Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid
    félisten

a lángos nyilván egy szimbólum esetünkben. a túlárazott termék, ami mindenkinél kiveri a biztosítékot, mégis oly sokan megveszik.
    nem a lángost veszik (csak) felvágásból a népek, hanem a házat, autót, ruhát, tévét, telefont. és ezek mögött a tárgyak mögött gyakran súlyos anyagi gondok húzódnak.
    ha nem így lenne, akkor pl. a műszaki cikkeknél már rég értelmezhetetlen lenne az áruhitel fogalma. pl. 150 ezerért mozivászon méretű tévét lehet kapni. ahhoz nem kell hitel. csak a 400 ezreshez, mert arra már nincs lé. de akkor miért veszi meg? és meg is érkeztünk...

Valahol ott csúszik félre a dolog, hogy szerinted a drágább dolog az csak felvágásra van. Nem a szomszédnak veszek tv-t, hanem magamnak. Én nézem naphosszat, én élvezem, hogy szépek a színei, valódiak a feketéi, tűéles a kép, nagyobb méretben élvezhetem a filmet a kanapén hátradőlve. Ezen az alapon a netflix előfizetésből is elég lenne az alap, de én kifizetem a 4k-t, hogy elmondhassam a szomszédnak, hogy felvághassak a szomszédnak, hogy nekem több a pixelem, bibibí?

Ne a szomszédnak vásárolj. Ha valamiről úgy érzed, hogy nagyobb élvezetet nyújt, akkor azt vedd, mert több örömöd lesz benne, mintha a legolcsóbbat keresnéd mindig. Legjobb példa erre a sör, ha már offtopikos analógiánál akarok maradni. A másik napi (hehe, anagramm) példát nem hozom fel, mert az nem kimondottan jó analógia.

p

Új hozzászólás Aktív témák