Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebben ilyenről szó sincs. Melyik sorra gondolsz? Erre?
"The pixel capacitance is correlated to a pixel age to determine a current correction factor used for compensating the pixel drive current to account for luminance degradation of the pixel that results from the pixel aging."
Mert ez nem azt jelenti amit mondasz. Ez azt jelenti, hogy a pixel kapacitása összefügg az elöregedéssel stb. És ezt használják fel a kompenzációnál. Csupán ezzel oldják meg. Idő nincs sehol a kompenzáció képletében.
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Nos, elolvastam végig, ráadásul mást is. Tényleg mérik,
de nekem is igazam volt abban, hogy csupán ebből nem lehet megoldani. Van egy öregedési korrekciós tényező is
és a kettő együtt adja az új vezérlő teljesítményt. No offense, LG szervizes barátom is akkor rosszul tudja.
-
Még minding nem olvastad el, de hajtod a hülyeséget. Magad teszed nevetségessé. Hogy miért?
1. A linkelt leírás konkrétan az LG-é. (De ha nem az lenne, akkor sem lehetne máshogy megoldani, hogy azért még pontos is legyen. Más sem fogja másképp csinálni.)
2. Bármilyen hihetetlen számodra még mindig: igen úgy működik.
3. Látom ez is hihetetlen, de csalódni fogsz: az is ott van leírva, hogy így működik.De sebaj. Ne olvasd el még most se. Pedig olyan kíváncsi vagy. Hidd azt, amiben hinni akarsz. Bármilyen ökörség is. Egyetlen mentséged van: nem tudsz angolul, hogy elolvasd.
(Képzeld el mennyit fog mérni 8K-s kijelzőnél.
) -
daneel_hu
addikt
Elvileg van valami TFT-rétegecske minden pixelen, ezt mérik vissza és hasonlítanak össze valami referenciaértékkel.

Valamit tuti mérni kell mert 8,2 millió pixelt időben figyelni nem lehet. Az nagyon sok adat lenne. (szerintem) Az áramfelvételt csak a pixelfrissítéses ciklus alatt méri, és a 4 óra üzemórás is 7 perc mire lefut.(csak hangosan gondolkodom...)
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Nem szokásom kötekedni és olvasni is tudok... Az hogy változik az oled ellenállása idővel, még mindig nem igazolja, hogy abból számolják ki a szükséges + áramot... Nem a stabil teljesítmény felvétel a cél képpontonként, hanem az állandó fényerő... Eleve LG kompenzációs algoritmusról beszéltünk, melynek működése érdekelne.. Itt ilyen esetben 8 millió képpont áramfelvételét kellene mérni egyenként. Te így gondolod, hogy így működik?
-
julius75
aktív tag
válasz
Palapo
üzenetére
Ne gondolkodj, vedd meg a 65-öst.
2.7 méterről nézzük (65w8), egy 50-es plazmát váltott. A legjobb döntés volt ezt venni, igaz nálunk nem is volt komoly dilemma ebből.Persze, ha 55-öst veszel annak is örülni fogsz, ez nem vitás, de ha beállítod a 65-öst.....na azt az vigyort, amit az elő fog csalni....arra a kisebb nem képes.
-
Minek kérsz linket ha el sem olvasod? Ott van ez is a könyvben. Már akkor is tudtam, hogy csak tudás nélkül kötözködsz és állítasz valamit anélkül, hogy utánanéznél. Ehhez veszed a fáradtságot, de hogy végig olvasd a technikai dokumentációt, ahhoz nem... Ha már linket kértél... Én nem sajnáltam rá a fáradtságot, mert engem valóban érdekelt és kíváncsi voltam.
Egyébként elolvasni sem kell annak tudásához, hogy amit "ismételgetsz" egy baromság. Időben nem lehet mérni, hogy mennyit kell kompenzálni, mert sok további tényező miatt öregedhet az OLED, mint pl. egy subpixelt mennyi külső közvetlen vagy közvetett fény ér (subpixelenként), milyen fényerővel világított és mennyit, mennyi ideig milyen hőmérsékletnek volt kitéve stb.
A vicc egyébként az, hogy egy oldalt kellett volna feltekerni és még áramköri rajzot is találsz. Na de te tényleg kíváncsi vagy rá...
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Hol kapható 65C9 részletre ilyen áron?
-
Segal
veterán
Pár év múlva amikor cserélni majd a 65-öst akkor már nem lesz 1 millió felett a leakciózott ára a 77 colosnak. Ezért írtaam hogy ha most megelégszik a jóárasított 55 colos verzióval akkor pár év múlva lehetőségként fog tekinteni a 65 colra is mert az is előrelépés lesz méghozzá jó áron.
Viszont ha most drágábban megveszi a 65 colt garantálom hogy a következőnél a 77 col lesz az ingerküszöb mert 65 colost 65 colosra minek cserélne az ember? Ott nagyon max 4k helyett 8k-t fog kapni mint előrelépés az viszont szerintem édeskevés érv.
Szóval ezt kell eldönteni most hogy kisebb pénzből kisebb tv.
Előnye: ár/érték arány
Hátránya: Utólagosan lehet bánni fogja hogy nem a nagyobbat vette
Vagy most megveszi a nagyobbat
Előnye: Nagyobb képátló
Hátránya: Drágább és a következő tv-nél is nagyobb lesz az elvárási szint -
Segal
veterán
válasz
Palapo
üzenetére
Hidd el a legkissebb probléma a hely lesz, azt meg fogod oldani. Elsőre nekem sem fért volna be a tv de addig tologattam ide-oda 1-2 centit dolgokat amíg a szekrénysor ajtaját és az erkélyajtót is ki tudom nyitni, tehát abban biztos vagyok hogy ezt meg fogod oldani.
A sokkal nagyobb probléma az hogy ha most veszel 65-öst akkor legközelebb annál is nagyobbat szeretnél majd és az ugye pár év múlvaa is extra kiadás lesz, míg ha most 55-öst veszel akkor a következőnél a 65 is szóba jöhet majd.
Szóval ezt neked kell eldönteni hogy most beerőszakolod a 65öst és örülsz neki vagy a pénztárca barátabb 55öst veszed és örülsz neki. -
belan
addikt
válasz
Palapo
üzenetére
Jó a 55 col évekig azt használtam és még sporolsz is. Ne nézd meg a 65 colt úgy ha van ki téve mellett egy 55 colos tv
. Mert én 5 honapig ragodtam hogy nem a 65 colt vettem meg de vegulis meg vettem így olcsóbban jöttem ki mint ha akkor vettem volna meg. Igazából mindenki 65 mondja majd hogy azt vedd meg de azt is meg fogod szokni! Szóval határ a csillagos ég. Szerintem annyival többet nem ér hogy 220 250 többet fizess rá. -
-
Strezi
őstag
-
Palapo
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát,véleményét,javaslatát.
A két hangfal frontsugárzó enyhén bedöntve a távolság 155cm, a felső polc és alul a centersugárzó között 95cm a hely. Ide kerülne be a tv.
Az 55coll 123 × 70,6 × 4,7 cm;
A 65coll 145 × 83 × 4,7 cm.
Ezen agyalok, hogy beférne a 65coll is,csak esztétikailag jól fog-e kinézni? Illetve az esetleges 2 méterről való tv nézés nem lesz-e "kellemetlen" (de inkább 3-4méter)? -
Segal
veterán
válasz
Palapo
üzenetére
+100 a 65 col-ra.
Nekem pont ez a legnagyobb bajom az oled tv-vel.
Pár éve elkövettem azt a "hibát" hogy az 55-ös tv-m lecseréltem egy 78-as samsungra. (csomagolás sérült volt piszok jó áron)
Eszméletlen brutális előrelépés volt, viszont most amikor meg tervezném az oledre váltást a 77-es is visszalépés lenne méretben
Persze tudom van 88-as is mielőtt megírják a trollok (akik ugye itt nincsenek
)
Összefoglalva hiába rosszabb ár/érték arányban a 65-ös ha van rá keret meg befér akkor egyértelműen azt kell venni.
Ezért lesz nálam is megoldás a 48-as CX csak monitornak lesz használva és tükrözve a kép a 78-as samsungra
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Palapo
üzenetére
Én is a Telekomnál akarom megvenni a C9-et és mivel itt a topicban már rábeszéltek a 65"-re , meg egyébként is ha új tévét veszek akkor már "álmodjuk" egy nagyot (65"-t , bár van aki a 77"- t tartja elfogadható méretnek itt a topicban
)Én is beláttam , ha tévét cserélek akkor az minimum 65"-ös legyen és nem mellesleg 22 havi részletre is meglehet venni kb.27 ropi/ hó , ennyit egy dohányos simán "elfüstöl "egy hónapban . -
Tulku
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
55"-al addig nincs baj, amíg az emberfia meg nem látja az 65" mellett...onnan válik meredekké a gyűjtési függvény görbe...
-
Palapo
aktív tag
Köszönöm!
Már csak azon filózom,hogy 55 vagy 65 coll.
Bár hajlok inkább az 55 coll felé,mert 220ezer a differencia és a 65 collos nagyon kitöltené a rendelkezésre álló teret. 2 és 4 méter közötti távolságból nézzük a tv-t.
Jelenleg egy 106-os van,az 55 coll is nagy ugrás lesz. Csak hát mindig a nagyobb...
-
daneel_hu
addikt
Elképzelhető, hogy folyamatosan feljebb tolja az áramot ahhoz, hogy ugyanazt a fényerőt produkálja (?), viszont akkor időben exponenciálisan könnyebb lesz a beégés vagy IR.
10 - 12 000 órás tesztek is vannak arra vonatkozóan, hogy a fényerő nem csökkent, tehát ez elvileg még alá is támaszthatná a fenti elméletet.

Nincs sajnos hosszútávú teszt amiből bármire is lehetne következtetni. -
Segal
veterán
válasz
Palapo
üzenetére
Jelenleg az ára az jó. A csökken e még meg leginkább attól függ mennyi marad még raktáron, szóval azt nehéz megtippelni.
Ha már végképp nagyon útban lesz a raktárokban akkor biztos csökkentik még a maradékot, de erre semmi garancia nincs.
Én azt mondom ha szeretnél egy ilyen tv-t akkor vedd meg mert ha csökken is az ára akkor is max ilyen 20-30 ezerrel tudom elképzelni. Tehát nem feltétlen ezen fog múlni az életed (főleg részletnél), viszont ha elfogy akkor nagyon bánni fogod a lehetőséget. -
junior19
senior tag
válasz
djpundro
üzenetére
Csoda, hogy egy estét kibírtál ilyen mértékű változtatással.
Fokozatosan kell csökkenteni, csak pár értéket vegyél vissza, amit tolerálni tudsz még. Pár nap, egy hét alatt megszokod, akkor megint lehet pár értéket vissza venni, megint addig, amit akkor tudsz tolerálni. Pár hét alatt elérsz a 40-es értékre, s mikor megszoktad azt, a 70-es képre fogod azt mondani, hogy tudtad eddig így nézni. -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy LG55C9PLA tv-t venni a telekom-nál részletre (végössz.:380.000).
Kérdésem,hogy jelenleg megéri ezt a típust, ennyiért megvenni?
Esetleg érdemes még várni amíg megérkezik a következő generáció (C10),hátha még lejjebb megy a C9 ára vagy már az az ár is elég jó? -
djpundro
aktív tag
Sajnos 1 estet tudtam kibirni 40 es oled fennyel nezni a tv t .
Visszatettem 70 re az Oled fenyt es a kepjavitokat kikapcsoltam .
Nekem egyszerüen 40 es oled feny nagyon hokanak nez ki .
Philips 65 Oled754 -
krx21
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Már bocsánat, de megint magamat tudom csak ismételni.
”Vagy inkább egyre több áramot kell neki adni, ugyan azon fényerő tartásához idővel.”
Ezt eddig is tudtuk. Te viszont azt állítottad, hogy a kompenzáció megméri a pixelek ellenállását és annak fényében korrigál.
Erre nem találok továbbra sem utalást, hogy az Oled öregedést mérni lehessen elektromosan...
Remelem nem beszélünk el egymás mellett...
-
Egy segítséget adok: Green Electronics könyv. 4.4-es fejezet.
De van még számos más technológiai könyv és fórum is, ahogy fentebb említettem.Rövid idézet:
"...we use a known correlation between current efficiency decrease and electric characteristic change of OLED [30]. OLED voltage–current characteristics change according to degradation, and we need a higher voltage to have the same current after OLED usage...."
Ha valóban kíváncsi lettél volna már rég utánaolvastál volna.
-
krx21
nagyúr
válasz
Callisto
üzenetére
Vagy inkább egyre több áramot kell neki adni, ugyan azon fényerő tartásához idővel. A Te állításod, hogy a fénykibocsátás szerves vegyületei az öregedéssel, csökken a vezető képességük és ennek mérése által lehet következtetni az öregedés mértékére.
Ha ez így van kérünk egy linket, hadd tanuljunk. Tényleg kíváncsi vagyok.
-
chros
őstag
Erzekeny B8 tulajok ne olvassak el ezt a hozzaszolast

Meg mindig a black crush-rol. Akinek van kedve az tesztelje a leirtak alapjan, majd jelezzen vissza.
Es itt van mar 2 eredmeny, az egyik regi, a masik uj firmware-rel (@djnice jovoltabol).Ha osszejon eleg teszt eredmeny, akkor irok Vincent-nek, Maciej-nek (hdtvposlka) es John Archer-nek.
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
OK tegyük fel, hogy az LG-nek minden évjáratú panelhez pontos öregedési statja van, ezt szépen beprogramozza a rutinba.
Nincs ilyenre szükség. A kompenzácó az egyes pixelekhez tartozó áramerősséget méri meg és a hozzá tartozó bemenő áramerősséget növeli a megfelelő mértékben. Tehát ahogy öregszik egy pixel, úgy kap egyre több áramot amíg lehet. -
Jakesz
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ez a 100 óra csak egy általánosítás, ennél lehet több is és kevesebb is egy statikus elem beégesi ideje. Pl ahogy te is írod, az élénkpiros youtube logohoz nem kell 100 óra sem, sokkal hamarabb megtörténik a baj. De egy világosszürke hbo logoval valószínűleg még 300 óra után sem lesz gond.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jakesz
üzenetére
"Össz 24 órányi statikus tartalomtól eleve nem lesz baja az olednek, ezt eddig is tudtuk. A gond továbbra is a kumulatív pixelöregedés, amivel semmit nem lehet kezdeni, a pixel refresh sem javít rajta. A lényeg, hogy már cirka 100 óra után beéghet a statikus tartalom, függetlenül attól, hogy ez az óraszám együlő helyben vagy 3 év alatt lett beletolva a tv-be."
100 óra az igen durva, szerintem annyi idő alatt még egy 2016-ost sem lehetett beégetni magas oled-fénnyel. Bár most így nem rémlik, hogy a rtings mit hozott ki végeredményként.

Nálam 2016-2018-ig volt közel két évig egy 55E6V, havonta lefuttattam a nagy pixel refresh-t, ennek ellenére egy piros logó és a youtube sárga pöcke úgy beégett mint a huzat. Ezek a régebbi készülékek ennyire érzékenyek voltak anno.
Jelenleg egy 65E8 megvan már másfél éve, nem foglalkozom a nagy pixel refresh-el, talán 4 van benne, 4500 üzemóra mellett. Ebből a 4-ből 2-őt magától is lenyomott volna.
Sosem láttam rajta IR-t (bár olyat az E6V-n sem), így nem volt indokolt a használata.OK tegyük fel, hogy az LG-nek minden évjáratú panelhez pontos öregedési statja van, ezt szépen beprogramozza a rutinba. De ha a cucc téved akár 1%-ot akkor az már keményen látszik tesztábrán.
A gyári honlap szerint: "A TFT (vékony film tranzisztor) feszültségváltozásait érzékeli, összehasonlítva azt egy beállított referenciaértékkel = így korrigálja a pixelöregedést."
Ha ez tökéletesen működne, akkor ELVILEG nem éghetne be a panel. Soha.
Maradok a gyári ajánlásnál.
-
Jakesz
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Össz 24 órányi statikus tartalomtól eleve nem lesz baja az olednek, ezt eddig is tudtuk. A gond továbbra is a kumulatív pixelöregedés, amivel semmit nem lehet kezdeni, a pixel refresh sem javít rajta. A lényeg, hogy már cirka 100 óra után beéghet a statikus tartalom, függetlenül attól, hogy ez az óraszám együlő helyben vagy 3 év alatt lett beletolva a tv-be.
-
Syz
senior tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Hát legyen is elég baszki egy 400+ ezres tévénél..elvileg OLED tévét vettem,nem tamagochit
-
Joshi
titán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Összességében oda kell figyelni az OLED-re, ha tetszik ha nem.

-
BusinessGuy
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Ha esetleg érdekel valakit C9 burn in teszt.
[link]
A 10-ik perctől indul addig csak a q90-et veti össze a c9-el játékos szempontok alapján. Utána letol egy 24 órás fortnite maratont gyári game beállítással (80-as oled fény) és nézi a tesztképeket a tv-t direkt nem kapcsolta ki hogy ne kompenzáljon. Egy bagyon hallovány sötétedés lesz a bal szélén a képnek ahol a fortnite hudja volt. Kikapcsolja a tv-t hogy elvégezze az automata pixel refresht, majd bekapcs, folt volt nincs.
Nyilván nem jelenti hogy most ész nélkül hajtsuk a tv-t, de jól látható hogy egy 24 órás maraton után is fixhudokkal egy gyári pixel refresh elég. -
BusinessGuy
őstag
Én viszont nem értek egyet vele. A manuális pixel refresh eszi a tv idejét, "öregíti". A hivatalos álláspontok jórésze szerint csak ha galiba van akkor célszerű használni. A sony évente max egyet ajánl. A gyártók java nem ajánlja csak ha problémát észlelünk. A külföldi fórumokon az "öreg" oledesek jórésze évek alatt csak ritka alkalmak esetén futtatta és sokuknak máig hibátlan a tv, már lehet találni tízezer órás oledet is köztük.
4 óránként tarts egy negyed órás szünetet, akkor a tv csinál egy rövid pixel refresht,bőven elég kompenzáció amúgy sem egészséges annyit a tv elött pusztulni. Haszétnézel a jóval nagyobb közösséggel rendelkező oldalakon pl avforum, ritka aki ilyen sűrűn használja a manuális pixel refresht mint amit itt páran művelnek vele, jórészük ifi oledes. Én inkább hiszek a gyártóknak és az öreg oledeseknek, nem fogom naponta-hetente nézegetni tesztképekkel hogy milyen a panel, szimplán hagyom hogy maga csinálja a kompenzációkat és nem hajtom szünet nélkül 8-10 órákat, nem koptatom manuális kompenzálgatással. Ha van amiben mindenhol egyetértenek az pont az hogy a manual kompenzáció "öregíti" a tv-t... -
alaves
addikt
A 2018-as modelleknél nem 2000 üzemóránál van az automatikus lefutás beállítva? (hacsak át nem írtad a szervizmenüben)
Azért ez is agyrém:
Philips: "Manual Clearing Residual Image*
Manually triggering the screen recovery mechanism may be helpful if residual image is visible on the screen after displaying a static image for more than 20 minutes (e.g. channel logo or full screen picture) and the TV is still hours away from its automatically scheduled screen recovery)." -
chros
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Oszinten szolva, en veled ertek egyet, s nem Janossal ebben, de biztosat en sem tudok.
Pl a szerint amit Janos mond, a 4 orasnak sincs semmi ertelme, miert nincs pl 100 orara beallitva?
Szerintem is kell a suru kompenzacio, termeszetesen hasznalati szokasoktol fuggoen, ahogy irtad is.
Az enyemen (B8) a nagy meg mindig nem futott le (2310 oranal jar)
-
GuruZone
őstag
-
alaves
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Köszönöm! Leírásod alapján tehát ártani nem árt, ha előbb futtatjuk. Amúgy sötét folt ez is mint a Philips gamma értékek, csak találgatunk (neten sem találni sehol konkrétat). Azért én futtatom hetente hátha használ, mert nem lenne jó, hogy a kijelző bal felső sarkában egy nickjr, jobb felső sarkában egy nickelodeon, jobb alsó sarkában pedig egy nicktoons logó helyét látnám kifakulva.
-
Syz
senior tag
A Windowson belül érdemes bekapcsolni a Gépházban a HDR-t vagy csak akkor ha HDR játékkal akarok játszani? Most nincs bekapcsolva, de ha elindítok egy játékot ami tudja a HDR-t akkor már pattintja is be a tv magának, anélkül hogy ezt kérném tőle
-
janos666
nagyúr
Gyári alapértéken (legalább is Színház és rokon módokra értve): a <2019 modelleken a mostani Ki volt a fix SDR, a Magas a fix HDR, a köztes lépcsők és maga a felhasználói menüs kapcsoló az újdonság.
Bár várj... lehet, hogy mégsem jobb ezt állítgatni. Nem mértem ki, hogy pontosan mi történik. Lehet, hogy a tone curve (~gamma) rosszabb lesz így. Elfelejtettem, hogy HDR módban vad a kalibrálatlan tone curve, sokat dolgozik rajta a gyári 1DLUT, de mikor átkapcsolod ezt kvázi-SDR-ba, akkor is a HDR képmód gyári 1DLUT korrekciója marad rajta, és sohasem mértem ki, hogy ilyenkor merre mászik a tone-curve a panel szintjén (de most jobban átgondolt tippre Ki állásban SDR-osra).
Végül is akárhova rakod ezt azt a kapcsolót az alapértelmezésről, valami eltorzul (színhelyesség szaturáció szempontból és/vagy a tone curve), plusz ha HDR-ben az OLED Fény-t piszkálod, akkor szintén (itt csak a tone curve, de valószínűleg ettől lágyabban, mint a Ki/Magas kapcsolótól). De majdnem minden ilyet lehet korrigálni CalMAN-el (kivéve a HDR panelmódban a "túllógó" W okozta színtorzulást). Anélkül viszont nem piszkálnám őket (tehát csak az SDR OLED Fény-t állítanám, a többi marad alap). -
so_ha
senior tag
válasz
junior19
üzenetére
"Az a fali tartó tényleg nagyon ki van találva."
Az igazi finomság, hogy egy mágnest is tettek bele, hogy behúzza a konzolt, és így teljesen a falhoz tud simulni a tv, illetve könnyen "kinyitható", és szerelhető/csatlakoztatható más a kimenetekhez. Az is tetszett, ha nem sikerült tökéletesen vízszintre rögzíteni a konzolt, akkor a tv-t még utólag tudod bizonyos határon belül igazítani."De szerintem a tápkábel nincs forrasztva, csatlakozóval van ellátva, amit a burkolat eltávolítása után lehet oldani"
Legyen igazad, én örülnék neki ... a barkácsolás helyett. -
krx21
nagyúr
Már a 4K adta részletek, (melyek csak is állóképek esetén jönnek ki igazán), megtekintéséhez is minden esetben közelebb kell ülni mint az kényelmes lenne a szemnek. Tehát én azt mondom a 4K is elég, a 8K pedig leginkább marketing előnnyel jár mint gyakorlatival...
Egy felhasználási területet tudok elképzelni, nagyfelbontású fotók nézegetése nagyon közelről...
-
krx21
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Én előbb lehúznám OFF-ra a 'max fény'-t, és csak utána csökkenteném (opcionálisan) az OLED Fény-t. Ilyenkor kvázi visszakapcsolod a kijelzőt SDR fényerő módba, ami a W alpixelt illeti. Na meg persze dinamikus izék Ki...
Az ilyen összevetés pedig nagyon függ a tartalomtól is. Olyan jeleneteket nézz, ahol a HDR kiadás sem megy 100 nit fölé. Ne a kis világos foltokat hasonlítsd össze, amik az SDR anyagon le vannak vágva, a HDR-en pedig kiragyognak, hanem a kép többi részét (amit úgy egyszerű, ha olyat választasz, ahol épp nincs is jelen vakító folt).(#42017) alaves - Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen sűrűn futtatod le. A 4 és 2000 óra szerintem arra vonatkozik, hogy korábban (sűrűbben) nincs értelme, de abból nem lesz fizikailag semmi baj, ha később fut le (csak annyi, hogy ha már kéne számottevő kompenzáció, azt nem kapod meg, míg le nem fut végre, de ez azt is jelenti, hogy amíg nem látsz hibát, addig ráérsz vele).
A hosszabbik JB futása utáni hiba kétféle lehet:
- nem volt elég tartalék
- tökéletlen maga a JB mérés/kompenzálás (lásd "téglalap hiba", csak másképp)
Mindkét esetben mindegy, hogy a legutolsó sikeres futtatás előtt hányszor, vagy hányszor nem futott le (szerintem), mivel ez mindig csak mérés, nem okoz fizikai változást, a gyári tartalék pedig valami fix dolog, pl. 1000 nit lenne a csúcs és 700-ra lövik (ez csak vaktában írt példa). Itt ugyan akkora fogysz ki a 300 nit extrából, ha naponta kétszer, vagy csak 2000 óránként fut le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Bittorrent topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Lexus, Toyota topik
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de nekem is igazam volt abban, hogy csupán ebből nem lehet megoldani. Van egy öregedési korrekciós tényező is
)

Viszont az öregedés mértékét szerintem csak számolni lehet üzemórában és az ismert öregedési karakterisztika alapján korrigálni...
)

Remelem nem beszélünk el egymás mellett...
Vhiktor