- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
válasz
Sziszifeca #12198 üzenetére
Az nagyon jó! Ugyan olyan kartyam van idle 29 fok körül van terhelésnél 50 körül de a kis ledeket sosem láttam pirosban. Haver vizezve használta msi ab-el de én a gyári progiját használom. OC-re be van lőve a kapcsoló állítottam venti profilt és kb ennyi nekem amire kell arra nagyon jó 😃
-
Raidon
őstag
válasz
Sziszifeca #12185 üzenetére
Terhelésnél 50 fokos vagy Idle?
-
F e Z o
veterán
válasz
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #12191 üzenetére
Közben meglestem, és beállítottam mindent defaultra, majd a Scan-ra nyomtam. most tesztel..
Na így +38 pontot ír. Ez most hogy van? -
Puma K
nagyúr
válasz
Sziszifeca #12189 üzenetére
Egyszerre csak egy tuning program legyen fent alaplap+processzor és külön VGA esetén is.
(Bár CPU-t és RAM-ot sosem Windows alól érdemes tuningolni... hanem BIOS-ból)Ha több van fent és többet használsz egyidejűleg akkor csak gondokat okoznak mert összeakadnak... nem ritkán kék halállal, driver összeomlással vagy más egyéb formában jutalmaznak.
Sajnos az EVGA kártyáihoz nagyon javasolt a saját programjukat használni, mert pl a ventilátoronkénti ventilátorvezérlést nem tudja úgy kezelni az MSI AB és csak 1 ventilátort fog tudni állítani...
Bár lehet ha az EVGA-ban összekapcsolod a ventilátorokat majd kilépsz és letiltod, hogy elinduljon az EVGA programja és az MSI AB-t felrakod frissen akkor lehet vezérli a többit is egyidejűleg...
Ki kellene próbálni.
A Voltage az maradjon minden esetben 0-án. Mivel a Maxwell és az utána lévő kártyák nagy ellensége órajel tartás szempontjából a hőmérséklet és így a feszültség. Kevesebb fesszel meg kevésbé melegszik.
Az EVGA programja tud olyat, hogy kiteszteli a kártyát és megkeresi a maximum órajelét avagy abban is benne van-e az automata tuning mint az MSI AB-ben?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Ott írja a TARGET részen, hogy mi az ábra:
Mondjuk zavaros, hogy -gondolom én- most 128%-ig mehet el a fogyasztás az alaphoz képest, de a csúszka meg 36%-ot mutat...
A GPU TEMP-et is húzd feljebb meg a fogyasztást is ha még lehet.
Plusz érdemes bontani a kapcsot ami jobb oldalon van a fogyasztás-hőmérséklet között.
-
N_A_S
veterán
válasz
Régebbi Precisiont tedd fel, azzal megy.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Sziszifeca #11862 üzenetére
Giga Aorus 1080 Ti (nem extrém) kártyám van.
-Tuning az minden kártyánál más, én nem húzom mert elég a gyári boost 1947-1967 MHz, másoknál olyan 2050 MHz nagyon maximum 2100 MHz-et szoktak menni.-idle hőfok: nem szoktam nézegetni mert minek, de olyan 35-40 fok körül lehet, Youtube 4K 60 fps videólejátszás alatt is állnak a ventik--> 50 foknál hűvösebb.
A hűtő talpán lévő hatalmas rézlemez a GPU-t és a Memória IC-ket is beborítja, álló ventik mellett sem fog túlmelegedni idle/light loadnál.-Terhelve gyári vezérlés (szinte hangtalan 1200-1500 rpm) 67 fok környékén tartja, de én egyedi ventiprofillal 59 fokra lőttem be 1967 MHz-es (gyári turbó órajel) mellett.
Ekkor már enyhe szálzaja van a ventinek 1900-2000 rpm mellett.Ha kitaposod a belét akkor is elég az Aorus hűtője, nyári kánikulában is, csak akkor értelemszerűen már nem halk.
Én maximálisan elégedett vagyok vele, életem -eddigi- legjobb videókártyája!
-
tom_tol
addikt
válasz
Sziszifeca #11877 üzenetére
Nem hiszem. Nekem évek óta ugyan az a hw. van, mégis csinálja.
-
N_A_S
veterán
válasz
Sziszifeca #11870 üzenetére
Grat!
Szerintem jó választás volt! Kiváncsi vagyok mit lép a te példányod
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Sziszifeca #11870 üzenetére
Kettőt is
-
válasz
Hali !
MSI Gaming X Trio
netán Lightning-Z
Palit Jetstream SuperJetstream
Gainward szinte ugyanaz,mint a Palit
Rog Srtrix
Evga FTW3Giga-t nem vennék.
-
Puma K
nagyúr
válasz
- Evga 1080ti FTW3
Plusz infó, hogy:
9db szenzor van a kártyán elhelyezve, így jól lehet monitorozni tuningnál, hogy mi az a része ami melegszik. -
marcarc
senior tag
válasz
Ajánlani nem tudok, mert nincs tapasztalatom velük. Nekem a ROG 1080Ti idle: 30-35 fok, terhelés alatt 60-70 fok (egyedi fan curve-el).
-
Puma K
nagyúr
válasz
Sziszifeca #11463 üzenetére
Biztosra mentem és 850W-os platina tápot tettem a gépbe, hogy amiatt ne fájjon a fejem és számolgatnom se kelljen mi mennyit fogyaszt.
Plusz a ház is egy fekete lyuk és mindent elnyel amit csak bele szeretnék most és majd a később tömni.
Így most lesz terítéken az épített víz kezdetnek egy 420-as radiátorral (460 x 145 x 45mm) ami mellett pakolhatom majd a CPU-kat és a VGA-kat.Tehát se a ház méretei (583 x 230 x 560 mm), se a táp teljesítménye se a hűtési teljesítmény-hőmérsékletek miatt nem kell majd aggódnom. Csak a CPU és a VGA blokkok árain
-
F e Z o
veterán
válasz
Sziszifeca #11459 üzenetére
Mekkora tuning van a procin, illetve milyen típusú az 1080Ti, mekkora TDP-vel akarod hajtani?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Elbírja ha a VGA-val 100% TDP limiten maradsz.
Csak éppen hatékony nem lesz a működése, mert 50% környékén a legkevesebb a vesztesége a tápnak, az ajánlott működési tartomány meg úgy 80%-ig van.
Ilyen konfig mellé szerintem érdemes benevezni egy 650+-os tápra, de én még nagyobbat vennék.
Nekem alapon zabál 250W-ot a Ti, ha megkínálom akkor 330+W.
-
L4mie
veterán
válasz
nem erőltetném.
VGA simán zabbant 220W fölött, proci se 95W ahogy írják, inkább 150re tippelnék, ventilátorok, ledek, meghajtók az plussz plussz, még gond táppal is közel maxon hajtanád a tápod.pontosabb infókat biztos mondanak a többiek, ezt csak így kb-ra mondtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest