Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz csenzi2 #89747 üzenetére
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
so_ha
senior tag
válasz csenzi2 #88998 üzenetére
"A 77S90C készenlétben 6,5W-ot fogyaszt!"
A hivatalos weboldal alapján soknak tűnik:
Samsung 77S90C, Energiafogyasztás (készenléti üzemmódban): 0.50 W -
alaves
addikt
válasz csenzi2 #88247 üzenetére
A 908-as akkor célszerű, ha a G3-asnál jelentősen jobb a képe, de mivel úgy tűnik, hogy nincs 'dual engine' a 908-ban (helyette egy MediaTek Pentonic 1000), ezért nem gondolnám, hogy jobb. A képfeldolgozás miatt persze van különbség, de ez már nem az, amelyet a régebbi 9-es Philips széria 'dual engine'-je tudott.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz csenzi2 #88241 üzenetére
Túl jó a szemed, szerencsédre. Egyébként a WOLED-en is van olyan körülmény, ahol érdekes jelenséget produkál a pixelszerkezet pl. [link]
Ezen túlmenően nagyon nem biztonságos a Samsung garancia hozzáállása. C2/G2/C3/G3 típusokat tudnám javasolni inkább.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz csenzi2 #88237 üzenetére
Milyen közelről nézed és az élesség mire van állítva?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
válasz csenzi2 #88158 üzenetére
Ez igy kb lehetetlen Nem tudnak 20 darabot berendelni hanem egyet
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
blakey
titán
válasz csenzi2 #88145 üzenetére
Igen, a hátsó kialakítás, a hátlap anyaga is növeli a súlyt, főleg, ha fém. Szóval nem spóroltak ki semmilyen anyagot, viszont, ha a 77-es 807-nek műanyag a hátlapi burkolat, akkor ugyanaz lesz, mint nálam a Philips vs. Lg tekintetében, a súly az alsó részre koncentrálódik és panel megfogásánál az "elhajlás" veszélye fon fenyegetni, persze nem fog, főleg, ha az előlapi kartonnal fogod meg, feltéve, hogy még adnak hozzá.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz csenzi2 #88143 üzenetére
A panelek súlya közötti különbségből adódik, az LG 2022-es szériájánál drasztikusan csökkent a panel súlya, módosítottak a gyártási technológián, EVO EX panel könnyebb. Ne reménykedj, hogy a Philips +15kg többlete, valóban jobb anyaghasználatból ered, valószínűleg még az előző évi, nehezebb panelt használják, illetve a leírás közzétételekor még az volt és lehet, hogy azóta már az is könnyebb lett.
Egyébként a Philips TV-mnél jobban oda ellett figyelnem a panelre, mert hajlamosabbnak tűnt a deformálódásra, mint a C2, pedig utóbbi jóval könnyebb volt, mégis biztonságosabb fogást biztosított.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Northlorien
tag
válasz csenzi2 #45039 üzenetére
Én mindkét opciónál nyugodt lennék, mert nem vagyok különösebben ideges típus. Az elosztó számomra amiatt jobb opció mert van egy NAS-om ami 0-24-ben megy, illetve értem azt is, hogy a kompenzaciós folyamat után áramtalanít a dolog, és biztos jól is működik, de én szeretem ha standbyban van, és ahogy nálam össze van rakva a szett jobb is számomra úgy. Ha megnézed amit írtam, nem azt mondtam, hogy a te megoldásod szar, hanem alternatívát linkeltem, hogy ez nekem bevállt. Miért akar mindenki folyamatosan versenyezni nem értem... felnőtt emberek vagyunk, mégis belemegyünk az "én apám erősebb, ő ölte meg a holt tengert" kaliberű vitákba, tök feleslegesen.
-
Northlorien
tag
válasz csenzi2 #45036 üzenetére
én erre a célre egy ilyet:
https://tulfeszultseg-vedo.arukereso.hu/eaton/protection-strip-6-plug-68583-p265612717/?fbclid=IwAR3ZXVmSdBpQ1TtUR_R3HnE2nI50oYV6t9A7PqI37yZ1TynMyvC6FQMrum4
illetve egy ilyet:
https://eloszto-hosszabbito.arukereso.hu/hama/6-plug-1-4m-switch-137256-p355562525/
használok. Mindkettőben az a pizitívum, hogy amennyiben mégis kárt tenne a villámcsapás az elektronikai berendezásekben, biztosítva vagy egy elég nagy összegre. -
válasz csenzi2 #45031 üzenetére
Jobb lett. Szarbol nyilvan nem lehet varat epiteni.
szerintem a plazma mindig is jobb lesz sd anyagokra mert jobban “keni” a kepi hibakat. Az oled baromi erzekeny a bemeneti jel minosegere igy ha barmi gond van vele azt hatvanyozottan felnagyitja.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
sakal83
addikt
válasz csenzi2 #45025 üzenetére
A pananak jobb a felskalazasa a teljes termekkinalaton. A tv adasok az lgn nem olyan jok. En is ezt tapasztaltam egy 58ex780al osszehasonlitva. Ezek sajnos tenyek. Mondom ezt LG tulajkent. Sokan nem hiszik el mert nem lattak otthoni korulmenyek kozott mind a ket markat. De ez regen is igy volt. A pananak jo kepfeldolgozoja van. Meg az ipses tvjuk kijelzojet is az lgtol vettek de koroket vert az lg azonos kategoriaju tvjre a tv adasok teren. Barcsak a rendszeruket is ugy fejlesztenek mint az elektronikajukat
-
veterán
válasz csenzi2 #44628 üzenetére
Na a zoom úgy működik, hogy az oldalra mutató nyilakkal kilehet húzni függőlegesen a képet. Ettől torzul a látható kép. A fel-le nyilakkal pedig a komplett kép pozícióját lehet fel le mozgatni, függetlenül a kép alakjától. Én automatikuson használom és használtam mindig.
-
veterán
válasz csenzi2 #44622 üzenetére
A sárga led azért világít folyamatosan, mert valamilyen hálózati funkció be van kapcsolva a menüben. Ilyenkor készenlétben is aktív és ezért fogyaszthat többet. De pl akkor is sárga, ha beprogramozod egy adás felvételére. Amíg el nem jön a felvétel időpontja és meg nem történik a felvétel, addig sárga. De valószínűbb, hogy valamit a menüben bekapcsoltál a hálózati lehetőségeknél. Egyéb eset már csak a 4 óránkénti pixelfrissítés (de az max 5 perces, aztán pirosra vált a led) és/vagy a nagy 1000 óránkénti 80 perces regeneráció.
A nagyításos kérdésedet nem értem. Én ugyan nem használom, de ha jól rémlik, akkor belenagyítasz, ilyenkor függőlegesen és vízszintesen is nagyít egyszerre. Illetve ilyenkor lehet függőlegesen mozgatni a képet, de az egész képet egyszerre és itt nem nyújtásról van szó. Magyarul a kép nem torzul. De majd otthon megnézem, most nem tudom meglesni.
-
-
veterán
-
renatto
őstag
válasz csenzi2 #38705 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz a manuálissal. Simán használd a tévét vagy csak menjen - akár nagyítva - egy tévécsatorna és 4 óránként kapcsold ki, hogy lefusson a 6-7 perces pixelfrissítő. Ha lefutott, használd újra. 4-5 után már szerintem látványosan jobbnak kellene lennie. Ha nagyon nem változna, később újratervezel. Nekem két oldalt, lent volt 1-1 kicsit sötétebb folt (mintha ahol megfogtam ledöntésnél, besötétedett volna kicsit). Idővel teljesen eltűnt. Mondjuk az enyém alapból nagyon egységes képet ad.
[ Szerkesztve ]
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest