- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz
LacHUNt3r #12960 üzenetére
Egyszerre jöhetnek a Founders Edition és az egyedi Ampere alapú GeForce videokártyák
Döntsd el magadnak, melyiknek van igaza, de a november eleve túlzó becslés volt, egy hónap után bőven ki szoktak jönni a partner kártyák.Októberig kellett volna várni, de úgy tűnik most nem kell.
Akárhogy is lesz, én továbbra sem vennék semmit (munkához szükséges esetet kivéve) míg nincsenek biztos adatok az új széria teljesítményéről.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
LacHUNt3r #12887 üzenetére
Udv ujra sracok!
Sikerult megfigyelnem par erdekes dolgot a furcsa jelenseget produkalo gpu-rol. Tegnap hosszu orakig csak tv volt radugva hdmi-n keresztul es elegge furcsalltam, hogy nyoma sem volt a jenelsegnek, meg jatekban is megneztem raadasul 4k-ban, es semmi. Kiprobaltam egy masik 1080p-s monitorral is hdmi-vel (a monitor amivel hasznalom 1440p-s mini display porttal), ott sem jelent meg semmi.
Visszadugtam a fo monitort displayporttal, lejatszottam 1-2 kort, alap esetben mar reg jelentkezni szokott a hiba de semmi, rebootoltam parszor, jatszottam a beallitasokkal, aztan a 4. reboot utan megjelent megint. Ekkor atdugtam hdmi-re amin csak 1080p van, majd vissza 1440p-re es megint semmi.Ti mit gondoltok a fentiek alapjan? Arra gondoltam ha vram lenne a ludas, szimplan veletlenszeru hogy mikor hasznalja epp a windows vagy barmelyik program az adott modult, es attol fugg elojon-e? Ez talan adhat magyarazatot az egesz jelensegre es hogy mi a baja. Azota egyebkent irtam az ASUS Magyarorszagnak hogy hova adhatnam be javitasra a kartyat, 2-3 napja nem valaszolnak (telefont sem veszik fel).
-
LacHUNt3r
tag
válasz
LacHUNt3r #12887 üzenetére
Mit gondoltok, lehet tehat barmit kezdeni a kartyaval? Ugy tunik nem igazan szuletett konszenzus ezzel kapcsolatban. Baromira zavar, hogy nem tudom mihez kezdjek vele.
Esetleg van Mo.-on szerviz ahol meg tudnak nezni/javitani, vagy kulfoldre kellene kuldeni valahova?
-
Puma K
nagyúr
válasz
LacHUNt3r #12898 üzenetére
Azonosnak tűnő BIOS verziók utolsó 4 karaktere kártyánként különböző:
Bár ezt meg nem tudom hogyan lehetne kideríteni, hogy neked melyik van fent
Az Nvidia GPU BOOST lélektana (ez még az 1.0 verziót szemlélteti ami az RTX 20-nál a 4.0-nál tart és még variáltak rajta) miatt pont, hogy a Power és a Thermal limiteket kell kitolni maximumra és a kis kapcsot kiszedni, hogy ne legyenek összefüggésben. Így ez a két tényező később fog csak limitálni.
A Core Voltage-ot pedig vissza venni 0-ra.
A Core Voltage-ot kb csak akkor érdemes kitolni maximumra ha pontokat hajhászol és az abszolút maximumot akarod kifacsarni a kártyádból. Bár a fogyasztási limit úgy is előbb fog bekorlátozni (vagy a hőmérséklet) és szerencse kell hogy adott feszültség mellett az átlaghoz képest magasabb órajelet tudjon megfutni a nálad lévő kártyán található GPU.
Meg persze tudd is hűteni, hogy ~50°C fölé ne menjen a GPU hőmérséklete mikor is a kártya terheléskor 3D HIGH órajelprofilra kapcsol 3D LOW vagy 2D-ről és az első maximális GPU órajelre és feszültségre beáll. Majd ahogy melegszik úgy veszi vissza magát.
Rendszerint a levegővel hűtött kártyák hamarabb futnak hőmérsékleti limitbe mint a vízhűtéses verziók.
Ugye minden limit kitolásától függetlenül elkezdi visszadobálni a GPU az órajelet és a feszültséget: NVIDIA Boost 3.0Minél kevesebb feszültség kell adott órajelhez, annál kevésbé fog melegedni.
Javaslom ezt: Afterburner OC Scanner
Ez nem csak MSI kártyákkal lehet használni, de a beállításoknál az "Unlock voltage control" rész melletti lenyíló menüben a third party-t kell választani ha nem MSI kártyával használod az MSI AB-t.A memóriára nem fog neked órajelet beállítani, de ha te előzőleg kitesztelsz egy adott nem szemetelő értéket és beállítod majd utána nyomsz egy OC szkent, akkor a fogyasztási keretet figyelembe véve és a plusz VRAM órajel jelentettet többletfogyasztás miatt úgy fogja kitesztelni a GPU-t hogy még beleférjen és a stabil keretek között elérhető maximális GPU órajelet és feszültséget kapod végül eredményként.
-
laychi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Óvodások homokozója
- Disney+
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest