- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#20844032 #3341 üzenetére
Az illetőnek is működött még tegnap, és ma már nem, és mint látszik más fórumokon is, nem vagyok vele egyedül.
Hardware Monitoring
Framerate and statistics overlays, such as those provided by EVGA Precision XOC, MSi Afterburner, and Fraps, are not compatible with Destiny 2.Ennél hivatalosabb nem lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#20844032 #3213 üzenetére
Ennyire nem vagyok bátor.. Még nem..
Ennyit tudtam kicsikarni belőle, bár a vram valszeg menne még. Most ez első körben elég lesz, ha stabil lesz, megyek tovább, de csak a vram-mal. A GPU-nak nagyjából ez a vége.
Mondjuk lehet, hogy overwatch el fog szállni így is, majd kipróbálom.
Custom venti profil:
-
Resike
tag
-
-Solt-
veterán
válasz
#20844032 #3153 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ez DX függő és AMD oldalon DX11 alatt mindennel működik. A külsős megoldásokkal állandóan van valami nyűgöm... RO2 Vietnam hetekig fagyott a Fraps és vagy az Aida miatt, a Precision X meg olyat produkált nálam, hogy a W10 memória fogyasztása addig nőt amíg el nem érte a 100%-t, aztán behalt a rendszer.
Ahogy öregszem, egyre inkább nem kedvelem ezeket a külsős megoldásokat, ezért lenne jó valami normális gyári megoldás... egyébként is ráférne egy kis ráncfelvarrás külalakban és sebességben az NV driver kezelői felületére.
-
Resike
tag
válasz
#20844032 #3147 üzenetére
Én nem vertem az asztalt csak informatív módon megemlítettem hogy mekkora fps felett kezd sírni a kártya.
Azt érdemes lenne megnézned hogy az ilyen performace polling alkalmazások egy másodperc alatt hány ezer hívást csinálnak, ezzel feleslegesen zabálva az erőforrásokat. De megértem hogy valaki szeret ezekre a számokra hokizni én speciel nem.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
#20844032 #3032 üzenetére
Nem tudom Te honnan nezed azt a monitort, es azt meg plane nem, hogy mivel vizsgalod, hogy latod a pixeleket 27" 4K mellett.
27" 1440p mellett nyugodtan elfelejtheted 4x feletti elsimitast, teljesen felesleges, max Te alszol nyugodtabban, hogy ha 4x felettit akarsz.
En szemely szerint 2x max 4x-est hasznalok, nem mondom, hogy tokeletes ugy, de a jelenlegi csucs VGA-k sem termettek meg arra, hogy ekkora felbontasokon minden koxon legyen es meg elvezheto sebesseget is kapj melle'. -
TTomax
félisten
válasz
#20844032 #3032 üzenetére
Jahh hát akkor nem szóltam ha te látod a pixeleket 27"on 4Kban akkor minden világos,csak nem normális.Én nem láttam lehet azért mert én is elmúltam 40,vagy csak mert szimplán nem komfortos 60cmröl nézni egy 27"os monitort,a fene sem tudja,mert én nem igazán adok a kalkulátorokra.
-
TTomax
félisten
válasz
#20844032 #3028 üzenetére
"4k élsimítás nélkül 27-en pokol."
Ugye te most viccelsz?Nekem volt 28"os 4k monitorom,nagyon szép képe volt mindenféle élsimítás nélkül,monitort se 60cmröl nézek,mint ahogy TVt sem...Még egyszer leírom a PPI a lényeg,(pont ugy mint a telefonoknál)minél több pixel van egy adott képernyőn annál jobb a képe,és annál kevésbé kell az élsimitás.Ha már itt tartunk,tudod-e hogy mi az az élsimitás?Mondjuk egy 4xSSA mit jelent?Mert azt,hogy 4kban renderel,azért negyedeli az fpst pl a TRben.
-
MésziGab
tag
válasz
#20844032 #2960 üzenetére
Értem
[Egy ilyen] mennyire lenne jó választás?
-
VTom
veterán
válasz
#20844032 #2854 üzenetére
Persze, az összes lutri, nincs rá garancia, hogy rekorder overclocker GPU-t fogsz ki.. (bár úgy tudom az FTW-re és a Classified-ra válogatják a GPU-kat)
De szvsz az, hogy 2050-et megy, vagy 2000-et, teljesen mindegy, semmi különbséget nem tapasztalsz használat közben.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
#20844032 #2465 üzenetére
Még nem. De remélem azért tűntek el az Ipon-ról, mert berendeltél egyet, s akkor lesz vélemény róla hamarosan face to face az Asussal szemben.
Én gondolkodtam rajta, de amíg nincs teszt, addig nem. Bár youtube tesztek vannak, de ott a hang nem nagyon volt egyikben sem összehasonlítva mással.
-
Landon
addikt
válasz
#20844032 #2416 üzenetére
Ahhh ez mindent megmagyaraz, koszi! Ugy mar az a 60 fok annyira nem is hangzik jol bar nem tudom mekkora fesz mellett.
Devid: hat ha nem crash-el akkor abszolut meg vagyok vele elegedve mert teszi a dolgat ahogy kell.
En csak arra lennek kivancsi, hogy masnak is legen leboostol e 1750 kore.
-
Devid_81
félisten
válasz
#20844032 #2383 üzenetére
Nem igazan tudok rajonni.
Valoszinuleg ez a Boost 3.0 mar annyira mas mint a tobbi...
Az a legfurcsabb, hogy ha alaporajelen feltolom a limitet 150%ig, akkor is belenyal a 130%-ba...
Tehat alapbol a kartya korlatozva van, tulajdonkeppen eleg rendesen ha azt nezzuk.
Ettol a kartya meg eros marad, es eros tuningnal csak par extra FPS-rol beszelunk, ezt tudom.
De vhogy akkor is furcsa nekem ezKar, hogy a hozzaadott progi annyira bugos...mindenesetre egy probat adok neki.
Es mostmar amire nagyon kivancsi vagyok, hogy a gyari OC orajeleket tudja-e a kartya.
Soha nem probaltam, mert kb 5 perc hasznalat utan lezuztam a geprol es ment az Afterburner fele szepenHa lenne bios editor hozza, akkor tutter megoldanam a venti vezerlest, es az osszes OC-t magam, aztan probalnam vegre "elvezni" az eletet a kartyaval
Szerk: barkinek valami 3D stressz teszt otlet amivel lehete tesztelni a kartyat?
Nem szeretnem Overwatch-al tesztelni, a vegen kapok egy jo hosszu ban-t...
Forumokon valami RealBench-et irnak, hogy az is eleg jo. -
-Solt-
veterán
válasz
#20844032 #2358 üzenetére
~12 játék átlagában lett jobb a 6850K, 4 játék esetében 10%, 1 játék esetében 30% feletti pluszt hozott... a 7700K csupán a Witcher 3 alatt végzett az élen ha jól emlékszem. Szerintem ez nem arra utal, hogy a több mag a közeljövőben nem lesz kifizetődőbb még játékra is... főleg, hogy az Intelnél is jön a 6/12 ebben a szegmensben.
Delid nélkül azért nem jellemző az a 4.8-5 GHz... nem azt mondom, hogy akinek 7700K van a gépében az dobja ki, de új gép esetében én már biztos nem vennék 7700K-t, már csak a pár hónap múlva érkező Intelek miatt sem. Ha pedig az ár/érték arány a mérvadó, akkor meg... ezt már le sem írom!
(#2357) Landon: 1440p-n nem lesz gondod vele szerintem...
-
-Solt-
veterán
válasz
#20844032 #2355 üzenetére
De ha egyáltalán játékhoz, akkor egyik sem. Oda még mindig a legdurcibb egymagos power kell, ami 7700k.
Szerintem ez már nem egészen állja meg a helyét... [link] Az i7-6850K is jobban szerepel átlagban mint a 7700K, modernebb motorokban (pl F1-2016) meg egyenesen gyalázás van a több szál miatt.
Én biztos nem vennék ma már új 7700K-t...
-
törölt tag
válasz
#20844032 #2343 üzenetére
Így van, mindig a leggyengébb alkatrész jön rezgésbe.
A táp végén és a VGA elején ott a kondenzátor, ami direkt azokra a hirtelen áramugrások ellátására van. Meg lehet próbálni Ferit gyűrűt rátenni a vezetékre, mert a vezetéken áthaladó impulzusokat lassítja. Ez a korlátozás viszont kihatással lehet a VGA működésére is.Ha tolok rá órajelet az enyém is cicereg, mintha áram limit dolgozna a kártyán, nincs közvetlen összefüggése az FPS-el, mert sokkal alacsonyabb frekvenciájú a "kattogás".
-
Devid_81
félisten
válasz
#20844032 #2324 üzenetére
Nincs tokeletes, mindig van valami kompromisszum.
Vagy az ar, vagy a tudas, vagy a minoseg, valami mindig van.Meg mindig azt mondom, talan a legjobb a sima stock cooler-es, es azt vizezni.
Osszetetben felaras lesz a kartya, csereben nem lesz ok panaszra, alacsonyak lesznek a hofokok, nem lesz ilyen olyan venti problema stb. -
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
#20844032 #2304 üzenetére
Francokat, egyaltalan nem vagyok oda a Gigaert mint marka.
Mindig az aruk miatt veszek ha veszek.
Aztan mindig jon a zorgos venti effect, mert amugy a legtobb egy kalap sz@r, es aztan lehet oket kokanyolni, vagy gari...
Teny, hogy sok kartyanal a kinezet nyer sok esetben, a hatekonysag meg a hatterbe szorul.
Viszont annyival nem lehet egy huto keretet "sz@rnak nevezni" hogy letorik rola ez az ha feszegetjuk...
Nem tudom melyikonk allna neki egy ilyen tores tesztnek otthon
Volt nekem KFA2 HoF kartyam is, nah annak aztan az a bazari muanyag venti kerete sztem mindenek alatt volt minosegben.
Ezzel szemben volt Giga 980 GTX-em, annak a fem kerete az aztan tenyleg egy hulladek volt.
Viszont most ezzel szemben szvsz a 1080 Ti Aorus egy kisebb elorelepes a Gigatol, az eddigiekhez kepest. -
Devid_81
félisten
válasz
#20844032 #2302 üzenetére
Nem egeszen gyozott meg engem ez a video, mint Giga Aorus tulajt.
Ha kell, pont ennyi erovel letorok barmilyen custom cooler alkatreszt barmelyikrol.
Ha siman hasznalat kozben a keret annyira elmaszna a helyerol, hogy azzal a ventik osszeernenek, arra azt mondanam oke, ezt jol elb.ctak.
De, hogy fizikai erovel, szandekosan kart teszek a keretben csak azert, hogy bebizonyitsam, a keret szar... -
Maotun
őstag
-
ffodi
veterán
válasz
#20844032 #2088 üzenetére
Vélhetően 2 egyszerű oka van a tapasztalt javulásnak:
- Nem mindegy mikor mérsz...ha a gép bekapcsolása után mérsz egyből, akkor nyilván jobb eredményeket kapsz, mint fél nap járatás+2h terhelés után (nem mindegy, hogy mennyire vannak átmelegedve az alkatrészek és környezetük)
- A CPU nyilván magát a foglalatot, azáltal az alaplapot és környezetét is jelentősen melegíti, mely főképp akkor lehet érdekes, ha a hőközlés a CPU mag és a kupak között rossz. Mivel utóbbi lényegesen javult a delid után, így az ott képződő hő sokkal nagyobb részét képes a hűtőrendszered (át)transzportálni máshova (jelen esetben a radiátorra). Ennek eredményeként nemcsak a CPU magok és a tok lesz hűvösebb, hanem a CPU környezete és maga az alaplap is, végtére pedig a közelben lévő más alkatrészek (lásd vga) is alacsonyabb hőfokkal hálálják meg mindezt.
Keldor papa:
Az idő mindig megszépíti a dolgokat...az elvárások pedig mindig nőnek.
-
törölt tag
válasz
#20844032 #2096 üzenetére
IBT előtte/utána <0.5% eltéréssel, akkor nincs kétség.
Gyenge/hiányos a paszta miatt lehet a die-n szelektíven magasabb hőmérséklet, annál, amint amit kiolvas a szoftver, és ugyan úgy működésbe léphet a hővédelem, helyesen.
Nem a lassabb cpu, hanem a számoláshoz szükséges idő variációja, nem pontos megbecsülhetősége okoz szükségtelen aktív órajel ciklusokat.
-
törölt tag
válasz
Sz@r volt a procid késleltetése, nem volt stabil órajele, alap és boost között kapcsolgatott amint elérte a 90C°-ot a mag.
A GPU nem tudott minden frame előtt/után időben visszatérni energiatakarékos állapotba, a CPU-ra (adatra) kellett várnia, közben fűtött. Melegebb volt a GPU, lejjebb kapcsolta az órajelét a boost.Ennyi történt.
Ugyan ezt egy SSD is tudja produkálni a CPU-val, alacsony késleltetésű SSD-vel sokkal több idle ciklust tud beiktatni, mint adatra várva.
-
Laraxior
titán
válasz
Persze, hogy bonyolultabb, nem véletlenül fektetnek a vizesek sokkal többet a hűtésbe, mint a sima léghűtősök
Sőt, megtoldom azzal, hogy tök felesleges számolgatni, mert francokat érdekli, hogy mennyi a keletkezett hő, és mennyire és mikor fűti fel a szobát. Legtöbbünket az érdekli, hogy minél kevesebb maradjon a számítógépen belül, márpedig azt nem lehet kiszámolni
-
Laraxior
titán
-
törölt tag
válasz
#20844032 #1961 üzenetére
Ha jól értem ez a "silent" bios megemelte a GPU hőmérséklet-munkapontját amitől a GPU még tovább boost-tolhat. Szerintem rossz az elnevezés, mert a GPU hőmérséklet munkapontjának emelkedése növeli a hűtés PWM vezérlését. Tehát pont fordítva, csökkenteni kellett volna, ahhoz, hogy átlagban csendesebb legyen a kártya.
A GPU munkapont - beáramló levegő hőmérséklete*, a temp/PWM% görbe* határozza meg hogy mekkora állandósult teljesítményt lehet a kártyából kinyerni, 1C°-os eltérés bármelyikben akár 1-2 százalékos differenciát hozhat a boost miatt.
*Ezekbe érdemes inkább beleavatkozni, hogy ne szabaduljon, el a TDP.
-
törölt tag
válasz
#20844032 #1938 üzenetére
Arra céloztam hogy ugyan az elvárások mint eddig, ami a jelen lehetőségekhez képest túlzóak.
Az intenzív boost, engem nem zavar-na, ha a hűtés-órajel vezérlés hatáslánca sokkal zártabb lenne, értsd: ha terhelés változásra nem ugrana a GPU hőmérséklet, erre válaszul a GPU órajel, mind ezt over-shoot-al és be-lengésekkel.
Erre a gyors vezérlésre, GPU-környezet közti "gyors" hőellenállás állítására, az FE megoldása alkalmasabb - mínusz a gyári paszta képességei - . Így, hogy a GPU, állandó, magas üzemi hőmérsékletbe is bele kell törődni, még egy indok lenne az FE mellett.
Amire ki szeretnék lyukadni: szeretném megmérni milyen hatással van a GPU-Hűtő konzakt minősége egy ilyen érzékeny szerkezetre.
GTX 780-on már megtettem, de ott nincs ennyi boost-lépcső-váltás normál üzemben, így a különbség sem olyan látványos, mint a 1080Ti-FE-nél várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire R7 250 1GB
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest