Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
N@idia #12904 üzenetére
Megfelelő rákészülés mellett (legalább MX4 paszta, műszerész csipesz a hőátadó padok leszedéséhez és zsírpapír amire teszed a padokat) szét kellene szedni a kártyát ha nincs rá garancia.
Újrapasztázni a GPU-t, majd újra összerakni és utána megnézni mit produkál alap temp limit mellett terhelés közben.
Nem tudom honnan jön a "2000MHz helyett", mert az csak akkor jön össze még rendes kártyák esetén is, ha adottak a féltetlek úgy mint hőmérséklet és nem fut ki a fogyasztási keretből adott terhelés mellett.
A gyári értékei ennek a kártyának:
Graphics Clock-Base Clock (MHz)1607
Boost Clock (MHz)1721Viszont úgy tűnik már a gyári értékeket sem futja meg... így simán visszaküldeném garanciába (már ha van rá gari) vagy beszélnék az eladóval akitől vetted, hogy valami nem kerek.
-
Puma K
nagyúr
válasz
N@idia #12881 üzenetére
Első és utolsó kártyám tőlük egy 6800GT volt, amin a memóriák szétsültek az idő alatt amíg nálam volt a kártya. Konkrétan valami szálas-fehér-gipszszerű anyag volt a "hőátadó". Ilyet egyik másik kártyánál sem láttam. Mindenhol hővezető padokat használnak ilyen esetekben.
Sem előtte sem utána nem volt tapasztalatom ilyennel vagy hasonlóval mármint hogy tönkre menjen az adott kártyán a VRAM vagy maga a kártya pedig ugyan az volt a gépház és szellőzés amiben az alábbi kártyákat használtam a szóban forgó Inno3D 6800 GT után: Gigabyte NV GF 7600 GT, Asus NV GF 7900 GT, Gigabyte ATI/AMD HD 4850. Ezek után jött a házcsere.
Az olcsóságuk a többi gyártóhoz képest valahol kiütközik, mert valamin spórolnak hogy olcsóbbak lehessenek.
Persze vannak adott gyártók termékei vagy adott szériái amiknél a felárat nem feltétlen a jobb kialakítás-hűtés-anyaghasználat jelenti, hanem maga a márka név miatt is vastagon foghat a ceruza árazáskor.
Maradjunk annyiban, hogy én inkább meghagyom ezeket a szinte neve nincs márkákat másoknak és inkább olyan gyártók adott szériáit választom amikkel nem lehet mellé fogni előzetes 1-2 hetes utánajárást követően.
-
gainwardgs
veterán
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
N@idia #12881 üzenetére
Szerintem sem néz ki olyan gagyinak az a hűtés.
Inkább az lehet, hogy gyárilag kicsit alul lőtték a venti fordulatot.
Ha írsz egy venti fordulatot a hőfokok mellé, akkor már tisztábban látjuk a kártyán lévő hűtés hatékonyságát.
Esetleg vedd le a ház oldalát is, úgy nagyjából kiderül az is, hogy mennyire ludas a ház a dologban. -
Puma K
nagyúr
válasz
N@idia #12873 üzenetére
Az Inno3D még mindig a gagyi kategóriába tartozik egy Asus, Gigabyte, MSI, EVGA vagy Zotac-hoz képest. Hiába a batár hűtő ha látod, hogy ennyit ér a gyakorlatban...
Lásd: "...játék alatt 75-84 fokos..."
Hiába az új ház és a nagy belső tér ha nem tömöd ki olyan és akkora méretű ventilátorokkal, amik kellő mennyiségű levegőt tudnak mozgatni adott zajszint mellett.
Nálam az volt a baja szegény 1080 Ti-nek, hogy a CPU-ra épített vízhűtés miatt csak annyi levegő jutott be a gépházba mint amennyit a CPU befűtött és a ház elejében lévő 10cm vastag tömb bejuttatott. Azaz nem sokat, mert így nyáron maximum-egyszeri 28°C-os vízhőmérséklet mellett a CPU maximum-egyszeri 70°C körül mozog.
Alul ugyan van egy 120-as befújó venti, de ez nem sokat segített a VGA-nak.
Itt még a 4790K@4,7GHz+Z97-tel van a szett, de ugyan ez a felállás jelenleg a 9900K@5GHz-5,4GHz+Z370 mellett.
De még így is 73°C volt maximum a kártya hőmérséklete.... csak hát ez lehetett volna még jobb ha levegőhöz jut a kártya.
-
F e Z o
veterán
válasz
N@idia #12873 üzenetére
Mehet neki egy alulfeszes tuning Afterburnerrel. Sokat lehet a fogyasztáson és ezáltal a melegedésen javítani. Nálam pl 900mV-on megy 1900MHz-et a GPU.
(#12874) Krisz0418 : Az inno3d azért nem mai cég, mégha sokáig nem is voltak jó hűtőik, az ichill üdítő kivétel.
(#12876) Krisz0418 : 225W-ot eszik Battlefield alatt a vga-m, nem olyan forrófejű az ésszerű beállításokkal.
-
Krisz0418
őstag
válasz
N@idia #12873 üzenetére
Nem ismerem ezeket a "kisebb" gyártókat, és ne lenezoen értsd de biztos nem ennek van a legjobb hűtéses. Nekem a strix is 70fokig elmegy játékban. Mondjuk nekem batar nagy házam van (meg 2 1080ti elferne) 5ventivel. Mekkora házad van? Van hely rendesen a kártyának? Venti profilt állítottal hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest