- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
egyszóval?
Android
Ha majd az Apple csinál op. rendszert tv-re azt nem kel újraindítani.
jujj nem akarok háborút ez a saját véleményem tapasztalatom, vitába se fogok szállni az ellenvéleménnyel
De gondolom az a gond ,hogy minden tv-n futnia kel és uniformizált nem tv-re hardwarre szabott és ez jelenthet gondot. -
Toth_Jani
őstag
Mert minden Androidos eszközre ez a javaslat.
Nekem is ez a 2. Androidos TV-m egy Philips volt ez meg Sony A9 de a Philips például hajlamos volt olyanra hogy FHD HDR anyag esetében a filmet gond nélkül lejátszotta majd TV adásra váltva a hang késett több másodpercet, amit csak az újraindítás javított ki . -
salapp
addikt
Televízió készülék üzemben tartási díj. Egy időben magászemélyeknek is be kellett (volna) fizetniük. Amolyan hülyék adója volt, aki nem fizette, később se kérték tőle, aki fizette, vissza sose kapta.
-
1stVikman
senior tag
Fényérzékelő kikapcsolva.
Az a kontraszt - >fényerő növelése alapból "ki" állásban volt, ezt tettem minimumra . Máshoz nem nyúltam.
Ezt a chrome - os dolgot kipróbálom.Bnorci71
Szoftvert frissítettem én is.
Ezzel érkezett : TPM211EA_R.001.001.233.026 [kép]
És ez lett TPM211EA_R.001.002.114.203 [kép] -
PlayMax
nagyúr
úgyszintén
Am ha az LG gyártja az Oled tv-k kijelzőjét és az LG-nek van a legrugalmasabb garanciális háttere is ,akkor van még mit variálni?
Annyira egyértelmű ,hogy milyen oled tv-t kell venniTudod mit szoktam venni Philips-ből?
Hajnyíró gépeket - na látod ahhoz értenek legalább. -
magicbox
senior tag
Megcsináltam amiket itt leírtál a fórumban. Telepíteni sikerül az apk installer-el, viszont nekem a tv app repo nem működik, nem készít parancsikont. Nem lehet, azért mert az én tévémen már 10 van? A program se mai, 2018-as. Így meg nem lehet elindítani ezeket a feltelepített programokat, mert a sehol se látszanak (se launcher, se alkalmazások között)... Eltávolítani is csak külön kis uninstaller alkalmazással lehet őket.
-
magicbox
senior tag
Itt vmi rendszer zizi van, lehet bármilyen nyelv.... a billentyűzet nyelvének telepítése után mindig angol marad (ki is írja)... mindegy, feldolgozom, csak új a tv, azért ilyenkor többet ír az ember. Sztem csak azok a nyelvek állíthatók, amit az AOSP billentyűzet tartalmaz, ott meg nincs magyar.
-
alaves
addikt
Akkor már megint egy hibás használati útmutató (805/855-éből másoltam), azonban ha nincs is rá opció, annak működnie kellene automatikusan (lsd. OLED754). Kapcsold pl. egy HDMI forrásra és használd úgy 20-30 percig (de közben ne kapcsold át) és akkor kb. eléri az eltolás maximumát. Ha nem működik az baj.
-
-
alaves
addikt
Ott van az csak nem veszed észre, de nem is kell vele foglalkozni, nincs jelentősége:
"Pixeleltolás
Beállítások > Általános beállítások > Javított > OLED képernyő-beállítások
> Pixeleltolás.
A pixeleltolás időben folyamatosan eltolja a pixelek pozícióit azok igénybevételének csökkentése érdekében. Javasolt a funkció bekapcsolása. A funkció hosszú időn át tartó kikapcsolt állapota képvisszamaradást eredményezhet, ami a garancia elvesztéséhez vezethet. Néha a pixeleltolás miatt a képtartalom egy kis része (<1%) a képernyőszegély közelében levágásra kerülhet."
Ebből következik, hogy az ellenkező oldalon kicsit nagyobb lesz a fekete szegély. -
sajnos nem
TV adásnál csatorna információk, tartalom , felirat ilyesmit ír vele Netflix / media player alatt semmi.
Amúgy a kijelző szerintem homogén, mindenféle hibától mentes, lefuttattam rajt pár tesztet, bár a fénykép csalóka, nincs besötétedve a bal oldala.
A fényerő szenzor nagyon rosszul működik, szerintem nem szabad bekapcsolni.
Kikapcsolva életre kel a tv a másik ilyen beállítás ami fakítja a képet és szerintem kikacsolandó a Perfect Natural Motion és a Perfect Clear Motion.
Ezen a linken [link] lévő beállítások szerintem nagyjából jók, én az Oled Contrastot 65-70 re és a színeket természetesre tettem és 55 re állítottam valamint nem éjszakai módon kalibráltam, hanem normál egyénin.
Amúgy calman fülecske aktív rajta talán volt régebben téma hogy a 706 nem kapja meg.
Most már csak arra kellene rájönnöm hogy írassam ki vele milyen a videó anyag ami kap... -
tuta1975
tag
Kicsit én is hozzá szólnék sziasztok!
Sajnos kipurcant az 55" Sony Tv-m /lcd/ És mindenképp OLED-et szeretnék. Mi csak TV nézésre használjuk a tv-t, youtube , és Netflix, illetve mozizásra Lejátszóról.
A problémám viszont az amit itt fejtetgettek, kb 80% tv nézés műholdról. Ami egy két csatornát leszámítva, még az 55" on is tragikus volt. Ezt csak azért írom mert nagy a nappali, és szívem szerint egy 65" oledet vennék, de egyszerűen félek tőle, hogy mint ahogy írtátok is nézhetettlen lesz a kép rajt. És igaz Tragikus hogy 2022-ben még mindig extraként említik a "HD" csomagot, amiben egyébként 2 film csatorna van össz. A többi meg katasztrófális. ÉS akkor vedd a 4k meg 8k tv-t ... Ok értem én hogy lejátszó, meg sz.gép , csak idő hiányába az sokkal kevesebb, mint hogy "zörög a háttérbe a tv, néha odanézve, és szitkozódva milyen katasztrófa a kép a felbontás miatt. -
-
Toth_Jani
őstag
Pl. Filmbox, valami brutális minőségű filmeket adnak Philipsen úgy nézet ki mint egy agyonmásolt videószalag.
Azért a Sony erősen dolgozik rajta nem azt mondom hogy szép de azért nézhető.
Sajnos az SD adásoknál látszik hogy alacsony a felbontás, egy nagy kijelzőn pedig a hiba is nagyobb !! -
gurus
aktív tag
-
gurus
aktív tag
Szerintem meg értek hozzá.Csak nekem van viszonyítási alapom .Látom Samsung, Lg tv rendszere mennyire jó.ha annyira vágod, vodafon tv app miért nem fut android tv-n?mobilon fut.hobbá?csak nem levan butitva?tizenen is fut.pont ami lényeg lenne azok nem müködnek rajta. [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
Nyugodtan lehet légegeret használni, de szerintem érthető, hogy a tévés rendszerek nem ilyen irányba mentek. Intuitívabb, ha egy tévéhez szabott, több méterről is átlátható felületen tallóz a távirányító gombjaival az ember. (LG-nél van erre épp légegér is, én a pokolba kívánom.)
A droidos dobozokra is ezért telepítenek inkább Kodit, és azt használják a többféle bővítménnyel. Ennek nagykijelzős gyökerei vannak, és jól kezelhető tévén.
-
törölt tag
Ettől még nem lesz fos meg butított az Android TV. Semmi értelme az ezer alkalmazásnak, ha kis képernyő (már tableten se az igazi) + érintős bevitelre írták őket, és tévével az a tíz se müködne normálisan, amit jellemzően használnának rajta. Apple-nél sem véletlenül létezik a tvOS.
De aki szeretne, az nyugodtan használhat androidos dobozokat tévén. Van hozzájuk külön topik, GLHF.
-
access_denied
senior tag
Szuper, köszönöm a tapasztalatokat!
Egy Philips 49PUS7150 tévét vált le, a szoba és a környezet méretei miatt nem jöhetett szóba egyel nagyobb, 55-ös méret, pedig az 55OLED706 lehetett volna még a befutó. Ambilight miatt erősen beszűkült a lehetőség.
Ha jól tudom, a 855 előző évi modell, tehát van tapasztalatod. -
koko00869
tag
Ahan. Semmi, sajnos. Plexet sikerült összehoznom, de azzal még csak DD+ hangot sem kapok. HDD-vel legalább a tömörített Atmos megvan. Ha átváltok TrueHD hangra zöldes-lilás lesz a kép. Ha visszaváltok 5.1-re, azzal müxik rendesen. Sávszélességgel biztosan nincs gond, egy Huawei AX3 Pro routerem van, gigabites internettel. Lehet, hogy egy Shield lesz mégis a megoldás?
-
blakey
titán
A helyzet az, hogy én is tudok teljesen másra válaszolni, de ugye nem az a megoldása kérdező szempontjából, tehát sz SSD nem fogja megoldani a hang problémáját.
Egyébként külső 2,5 HDD-t használok rögzítésre, nagyjából 10 éves és semmi hangja, teszi a dolgát, úh. teljesen mindegy, hogy a TV-re kötve mit használunk ha teszi a dolgát és úgy ahogy szeretnénk. -
manager2220
tag
Segítsetek kérlek, mert szétb*sz már teljesen az ideg...
Eredeti gond úgy az volt, hogy semmilyen usb-re nem vesz fel a C1. (stickekről meg egy külső hdd-rol a lejátszás megy)
Vettem egy Kingston ssd-t, rack-el. Na erre meg nemhogy nem vesz fel, még csak nem is látja.... SSD persze inicializálva és fat32, NTFS is kipróbálva..
Valami ötlet?
Ui: LG support mind telón, mind emailban fogalmatlan, majd jön a szervíz.... Valamikor.... -
danbenzin
csendes tag
@alaves köszi, a Film opció a nyerő nálam. A HDD a fekete USB-n keresztül van csatlakoztatva, úgy érzem, hogy rendben működik. A hangot még nem sikerült megoldanom, a beállításokban nem találtam meg a lehetőségek között a digitális audiot. Nekiugrok még egyszer, lehet a factory reset megoldja. Remélem.
@anrab szintén köszönöm, most már működik. Az volt a gond, hogy a Gboard volt használatban és az ikonokra nem tudtam katintani. Az AOSP billentyűzeten, cseh nyelvet kiválasztva tökéletesen működik.
-
Tudom,de az már jelentősen drágább 55k-val. Az meg már jelentős. Jelenleg is egy LCD-t nézünk arra sem panaszkodunk,hogy rossz lenne a képe. Azért 355k-t kiadni egy tv-ért sokaljuk. Így meg jóval olcsóbb.
Pro Koryak: Köszi,megnézem majd.
gulyasa: Előző tv is bontott volt
Igaz 45k-val olcsóbban vettem és csak a doboz volt kinyitva. Sem a fólia sem a távirányító nem volt kibontva. Az,hogy a doboz nyitott volt,nekem megért 45k-t.
-
Rebelf
aktív tag
Nagy oldalak tesztjeiben a Philips 806 jobb pontokat kapott, meg ez a végtelen kontraszt se lehet rossz este. 70k is van közöttük . 906 kinézete talpa, is jobban bejön . Fényerőben nem hiszem aggódni kell bármelyik mai premium tv-t vesz az ember, hisz a 9 éves akkori 135k-ba kerülő ips directled tv-m is boven elég , és nincs maxon. Meg amúgy se szeretem ha kivilágítja a szemem este. Amíg van a 3 év garancia a tv-re nem aggódom a beégés miatt, csak később para ha lejár ,mert akkor új t -t már érdemesebb venni. 5 évre meg nem szívesen vennék 430k tv-t.. fuck oled beégés …
-
Toth_Jani
őstag
Nekem is Philipsem van bár még LCD., de az Androidtól nem kell félni sőt rengeteg előnye van már akkor is ha csak a Smart YouTube-t használja az ember.
Sajnos a Philips csak félévente frissít igy a hibákat 6 hónapig el kell viselni, bár a TV nézést a hibák nem befolyásolták csak az EPG-t.
Nagy eséllyel az utód is az lesz OLED verzióban de még nézegetem egy darabig az itt elhangzó véleményeket a különböző típusokról -
quint
aktív tag
Félek, ugyanolyan béna lennék vele, mint most a légegérnek használt távirányítóval, vagy a K400 tapipadjával.
Valószínűleg Madwe kolléga tippjét fogom követni, és kipróbálom az LG TV Cast alkalmazással. Attól persze még felbszm magam, hogy a böngészőben futó YT-on simán tudok mindent csinálni a billentyűzetről, a YT kliens meg csak a tapipadon keresztül mutogatni.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Persze, előtte néztem unboxing videókat.
Visszaolvasva, szó esett, hogy a Sony-nál rögtön kattan a relé kikapcsoláskor, akkor mikor végzi el a pixelfrissítést...
kikapcsolás után, amikor nincs használva a TV, akkor vár másfél-két órát és akkor végzi el. Szóval megcsinálja az, csak nem azonnal. -
-
Halihólaci
tag
Egyszerűen nem is ajánlotta fel, aztán keresőjébe beirva sem adott találatot, és persze nem volt benne a felajánlott app-ok között sem.
Próbáltam több progit feltenni, az IKEA Home, Hunter locsoló vezérlő, szokott vásárlós app-ok, a zene cuccaim (Sonos, Heos, Undok), valójában semmit nem engedett. Néhánynak azért örültem volna!
Amiket felajánl azokból pedig nekem nem kell egy sem... -
Halihólaci
tag
Sony A8
Nekem sem akad az Android! Nagyon stabil, de lehet pont ezért szinte semmit nem enged a kedvenc progiimból felrakni. Persze nagyon nincs is rájuk szükség, csak meglepett,h Andriod, és a fiókomból nem rakta fel automatikusan fel. Aztán beírogattam kézzel, mindre ki is írta,h nem engedett...
Szerencsére a TV nézés szempontjából a legfontosabb fent van, a Kodi, és nagyon jól működik is!
2X 5 órán vagyok túl, nálam a varázslat továbbra is tart, kép-hang csodálatos!
Sd sorozat, A híd (USA). A nappaliban 120cm-es fullHD Pana LED-ről átmegyünk a 140cm-es 4K-ra és jobb a kép! Az ember nem is érti! 720p-től pedig ámulat! -
Jorgi Kormi
senior tag
Itt nem a tuti tv-ről volt szó és nem a Philips márka minőségéről ( mert azt tudja mindenki , hogy bármelyik márkánál előfordulhat a panelen a v.b és ting ting különböző mértékben / egy a"forrás/") , hanem a válasz amit kapott :
"Az Ön által felvázolt hibajelenség általában elég vitatott szokott lenni a gyártó által . Szubjektivizmusra hivatkoznak és gyáriszűrők használatát írják elő aminek sokszor az az eredménye hogy a készülék belefér a specifikációba.
Mi mindenképpen azt javasolnánk hogy ha van lehetősége vigye vissza a készüléket a boltba."
Egyébként én egy Samu kúúledet ajánlanék. (csak viccöltem.) -
CptAdamica
veterán
Szerintem az ilyen gyanúsan olcsó áraknál mindenkiben fel kell ébredjen a kisördög, hogy átbaszásról van szó. A cégek nem szeretet szolgálatok, senki nem fogja benyelni a hasznot, hogy 150 ezerrel olcsóbban adjon valamit. Pont ez volt tavaly is, noname cégtől kezdték el rendelni a PS5-öt, ott is csak előre utalás volt fizetési módként feltűntetve, aztán jól hoppon is maradtak. Nem véletlenül csak előre utalás van az ilyeneknél, azt a bankok nem tudják neked visszaszerezni, vagy sztornózni, mindenképpen feljelentést kell tenni és bírósági végzés szükséges, hogy visszautalják neked, még akkor is, ha napnál is világosabb a csalás ténye. Ez pedig hosszú évek és rengetek ideg.
-
Palesztin994
aktív tag
gondoltam rá én is, de LG-n is láttam MM-ben, azon meg nem droid van. De egyébként meg, ha a csík jön a képpel, akkor meg nyilvan nem a panel szar, tehát valóban szoftveres lehet. Total nem ertem... Az a baj, hogy minden oldalt van csík, így ha eltolom, a másik oldalt csak beljebb jön. Holnap megerdeklodom egy masik sony szervizben, hogy mit tudnak erre mondani, gondolom sokat nem fognak tudni ők se.. másik bajom, hogyha az állandóan ott van, akkor bele is fog égni, akkor meg tenyleg olyan marad...
-
layman
csendes tag
ami túl szép hogy igaz legyen... vol 243. Ha valóban egy új webshop lenne, elég lett volna mondjuk 30-50 ezerrel olcsóbban adni mint a legolcsóbb árukeresős ajánlat, és sokan ott vennék meg. De mivel nem valódi webshop, ezért kénytelenek közel 150 ezerrel olcsóbban adni, hogy a naiv vásárlókban a potenciális nyereség (150 ezer spórolás) felülkerekedjen a potenciális veszélyen (nincs utánvét).
Konkrétan 1 nap alatt csődbe menne ez a cég, ha létezne, minden terméküket jóval beszerzési ár alatt adják.Télen volt egy hasonló csalás akkor főleg PS5-öt kereső vevőkre vadásztak:
[link] -
alaves
addikt
Ez csak a Philips OLED-ek figyelmeztetése a szoftverben (ezért a mérnököknek egy 5*-ös). Egyébként pontosan 12 óra folyamatos üzem után dobja föl az ablakot, hogy kikapcsol a TV, mert 10 perces frissítésre van szükség és visszaszámol későbbre halasztás opcióval. Azonban, ha ezt párszor halasztod (nem számít hogy napok, hetek köztes idővel), akkor jön egy másik fajta üzenet ablak kicsit erősebb szöveggel a frissítésre vonatkozóan és már nincs halasztó lehetőség, csak a "most" gombbal azonnal kikapcsolod, vagy megvárod amíg visszaszámolás végén kikapcsol (nyilván pár másodperc múlva visszakapcsolható így is).
Egyébként a CSM6 menüben az OLED OFFRS Manually Skipped érték nálam továbbra is 0, pedig már többször halasztottam a frissítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged