- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cicero
őstag
Biztos, hogy 100 fok fölött van. Láncreakció nélkül, a kiégett kazetták, sértetlenül olyan ~300 °C-ig melegszenek, ez a hasadványhő, amit már nem a láncreakció okoz, hanem a radioaktív hasadványok bomlása. Ezért kell több évet pihentetni őket víz alatt, majd mehetnek a száraz tárolókba.
Saccolni tudom, hogy mekkora hőmérsékletek lehetnek egy ilyen corium halomban, lehetséges az 1000 °C is, ahol a víz már bomlani képes oxigénre és hidrogénre. Ez valóban durranhat, de azt erősen kétlem, hogy akkora mennyiségben tudna keletkezni a H, hogy ez komolyabb problémát okozzon. Gondolom az egész mérést azért csinálták, hogy a neutronfluxus alapján meg tudják mondani, milyen heves a láncreakció és így mennyi hő, abból meg mennyi hidrogén képződik.
Olvastam valahol, hogy bórozni akarják ezt a halmot, ami elnyeli a hasadási neutronokat és így a hőtermelést is visszafogja.Így egy közérthető összefoglaló: A csernobili újrakritikusság kérdése – nem jó, de nem is tragikus
Edit: elolvastam a professzorúr írását, és én egy annyit tennék még hozzá a neutronfluxus növekedését az is okozhatja, hogy szárad minden a kórium körül. A víz nem csak moderál, de árnyékol is, ha a beton lassan kiszárad, nagyobb neutron áteresztő képessége is lesz, meg minden másnak is, ergo könnyebben eljutnak a neutronok a detektorokig, hibába csökken a forrásuk. Tehát én abból, hogy a detektorokon nagyobb fluxust mérnek, nem következtetnék arra, hogy a kórium halomban is nő a flux, sőt mi több, az egész folyamattal (száradás) ellentétes lenne ez az állítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ új, 1év garancia/ Steam Deck ready
- Asus -TP501UAK - Visszahajtható Érintőképernyős - 15,6" -i5-7200U -8GB-128GB-SSD-512GB-HDD
- AUTOFOKUSZOS CONTAX objektívek sPRINGEr adpterrel csak SONY vázakhoz!
- 2db - EVGA NVIDIA GeForce GTX 780 Ti 3GB GDDR5
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H110M i5 6600K 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Samsung Galaxy A55 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest