-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kolmi93 #93953 üzenetére
Abból csak káosz és zűrzavar lenne. Pont ez a lényege, hogy egységes legyen egy szabvány és minden Tv-n ( fényerőtől függően) ugyan azt tudja nyújtani.
+ stúdiók is ahhoz tudjanak masterelni.
A nyílt szabványnak vannak előnyei de sajnos nehezen ad egységes irányt.
A Samsungnak illene elfogadnia, hogy a HDR10+ szinte halott ,a DTS meg hiányozni tud. Alig pár darab film jött ki egy év alatt így és 1-2 stream. Minden gyártó, még a TCL és Hisense is ki tudja fizetni a DoVi és DTS licenszdíját csak a Samsung nem . Szerintem ez a Mohamed és a hegy esete.
Pedig amúgy sokkal többen választanák őket ha egy Soundbar az adott anyaggal nem lenne néma vagy a felhazsnálók választhatnának az adott HDR szabvány között kompromisszum nélkül és így vissza jönne a rááldozott összeg. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
kolmi93 #93930 üzenetére
Persze, az első rész az tényleg csak egy felskálázott dolog. Hiszen alapból nem volt olyan a forrás nyersanyaga amiből tényleges 4K felbontást és plusz részleteket lehetett volna nyerni. Sajnos nem látjuk hogy mi a tényleges procedúra utómunka során, akár rendezői szempontból nézve is. Szerintem sem baj ha néha esik szó ilyenekről is, végül is jelenleg még elvileg az oled képviseli a legjobb megjelenítési minőséget, így talán ha közvetlenül nem is, de picit kapcsolódnak az ilyen témák is. Egyébként a C9 oledem óta most először gondolkodtam el váltáson egy G3 vagy majd az érkező G4-re
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolmi93 #93924 üzenetére
Cameron 2 Avatar filmje referencia minőség 3-ben is, és én hálát adok az Istennek, hogy inkább 3d-ben csinálta meg normálisan mintha a HDR lett volna az és nem lett volna belőle 3D. Személy szerint nekem a 3D sokkal nagyobb élményt ad mint bármelyik mostani HDR film, persze a normális 3D-hez kell a hatalmas horizontális látótér lefedettség, 70 fok felett (na jó már 45-tól is élvezhető), de 70 felett kezd az igazi lenni.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
kolmi93 #93924 üzenetére
Én simán gondolnám azt is hogy Cameronnak valójában semmi köze nem volt az utómunkákhoz még felügyelet szinten sem. Mert valahogy nem tudom azt elhinni, hogy valaki aki pl Michael Bay mellett vizualitás szempontjából maximalista..mert Cameron is az..legfejlettebb cuccokat használ, legjobb kamerákkal rögzít stb..az az ember ilyet jóváhagyna. Szerintem kb az lehet a helyzet itt is mint a Terminator utolsó részénél, hogy Cameron producer volt ugyan...de amúgy egy forgatasi napon sem volt ott, mert nem érdekelte egyszerűen a film. Egyébként nem veszem magamra, csak direkt azért írtam az Avatart mert az jó példa erre a trehányságra. Na jól elmentünk off-ba
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
kolmi93 #93914 üzenetére
Igen, ez is igaz, sajnos láthatjuk hogy elég sokszor elmarad az eredmény attól amit várna az ember. Elég csak pl az Avatar 2 megnézni. Ugyan a 4K lemezes vagy abból készült remuxot nem láttam, csak a streaming verziót de az is...hiába "dolby vision"...full statikus metaadadot használ...200 nites csúcsfény értékekkel. Kb mint ha valami hdr jelbe ágyazott sdr videót nézne az ember. Elég gyenge kontrasztilag is stb. Szerintem annak a masterelésébe nem sok munkát fektettek.
-
-
szkutyi
addikt
válasz
kolmi93 #92315 üzenetére
Nézd: ez 140 korul ilyen..és már sok, vissza kell vegyem...ez oled 40 ...éjszaka oled20 maximális fényerő szigorúan off..
[kép] [kép] [kép] [kép]
Jó úton haladsz a képernyő beégetéshez sajnos....ezt nem szeretik az oledek! Még ha 100 is de még a maximális fényerő is bekapcsolva???!!!??
Persze igazad van az összes nit-ert fizettél...de nem süti ki a szemed???nekem ez is bántja néha..pedig előtte mini LED volt hatalmas fényerővel....
100-120 nit meg most is....de ezt Vhiktor tudja megmondani pontosan
Van egy kedvenc pillanat,amitől hatást dobtam azért is fotóztam gyors...tv adás..oled 40, megvilágított szobában: [kép] [kép] -
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
kolmi93 #92112 üzenetére
Szerintem streamingen külön van HDR és DV mármint olyan értelemben hogy itt nem függ a lejatszhatóság attól hogy van e HDR sáv. Elképzelhető lehet hogy valóban P8 DE ezt azért nem gondolnám mert streamingről származó letöltött DV anyagoknál szoktam látni hogy 05.06 a DV jelölése, tehát profil 5 amiben nincs HDR sáv. De igazából én sem tudom hogy valójában hogy van ez az egész streamingen.
-
-
ricsip
addikt
válasz
kolmi93 #92098 üzenetére
Nyilván poénból írtam.
Csak ez a fájdalmasan túlkomplikált protokoll az elborzasztó, ha érteni akarod miért nem úgy néz ki valami, ahogy kéne neki."Kiírja h. Dolby Vision. Mégis szarul néz ki. Akkor szar a DoVi?" ---> Nem, csak hazudik a lejátszó, és nem DoVi-t játszik, hanem fallback HDR-t.
Akkor a szar eszközt vetted meg? A gyártó hibázott a konkrét protokoll implementáláskor? Nem is pontosan az a protokoll, mint amit támogat, hanem valami helyi (eszközgyártói) mutációja (kreatív protkollértelmezés eredményeképpen)? Vagy a film masterelői voltak balfaszok, és nem értik a szakmájukat? Vagy ezek így mind együtt egyszerre?
-
szkutyi
addikt
válasz
kolmi93 #92091 üzenetére
4db rpu teszt videó alapján mondtam.azt hogy MP4 kivételével mind helytelen volt.es az mp4-el is volt valami, mindjárt megnézem még1x
Na meg is van.mp4 esetében rpu teszt: villog össze vissza vibráló, színek stb. [kép]
Míg zidoo esetében ezt lejatszva változik pár másodpercenként a fényerő és ennyi.
Úgy ahogy mondod p5 videó sem jelenik meg helyesen: [kép] -
adm
őstag
válasz
kolmi93 #63866 üzenetére
ha ennyire szeretnél belemenni lehet hogy az oled-mélyvízzel jobban jársz, DE:
- a g1 érkezik gyári kalibrálással
- ezek a módok inkább egy jól csengő márkanév - mint a mobiloknál a leica-zeiss-stb, a legjobbat nevezték el hangzatosan, hogy a netflix hagyta jóvá vagy holywood rendezők esetleg sony studios ajánlja.
- vezérlő elektronikába menti mint minden más, a panel 4 rétegből áll, kb 2mm vastag, pár szalag
- panelcsere után nem csak értelmét veszíti kalibráltságról beszélni, de emlékeim szerint factory reset is van - ami előtt nyilván felírhatod a beállításokat.nem túlzás előre pörögni deltaE 1,5-3,5-5 között, és - lakhelytől függően - akár egy random mm-s alkalmazottól várni a csodát? elképesztően nagyobb esélyed van hogy egy füzetből fogja megoldani, minthogy valóban ért hozzá.
mivel $2000+ a szoftver, a piacon 60-80e is lehet egy átfogó kalibrálás - de az legalább akkor valóban megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- TCl 75 C935 4K, 144Hz, egykori csúcs Mini LED 2,5év garancia
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest