-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #83732 üzenetére
Aminek örülök, hogy a C2 jól szerepelt eddig…
-
Farkassacred
őstag
válasz
dgyuri0123 #83700 üzenetére
Ez gyári?
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83710 üzenetére
Ez a teszt, amellett, hogy QD-OLED vs WOLED beégést is tesztel, a márkák közötti elektronikát is összehasonlítja, azaz a Sony elektronikája valamivel lassabban teszi rendbe a képvisszamaradást, mint az LG, ugyanolyan panellel szerelve és akkor van a másik panel, ami még rátesz.
-
krx21
nagyúr
válasz
De hisz ez pont egy WOLED oled nem?
-
Sasi001
senior tag
válasz
C1-ben három panelem ilyen volt, plussz egy rakás rózsaszínnel, utánna csereutalvány.
-
bigdigit
addikt
válasz
Tudomásom szerint ez 2 hónap után volt.
De az tény jó az oldal elképzelése miért is lehet a fehérre ennyire érzékeny.
Nekem az aggályaim azzal kezdődtek inkább,hogy kék az egész panel ami a leggyorsabban degradálódik......milyen gyorsan fog elöregedni az egész panel.
Arra már rájöttem életem legrosszabb biznisze volt egyáltalán bele ugrottam az egész oled vásárlásba. Főleg ilyen sok pénzért. Igaz húde szép de jól néz ki de kiszállni belőle lehetetlen valamennyit ki is mentsünk belőle. Több mint 10 éves LCD vagy led tv még simán ment minden gond nélkül. Ezeket a kutya sem fogja megvenni használtan vagyis csak kukázni lehet. -
sbai
tag
válasz
dgyuri0123 #83703 üzenetére
[Euronics] -nél lehet rendelni, de igazán lehetne egy talpas verzió, amiben nincs fali konzol...
-
Lujo123
junior tag
válasz
dgyuri0123 #83700 üzenetére
És ez jó G2-höz is vagy csak G1? G2-höz kb 80 a gyári és kapni se nagyon lehet. Maradt a 3rd party talp ha kell, az van 25-30 körül.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #83608 üzenetére
C1 általánosságban nem ilyen, talán csak egy picit rosszabb mint a C2. Legalábbis a 90%-a, mondom ezt úgy hogy rengezeg C1 van a hátam mögött.
Nagyon kis százaléka ettől rosszabb és kb. Ugyanannyi ettől jobb.
Lehet hogy a legelső fw-el voltak ilyen rosszak a c1-ek, de én még csak 1 ilyet láttam ami ennyire rossz, illetve rosszabb volt gyárilag de az panel csere után volt.
Szóval elég szerencsétlennek kell lenni, hogy valaki ennyire rossz gyári kalibrációval rendelkező C1-t fogjon ki.
-
powerup2
addikt
válasz
dgyuri0123 #83608 üzenetére
Nagy a szórás ez már kiderült nekem totál átlag volt az előkalibrálás de én bekalibráltam és igy sokkal jobb. Pl nálam alapból a film maker az sárgás volt és mondtam hogy mii ez a szar
aztán kalibrálás után minden oké volt.
-
powerup2
addikt
válasz
dgyuri0123 #83604 üzenetére
Standart az eléggé
de szar ....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #83604 üzenetére
Igen és ezen már látszik is a sok piros még úgy is hogy nagyon távolról mutatják a gráfot. Emiatt látják sokan sárgásnak a képet.
De jó lenne ha minden tvnek minimum ilyen lenne a gyári beállítása.
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #83580 üzenetére
Én "automatikus energiatakarékosság"-ra állítva nézek HDR-t, így már nincs annyi zavaró csúcsfény (LG BX).
-
paatrick
őstag
válasz
Én úgy vagyok vele hogy csak akkor nézek HDR-t ha nincs sima kiadás belőle
. Megelégeltem hogy az agyam hátuljában is világosság lesz csak azért mert a képen van egy napfényes ablak, de a kép többi részén kb semmit se látok mert az meg olyan sötét.
Most a Star Trek: Strange New Worlds-öt nézem és jobban néz ki simán mint bármely HDR amit eddig néztem a TV-n
Bár már én is átállítgattam a nekem tetszőre a szín, kontraszt stb. értékeket. LG BX.Következő TV-m DV tudású lesz.
-
anrab
addikt
válasz
Próbáld ki hogy felcseréled a két beállítást.
Ugyanis az oled kontraszt nem az egész képre vonatkozik. Viszont a kontraszt igen.
(Elnagyoltan) -
válasz
Attól függ adott TV és a tone map algoritmusa hogy kezeli ezt az extrém leszűkített dinamika tartományt.
Szerintem mindenképp vesztessz részleteket...
-
pkaresz
őstag
válasz
Szia! Sziasztok!
Ahogy nektek tetszik, úgy kell nézni!
Én nem kérnék ehhez véleményt, kárt nem teszel vele.
A más véleménye, csak megzavar!
Sz.V.Sz
Használjátok így, egy plazmás mondja ezt, itt nincs HDR, de szép a kép.Üdv: Karesz
-
Zsömica
aktív tag
válasz
HDR/DV oled fényerő nálam csakis 100!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #83468 üzenetére
Aztán csak okosan!
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83530 üzenetére
Nem, nem, nekem azért mondtad, mert 100as oled fényen nézem mindig a tévét, és 55-ös színen
De nem gond. De most újra belegyalogoltál a lelkembe, hogy egy Samut vagy egy LG-t próbálnál eladni nekem
Volt két LG-m, el is kellett adni, mert komoly esély volt rá, hogy belevágom a MagicRemote-ot a tévébe, DV nélküli tévét meg elvből nem vennék
-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123 #83500 üzenetére
Gyuri Mester!
Van Technicolor HDR profil? -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83513 üzenetére
100%-nak, ugyanúgy meglesz a 22 pont.
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #83505 üzenetére
Nálam 75 OLED fénnyel megy a HDR/DV, ezért célszerű figyelembe venni az EOTF görbe eltérést. A sötét jelenetek fényerejének visszanyerése érdekében ízlés szerint bekapcsolható a 'HDR tónusáthelyezés' és a 'Maximális fényerő' opció. Ha túl melegnek érzed a 'Meleg 50' fehéregyensúlyt, akkor ~47-re módosítható (kijelzőtől függően van hogy 50-nél ~6300 K van).
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83505 üzenetére
Akkor HDR-nél is alkalmazhatod.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83503 üzenetére
Ha nem értesz hozzá és nem tudod kihozni belőle a legjobbat, akkor szakemberrel kéne kalibráltatni.Hozzáértőnek is nehéz és időigényes műszer nélkül úgy beállítani, hogy viszonylag jó legyen, hát még annak aki nem is nagyon ért hozzá. Rtings beállításait kipróbáltad? Ha jó, akkor használhatod.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #83500 üzenetére
Az OLED fényerejét leveheted 70-75 környékére. A többi esetében az SDR beállításait követheted, legalábbis ami a fehéregyensúlyt illeti.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #83466 üzenetére
"Inkább te írtál hülyeséget."
Akkor vegyél képcsöves tévét vagy ips lcd csodákat.
(Kb. deszar ez a Ferrari Daytona SP3, fennakad a 25cm-es bakháton ...)
-
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #83464 üzenetére
Nem értettem félre, elkezdted az 1000nittel aztán jött a felesleges szóf.sás + az egész mondandódat neki szántad, arra válaszolva amit kérdezett!
Inkább te írtál hülyeséget.
Amúgy mi a értelme akkor a HDR-nek, ha sok az 1000nit, mennyi legyen 400?
Ég és föld egy SDR és egy HDR film képi világa! -
Pro Koryak
addikt
válasz
dgyuri0123 #83443 üzenetére
Mi vaaaaaan?
Azt írja "Többnyire streaming-re, filmekre és játékra használnám." Erre szerinted a legjobb egy led lcd tv
Neb.sszmár! Akkor mégis mi a francra való az oled tv, 2-3perces 4k demo videókat nézni?Te minek vettél oled tévét és nem led lcd-t?
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #83451 üzenetére
60-as oled fény ad 140 nitet kb, 15-ön bőven 100 alatt vagy.
-
bzoley
veterán
válasz
dgyuri0123 #83443 üzenetére
1000nit? Még kevés is. Természetesen csak azoknak, akik igénylik és értékelik az előnyeit a nagy fényerőnek. Én spec. rajongok érte, de értem, hogy nem mindenkit hat meg, vagy nem is érdekli. De ha már hdr vagy dv, az nálam nagyon menő, ha egy reflektor vagy egy zseblámpa "fénye" nem csak fehér, hanem szinte elvakít, még ha csak egy pillanatra is. Ettől olyan valódinak tűnik. Szerintem marha jó. Másokat meg zavar. Van ez így.
-
válasz
dgyuri0123 #83388 üzenetére
Valószínűleg akkor egyszerűen a gyártásnál és minőségbiztosításnál figyelnek oda jobban a többi gyártónál.
-
Lincoln76
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #83378 üzenetére
Nekem is C2van a Jz1500 mellett és már sokadszor leírtam, hogy köszönő viszonyban sincs képminőségre a Panasonic-hoz képest az LG. De erre volt zsé most. Amit te itt folytatsz oldalakon keresztül az nem más, mint a saját magad meggyőzése, hogy nagyon jó tévéd van.
Sajnos nem az, mert van összehasonlítási alapom. A jz1500-nak teljsen homogén képe van, míg az LG-m szenved a tinting-től és néhány helyen banding is látszik, de csak akkor ha nagyon figyelem, mostanra már nem érdekel és nem ér annyit, hogy talán egy még rosszabbra cseréljék.Úgy döntöttem, hogy garancia lejárta előtt cserélteetem, majd újbó és újból, aztán kapok egy csereutalványt és ezt pont azért teszem meg, mert az LG nem képes valamiért teljesen homogén kijelzőt rakni a legtüöbb tévéjébe, igen ettől lehet nevezni, hogy ebből a szempontból sz@r a C sorozat, de szerencsére nem látható. Mivel most már mindeki tudja, hogy csak neked külön gyártott az LG hibamentes kiváló tévét, ezért megjár a taps!
Pffff
-
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #83358 üzenetére
Úgy emlékszem, még az ívelt 910V-vel indultál, szóval van tapasztalatod LG vonalon, az biztos.
Viszont szerintem az lenne a korrekt egy ilyen magyar fórumon, ha csak a fórumon fellelhető első kézből származó tapasztalatokból indulnánk ki, és nem mindenféle "messziről jött ember azt mond, amit akar" idegen nyelvű fórumokról hoznánk (ahogyan én nem is teszem pl.) mindenféle így-szar-úgy-szar fotókat.
Az itteni fórumos tapasztalatok a Philips-Sony-Pana WRGB OLED-ekben talált panelek kapcsán eddig inkább pozítívak, az LG meg sok csere-berével terhelt márkaként jelenik meg itt, a fórumon.
Az meg nyilván egyéni preferencia, hogy valaki a vélt-remélt szervizelésmentes nyugalmat keresi-e (esetleg sajnos magasabb induló árakon) és a japókat részesíti előnyben, vagy üdvözli, hogy sok hűhó nélkül cserélik a panelt, ezért LG-t választ. És akkor még ott van a menürendszer, távirányító kérdés is, ja, meg a saját hang, ami azért van, akinek számít. -
sub71
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #83355 üzenetére
Nyugtasd csak magad, engem nem kell! Én nem képzelem, hogy az enyém a legjobb tévé az univerzumban....Ja, még annyit, csak ebben a fórumban van legalább 4-5 LG tulaj, aki már a harmadik paneljét koptatja, mert mind hibás volt. Ez egyrészt jó, mert szuper a szervíz, másrészt kur@ gáz, mert szar a tévé....szép estét
-
sub71
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #83329 üzenetére
Nem akarok beleszólni a kettőtök vitájába, de....
"Nekem C2 van és nem k....szar panel van benne, sőt, sokkal jobb, mint amilyen nagyon sok egyéb gyártó oledjében van. És mindez nem 7-800e volt."
Ez volt az a mondat, ahol nem bírtam megállni. Ennél szubjektívebb, alá nem támasztott, végig nem gondolt érvet régen hallottam. Ezt hogyan ellenőrizted le? A hónod alá vetted a Te saját C kettesed és odaraktad "nagyon sok egyéb gyártó 7-800 ezres" oledje mellé???? Vagy nem is a sajátodról beszélsz, hanem az összes C kettesről? Akkor még nagyobb a gáz.... -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #83349 üzenetére
Ez nem mozis shutterrel forgatott film. 10 éve minden mozifilmet 23.978 fps -sel nézek, ha jó a nyersanyag (file) és jó a lejátszó és a tv, akkor vajsímán megy a képen minden mozgó elem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #83343 üzenetére
Nálad is beakadt a lemez, vagyis akkor is bevéded a tévédet, ha a fene fenét eszik is. És mindenféle, inkább saját szemszögű szerintemekre alapozol nem létező dolgokat.
Szerintem és ez a szerintem most más, nem egyszer leírtam, hogy mi nem tetszik a pana, vagy épp a sony-ban, soha nem volt olyan, akkor is dicsértem volna, ha nem érdemelte meg.
de attól a panel még ugyanaz marad.
Nem az marad... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #83329 üzenetére
Nem, ez saját tapasztalat. Ami nem szerintem.
Van az LG-nek homogén panelja, de minek azt rakja az olcsóbb szériába, ha a kutyát sem érdekli. És én nem azt mondtam, hogy a te tévéd szar, konkrétam még mindig arról van szó, hogy írtál egy regényt, szerintemre alapozva. Meg kellene érteni, hogy mire válaszoltam.
Bár nem vagyok magyar, de érthetően leírtam, vagyis ennél érthetőbben nem tudom megfogalmazni.
Ettől függetlenül, az LG tévékbe rengeteg rossz (TT és VB) a panel kerül. A,B,C típusokba.
Ha neked, vagy bárki másnak itt tökéletes a panelja, akkor örüljön, ellenkező esetben jönnek és cserélik, ami vagy jó lesz, vagy nem, inkább nem.Aztán elgondolkozol, hogy szükséged van-e erre az időrablásra és veszel egy másik típust, ahol nagy valószínűséggel minden tökéletes lesz. Pl egy QD -OLED-et, vagy "sima" sony-t, panasonic-ot (philips-et nem ismerem), ahol az LG DISPLAY-től kapott kijelzőt tovább tuningolják tökéletesre (pana). És ez nem szerintem, mert erről videó is van, sőt még a prohardver tesztben is leírták.
Szép napot...
-
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #83305 üzenetére
A japánok öntelt, elkényelmesedett módon álltak ehhez az üzletághoz (is) sajnos. Ugyanígy tettek a fényképezőgépekkel is pl. Viszont a koreaiak minőséghez való viszonyát nem veszi be a gyomrom. A Samsung margetingjét meg pláne nem.
Szubjektív ez is, nyilván. De hosszú évek óta változatlanul ez a szubjektív véleményem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #83311 üzenetére
Nem egy, hanem kettő, ha már így kitértél rá, plusz a sony, de én nem kutyáztam le soha senki tévéjét. Annyit írtam, hogy szerintem ez, meg szerintem az, az csak egy saját önnön elképzelés, ez így érthető? Írj valós adatok alapján linkekkel és statisztikai ábrákkal alátámasztva megbízható forrásból, és akkor az lesz a valós, nem pedig a szerintem.
És mivel a nekem is, a lányomnak háromszor, a kollégáimnak az Isten tudja hányszor cseréltek panelt, ami nem lett jobb, a véleményem nem csak szerintemre épül, az LG eladja a szart is, ha tetszik neked, ha nem.
Ez viszont nem vonatkozik a G szériákra, mert ott tényleg figyelnek a minőségre, épp a múltkor írtam, hogy 77-es LG full homogén kijelzője volt a boltban.Az autómról meg ne is beszéljünk, hogy jön már megint ide az autó?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
És szerintem nagyon keveset mondtam LG-vel kapcsolatban. Ha tehát látunk/találunk a "nagyvilágban" 1000 db LG oled hibát, erre eshetne 150 db "egyéb" gyártói hiba, ami simán meg is van szerintem.
Szerintemre semmit nem írunk, amíg nincs róla valós adat. A szerintem, mindig a saját elképzelésünk, ami semmit nem jelent. Nem kell az LG védeni, mert k...szott szar panelokat rak a tévéibe, amit aztán elad 1000-ből 950
hülyének, (vásárlónak), akik totálisan beletojnak a TT és VB dolgokba. Vagy nem is látják.
Mi, akik ilyen fórumra írunk, csak mi látjuk ezeket a hibákat és javíttatjuk ki garanciálisan, amire még 2 és harmadik alkalommal is képtelenek, hogy egy jó panel kerüljön a hibás helyére. Őszintén? Én is ezt csinálnám, ha a szart drágán el lehet adni, akkor csak vegyék.
A lényeg, hogy az ÉN SZERINTEM, az nem megfelelő semmilyen szempontból, ugyanis nincs mögötte semmi, csak egy elképzelés. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
-
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #83292 üzenetére
Ezt a képet a plazmámról készítettem, telefonnal fotózva, szabad szemmel semmi "tinting" nem látható rajta. Ezen a képen egyértelműen a képfrissítés és a telefon-fényképező záridő interferencia okozta a sávosodást.
Az általad linkelt képen, számomra, nagyon hasonló az elszíneződés, bár ugye a plazma és az oled képfrissítése különbözik.
De akárhogy is van egy ilyen minőségű fotóról szerintem nem lehet véleményt mondani a kijelző állapotáról. -
salapp
addikt
válasz
dgyuri0123 #83290 üzenetére
Ahogyan haladunk előre, egyre kevésbé van tökéletes kijelző, ez sejthető. Rohadt nagy selejt aránnyal gyárthat az LG Display. Ha annak idején japánok vették volna meg a szabadalmat, azok már biztos keresztbe vágták volna a hasukat, ezzel szembesülve (uram bocsáss, drágábban, de jobb technológiát dolgoznak ki a gyártásra). Nekünk az 55A8H, 65 és 55 A80J esetében is annyi volt, hogy járattam kicsit, utána lefuttattam az összes banding-tinting-DSR stb tesztet és az adott panelt kiválóra értékeltük a kis házi bizottságunk által. Az A8 éppen egy éve napi szinten megy, első sorban tévéadásokkal, fiam mondja, hibátlan. A 65A80J napi szinten megy XBOX, sorozat, film nézés célokra. Az is hibátlan. Az általam használt 55A80J nagyon keveset megy (néhány Nándi mese, Pom-Pom, heti egy film). Utólag úgy gondolom, ezekre vehettem volna 30-ért egy régi 50G20-at, de mindegy.
A hangjuk még, amit kiemelnék ezeknek a Sonyknak. Szuper az acoustic surface audio.
A netre nyilván elsősorban a panaszosok mennek, akinek minden rendben, használja és örül minden bekapcsolás után, hogy jó készüléket kapott. -
junkpod
veterán
válasz
dgyuri0123 #83290 üzenetére
A linken mit kell nézni ami nem túl szép? Ha jól látom egyetlen apró foltot talált ami csak 5% szürkén látszik, normális használatban nem.
Ha a szinesedő vízszintes savokra gondolsz, az lehet a fényképezőgép zarido miatt is.
-
abyssc2
tag
válasz
dgyuri0123 #83260 üzenetére
BT-t nem szeretem, max ha nagyon nincs más megoldás.
Kezdjük ott, hogy egy jó minőségű BT fejhallgató jóval drágább, de tapasztalataim alapján a vezetékes még mindig jobb hangot ad. Ezen kívűl lemerül, és egyebek -
Skylukos
tag
válasz
dgyuri0123 #83233 üzenetére
Én pont most szembesültem azzal, hogy a c2-nél, (digi kábel tv settopbox nélkül) és autómata kereséssel nem jött be a m4sport, kézzel kellett beállítani, nagy nehezen sikerült.
Ja, és sehogy sem tudom az adókat abc sorrendbe rakni, erre is lehet megoldás ez a Szlovákra állítás? -
Grawens
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83088 üzenetére
Pontosan ahogy írod.
Én sem azt írtam, hogy kötelező mindent statikusan hagyni, hogy a lehető legközlebb legyen a forrásértékhez, mert az úgy sem lesz olyan. Mindenki állítsa be magának, ahogy akarja. Elvégre ezért van ez a sok beállítási opció.
A mondandóm lényege annyi volt, hogy a készülék gyártói és vele együtt a szakírók, stb. próbálják elhitetni az emberekkel, hogy egy megadott opcióval/beállítással olyan lesz minden mint azokon a bizonyos helyeken született forrásanyag. Ebből élenk.
Pl.: hiába egy Auris Audio + Hifiman kombó, ha csak CD-t vagy TiDAL féle MA anyagot hallgathatunk. Ugyan ez érvényes a vizuális ágra is. A világ pénzét elkölthetjük, feleslegesen.
Használok én is Equalizer APO-t, mert a natívan nekem nem jön be a hangzásvilág.Ment a szópárbaj itt a topikban olyan témában amelynek otthon egy megadott szemszögből nem nagyon van jeleentősége. Erre reagáltam.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83088 üzenetére
Ez jó példa! Mert pl sztem oke. Oda állítja, ahogy neki a legjobban tetszik. Miért lenne elvárás, hogy studió körülményeket teremtsen otthon az ember? Én mindent úgy állítok be, hogy minél jobban halljam az énekes hangját. A basszust meg leveszem, mert nekem az nem tetszik, de attól meg a jobb minőségű erősítőn jobb minőségben hallom a zenét, és ez a fontos.
A gumira sztem van KRESZ szabály, de ha nincs mért ne mehetnél lapos gumival, ha azzal nem zavarsz másokat? Attól még az autód ugyanolyan jó lesz, max 1.9 helyett 2.2 alatt gyorsulsz 100-ra a Teslával
Ja és félve mondom, de én mindent szinkronizálva nézek, ami nincs, azt nem is nézem, elnézését -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #83069 üzenetére
Pontosan hol van ez a jelenet? Megnézem otthon.
Egyébként a kék színnel pont ezekete az érzésket akarják kelteni a háborús filmekben:
hidegség, elszigeteltség, melankólia, passzivitás, depresszió, stb -
Sasi001
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83061 üzenetére
Jól mondod. “Kodak szerű színekkel.” Egy kicsit enyhén bronzos. Gondolom erre értette bzoley fórumtárs. Nem az élességgel vagy a konkrét színekkel volt baja.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #83061 üzenetére
Én épp ezen szoktam szemöldököt ráncolni.., hogy azért nézzem a filmet Filmmaker módban mert a rendező így képzelte el..? Hát a tökömet érdekli ő hogy képzelte el - ha nekem pl. az eredeti képmód megjelenítése áll legközelebb a tetszésemhez..!
-
Skylukos
tag
válasz
dgyuri0123 #83024 üzenetére
Tévedés, az Oled-en a nagyobb fényerőtől nem lesz kevésbé fekete a teljesen fekete, szerintem.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83024 üzenetére
Ilyen messzire azért nem mennék el, hogy mit mire találtak ki.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #83016 üzenetére
Igazad van ebben a példában, annyi kis hibával, hogy egy autó azért jóval összetettebb szerkezet, mint egy tévé, meg más a használati mód is. Telefonjaim is mindig oledek voltak, majdnem mindig max fényerőn mentek, nem lett azoknak sem bajuk ettől.
Nem hiszem, hogy rosszul választottam volna, a kontraszt nekem is fontos, meg nyilván a háttérvilágítás/pixelenkénti világításból eredendő különbség is, plusz a színmegjelenítés pontossága is. És bár még ez csak a harmadik oled tévém, de ebben is látok különbséget. Meg nekem ezeknek a tévéknek a képe sokkal fényesebb. Mármint hogy mondjam, hogy érthető legyen, nem tudomMert ez a fényesség nem egyenlő a fényerősséggel. De én nem mondom, hogy ez a jó, amit én csinálok, csak nekem így jó. De én a színt is felnyomom mindig, egyszer próbáltam kalibrált képet nézni, nekem az olyan volt, mintha egy barna üvegen néztem volna egy feketefehér tévét
-
farkas-j
őstag
válasz
dgyuri0123 #82802 üzenetére
Egy 0-24-ben futó PC-n nagyságrendekkel kevesebb az írás-olvasás mint egy folyamatosan HD adást rögzítő és felülíró TV-nél. Emiatt inkább a HDD javasolt. A szükséges írási-olvasási sebességet lazán hozza. Nálam már 6. éve van rajta a TV-n egy 2,5"-os Toshiba 512GB-os HDD nonstop rögzítéssel (a pillanat állj és a visszanézés miatt).
-
Sasi001
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82998 üzenetére
Valószínűleg neki a csúcsfényerő nincs maximumon. Úgy azért más.
-
dropi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82979 üzenetére
Hogy mi?
Nekem SDR Sport mod 100. Szabványos 80, HDR 100 a default érték a tévé beállításaiban alapból, megy mindig
Bár lehet más az elosztás. de nekem ennél alacsonyabb módon nem is tetszik
-
krx21
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82988 üzenetére
Sajnos nem. Ha keresed a neten, bizony nagyon sok, a széleken elszaporodó pixel hibás panel. [link]
Egybecseng az állítással, leginkább a széleken romlik…
De legyen neked igazad, én örülnék neki. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82981 üzenetére
Ha azon nem folyton csak tv csatornák mennek, még akkor sem lehet gond.
Ez egyszerűen kijelzőhiba, nem pedig a fényerő miatt van. Manapság nem lehet ezeket a tévéket a fényerővel tönkretenni, csak akkor ha direkt ez a cél. Pl ugyanaz a statikus tartalom 5-8 órán keresztül látszik, akkor igen. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82976 üzenetére
Én 15-30-cal sdr-hdr használom de még így is van, hogy kisül a szemem...
-
alaves
addikt
válasz
dgyuri0123 #82853 üzenetére
Minden automatikus (WOLED):
- 4 üzemóránkénti kompenzáció (küszöbfeszültség a pixeleken) készenléti módban (az sem gond ha később fut le 8-10-12 stb. óra múlva a legközelebbi készenlétre kapcsoláskor)
- 500 üzemóránkénti pixelfrissítés (áramerősség a pixeleken) készenléti módban (itt sem gond ha később fut le) -
Calogero
addikt
válasz
dgyuri0123 #82767 üzenetére
Az országot próbáld Egyesült királyságra vagy Svédországra állítani.
Csatorna hangolásnál mit lett kiválasztva Vodafone/Digi/Egyéb? -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #82838 üzenetére
Szerinted innen megállapítom, hogy mit rontasz el? Biztos vagyok benne, hogy nálad is jónak kell lennie, ha meg ragaszkodsz ahhoz, miszerint biztos, hogy sz@r, akkor kérj kártyacserét. De az sem biztos, hogy a kártya a sz@r, a TV is lehet hibás. Ha eddig jól működött és valóban 15 éves, akkor frissítsd (kérj) egy újra. Én 30 TV-vel a hátam mögött írom, hogy biztosan működnie kell a magyar karakterkódolásnak is mindenféle ország állítás nélkül, de kizárólag szolgáltató kiválasztásával, az egyéb kiválasztása már karakterkészlettel dolgozik így nehéz megtalálni a megfelelőt. Soha nem kellett egyebet választanom.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #82838 üzenetére
"Akkor mesélj, mit rontok el?"
Valószínűleg semmit. Anno nekem is hibásan jelentek meg az ékezetek, akkor még Samsung KS8000-em volt. Egy Technistar K2-t is vettem, hátha azzal jó lesz, de nem lett jó. Nekem az segített, hogy nem néztem kábeltévét, ill. már a Vodától is leléptem.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #82833 üzenetére
Minden kétoldalú dolog.
A te kártyád is kezeli az ékezeteket, ekkora hülyeséget ne írj.
Nem kell Szlovákra állítanod, mert f@szság, illetve csak akkor rossz a karakterkódolás, ha nem szolgáltatót választasz, hanem egyebet, ilyenkor a kódolás áltanlános lesz és itt már az országok kódjai sem biztos, hogy megfelelnek a kártyának. Rengeteg TV-m volt, különböző márkák, és soha a "büdös" életben nem volt karakterproblémám, szerintem neked sincs, csak épp nem megfelelően állítod be. Nem csak a Vodafone lehet problémás, hanem az ügyfélis és ez akkor a legrosszabb, amikor az akarás erősebb a hozzáértésnél. -
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #82819 üzenetére
Szerintem az ilyen-olyan elméleteket inkább tartsd meg magadnak, mert nem tudhatod, hogy mi miért van/történik. Veszélyes elmélkedni és azt még le is írni, mint konkrét dolgot. Csak a biztosat írd le, tehát ebben az esetben elég annyi, hogy te gyárilag leragasztottat kérnél, ha van rá mód, nem kell megindokolnod, főleg, ha nem tiltakoznak, tehát pozitívan álltak a dologhoz. Ráadásul az MM nem magyar cég, központilag irányított és mindennek oka van.
Nekem is van egy hétvégi ügyfélszolgálati/ügyfélkezelés élményem, az történt, hogy 11-12 óra között bekapcsoltam a TV-t és a következő üzenet fogadott: "A smart kártya érvényessége lejárt", kérdem, "mi a f@sz?", hívom a Vodafone üfsz-t (ami sokak által szidott), 2 perc múlva élő személyt kapcsoltak, mondta, hogy ráküld egy frissítés, várjak 20 percet, majd a kártya ki/behelyezése elvileg megoldja, sajnos nem oldotta meg, így megint telefonáltam, most 3 perc múlva kapcsolták az élő személyt, mondta, hogy, akkor szerelőt küld, persze tiltakoztam, de végül okéztam, pár perc múlva mondja, hogy ma (vasárnap) du. 4-8 között lenne időpont, mehet-e? Mondom igen, fél óra múlva hív a szerelő, hogy korábban végzett egy helyen így már 3 körül nálam lenne, megoldható-e, igent mondtam, jött is, 10 perc alatt megoldották, természetesen frissíteni kellett a kártyát, állítólag másképp. Tehát én, mint ügyfél rendesen "ki lettem nyalva", egy sokak által szidott, pocsék szolgáltató által és mindez Magyaroszágon. Mi ez, ha nem megfelelő kiszolgálás? Tehát nem szabad semmiről és senkiről általánosítani, mert abból jó nem származik. -
torma1981
veterán
válasz
dgyuri0123 #82819 üzenetére
Én 2 éve kb amikor a CX-et vettem rendes gyári dobozosat kaptam az MM-től. Lehet valami miatt nyitották ki őket. Nem hiszem, hogy mind nyitva lenne.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82816 üzenetére
Felhívtam az előbb a Panasonic magyarországi képviseletet és a hölgy teljesen el volt képedve. Kérdezte, hol olvastam ezt, mert ez így már rájuk nézve, szinte rágalmazás.
Azt mondtam, hogy már nem emlékszem rá valamelyik fórumban, de mindenképpen rá akartam kérdezni, hogy mi a garanciálisügyintézés menete, mert több Panasonic termékem is van, bár eddig soha nem volt gondom, de aggasztó számomra, amit olvastam.Amikor bediktáltam neki a két Lz2000 tévém szeria számát, kimondottan VIP ügyfélként tekintett rám. Megkérdezte, hogy megvagyok elégedve a tévékkel, segíthet-e bármiben és ekkora tévéket csak akkor szállítanak el, ha nem lehet helyben megoldani, mert kellenek műszerek, professzionális műszerek, speciális szerszámok, illetve több szerelő kell hozzá, vagy a tulaj nem engedi etc. De előtte...
Kiküldenek egy képviselőt/szerelőt, aki megállapítja a hibát. Ha a hiba valós és lakásban elvégezhető a javítás, akkor nem szállítják el a tv-t, de olyan nem létezik, hogy valamire ne figyelnének, vagy vigyáznának főleg ilyen kiemelt termékeknél.
Lehet, hogy valamikor volt ilyen tapasztalatod, de talán jobb lenne, ha töröltetnéd a hozzászólásod, ami 2023-ban nem így működik. -
Gabor970
addikt
válasz
dgyuri0123 #82800 üzenetére
Max Inkéig mennek el, esetleg Pogányszentpéterig
(mivel Nagykanizsáról indulnak)
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #82808 üzenetére
Az általánosítás azért kemény dolog. Nem mindenki tapasztalja ugyanazt. Bécsben, Münchenben is átb@sznak, nem egy ismerősöm járt pórul kinti szervizeléssel vagy vásárlással. Az ember mint "állat" mindenhol jelen van. Nekem eszembe nem jutna Bécsbe menni szervizeltetni. Panasonic központilag szervizeltet, "f@sz" mindenhol van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82808 üzenetére
Bocs, de erről (is) a NÉP tehet, ha ez "nálatok" így megy.
Volt Panasonic tévéd, hogy ilyen jól tudod? -
Gabor970
addikt
válasz
dgyuri0123 #82733 üzenetére
szerintem a 65oled806-os philipsem abszolut tinting mentes.
-
Skylukos
tag
válasz
dgyuri0123 #82802 üzenetére
Köszi!
Azt viszont elég zavaróra sikerült a lg-nek megoldani, hogy minden tv bekapcsoláskor dob egy ablakot a rádugott merevlemez miatt, amibe mindig külön be kell lépni, majd ki kell lépni az eltüntetéséhez. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82800 üzenetére
Azt nem tudom, hogy magyarországon, hogy szevizel a Pana, vagy a Sony, de mivel európaiúniós ország, nem lehet eltérés, mint pl spanyol, vagy németországban.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82787 üzenetére
Nekem volt HZ2000 tévém, A lányomnak is az van, és teljesen homogén volt a panelje. Több képet is beraktam ide anno. De ezek nagyon egyedi esetek lehetnek, amúgy a Panasonic és a Sony is azonnal kiszáll és cserél panelt és nem alvállalkozókkal csináltatja. (nem magyarország)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82780 üzenetére
Mivel épp ráértem pár percre... és egyik sem LG. Csak a tényszerűség miatt. Van itt banding, tinting, meg minden. Elnézést, hogy nincs kedvem még 90 képet beszúrni, de aki akarja, az nyugodtan járjon utána. Nem lesz túl nehéz.
JZ2000 [link]
GZ2000 [link]
Még egy GZ2000 [link]
HZ2000 [link]
Philips 807 [link]
szintén 807 [link]
934 [link]Sony AG9 [link]
szintén AG9 [link]
Sony A90 [link]
másik A90 [link] -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82780 üzenetére
De hozhatnék még 100 példát, ami nem LG volt.
Kíváncsi vagyok arra a 100 példára. Szóval hozzad.
-
buci868
csendes tag
válasz
Nekem annó 3. CX-em lett ami minimálisan tintinges de tényleg keresni kell rajta de van....
2 hete új TV vásárlásba voltam 2db C2-est kipróbáltam mind a kettő raklap szar volt kékes rószaszínes fos...na mondom panel lottó nem változott hagytam is mondom kipróbálom a Samsungot s95b-t hát olyan homogén és tintingmentes állam leesett.....engem a tinting kitud kergetni a világból ha már kiszúrtam......amúgy meglepően jó ez a tizen rendszer a samsungon a képe meg odabasz..... -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82747 üzenetére
Az enyém ilyen: [link] kb.2.5 éve
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Azért erősen csodálkoznék, ha egy ilyenért cserélnék a panelt🤔
(Fénykép alapján nem vészes) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Ha ennyire kevés a tinting és filmezés közben nem zavar én jegelném és mint azt itt már írták 3 év gari alatt még lesz lehetőség variálni , pláne ha még más probléma is adódik .( előjön.)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82742 üzenetére
Ha nem extrém módon zavaró a probléma , akkor nem kell lottózni , én nálam is létezik .
-
Gicz
addikt
válasz
dgyuri0123 #82739 üzenetére
Ha nem zavar, akkor én eltolnám a 3 éves gari időszak végére a cserét, és lesz egy "új" tv-d.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #82742 üzenetére
A "Magas" beállítás halványít a legerősebben.
Eleinte mindig a hibákra áll rá az ember szeme. Szerintem egy pár napot érdemes várni, hogy tényleg zavar-e. Én alapvetően nem cseréltetném, de az én vagyok. (Jelenleg a QD-OLED látszik általában jóval homogénebbnek, csak ott kevesebb gyártó és méret közül lehet válogatni.) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
dgyuri0123 #82739 üzenetére
Javulni nem fog , a bandig esetleg gyógyulgat, ha van .
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Megnéztem az én C22LB-m, és ennél nincs "tinting"
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Az én CX-em tinting mentes.
-
mihaly13
tag
válasz
Próbálj meg egy pixel javító program indítást , talán segít .
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #82714 üzenetére
rtings ajánlásai teljesen jók:
[link] -
mihaly13
tag
válasz
dgyuri0123 #82675 üzenetére
Lehetséges hogy az egyiknek van műhold bemenete a másiknak meg nincsen , az enyém egy 21LA annak van műhold bemenete és használom is , de láttam olyat is akinek nincsen !
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Inkább a hátsó rész színe
-
torma1981
veterán
válasz
Igen.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #82669 üzenetére
Szerintem el voltam/vagyok tévedve...
A C21 és C22 között csak a káva színe az eltérés ugye? -
a.sebi
őstag
válasz
dgyuri0123 #80184 üzenetére
Értjük a kérdést , te nem érted a választ .
De megismétlem :
Az a cikk amit olvastál egy vélemény . Ide feltettél egy kérdést és kaptál egy másik véleményt . A másik vélemény szerint az a9 jobb , gyorsabb .
Érted ? Szerinte jobb , gyorsabb .
Csendben döntsd el melyik vélemény számít . -
krx21
nagyúr
válasz
Ha szeretnél használni mozgás javítást (interpolációt), akkor felejtsd el a B szériát…
-
alaves
addikt
válasz
Alapvető különbség a B és C széria között a hardvererő. A C széria jelentősen jobban bírja az interpolációs terhelést, azaz kevesebb (illetve nincs) mikroakadás, továbbá kis interpolációnál (pl. 'Moziszerű mozgás') nem láthatók hibák (pl. artifact), míg a B szériánál 1-es de-judder értéken is szembetűnő az 'artifact' jelenség. Ezen túlmenően a C széria képe dinamikusabb és pontosabb.
-
a.sebi
őstag
válasz
dgyuri0123 #80178 üzenetére
Miért teszel fel egy topicban egy kérdést , mikor te már olvasstad a cikket ?
azt vártad hogy mindenki megerősít ? Ha meg ez nem következik be akkor lázadás van ? -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #80175 üzenetére
Emlékszem olyanra, hogy az A9-re hatékonyabb interpolációt (amit én pl. használok) és felskálázást írtak. Ill. az is könnyen lehet, hogy a SoC érdemben nem tér el, de a tévék szoftvere igen. (De különösebben nem foglalkoztam vele, mert a magasabb fényerő és a dizájn miatt is engem alapvetően a G érdekel.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged