- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
abyssc2 #86362 üzenetére
Igen így is kell, én is ezt javaslom.
Közepes csúcsfényerő mellet 11-es fényerő add 100 nitet, 30 pedig 170-et.Expert1 színséma messze van a D65-től, ha deltaE értéket nézzük akkor a maximum eltérés 5, rosszabb esetben 6 körül szokott lenni (általában sok a kék), de tény, hogy a gyári színhőmérsékletek közül még mindig ez a legjobb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
abyssc2 #86062 üzenetére
A csúcs fényerő határozza meg, hogy mekkora maximális fényerőre legyen képes a tv (lényegében a fehér pixelek fényerejét szabályozza).
Tegyük fel, hogy 600 nitre képes az A80J
A következő értékek csak szemléltető jellegűek!
Kikapcsolt csúcsfényerő mellett 40-150 nit között tudod állítani a tv fényereját a sima Fényerő beállítással.
Alacsony csúcsfényerő mellett mondjuk 70 - 180 között.
Közepes csúcsfényerő mellett mondjuk 90 - 280 között.
Magas csúcsfényerő mellett meg mondjuk 200-600 között.Tehát a csúcsféynerővel mondod meg, hogy mekkora maximális fényerőre legyen képes a tv, a Fényerővel pedig a csúcsfényerő által meghatározott minimum és maximum fényerő között tudod szabályozni finoman a tv fényerejét.
Mondjuk ha ki van kapcsolva a csúcs fényerő akkor 100 nithez mondjuk Max-ra kell tenned a sima Fényerőt, míg ha közepes a csúcsfényerő akkor 100 nithez elég 11-re állítani a sima fényerőt.Olyan ez mint autóknál a sebességváltó.
Nem kell nyúlnod sem a gammához sem a kontraszthoz, Sony TV-k esetében gyárilag ezek egész jók.
Gamma 0 beállítás 2.2-es gammát jelent, a -2 pedig 2.4-et SDR esetében.
Tehát 1 kattintás a gamma skálán kb 0.1 eltérés jelent a gamma görbén. Ha növeled akkor csökken a gamma (világosodik a kép), ha csökkented akkor nő a gamma görbe (sötétedik a kép). -
wallace 234
őstag
válasz
abyssc2 #85264 üzenetére
Ahhoz képest, hogy arról cikkeztek milyen olcsó lett az oled már csak fele annyi az ára! Csak azt nem mondják a fele még mindig irreálisan magas! Induló árak egyre magasabbak, így érve el, hogyha csökken még mindig kellően magas! Persze vannak néha jó akciók! C3 nak kb jövőre lesz jó ára!
-
junkpod
veterán
válasz
abyssc2 #84666 üzenetére
Nálam Sony győzött, főleg specifikáció szinten, mivel azonos panel típus esetén szerintem legfeljebb videofil különbség érzékelhető...
Meg hát az Android is vonzóbb volt mint a többi gyári sw... Bár sajnos most pont a droiddal van gondom.
Esetleg van valahol Sony Android TV fórum, ahol ebből a rendszerről lehetne okoskodni? -
blakey
titán
válasz
abyssc2 #84666 üzenetére
Aki valamit istenit, az általában 2 okból lehetséges, rgyik, hogy pénzt kap érte, a másik, hogy a többit utálja. Ha megnézel márkafüggetlen teszteket, akkor láthatod, hogy mindegyik oled kb. ugyanazt tudja. Az is árulkodó jel, hogy egyik másik más SoC-ra épül, ezáltal olyan egyéb funkciók is elérhetőek lehetnek, amik a versenytársaknál még nem. Bármilyen oledet választasz, nagyon nem nyúlsz mellé, hacsak, nincs valami extra, amit mindenképp szeretnél és csak a másik márkánál érhető el.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
abyssc2 #83426 üzenetére
C2 EVO paneles, + A 9 processzor.
Nem tudom mennyivel lehet "gyengébb" egy B2, de én az erősebb hardver és az EVO panel miatt választottam C2-t. A +90e nekem sem esett jól, de az én szempontom az volt, hogy a hardver legyen erős, mert a régi oledem lassúsága kicsit zavart már a végefelé. + az EVO panel a legújabb fejlesztés, ami nem tudom mennyire válik majd be, úgyhogy csak az idő lesz a bizonyíték arra, hogy jól döntöttem-e. C2 villámgyors és az SD anyagokat is nagyon szépen skálázza. Sokkal jobban mutatnak a DVD-im ezen, mint a régi FHD oledemen, ami azért nagy szó (számomra), mert itt egy 4k-s kijelzőhöz kell igazítani egy zsebkendőnyi méretű fájlt és ezt is kiválóan oldja meg a C2.
Hogy miért DVD, még mindig? Mert vannak számomra igen kedves koncetek DVD-n (pl. Jean Luc Ponty, Pat Metheny, Michel Petrucciani, stb stb), amiket lehetetlen beszerezni jobb minőségben, ezért...#83428Gicz Olvasva a linket, most még jobban örülök (egyelőre), hogy a C2-t választottam.... és én sem "izgatásból" írom, hanem mert őszintén örülök, hogy ennyire jól állja a sarat...egyelőre.
-
Lackó1984
tag
válasz
abyssc2 #83426 üzenetére
Nekem B2 van. Sötét szobában nézem, és vakító fénye van, vissza kell venni rendesen.
Világosban is megfelelő.
más
Tegnapelőtt frissítettem a szoftvert. Azóta a HDMI 1 porton nincsen hang. Már hívtam a Vodát, hogy elpusztult a mediabox, aztán próbaként átdugtam a kettesre és jó lett.
Írtam az LG-nek, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Rap, Hip-hop 90'
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest