....
Bár gondolom, Te erre kívántál reagálni, mert amire válaszoltál, az tényleg elég érdekes szövegértelmezési kérdéseket vet föl....5246: csinálj egyet és húzd végig az ujjad.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zoltanz #5241 üzenetére
Ez addig rendben van, de mivel ez végtelen és nemszakaszos tizedes tört, miként a pí is, nem tudom tényleg, hogy van-e módszer az átlaguk kiszámítására.....
Az e fontos szám az impedanciaszámításoknál, majd harminc éve tanultam róla.....Tibii91 kombináljuk a történelmet a matekkal..... Írd föl Murphy törvényét egy Möbius szalagra, és mond meg, melyik oldala a rossz.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
fokukac #4013 üzenetére
A lottósorsolás délelőttjén a szegény skót imádkozva jár föl-alá a szobában, és hangosan imádkozik
- Jaj Istenem, csak most segíts meg, hogy enyém legyen a főnyeremény! Csak most az egyszer segíts, hogy én nyerjek! Egy idő után elunja a Teremtő az imádkozást és így szól a skóthoz
- Szívesen segítek, jóember! De legalább vegyél egy szelvényt! -
philoxenia
MODERÁTOR
Szép napot !
Vótmán?[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #62 üzenetére
Mer' villany azér'...
Ha majd a dízel is szikrázik, na akkor lesz gond.....pohár: varrni össze szokták, szét inkább tömik......
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #35 üzenetére
Kételkedsz bennem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pisztillus #33 üzenetére
Na jó, ez valószínű, de ha akarom vemhes, ha akarom nem? Magyar politikusok jogászkodnak a Sonynak a tecsőn? Minden ilyen üzenettel erősödik a meggyőződés bennem, hogy nem és nem veszek Sony terméket...
Most majdnem vettem egy telefont, de szerencsére másik márkát vettem...
Hol konkurencia egy 360-as flashvideo egy igényes DVD -nek, vagy egy jó minőségű online letölthető zenés videónak?
Akkor tiltsák le a tetves reklámjaikat is, ugyanonnan szvsz.....vagy azokat jókedvvel maguk rakják föl? Ingyen? vagy fizetnek érte a YouTube tulajdonosának, hogy fönn van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- N€T0X|N: SSD cserék
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest