- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Beszélgetős beállításkezelést és valós idejű webes keresést kap a Bixby
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Sokaknál nem az a lényeg, hogy a TV-re ne kelljen lejátszót (vagy játékkonzolt, PC-t, stb) kötni, hanem hogy az AVR-re ne kelljen.
Amúgy meg...
Én ~8 éve (mikor kezdődtek ezek a "smarttívík") is azt kérdeztem, hogy miért nem lehet akkor csatlakoztatni egy USB-s Blu-Ray (vagy legalább DVD) olvasót (legelőször azt vetettem fel, hogy legyen integrálva egy, mert akkoriban bőven elfért a vastagsága, de aztán hamar rávezettek, hogy sokan úgy fogatják falra vagy építik bútorba, hogy nem lenne praktikus) és azzal nézni (az akár eredeti, másolásvédett) lemezeket, ha már van beépített lejátszó.
Aztán eljutottunk oda, hogy LAN-on keresztül akár tényleg tudja is olvasni a TV a PC-be rakott lemezt (DLNA). Vagy talán ma már lehet is USB-s olvasót kötni a TV-re...? (Nem próbáltam, sohasem volt USB-s olvasóm.)
Aztán később vártam, hogy mikor lesz majd ARC támogatás a PC videokártyákon (mikor megjött a TV-kbe és AVR-ekbe), mert akkor én is tudnám használni (TV->PC->AVR, ráadásul úgy hogy az ARV még nem ARC-s, ez lett volna a poén: hogy ne kelljen új AVR, mégis kiválthassam azt az egy szál optika kábelt a TV és AVR közt). Ez még várat magára (Linux-on mint ha mozgolódtak volna kicsit idén, CEC már van, még 5-8 év és szerintem lesz ARC is
).Csak az a bajom az eARC-vel is, hogy ez se fog működni úgy, hogy összekötöm a HDMI 1.3-as AVR-t, és a TV HDMI portja "kimenetté alakul", hanem ehhez is megint új AVR kell, legalább még egyszer cserére erőszakol(na).
Alapvetően még egy eARC-re dedikált port is jó lehetne, aminek nem kell tudnia bemenetként is működni. Arra rákötöd az AVR-t és az AVR-re nem kötsz semmit, amit a TV-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Titan Quest II
- SörcsaPH!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 55" OLED 4K S90C Smart AI TV (2023)
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- Samsung Galaxy Watch 8 44mm GPS Wi.fi
- Bontatlan HP és Lenovo Toll 2.0
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Kihagyhatatlan ajánlat! Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 Ultra 7 165H (vPro) 32gb DDR5 ram RTX500 ADA 3K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
Vhiktor