Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben360
senior tag
válasz
bobojszan
üzenetére
Én egy szóval nem írtam ilyet, hogy ez jól van így, én azt írtam hogy nem 1%-os szürke képpel kéne indítani, 5 perccel az első bekapcsolás után.
Ha a tiéden mindenhol látszik az a paca, és nem javul kompenzációk után sem, nyílván jogos a felháborodás, én sem járnék el másképp.
De arra ösztökélni a júzert itt, hogy ez a helyes tesztelési folyamat, na én arra írtam, amit.
Valószínű hogy 99%-uk, ha jól kezeli a tv-t az első pár napban, legyen az bármelyik gyártó is, szerintem észre se vennék hogy esetleg van némi banding.HA normál tartalomnál látszik, akkor van baj. HA nálam a YT-on vagy a Netflixen látszana bármi anomália is, én is írnék az LG-nek elhiheted. -
bobojszan
tag
válasz
Gaben360
üzenetére
Hát nem tudom. Én a pénzemért(640000) azt vártam el, hogy megjön a TV, nagy nehezen feleszkábálom a falra és nézem. Nem futtatok rajta semmit max az adást. Erre bekapcsolom és egy kibaszott nagy fekete paca éktelenkedik a képernyő felén és pár kompenzáció után azon izzadok, jogy vajh eltűnik-e vagy sem? És ha nem, akkor megint le a falról, be a dobozba, várni mikor viszik el, mert persze azt nem tudják megmondani melyik nap jönnek, fel az új megint teszt, jó nem jó...kíváncsi lennék mit mondanál, ha mondjuk új autót vennél és hasonló hibákat produkálna. Kicsit füstöl, kicsit zörög. Megnyugodnál attól ha azt mondanák hogy jó az csak autópályán menj vele 120al...?
-
Gaben360
senior tag
válasz
Joci??
üzenetére
Én azt nem értem, hogy egy új tulaj kibontja a tv-t amit egy valag pénzért vesz, és elkezd 1 meg 5%-os szürke képet nézni rajta, mer itt azt olvassa hogy így kell tesztelni egy oledet.
Könyörgöm, fusson már le azon a tv-n vagy 3-4 kompenzáció, addig lóf@szt se ér az egész tesztelősdi, max önsanyargatni jó, másra nem nagyon.Aztán meg jön telesírni a fórumot hogy szarazoleddeazlgmégszarabb.Nézzen rajta tisztességes forrással 4k anyagot,azt ha ott van banding meg anyámkínja, na akkor kell pötyögni az ügyfélszolgálanak,azt majd megoldják a problémát.Ezt bele kéne írni az összefoglalóba is, mer szerintem aki most vesz oledet tuti nyomja a tesztképeket az 5 perce vett tévéjén.Én megfogadtam az első oledem után, hogy soha többé nem nézek ilyen szarokat rajta, majd ha normál tartalomnál látom, akkor majd verem a virtuális asztalt. -
powerup2
addikt
-
Joci??
senior tag
válasz
Gaben360
üzenetére
Erdekesen figyelem en is ezt a forumot, en igaz kezdo vagyok ebben az oled temaban de vagy nagyon mazlista vagyok vagy nem tudom ti hogy kaptatok ki ilyen modelleket, nekem semmi bajom szerencsere a kijelzovel es hangja is meglepoen szepen szol bar tobbnyire soundbar megy.
-
Gaben360
senior tag
Szerintem váljatok el, az lesz a legjobb mindkettőtöknek, téged sem esz az ideg és a tv sem lesz havonta szétszedve.
Nem értem mi van itt hetek óta, de áldom az eszem, hogy tavaly májusban még vadásztam egy C9-et, és nem ugrottam bele a CX-be jóval drágábban.
Én nem tapasztalok se foltokat, se TT és a hangjával sincs semmi probléma.
Az egyik haverom azt hitte valami soundbar szól, pedig nem csak a tv. -
arn
félisten
Talaltam ket jonak tuno kompromisszumot sdr es hdr beallitasra, de a shieldet hasznalom, lassu a webos, valszeg a dacot sem kezelne le.
viszont a hanggal nem jutok dulore... mozihoz szoktam csak hangdobozokat hasznalni, egy szimpla tvadashoz felesleges. De olyan dobozhangu es osszevissza szol, nem lehet ezzel vmit csinalni? Egy egyszeru tvhang jo lenne. Hiaba allithatom a modokat, es kapcsolok ki a mindenfele surroundot, nem az igazi. Tobb akar lenni, mint ami akar, de nem megy neki.
Probaltam tvalternativat keresni, csak rosszabb van. Igy vagy a panelt cserelgetem, vagy elvalunk, aztan par ev mulva visszaterek a tvcserere.
-
-
snpetit
aktív tag
Nagyon forrás "érzékeny". Sajnos amit más kijelző el tud "kenni" hibákat az itt kíméletlenül meglátszik.
Pár nap egy két nap használat után nézz rá megint az 5% feketére meg a teljes fehérre. Most úgy látszik, hogy bal oldalon van egy banding csíkod, ami esélyes hogy megmarad, meg ezeken a képeken borzasztóan látszik a tinting.
A lila csóvás képed inkább forrás miatti színátmenetnek néz ki nem Tv hibának. -
arn
félisten
Egyaltalan nem akarom magamat meggyozni, csak korbejartam a temat, mert mas nem tette meg. En egy jo atlagos beallitast keresek, ha azon jo, marad, ha nem, akkor megy. Ennyire egyszeru. De ez a tv szvsz tobb sebbol verzik, nem ertem, hogy lehet a piac egyik legjobb ajanlata. Lehet nekem voltak tul magas elvarasaim.
-
arn
félisten
De sokkal jobban zavar ennel a tvnel, hogy egyszeruen nem talalok rajta egy olyan beallitast, ami atlagban jo nagyjabol minden helyzetre. Vagy nagyon jo, vagy nagyon szar. A hang es a kep is. Folyamatosan buzeralni kell rajta vmit, hogy kihozzam belole a potencialt, nekem erre meg se idom, se idegzetem, nem eletcelom a tv, csak hasznalni akarom ugy, hogy egy magasabb szint legyen a korabbinal. Folyamatosan ugy erzem, hogy a kovetkezo appnel vagy filmnel mumajer az egesz, es ha huzok egy atlagot, nem nagyon vagyok elobbre, mint a korabbi budget tvmmel, mert csak felidegesit.
Hasznalom meg par napot, aztan meglatom. Egyelore a sotetben nezett hdr 4k/8k videokon kivul baromira nem tetszik, nem 2000 euroert, ingyen se. Alapvetoen csak egy kijelzore lenne szuksegem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De értem, de ez nem így van, hogy mindenki össze-vissza tesztel. Mert ezzel csak magad akarod meggyőzni.
Szakértő sötét mód, 30-35% oled fényerővel használjuk a tévét a legtöbben, ez az ajánlott.
Ha úgy nem látszik semmi (függetlenül a fényképezőtől), a paneled frankó, de most tényleg kiszálltam a veled való témából. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Milyen beállításon kell fotózni, de komolyan?
Leírtam, hogy minél lejjebb viszed az OLED fényerőt, annál jobban fog látszani a VB, minél feljebb tolod, annál jobban eltűnik. Az enyém 15%-on készült, ezen senki nem használja, mert általában a 30-35-ös oled fény szakértői sötét módban beállítva a legjobb, ha annál tartalomnál nem látszik semmi, akkor f@sza.És még mindig nem árultad el, hogy milyen frissítés az, ami rendbe tesz bármilyen képhibát?
Szoftveres, mozgásmegjelenítés, gyorsabb rendszer etc..., az oké, de képhiba, na olyan nem létezik. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudom miről beszélsz, de hogy érthető legyen.
#56365 hsz-ben
A képen, kb 2-3 hetes a kép, mert reménykedtem benne, hogy eltűnik, aztán rosszabb lett.
A másik kép pedig panelcsere után van, ami teljesen homogén.Ha most magadat akarod meggyőzni, hogy a paneled frankó, ám legyen, de ne engem, mert a paneled mind VB, mind TT terén az egyik legrosszabbak közé tartozik a képekből ítélve.
De most ebből a témából kiszállok, ha neked jó, az a lényeg, én ezt azonnal lejelenteném hibára. Szürkét már láttad, és hogy milyen lett a fehér?
klikk ide:
[link]További szép napot...
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
korpicschess
üzenetére
-
válasz
korpicschess
üzenetére
Szerintem a fekete nem probléma, de majd hozzáértők megerősítenek.
Szívesen! -
korpicschess
veterán
válasz
labeda
üzenetére
Nem problémás ez, hogy egy fix téglalap mindig az adott pozícióban ott van feketével?
Amúgy gugliztam, és nekem a:
- block (alap) betű
- fehér szín + semi-transparent
- drop shadow
beállítás kombó is bejön, ez is szürke, nem virít.
Szóval szuper, köszi!
Végül a HDR módban visszakapcsoltam a Trumotion-t simára, mert anélkül mikor kamera mozgás van, élvezhetetlenül darabos, sajnos (Witcherrel teszteltem). Meglepő.
Wifit beállítottam inkább a 2,4GHz-esre az 5-ös helyett, eddig az hibátlannak tűnt, az a sávszél is elég kell, hogy legyen 4k-ra is. Esetleg később ha nagyon nem szereti, akkor bekábelezem majd, és kap vezetékes netet. -
válasz
korpicschess
üzenetére
Próbáld ki, tetszeni fog!
Feliratok megjelenítése.Betűtípus: nyomtatás
Szövegméret: közepes
Árnyék: semmi
Háttér: fekete
Ablak: semmiPersze ehhez a NF fiókba be kell lépned!
Ja: és így szürke a felirat! -
korpicschess
veterán
válasz
üzenetére
Köszi, lehetséges, hogy ez volt!
Felmerült egy új kérdésem: Netflix HDR (Dolby Vision) tartalmak felirattal szinte nézhetetlenek, olyan világos a felirat. Találtam rá, hogy állítsam semi-transparentre, meg feketére a feliratot. Szürke nincs persze, csak rikító színek a fehér-feketén kívül.
Bármi más egyéb megoldás erre? -
carbapenem
tag
valakinek sikerült már esetleg LG magic remote-ot megtanítani Asustor NAS távirányító funkciókra?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem, és nem...amit kicseréltek az full homogén és a TT is homogén fehér, tehát előtte egy moslék panelem volt 2 millióért, most olyan benne, ami minden tévébe illene rakni.
Tartalom közben látszott, mint az istennyila, annyira zavaró volt.
Tehát, amit kicseréltek, az teljesen homogén, ha nem az lenne, már a kezemben lenne rég a csereutalvány. -
Bilux
veterán
A Szakértő világos szoba mit jelent? Minden képjavítót kikapcsol?
Illetve itt túl meleg számomra a színek vagy csak nem szoktam hozzá még
-
Blageza
csendes tag
Panasonic TX-55GZ950e
Ezen a tv-n, hogyan lehet megnézni, hogy hány órát ment eddig összesen? -
arn
félisten
Errol beszelek... Nekem ugy tunik mindegyik panel ilyen inhomogen, csak van egy kuszobertek ami felett nem latszik. Az a kerdes a tortenetben, hogy mi ez a kuszobertek, es hogy ez a hasznalatnal zavaro vagy sem.
A fotokat nehez osszevetni, foleg az ilyen ejjellato modban, ahany szenzor es sw annyifele eredmeny.
Ha nagyon mericskelni akarunk, full alapbeallitast kell hasznalni adott modban (mittudomen standard), es megnezni, hogyha elkezdjuk csokkenteni az oled erteket, hol jon elo a zavaro felhosodes.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ilyen alacsony fényerő mellett (vaku nélkül), minden éjjel látó szarság kikapcsolva, hogy egyáltalán fény jusson a lencsébe, még a 12-es pro max is szenvedett vele.
De itt a lényeg a 15%-os fényerő, 1%-on, de ilyet is tudok mutatni, hogy milyen fostákolmány volt előtte 30%-os oled fény mellett már 5%-on...
És nem is kell védeni az LG-t, ahogy én láttam, régebben B, C9, E paneljeikkel ilyen trágya minőséget nem szórtak ki a piacra. -
arn
félisten
A masik az ilyen osszeveteseknel... mivel fotozod? Pl az en kepeim sokkal jobban tul vannak exponalva, mint amiket te raktal be, nezd csak meg a referencia feheret az also sarokban. Minel magasabb ez az ertek, annal jobban kiemeli a hibakat.
a panas kepen konkretan tokeletesen olvashato a felirat, sok fe expoziciokulonbseg van, maga a foto sem kepes megmutatni az eltereseket.
-
arn
félisten
Ez csak egy pelda volt, hogy mennyi minden szamit. Az oled ertek ideoda tologatasa sem ad ra valaszt, hogy mennyire is vilagos az a szurke, mert ezer masik opcio befolyasolja. Pontosan meg kellene merni a szurke fenyerejet, es csak ugy tudnal osszevetni ket panelt. Foleg ket eltero gyartonal az almat hasonlitod a kortevel.
A fenti “javitott” kepen minden alap, csak a power savet kapcsoltam ki, asszem standard v eco modban keszult.
Ha ket lgt is vetsz ossze, az az alap, hogy total gyari beallitasokkal veted ossze, egy full reset utan. Ugy nagyjabol mar kozos nevezon lennenk, de ket gyartot csak vmi fenymerovel lehetne osszehasonlitani, hogy mekkora is a fenyero.
Ezzel nem az lgt akarom vedeni (ettol lehet szar a tvjuk nagy resze), csak a metodikat finomitani, mert tevutra visz. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
77 cx...1% -os teszten! Oled fény 15%, fényerő 30%!
Direkt addig vettem le az OLED fényerőt és ez lett 15%, ahol már kezdett valami látszani, de így nem használunk tévét.
Mert 33%-os oled fény (amin használom szakértői sötétben) fényerő 50% mellett meg teljesen homogén, ismétlen 1%. És így semmilyen tartalomban nincs képhiba. Előtte meg a hajam téptem, mert olyan volt, mint tied. A legtöbb sötét jelenet filmekben, 1%-on történik, ritkán van olyan film, ahol még nem kapcsol be a led, vagyis teljesen fekete.
Olyat, max a youtube-on tudsz nézni demókban...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tied az eddigi legrosszabb panel. amit eddig láttam.
A tesztet szarkétői feketében, max 30-35 oled fénnyel illik tesztelni, ha nagyon muszáj, akkor 40.
Attól, hogy felnyomod a fényerőt, csak a szart "takarod" le, de attól az még ott van.
A TT ráadásul már itt olyan színekben játszik, hogy az röhej.
Akkor még egyszer.
25-ös oled fény, 1%, pana hz2000
[link]
Az én panelem most (majdnem) ilyen jó 1% a cx-ben csere után. Tehát van ám nekik teljesen frankó kijelzőjük, csak szórják ki a sok hulladékot. Viszont...
Ha téged ez tartalom közben nem zavar, akkor ne törődj vele. -
arn
félisten
Vagy eleg az oled fenyerot feltolni, maris kitolod a szurket a problemas tartomanybol
lehet itt trukkozni rendesen. Kerdes, hogy pl a sony es a pana hogy vezerli ezeket a paneleket, lehet inkabb ez van mogotte, mintsem, hogy nagyon mas paneleket kapnanak. Ott a grandiens is kevesbe gond. -
arn
félisten
Ennel a tesztnel legjobban a energy saving ronditja ossze. Gondolom ott kisebb a fenyero, igy sotetebb szurke lesz, ahol nagyobb esellyel inhomogen. A tvtesztekben alapbol elallitanak mindent.
-
arn
félisten
válasz
Farkassacred
üzenetére
Uj tv
-
Joci??
senior tag
Milyen formatumban neztek filmet? Leheto legjobban ki tudjam hasznalni a kijelzo erejet
-
Haart
addikt
Volt nemrég egy frissítés a TV-re legalábbis a CX-re és orvosoltak elég sok ilyen gondot, legujabb szoftver van fennt? Az a fura hogy ennyire rossz nem hiszem hogy 2 ugynolyan TV között enynire nagy lenne a különbség a uniformity-t megértem mert az minden TVnél más de a tintinget nem egészen értem.
-
arn
félisten
Csak kerestem vmit, de igazabol total mindegy, mert filmben is ilyen treh vhol, vagy pl a plex hattere is tiszta csikos. Vegigprobaltam az osszes custom beallitast, egyikkel sem tunt el.
egy 4k/8k hdr video a sotet sceneknel is fantasztikus, de az sdrnel tobb hiba ugy is feltunt, hogy nem kerestem oket. Majd nekiallok megint allitgatni, mit lehet kihozni belole, de szvsz veszett fejsze nyele, mert ha alapbol ennyire rossz, azt nem fogja semmi sem megoldani.
-
*RLaci*
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Ezt csak simán elindítom sötét szobában? Tv-n kell valamit állítani?
-
arn
félisten
Az 1%os szurkenek is total homogennek kell lennie, ha jo a panel? Hetfoig adok neki eselyt, utana megy vissza, es lehet nem is veszek oledet egy idore, majd ha a sonyban lesz freesync.
-
szokika66
csendes tag
Erről a panelről mit gondoltok ? Csinaltam egy kepet, kertem is ra egy cseret, csak kivancsi vagyok a velemenyetekre.
[link] -
blakey
titán
Van Apple TV topik ha érdekel, viszont nem árt tudni, hogy HDR vagy Dolby Vision és ha a TV-d kiírná akkor látnád, hogy 10 vagy 12 bit, mert az sem mindegy és annak megfelelően lesz 444, 422 vagy 420. 12 bit esetén 422 van, 10 bit esetén van 444.
Mi az, hogy kit érdekel az SDR? Alap beállításnál azt "kell" választani és majd tartalomnak megfelleően vált. -
Joci??
senior tag
válasz
hodostamas
üzenetére
Nincs eloben nezve semmi baj a kijelzovel, sot nagyon szep, es ezt most nem en mondom hanem olyan aki erti is a dolgat, ugy hogy en teljesen megnyugodtam hogy nem nyultam bele valami hibas darabba

-
arn
félisten
Nem lesz ez igy jo, ugyan csokken a foltosodas, de pl a goldfinger eleje szep csikos.
-
Haart
addikt
válasz
kisÁdi
üzenetére
Attól függ min nézed.
A TV netflix appon keresztül, vagy valami teljesen máson.
Nálam pl Apple TV van és azon keresztül is meg tudom hajtani netflixxel a tv-t. Bár különbséget nem nagyon láttam a két verzió között.
Anyni talán hogy az apple tv nem tud 4:4:4 chroma-t csak 4:2:2-t. -
Joci??
senior tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Koszonom a tippet, mar csinalja is a kalibralast
-
jilian
addikt
Tennék fel nektek képet, hogy az én lassan 2 éves C9-emnek és a pár napos Bx-emnek milyen a képe.
Mit szeretnétek látni? (És hogyan csináljam?!?)
Pontos leírást kérek, milyen szög, milyen fényviszonyok legyenek. A Tv hogyan legyen beállítva, fényerő stb....
Mivel nem vagyok gazdag egyed, nincs fényképező gépem.....remélem egy mobilos kép is megteszi. (MI 10 Ultra) -
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy LG OLED65CX-em gyönyörű képpel, viszont Netflix Dolby Vision-ös tartalmai szerintem iszonyat blurry képpel rendelkeznek, mintha lenne rajta egy homokos, poros hatású filter. Ez a streaming szolgáltatás velejárója és hibája, vagy nem sikerült rendesen beállítanom a TV-t?
A kijelzőt sokféleképpen teszteltem már, szerintem alapjáraton lenyűgöző képet produkál.Köszönöm!
-
Joci??
senior tag
válasz
freemanone
üzenetére
Ott a pont
-
Haart
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
NIncs semmire sem kényszeritve a gyerek, játszik és közben a háttérben megy a mese, és néha felkapja a fejét nézi 2-3 percig utána játszik tovább. Nem tudja még lefoglalni főleg úgy nem hogy túl sok időt legyen előtte. De a spongyabobot szereti

-
freemanone
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
ne már hogy OLED topicban más gyerekét neveljük
-
Haart
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Be van állítva 4 órára, de nyilván nem anyni idő múlva kapcsol ki.
Valami beépített dolog lehet, mert ha én nézem a TV-t vagy jászok a PS-en soha nem kapcsol ki ha előtte vagyok.
Ezért gondoltam rá hogy valami intelligens módon figyeli hogy ülsz-e előtte vagy nemtom, ha egyáltalán tud ilyet. -
Haart
addikt
Tudod mennyit ül agyerek a tv előtt
5 perceket közben mászkál meg játszik mással is. Amikor ők TV-t néznek az nem csak TV nézés hanem játszás is közben főleg ha 1 éves a gyerek még csak. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Asszony ugyanez leül sorozatot nézni de 5 percenként a gyerekkel kell folalkozni akkor stop a filmnek és elmegy megkajáltatni stb. 15 percre. Visszajön TV ki van kapcsolva
És amugy nem statikus dolog megy rajta mert az apple tv közben elkezdi a saját kis képernyővédőjét futtatni ami full screen video. Szóval beégés miatt nem izgulok, az sokkal inkább érdekel miért kapcsolhat ki magától. -
Haart
addikt
Alany egy 65CX, kérdezném hogy normális hogy időnként kikapcsol a TV?
Főleg ha nem nézi senki akkor szokott, visszamegyek aztán látom hogy kivan kapcsolva. Kb 20-30 perc alatt kikapcsol.
A HDMI power offot kikapcsoltam mert ha rajta volt az apple tv és nem használta senki majd kikapcsolt magától akkor a TV is ment vele ugye. De ezt már kikapcsoltam a TV mégis kikapcsol időnként.
-
Pro Koryak
addikt
Ilyet próbált már valaki?
Lenspen VM-1 Vidimax Univerzális LCD-TV Tisztító
Oledhez jó lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vhiktor