-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
őstag
válasz
Calogero #66252 üzenetére
Elsőre igen de akkor nem volt egyik csatornán sem adás. Másodszorra a digi-t így jó mindegyik de nem tudok sorrendet változtatni. Akkor ugyanaz a probléma mint a Samsung-nál csak ott működött az egyébbel is.
Megpróbálom még 1x!
Usb- export/import itt nincs a sorbarendezéshez? -
deo1977
tag
válasz
Calogero #66160 üzenetére
Van esély hogy ez javul? Pixel refresh? valami? Azt írák hogy a fényerő még nőni fog, kb 75-100 óránál fogja elérni a maximumot.
Normál mozizásnál, netflix amazon, disney nem zavaró, hoki meccset nem nézek, viszont ha a Vaják télen fog játszódni akkor látni fogom szvsz. -
Chaser
legenda
válasz
Calogero #63279 üzenetére
olcsóbb alternatíva is jöhet ha tud valaki, a régi kábelemet biztos fillérekért vettem - valahol valamikor -, de nincs ráírva semmiPro Koryak
tudod mit? menj el te futárnak ha annyira akarsz
minden melónak van nyűgje, akinek nem tetszik az keres más melót, ennyire egyszerű
de egyelőre az én sz@romat amiért én fzetek az én pénzemmel, majd én tudom milyen módon veszem átahogy mindenki eldönti magának
-
Lackooo84
nagyúr
-
Piftuka
veterán
válasz
Calogero #61671 üzenetére
"Csak a Sony ad gyári garanciát, ha a Sony márkaboltba veszed."
Nem csak ott, hanem bármelyik, magyarországi, hivatalos forgalmazónál vásárolva. Tehát a Media Markt, vagy Euronics szaküzleteiben is.
A vásárlást követő 365 napon belül tudod valamelyik SONY márkapartnernél (AV-Land, SONCITY, Központi Szalon) megvásárolni a gyári 5 év jótállást a készülékedre a számla bemutatását követően.
-
BaLee
addikt
válasz
Calogero #61671 üzenetére
Biztosítás, ráadásul elég sok kivétellel. Pl. 7 év alatti gyerek a családban stb. Szóval érdemes elolvasni mennyi esetben nem fizet. Elég sokban...
Ára pedig nem kevés. Nálam a TV 10%-a volt kb. ráadásul a 3 év gari miatt igazából csak 2 évet vagy rájuk utalva (azokban az esetekben amikben a szerviz amúgy megoldaná a gondot).
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Calogero #58061 üzenetére
Válasz mindenkinek:
Egyik taggal beszéltük, hogy van, aki nem látja. Mivel MM-ben minden TV-n láttam, kivéve 1-2 samu Qleden , meg a srác is mondta, ezért szerintem ez ilyen. Amúgy rendes adasnal is látom. Most majd megnézem, mert lehet túl erős volt az előzőn ez a csík, illetve, mivel követte a képet, ezért lehet mégse volt ott rendben minden. Meglatjuk -
anrab
addikt
válasz
Calogero #53946 üzenetére
És flak:
Most hogy írtátok!
Igazatok van, azok HDR filmek voltak mert az előtte lévő philips csak hdr+ tudott, vision-t nem. Ez a tv csak egy hónapos és ez volt az első dolby vision film amit letöltöttem mert nincsenek új filmek a tékában.
Szóval bocsi és valóban még nem tudja a dolby vision filmeket lejátszani a vlc csak a belső lejátszó.
-
Pityke78
őstag
válasz
Calogero #52777 üzenetére
Nálam ha nem adtam meg neki a Vodafont, akkor utána tudtam szerkeszteni a csatornalistát, viszont akkor a guide-ban nem jól kezelte az ékezeteket.
Van olyan opció, beállítás Vodafon hálózatra, hogy a csatornalistát is lehessen szerkeszteni és a guide-ban az ékezet kezelés is megfelelő legyen?
Köszi
-
Crus
őstag
-
h377
tag
válasz
Calogero #51998 üzenetére
Teljesen mindegy ki, mit mond, a megkötött szerződés a mérvadó.
Pl. MM garancia plusz ÁSZF: [link] 9.1 pontja:
A biztosított termék – a Biztosító kockázatviselésének tartama alatti – hirtelen fellépő, váratlan és előre nem látható belső (így különösen konstrukciós vagy összeszerelési) hibára visszavezethető meghibásodása, melynek következtében a biztosított termék javítására vagy cseréjére van szükség annak érdekében, hogy a termék normál működése helyreálljon, feltéve, hogy
(i) az adott termékre vonatkozó gyártói jótállás (garancia) – az abban foglalt jótállási (garanciális) idő leteltére figyelemmel – már nem érvényesíthető, és
(ii) a gyártói jótállás egyébként kiterjedt volna a biztosított termék
meghibásodására, ha arra a vonatkozó jótállási (garanciális) idő alatt került volna sor.Tehát ez alapján, ha az LG 2 év alatt panelt cserél a beégés, tinting, vertical banding, stb miatt, akkor a biztosítónak is térítenie kell a javítást.
Nem beszélve arról, hogy ilyen értékű TV-nél vmi plusz 20k a baleseti biztosítás felára, ami bőven megéri... bármi történjék is.....
Az LG emailben megerősítette, hogy mindenféle panelhibát javítanak.
A többi biztosításról nem tudok nyilatkozni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Calogero #50711 üzenetére
Őszintén nekem este oled fény 0-n kényelmes sdr esetén, nap közben pedig 15
igaz direkt napfény nem éri s kb 2m-re se ülök tőle s 65”, gondolom az is számít. Az 55c6-om esetén este 15ön volt nap közben pedig 30on, nem tudom h ez eleve fényesebb ennyivel vagy a méret miatt elég kevesebb...
-
Piftuka
veterán
válasz
Calogero #50411 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást mindenkinek!
Viszont mégiscsak "márkafüggő" a probléma, hiszen az LG Display gyártja a paneleket. (Talán pár új kínai gyártó már nem tőlük veszi, de ebben nem vagyok biztos.)
Bár mégis inkább azt mondom, hogy ez még a technológia sajátossága. Nem akarom bántani az LG-t, mert kifejezetten kedvelem a termékeiket, és 3 tévénk is volt, van tőlük. Szerintem, ha most, a jelenlegi technológiai tudás mellett bárki más gyártana OLED panelt, ugyanezek a problémák jelentkeznének.
Én csak azért vagyok gondban, mert rendkívül kiváló tévém van, és egészen eddig biztos voltam, hogy az LCD vonalon fejlesztek tovább (75, vagy 82/85 col); éppen a tipikus OLED issuek miatt.
Ám a prémium vonalon ott a FALD, és bloomingot nem szeretnék látni. Az árnyékrészletesség hiánya (black crush) nem érdekel. Csak a jó kontraszt, és fekete szint, és a lehető legjobb mozgásmegjelenítés. (Mert abban a jelenlegi SONY tévém etalon.)
Viszont ha esetleg mégis OLED mellett teszem le a voksomat, akkor csak 65 colos jöhet szóba maximum az ára miatt. Fél millió forint alatt szeretnék maradni. Ez a "mozgástér" arra, hogy a lehetlő legjobbat válasszam.
Ismerve a jellemző szerencsémet a "blind buy" műszaki cikkeket illetően, úgy kb. 99,99% esélye van annak, hogy nézhetetlenül sávos, foltos OLED tévét fogok ki, ami még pixelhibás is.
Tudom, ott az elállás joga, de ha egy mód van rá, szeretnék nem oda-vissza járkálni a lakásom és a Media Markt között a "cserebere" tévékkel. Tehát remek volna elsőre jól választani.
Szóval akkor egyelőre elvi síkon maradva, keresem a megfelelő OLED tévét...
- Az LG szerviz hozzállását ismerjük. Mi a helyzet a Pana, SONY és Philips központi szervizzel. Tegyük fel, megveszem a tévéjüket, rózsaszín, lilás, zöldes, sávos, vacak... Hívom őket... Hogyan intézik a helyzetet?
- Az LG készülékekről viszonylag sokat olvastam, a Pana GZ/HZ modellek tudását, paramétereit is ismerem, a SONY A8G és A9G tévéket már kevésbé, a Philips pedig teljesen "sötét ló".
*A SONY A8 tényleg annyira használhatatlanul lassú, mint ahogyan azt az Árukereső-n írja az egyik vásárlója?
* Mi a különbség a gyakorlatban az A8 és az A9 ("Master Series") között? Kb. mint a Pana GZ950 és GZ2000 összehasonlításában?* Mi a helyzet a Philips 7-es, 8-as, 9-es szériákkal? Melyik milyen a másikhoz hasonlítva?
A 7-es szériáról az Árukereső-n több rossz véleményt írnak. "Papírvékony, összeszerelésnél is hajlik, megroppanhat a panel"... a hangminőségét pedig kritikán alulinak tartják egyöntetűen. (Persze, ha tényleg annyira vékony, akkor nem tud csodát tenni ilyen téren.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest