Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid
    félisten

Neem, egyáltalán nem szándékoztam technikai részletekbe bocsájtkozni, láttam már tőled ezt a vitát jópárszor. Viszont szerintem a saját pozíciódat gyengíted azzal, hogy láthatóan komoly ellenszenvvel viseltetsz a dízelek iránt, olyan vehemenséggel ami messze túlmutat a tények nyújtotta táptalajnál. :)

A vizuális környezetszennyezés pedig legalább egészségkárosodást nem okoz.

Na de kérlek! Így lesöpörni egy mozdulattal a mentális betegségeket? Mi van ha emberünket a dízelbűz nem zavarja, de a depresszióval folytatott harcát végül zebránál várakozva, egy elsuhanó Mini látványa miatt veszíti el??

... nekem valahogy mindig sikerül olyan társaságba kerülni...

Dolák Sanyi vagy 20 éve megmondta már, hogy hason ló a hason lónak örül. :)

Attól, hogy én egy hisztis picsa vagyok, pontosan mennyivel lesz egészségesebb az ellenőrizetlenül kipufogott szilárd részecske, és nitrogénoxid?

Egy generáció nőtt fel lassan a dízel bűvöletében, most kezd lassacskán összedőlni a kártyavár, és ez így van rendjén. Ennél sokkal nagyobb baj az, hogy nincs helyette használható akternatíva. Talán a hibridek, valamilyen szinten, bár egy legalább egy nagyságrenddel fejlettebb akkutechnológia oda is nagyon kéne még. A full elektromos hajtás megint zsákutca, a világ összes pénze nem lenne elég minden parkolóhelyhez töltőt telepíteni, és ha hirtelen több tízmillió elektromos gépjármű jelenne meg a rendszerben, a teljes villamos hálózat is konkrétan összeomlana. Szóval jó lenne globális szinten valami megoldás után nézni lassan, ahelyett, hogy relativizáljuk a problémát, és enpluszegyedjére is a szőnyeg alá söpörjük, és bőszen agyonhallgatjuk.

Másrészt nyilván én vagyok helikopter, de engem zavar, ha következmények nélkül hülyének néznek, átvágnak, rendszerszinten hazugságokkal traktálnak, különösen ha ez egyrészt a zsebemet, másrészt az egészségemet érinti.

p

Új hozzászólás Aktív témák