Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya

veterán

válasz parandroid #75269 üzenetére

A 70k ajanlat brutto volt, latod a problemat. :D

Egyebkent de, most mar keresek annyit, hogy netto 60k-ert sem erne meg kimenni. Pedig az bruttoban kozel 100.

Abban persze igazad van, hogy gyerekekkel nagyon masok a szempontok, de az egyelore nincs.

Az meg pontosan latszik ebbol a beszelgetesbol, hogy mennyire mas a perspektiva: aki videkrol, egy esetleg ottani multis allasbol megy ki, es az itthoni 200-400k kozotti fizut csereli le kint 3k Eurora, az nyilvan eletminosegben is jol jar, es a kilatasai is jobbak lesznek, kulonosen csaladdal.

Azert itt BP-n mas vilag van, jobb poziciokban siman lehet netto 3k Eurt keresni, ha ezt mondjuk elcsereled egy Muncheni 5k-ra, akkor bizony jo nagy visszalepest csinaltal eletszinvonalban.
    Az egyebkent hangzatos, hogy csak az alberlet dragabb, mint itthon, minden mas meg ugyananyi, de ezzel azert ne altassuk magunkat. Persze, az auto meg a laptop a szalonbol ugyanannyi, meg a kola az aldiban, de ha barmihez ember kell, azaz az autoszerelotol a fodraszon at a pincnerig, ott bizony ki fogod fizetni azt a kettes szorzot, ami egyebkent ezen emberek fizetese miatt indokolt is.
    Es az eletszinvodalad alapvetoen az igenybe veheto szolgaltatasokban merheto, nem abban, hogy 10 vagy 20 tonna kola jon ki a havi fizetesedbol. :D
    Az meg, hogy kint beulsz burgerezi meg sorozni a haverokkal, bizony aranyosan dragabb lesz. Szoval szerintem azonos korulmenyek kozott (nagyvarosbol nagyvarosba) ketszeres fizu kell kb. az azonos eletszinvonalhoz.

tbs: ne mar, legyszi. Tavaly voltam Amsterdamban (pont egy eve). 5-8 Eur egy sor egy kocsmaban, 15 Eur egy brunch, havi 1500 Eur-ert meg nem kapsz normalis kecot, ami eleg ket emberre. Hol magyar arak ezek? Kettes szorzo, kb. De ugyanakkor voltam Berlinben is, ott is csak a lakhatas, ami erezhetoen olcsobb Amsterdamnal, a tobbi hasonlo. Persze meg lehet ezt tapasztalni kozelebb is, eleg Schadmingban tolteni par napot, kicsit turazni, enni egy pizzat, meg inni ket sort.

Új hozzászólás Aktív témák