- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip #93853 üzenetére
Hát pedig a szabványok különböző adatsebességeket határoznak meg.
1.4: 10.2 Gbps
2.0: 18 Gbps
2.1: 48 GbpsValóban rá lehet írni a sebességet, ahogy rá is szokták írni, de ahhoz megint csak tudni kell, hogy a 2.1-hez mennyi is kell. Szóval szerintem teljesen jó ez így. A "2.0-ás" kábel legalább 18-at kell tudjon, a 2.1-es pedig 48-at.
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip #93849 üzenetére
Futhatunk újabb felesleges köröket ezzel. Korábban én is ezt vallottam amit te.
Ez az elnevezés nem szabvány. Egyszerűen a hdmi.org bevizsgálja (remélhetőleg) a kábelt és engedi, hogy a csomagolásra rákerüljön az általuk kitalált kiváló áruk fóruma pecsét. No persze nem ingyen. Ha a gyártó nem akar ezért a tanúsítványért fizetni, akkor nem teheti rá. Ettől még a kábele lehet jó vagy jobb is. Az, hogy a kábel kompatibilis adott hdmi verzióval egy teljesen érvényes állítás és őszintén szólva logikusabb és egyértelműbb is, mint a hiper-ultra speed meg hasonló fantázia megnevezés.
Szóval marketing. Részletek itt. "Certification program"
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ricsip #93731 üzenetére
Az, hogy TV -k esetében nincs normális OS támogatás pont azt eredményezi, hogy egyre butábbak lesznek. Főverzió, felületet, vagy applikációt érintő frissítésekre gondolok. Ez főleg ilyen zárt rendszereknél lényeges, mint ami LG -n vagy Samsung -on van.
Aztán ahogy jönnek az évek egyre kevesebb app lesz elérhető. Vagy nem fog normálisan működni, az újak nem jönnek...stb.
Szóval igazából egyik sem és semmi sem jó. Én nem is pörgök ezen. Főleg, hogy 10 év alatt valószínű lesz 1 vagy 2 olyan generáció, amire érdemes váltani a tudása miatt. Pl. fényerő, VRR, 120/144Hz...stb.
-
bghistvan
senior tag
-
dropi
senior tag
válasz
ricsip #93347 üzenetére
Akkor ott nálad lehet a baj. Nálam mindig is kabelen van/volt a tévé, mert ezerszer stabilabb a úgy, mint a wifin. Es a 100 mb pont eleg mindenre. Legutobb pl az Oppenheimer DV remuxot néztem, és sehol nem volt egy akadás.
HdRew: Én az állandó kábelt javaslom, ha megoldható. Lóg elég dolog, feltételezem, a lakasban a wifin.
-
paatrick
őstag
válasz
ricsip #93249 üzenetére
Na akkor álljon itt az év eleji tapasztalat. Elköltöztem, az új helyen digi optika jött be a lakásba, nekem előtte Vodafone volt koaxon, így ezt akartam újrakötni. Jön is a vodás fiú bekötni, keressük miafranc nincs sehol a kábel. Na a lakáson kívül feljött egy mindenes koax majd ott valami doboz átalakította digi optikára és az jött be a lakásba, ami belement egy átalakítóba a lakáson belül és kijött belőle a koax meg a net kábel amit beledugsz a TV-be. Ennyit az optikáról
Vodafone ugyanazon a mindenes koaxon jön, kártyával használom.
Jó minőségű csatornák: Film+ HD, RTL 3, AMC HD, az összes sport (spíler1-2, sport1-2, aréna, match4)Többi már sokszor látványosan gyengébb vagy tömörített DE A REKLÁM AZ KURVAÉLES 8K, a nem HD csatornák meg jajj
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ricsip #93101 üzenetére
A lényeg a deltaE érték, minél alacsonyabb annál jobb. Semmi mást nem kell nézni rajta.
1 alatt referencia szint van. Minél magasabb a deltaE érték, annál távolabb van az adott szín a szabványtól. 3 még elfogadható, felette egyre rosszabb.A Sony A95L-nél az átlagos deltaE eltérés 5.9 a maximális 9.1 volt.
A Samsung S95C-nél az átlagos deltaE eltérés 2.8, a maximális 3.4 volt.
Hatalmas különbség.Mindkettő a gyárilag legszínhelyesebb módban lett mérve, mindkettő 77 colos volt, szóval a panel ugyanaz volt. Egy helyen volt a 2 tv.
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
ricsip #92814 üzenetére
Miért, az mitől lenne jobb, ha itthon maradna a pénz? Abból sem látnál semmit, ahogyan eddig sem kaptál belőle semmit, sőt a tuggyukkik szépen gazdagodnak belőle!
Pl. nézd meg mi lett a néhai Digi-ből => szégyen!
Előtte meg a legkirályabb+legolcsóbb szolgáltató volt itthon! -
junkpod
veterán
válasz
ricsip #92814 üzenetére
Azért nem a teljes vételár megy a külföldi kereskedők zsebébe. Rögtön 27% áfa marad itthon
a maradekbol is "csak" a kiskereskedelmi árrés megy oda. A többi a nemzetközi disztributorok és a külföldi gyártó zsebébe megy.
Szóval ha magyar a kereskedő akkor sem sok marad itthon az áfa -n kívül. -
-
TODI1111
veterán
válasz
ricsip #92431 üzenetére
Nekem nincs PS-em. A fiam hozta át az ünnepek alatt. Ő állított be mindent. (már azon is csodálkozott, hogy nálunk mindjárt felismerte, hogy játékkkonzol
). Gondoltam egy próbát megér, mert ha online rendeli akkor van ideje mindent kipróbálni és ha mégsem jó akkor eláll a vásárlástól. Amit előtte ajánlottak neki az 3-szor annyiba kerül és nem biztos hogy jobb.
-
szkutyi
addikt
válasz
ricsip #92259 üzenetére
Nincs baj a fektetéssel tényleg ha nem történik baj...lck plazmák esetében simán meglogott a panel, bele vert a világításba és kakukk...nem láttam még oledet szetszedve, főleg 77est..
De azért a gyártói ajánlás nem hiába van ....
Mondom én is hoztam fektetve, ment is a para, a c3at is fektetve hoztam ráadásul pofával lefelé mert az idióta Euronics dolgozói erre nem voltak kompetensek hogy helyesen csomagolják vissza próba után....monjuk én egy rahedli paplant alá tettem.... -
Pro Koryak
addikt
válasz
ricsip #92243 üzenetére
Azt honnan veszed, hogy fektetve kell szállítani?
Véletlenül nem ilyen jel szokott lenni a dobozok oldalán? Ami a doboz alsó éle felől a teteje felé mutat.Amúgy itt a csomi oldala:
[link]#92254 baluka
fényképezd már le a gyengébbek kedvéért a dobozon hogyan van jelölve.Ez te vagy? Azt hittük csak egyet vettél...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ricsip #92248 üzenetére
Gyártói javaslatok alapján is lehet állítva szállítani. Sőt, több mint valószínű, hogy a szállítók is úgy fogják kivinni.
Átlag személyautóba nem sűrűn fér be állítva. Főleg, ha nagyobb méret. Így persze fekve is szállítható a jelölés szerint.
De amúgy én éreztem a jóindulatot a hozzászólásodban. Nem rossz szándékkal írtad.
-
szkutyi
addikt
válasz
ricsip #92248 üzenetére
Az a piktogram nem azért van rajta hogy úgy kell szállítani...hanem hogy merre néz a kepernyő...nagyon is helyes ez a szállítási mód...mindenhol, mindenki ezt ajánlja, és a legvégső esetben ha nem megoldható, kell elfektetni....(én fektetve hoztam el már 3. Tv-met, tudom, utána jártam)
Főleg egy 77" esetében...biztos el nem fektetném...akkor inkább berelek én is egy ekkora autót.... -
kolmi93
tag
válasz
ricsip #92099 üzenetére
nincs túlkomplikálva, 2 hivatalos profil van: P7 az UHD lemezekre, ezek hibátlanul mennek lemezjátszóról és P5 pedig streamingre szintén hiba nélkül nézhető az okostévék appjain keresztül (ezért is írtam, hogy felesleges külső lejátszó) a támogatott konténerek mp4 és ts, mkv nem
azért tűnik csak bonyolultnak, mert dolbylabsnál sem hülyék ülnek, nem könnyítik meg a kalózok dolgát, azzal, hogy a szádba rágják hogy kell működő releaset készíteni és helyesen lejátszani, de a hivatalos csatornák mindig is tiszták voltak -
Mtex1
kezdő
válasz
ricsip #92062 üzenetére
És milyen jó, hogy válaszoltok, mert már elkezdtem medialejatszokat nezegetni emiatt..
köszönöm
egy régi fullhd 40es samsungrol valtottunk, amit eddig vagy 4 méterről néztünk.. Most meg kb 2 ről ezt.. mi egyszerű szemunknek ez így is bőség
a medialejatszorol le is mondok ezt tudva.
-
alaves
addikt
válasz
ricsip #91873 üzenetére
Jól gondoltam.
Teszt: C1: Planet.Earth.III.S01E01.HLG.2160p.WEB.H265-BUSSY.mkv:
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5.1@Main
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 59 min 5 s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 FPS
Standard : Component
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : HLG / BT.2020
Matrix coefficients : BT.2020 non-constantA C1 belső lejátszója mkv-ból nem nyeri ki a HLG információt.
*.ts formátumba átmuxolva jó, a TV kiírja: 'HLG HDR'. -
alaves
addikt
válasz
ricsip #87501 üzenetére
Ügyeletes vezető (helyettes) mindig kell, hogy legyen, ha éppen nem tudja fogadni, akkor időpontot kell kérni, amely alapján mindenképpen létre kell jönni a személyes találkozónak az esettel összefüggésben jog- és hatáskörrel rendelkező vezetővel.
Azt értem, hogy a TV-k zömét még mindig a Samsung értékesíti, de akkor sem tehetnek meg ilyesmit.
Az egy külön pert érdemelne, hogy különböző multinacionális vállalatok, bankok stb. magyarországi vezetőit nagyon nehéz elérni. -
dropi
senior tag
válasz
ricsip #87274 üzenetére
De hát a telefonban is van app hozzá alapból. Én arra tettem az osszes távirányítót, klímát, mindent. Szal az ingyenes. Meg van még a store-okban is ingyenes dögivel. De ha valaki okos és megírja a szervíztávirányítót, akkor annak adakozok 790 ft-ot
Megéri mint megvenni a szervíztávot sokszor ennyiért
-
apszi
őstag
válasz
ricsip #87212 üzenetére
Nálam pl. pont korral ment el a gyűjtögetős korszak. Még fiatal jánykoromban megnéztem egy filmet a moziban. Ha tetszett, megnéztem itthon dvd-n újra, majd azt meg is őriztem magamnak, és az örökkévalóságnak egyaránt. Aztán ez a tevékenység elkezdett szép lassan kikopni, és beállt az egyszer megnézem és szép volt, jó volt, emlék marad időszak, és várom a következő remekművet, amiből ahogy ti is mondjátok, sajna egyre kevesebb van. Ezért is tud nagyot ütni nálam egy tényleg remek filmecske.
Ettől függetlenül még a VHS garnitúra ott lapul a szekrény alján.
-
anrab
addikt
válasz
ricsip #87212 üzenetére
Most 61 múltam és még nekem se jött el!
Én is úgy vagyok ezzel hogy letöltöm, megnézem és törlöm. Valószínű hogy többet le se töltöm. Főleg ha emlékszem rá. Magyar filmekre meg egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Ha régi akkor pláne.
Amerikaira sem. Csak szinkronos kell.
Kétszer vagy többször csak tv-ben nézem meg amit már láttam. Közbe lehet fórumot olvasni. -
KRoy19
őstag
válasz
ricsip #87209 üzenetére
Biztos velem van a baj, de én nem kötődöm érzelmileg filmekhez, szóval nincs "szükségem" rájuk és nem akarom "biztonságban" tudni őket. Ha valami nem elérhető, amit meg akartam nézni, akkor nem fogok könnyeket hullatni, hanem akkor nézek mást.
Ettől függetlenül tiszteletben tartom, hogy ha valaki nem úgy gondolkodik, mint én. -
junior19
senior tag
válasz
ricsip #87152 üzenetére
Nem csinál kárt az IN-Stop megnyomása. Vissza állítja gyári alaphelyzetbe a készüléket.
S egyébként az IN-Stop megnyomása után kéri a kódot is, tehát semmit nem csinál a készülék a kód beütéséig.
A szervizeseknek a panel csere után le kellene nullázni a tévét, de ezt ritkán teszik meg. Aki kalibrálni tud, az általában azzal kezdi panel csere után, hogy IN-Stop gombot nyom.
Semmi piros jelzés nem kerül a szerviz menübe az IN-Stop használata után. -
so_ha
senior tag
válasz
ricsip #87055 üzenetére
"Életvezetési tippek vége."
A bolti eladónak a magyarországi importőrtől lehet információja a következő akciók kapcsán, de az általad párhuzamba hozott OTP-s ügyintézőnek nincs betekintése az alapkezelők elemzéseibe/prognózisaiba, csak az aktuális hónapra kiadott céltervet próbálja értékesíteni bárkinek (kicsit más kávéház ..., mégha mindkettő jutalékért teszi a munkáját). Egyébként csak arra próbáltam rámutatni, hogy a jövőbeli események/árak megtippelése üveggömb kérdése, még egy gazdasági szakembereknek is, nem csak egy bolti eladónak.
-
dropi
senior tag
-
blakey
titán
válasz
ricsip #86878 üzenetére
Pont ilyennel nem találkoztam, olyannal találkoztam Netflix esetében, hogy első évad SDR, a következő már DV, olyannal is találkoztam, hogy az első 1-2 évad 4K, a következő évadok HD-k, előbbi esetében TV-n DV-ként volt reklámozva, míg másik eszközön az évadnak megfelelően, utóbbi esetében TV-n UHD-ként jelent meg, míg a másik eszközön az adott epizódnak megfelelően. Természetesen a lejátszás minden eszközön a megfelelő minőségű volt. Hangoknál is hasonló a helyzet, mert ha angol a beállított nyelv, akkor általában Atmos, magyar esetében többnyire eAC3, TV-k esetében Atmosként reklámozza minden esetben (ha van Atmos sáv), másik eszközön meg az adott hangsávnak megfelelő minőséget jelöli. Prime-nál olyannal is találkoztam, hogy évadon belül néhány epizód HDR10+ volt, néhány meg DV.
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip #86867 üzenetére
Nem fogy.véd ügy. Ezért írtam, hogy már a büntetőjogi kategóriákba is belecsúsznak. Itt arról volt szó, hogy elvitték a - békéltető testületi tárgyalás és többszöri bevizsgálás után végül hibásnak bizonyult - terméket, aztán egy hónapig elérhetetlenné váltak emailben, telefonon, mindenhogy.
Kb olyan, mint amikor jön "vállalkozó" felnyalja az előleget, aztán bottal ütheted a nyomát. Csak nem egy tezsvír volt, hanem elvileg egy komoly cég. De a mai napig jönnek a rémtörténetek a samsung topikban.
Biztos sokan, sőt többen elégedettek velük, de nem árt résen lenni. Túl sok a rossz tapasztalat.
-
123xyz
aktív tag
-
krepp
tag
válasz
ricsip #86763 üzenetére
A ReallocatedSectorCount alapértékek legtöbbször 253 szokott lenni, itt 200 ami ugyan nem éri el a küszöb értéket, (ami általában úgy van méretezve hogy egy lángoló HDD is smart Ok legyen), de ha már akár egy R/W, vagy fent említett hiba is volt, szerintem az a disk rossz, én ha biztosan akarom tudni egy vinyó állapotát teljes olvasás, és vagy írás tesztet csinálok ahol látszik hogy egy-egy szektor fölött mennyit kellett időznie a fejnek. Mert bad Sector nélkül is lehet egy disk alkalmatlan a nagy filmek lejátszására.
Én amúgy win alatt a VictoriaHDD használom felület ellenőrzésre. -
máyköl
veterán
-
glocker
tag
-
-
sub71
aktív tag
válasz
ricsip #85873 üzenetére
Persze, lehet, hogy totál hülyeség, amit írtam. Nem látok bele a szerződéseikbe. Egyszerűen én a frissítések meggondolatlan és automatikusan való letöltése ellen vagyok, pont a vitaindító hozzászolás miatt. lehet ez miatt akartam többet belelátni, mint ami tényleg van benne....
egyszer régen olvastam egy cikket erről, de most persze sehol nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest