Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz fokukac #72121 üzenetére

Normál esetben megfelelő kódolással nem feltétlenül igaz már az, hogy BT-n romlik a hangminőség (a telefonok amúgy eléggé ergya jack kimenetéhez képest). Mondjuk pont az iPhone-ok esetén ezen jobb BT kodekek (aptX különféle változatai, ldac) nincsenek meg, ha jól emlékszem, SBC az elérhető kodek és kész.

Én személy szerint a különféle "madzagos" átalakítók, DAC-ok használatát nem tartom túl kényelmesnek (irodában, asztalra letéve még oké, de zsebrevágós-utazós zenehallgatáshoz több okból nem az - sem kényelmi, sem balesetvédelmi okokból nem találtam őket jó megoldásnak).

Ezért javasoltam BT-s megoldást. Az ES100 csak az én konkrét példám, amivel személyes és jó tapasztalatom van, de hogy mondjak más hasonló cuccot: a Fiio-nak vannak ennél olcsóbb és itthon megvehető kütyüi is (BTR1, BTR3), meg persze drágábbak is (BTR5). Ha ez túl drága, az Ugreen nevű kínai gyártó is gyárt pl. hasonló cuccot, 8-9k-nak megfelelő valutáért beszerezhetően pl. a méltán híres Aliexpress nevű piactérről. Ezek általában csiptethetőek ruhára, van beépített mikrofonjuk is, azt a vezetékes fejesedet vagy fülesedet használod velük, amelyiket akarod. Ezek amúgy noti mellé USB kábellel elfogadható hordozható DAC-ok is, illetve OTG kábellel Androidos telefonról is biztosan mennek, feltételezem, iPhone-nál is megoldható a használat akár valami átalakítóval, ha valakinek nem felel meg a BT.

Nyilván igen, plusz egy eszköz, amit tölteni kell, illetve amire figyelni kell, ugyanúgy, ahogy az eleve BT-s fej/fülhallgatók esetén. (Én mondjuk ezt a problémát áthidaltam munkahelyen egy több csatlakozós végű kábellel, amivel akár egyszerre tudok 1-1 lightning, type C és micro USB szabványú eszközt is tölteni.)

És hát nyilván ez megoldási javaslat, én a fenti kört az ilyen dongle jellegű DAC-okkal már végigjártam és úgy lyukadtam ki a jelenlegi ES100-ig, amivel elégedett vagyok, az a téma meg nem érint meg, hogy szarazájfonmernincsdzsekk. Lehet sírni azon, hogy elhagyják a szabványt és jogos is, csak épp a sírástól függetlenül nem fog visszakerülni a kimenet. Ez van, igazából már vagy 3-4 éve errefelé mennek a mobilgyártók. Ha megoldás kell erre, az is van, természetesen hátulütőkkel. Így megy ez.

Új hozzászólás Aktív témák