Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Normál esetben megfelelő kódolással nem feltétlenül igaz már az, hogy BT-n romlik a hangminőség (a telefonok amúgy eléggé ergya jack kimenetéhez képest). Mondjuk pont az iPhone-ok esetén ezen jobb BT kodekek (aptX különféle változatai, ldac) nincsenek meg, ha jól emlékszem, SBC az elérhető kodek és kész.
Én személy szerint a különféle "madzagos" átalakítók, DAC-ok használatát nem tartom túl kényelmesnek (irodában, asztalra letéve még oké, de zsebrevágós-utazós zenehallgatáshoz több okból nem az - sem kényelmi, sem balesetvédelmi okokból nem találtam őket jó megoldásnak).
Ezért javasoltam BT-s megoldást. Az ES100 csak az én konkrét példám, amivel személyes és jó tapasztalatom van, de hogy mondjak más hasonló cuccot: a Fiio-nak vannak ennél olcsóbb és itthon megvehető kütyüi is (BTR1, BTR3), meg persze drágábbak is (BTR5). Ha ez túl drága, az Ugreen nevű kínai gyártó is gyárt pl. hasonló cuccot, 8-9k-nak megfelelő valutáért beszerezhetően pl. a méltán híres Aliexpress nevű piactérről. Ezek általában csiptethetőek ruhára, van beépített mikrofonjuk is, azt a vezetékes fejesedet vagy fülesedet használod velük, amelyiket akarod. Ezek amúgy noti mellé USB kábellel elfogadható hordozható DAC-ok is, illetve OTG kábellel Androidos telefonról is biztosan mennek, feltételezem, iPhone-nál is megoldható a használat akár valami átalakítóval, ha valakinek nem felel meg a BT.
Nyilván igen, plusz egy eszköz, amit tölteni kell, illetve amire figyelni kell, ugyanúgy, ahogy az eleve BT-s fej/fülhallgatók esetén. (Én mondjuk ezt a problémát áthidaltam munkahelyen egy több csatlakozós végű kábellel, amivel akár egyszerre tudok 1-1 lightning, type C és micro USB szabványú eszközt is tölteni.)
És hát nyilván ez megoldási javaslat, én a fenti kört az ilyen dongle jellegű DAC-okkal már végigjártam és úgy lyukadtam ki a jelenlegi ES100-ig, amivel elégedett vagyok, az a téma meg nem érint meg, hogy szarazájfonmernincsdzsekk. Lehet sírni azon, hogy elhagyják a szabványt és jogos is, csak épp a sírástól függetlenül nem fog visszakerülni a kimenet. Ez van, igazából már vagy 3-4 éve errefelé mennek a mobilgyártók. Ha megoldás kell erre, az is van, természetesen hátulütőkkel. Így megy ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest