Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ToBeY #59725 üzenetére

    A németek nem, a büdös bunkók igen. Ez az állampolgárságtól teljesen független. Itt is megvan a szociális ellátásuk alapján HarzIV-esnek minősített, semmire sem jó társadalmi csoport, akik buták, képzetlenek, de legalább magabiztosak és agresszívak. A mentalitás, és a képzettség hiánya miatt munkára kb alkalmatlanok, szóval eléldegélnek a szociális segélyből (ez az a Harz IV támogatás, ami gyakorlatilag rájuk lett szabva). Nyaralásra azért telik ebből is, és ők azok, akik árérzékenyek, szóval szinte kizárólag olyan helyekre mennek nyaralni, ahol minél többet kapnak a pénzükért - jellemzően keletre.

    Ahogy olvasom Nolfi hozzászólásait, ez az a csoport, akiktől neki is kiütése van, szóval messze nem országspecifikus jelenség.

    A mindennapokban egyébként viszonylag jól elkerülhetők, mondjuk az aldi/lidl/real/globus-beli bevásárlások kiritkusak tudnak lenni, de amúgy is érdemes inkább egy Rewe-t keresni, hiába drágább kicsit, nemcsak kulturáltabb, és tisztább, de általánosságban jobb minőségű is az élelmiszer, és ezek így együtt szűrik a vásárlóközönséget is (vagy fordítva).

    De mondom, egyéb nációk között is van mindenféle. Egy 80 lakásos toronyházban lakunk, itt aztán tényleg minden van, harz4-es németektől a kisnyugdíjasokon át a lengyel szobafestőkön, és a román autónepperen keresztül a pakisztániakig, és az obligát török diaszpóráig, de alapvetően konfliktusmentesen telnek a hétköznapok. Bárkivel elbeszélgetek, akár a ház előtt, a parkolóban, a liftben, bíztatnak, ha megyek futni, a gyerekek jönnek mindig megsimogatni a kutyákat sétakor, ha lát valaki egy nénikét nagy szatyorral, akkor felsegítik a lépcsőn, szóval teljesen civilizált a légkör.

    Nyári estéken megy azért a lakótelepi faszméregetés a kinek szól jobban a hifije, vagy brümmög mélyebben az autója vonalon, de azt gondolom, hogy ez is inkább a lakótelep átka, mint országspecifikus hagyomány.

    Szerk.: Tavaly Horvátországban nyaraltunk, idén a Balatonnál, igaz, egyik esetben sem szállodában, de nekem ez valahogy most kimaradt szerencsére. Vagy tényleg olyannyira általános, hogy észre sem veszem. Esetleg én is ilyen lennék? :DDD De egyébként értem, hogy miről beszélsz.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák