- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamassneff
kezdő
válasz
Selynelar #59151 üzenetére
Szia Sajnos igaz, tapasztalatból tudom, ne lepődj meg. Vannak gyártók / típusok amik jobban és vannak amik rosszabbak. Az LG pont a rosszabbak közé tartozik, de ezen nem kell csodálkozni általában az ember egy 4K-tv nem SD anyagra vesz, legalábbis nem követelmény hogy SD-ben is jól teljesítsem.
Például a Sony erre is hangsúlyt fektetett és ott jobb/ugyanaz az SD anyag is mind a régi plazmámon volt, pedig a plazma híres arról hogy jól kezeli a rossz jelet is.De ez ne tántorítson el csak ne legyél csalódott. Próbálj HD adásokat nézni, már aki szolgáltat azon ott nem lesz panasz.
-
alaves
addikt
válasz
Selynelar #59151 üzenetére
Azonos képátlójú LCD vs. OLED SD TV adás: az LCD "szétkeni" az alacsony bitrátából és egyéb tömörítési paraméterekből eredő hibákat (mpeg codec). Az OLED nem maszatolja a hibákat, hanem azt is a maga módján megjeleníti. Mivel maga a megjelenített kép részletei is jobban látszanak (végtelen kontraszt), ezért a hibák is jobban láthatóak. Ha zavar, akkor kapcsolsz zajszűrőket SD adásnál.
-
Methox91
junior tag
válasz
Selynelar #59136 üzenetére
Most költlöztünk és nálam is kap a képernyő 1-2 óra közvetlen napsütést ha elfelejtem lehúzni a redőnyt , eléggé unom már ezt a redőny huzogatást. Itt írta valaki hogy lehet venni uv szuro foliát ablakra , nincs esetleg valami védő takaró szerűség amivel belehetne fedni tvt? Olyan anyagból amivel a szemüveget szokták tisztitani kis kendő csak nagyobb méretben.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
Selynelar #59136 üzenetére
Az OLED egyik legnagyobb ellensége a meleg. Hiába kapja hátulról a napfényt, a pár milliméteres panel hamar átforrósodhat és akkor annyi a szerves diódáknak (ha nem is azonnal, de tuti lerövidíti az élettartamát).
Még normál körülmények között is felhívják a figyelmet a hátsó fólia eltávolítására, mivel jobban melegszik a panel, ha fennmarad. Ha nem lehet máshová tenni, én megpróbálkoznék valamilyen helyi árnyékolással. -
anrab
addikt
válasz
Selynelar #59139 üzenetére
Szerintem a képernyőre vonatkozik hogy ne tűzze a nap folyamatosan, bár a hátsó műanyagnak se jó ha silány minőségű de szerintem semmi baja nem lesz.
Az meg hogy sötét a képernyő, nálam a philipsnél a fényérzékelő és az energiatakarékos üzem kikapcsolása oldotta meg. Mind a kettő különböző szinteken sötétíti a képet. Én teljesen kikapcsoltam őket, így 20-30 oled fénnyel nappal is kiváló képet ad. Persze ha nem tükröződik benne a nap.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged