-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kalodav #16571 üzenetére
Elmondom, kb mi az ami tök felesleges, sőt egyenesen ártalmas...
Éljavítók meg zajszűrőket kapásból teheted 0-ra és kikapcsolásra.
Szuperfelbontás is mehet kikapcsolásra.
Élesség is mehet 50-ről 0-ra (UHD filmen nincs mit élesíteni).Dinamikus kontrasz -> alacsonyra.
Nálad minden be van kapcsolva ami csak lehet, ráadásul maximumon... hát semmit nem látsz az eredeti képből azis biztos.
Emlékeim szerint ezeken mind van valamekkora zaj.. a SW és Mad Max az mondjuk relative kicsi... a JL, ahogy írtam korábban nagyon zajos... de ez alkotói szándék.
Ha tisztát akarsz látni azokat nézd meg amit írtam... Thor Ragnarok meg a BR 2049 az tiszta, azokat vedd meg/szerezd meg.
Persze előtte kapcsolj ki minden sz*rságot a képbeállításoknál.
Javaslom pl az technicolor expert módból indulj ki, alapbeállítások, és utána ha még valami be van ezekből kapcsolva azt lődd ki. -
válasz
kalodav #16522 üzenetére
Amúgy a JL-en akkora film grain noise van gyárilag (meg az összes Snyder/DC filmen), hogy csak na... ezért írtam, hogy messzebbről kell nézni, meg ezt eleve ilyenre csinálták.
Ha tisztát akarsz látni nézz meg egy Marvel filmet... pl Thor Ragnarok... vagy mondjuk a Blade Runner 2049.
Azon nincs szinte semmi zaj.Egyes tévék amik ezt kiszűrik és jobbnak tűnhetnek, de nem is az eredetihez legközelebbi képet adják vissza.
-
-
PuMbA
titán
válasz
kalodav #16541 üzenetére
Az a baj, hogy a fél millás TV-n is olyan minőségű képet kapsz, amilyen a film minősége, nem a TV teljes tudását
Egyébként firmware a legújabb a TV-n? Ha igen, akkor ilyenek a filmek. 4K HDR minőséget meg ne várj minden 4K HDR-ben kiadott filmtől, mert sokuk 2K-ból lettek felkonvertálva. Itt egy lista, hogy mi igazi 4K.
-
daneel_hu
addikt
válasz
kalodav #16541 üzenetére
A fél millás tévén szar lesz egy dvd-ből bekódólt divx-es film.
Fogalmam sincs, hogy ezek milyen mkv-k, de láthatóan igen rossz minőségű maga az alapanyag.Szerintem ezek között van olyan amelyik még 720p-s sincsen.
A színtér és a szaturáció is nagyon gyenge, olyan mintha premier mozifilmek kamerás verziói lennének.
-
alaves
addikt
-
Joshi
titán
válasz
kalodav #16505 üzenetére
Ne hülyéskedjetek, a legtöbb filmen mesterségesen van jelen ez a szemcsés effekt. Eddig a legdurvább a Nagymenők ami nekem eredeti 4K HDR-ben van meg. Nézz bele a Blue Planet II-be, vagy bármelyik 4K demóba azoknál nincs szemcse. De pont te magad írtad hogy adott filmen belül is változó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest