- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
TTomax #13144 üzenetére
Ott volt valami infó, hogy csak rendereltek vele, nem játék alatt produkálta ezt, ha jól emlékszem.
De az tény, hogy óriási nagy öngól volt nvidia részről, mert egyértelmű, hogy mindenki ezt ragadta ki a prezentációból, és ezt várja játék alatt is.
(#13148) westlake: Hé, nem ér, ez most a 980Ti topik, ide írhatunk ilyeneket
-
szallasi007
őstag
válasz
TTomax #13110 üzenetére
Hát többször megfogalmaztam a választ, de köszi ez a mondatod mindent vitt: "ez az a hely ahol ezt meg kell beszélni?"
Az hogy valaki nem érti vagy nem akarja megérteni hogy ti mit tapasztaltok attól még elmagyarázhatnátok neki mi mire jó, gondolom mások nem tudják melyik technológia mire jó. Kicsit higgadjatok le és osszátok meg a tapasztalatokat lehet akkor elhiszik nektek a dolgok mikéntjét.
Peace
-
szallasi007
őstag
válasz
TTomax #13107 üzenetére
Azt félve kérdezem (mert látom hogy nagyon kell az SLI a 144 Hz-hez) hogy a GSync mint technológiát összefoglalnád hogy miért is jó és valójában mit csinál 30+ fps fölött?
Kicsit olyan érzésem van mintha nem lennél vele tisztába mire is jó a Free/GSync, ezért erőlteted az SLI-t már a 2k-hoz. -
norb55
őstag
válasz
TTomax #13100 üzenetére
Nem is lesz tapasztalatom mert 6 magos procit én nem fogok venni játékra. Meghagyom olyanoknak akik ki is használják azt a processzort. Hidd el volt tapasztalatom, régen több VGA-m volt meg alaplapom, mint alsógatyám.
Mind mind SLI-be, aztán a GTX 480-tól keztem azt érezni hogy van is valami előnye az SLI megoldásnak. GTX 780 sli volt az utolsó két kártyás rendszerem, aztán belefáradtam az FPS hajkurászásba. Minek amikor már olyan VGA-k vannak a piacon ami képes egy maga is szépen futtatni a játékokat? GTX 980ti GTX 1070 GTX 1080 már olyan VGA ami 4K felbontásba is szépen visz mindent. Főleg G-sync megoldással. Aki nem FPS hajszolásra vágyik annak én nem ajánlom a több kártyás megoldást.
Keldor papa 120-180 Hz-es monitorok nem átlag felhasználóknak vannak kitalálva, nem azért mert elérhetetlen az ára, hanem egy átlag felhasználó, nem veszi észre azt a képfrissítést amit azok a monitorok tudnak . Azok Gamer játékosoknak vannak kitalálva akik már sportszerűen űzik a játékokat. 60Hz felett már alig venni észre valamit, persze egy nagyon jó játékos észreveszi az elmosódásokat, stb, de ez az emberek 90% képtelen rá.
-
norb55
őstag
válasz
TTomax #13095 üzenetére
Megnéztem a tesztet, de nem látok különbséget 8× és 16×-os sávszélesség között.
Nem kell ész nélkül szórni a pénzt, azért mert azon 2 FPS-el többet kapsz, cserébe meg 300.000Ft-al többet adtál ki. Én csak azt próbálom magyarázni a VGA hoz jelentős teljesítményt, de egy 300.000FT-os proci szinte semmit JÁTÉKOKBA. 3 way SLI-nél meg már a VGA-se hogy annyit hogy megérné az árát.
Oké fejezzük be mert szét offoljuk a topikot.
-
norb55
őstag
válasz
TTomax #13092 üzenetére
Én SLI-t se ajánlanák 980 ti SLI-ből, számomra érthetetlen a 150 FPS FUL HD-ra.
Régen nagy fanja voltam az SLI témának, de rájöttem van játék 60-100 FPS értéknél 2560×1600ba a többi csak pénzkidobás, még egy VGA is hatalmas bukás a kettő meg már ... De én a 4770K procimmal simán bevállalnám a 980 TI SLI-t mert a 2600 K procim is kihajtotta az összes kártyámat dualba. 2×8 as sávba nem vesztesz semmit, hidd el nekem.
westlake Pontosan ahogy mondod, nem szabad megijedni, két VGA esetén a második kb 70-90% ot fog hozni, átlagba, ez függ a játékok támogatottságától az nvidia drivertől a felbontástól . Aztán ott van az is hogy 6gb Vram lehet már kifogy két kártya terén, aztán jönnek az akadások. SLI az lutri, van amelyik játék nem is támogatja.
-
westlake
félisten
válasz
TTomax #13092 üzenetére
Azért ott még nem tartunk.
Egyátalán nem elterjedt a 4K és nem is terjed futótűz szerűen.
Másrészt ez a "8x-8x SLI = sávszélesség vesztés" dolog is túl van lihegve. Egyáltlán nem számít annyit, mint ahogy az be van állítva. Körülbelül annyira túlmisztifikált, mint hogy a 1080 nem is igazi VGA, amíg nincs rajta minimum 2 darab PCIe tápcsatlakozó. -
keIdor
titán
válasz
TTomax #13088 üzenetére
Nem kötök bele, mert itt tényleg van különbség, és ez egy friss 1.21-es verziója a játéknak, szóval simán javíthattak is ezen. De Divisionben és GTA V-ben nem ilyen grafikonokat látsz, tehát azok nem profitálnak több szálból.
De egyébként ha megnézed elég minimális a különbség, szóval ez is messze van attól, hogy megérje mondjuk kiadni a 6900K-ért a 300 ezret, mert 2x 6700K teljesítményt hoz. Ettől még marha messze járunk. -
VTom
veterán
válasz
TTomax #12692 üzenetére
Szerintem ugyanazt a stratégiát követi ilyen téren az Nvidia, amit eddig, első körben jön a 1080 mint fastest GPU on the planet arany áron, meg a kistesója a kevésbé tehetőseknek.
Aztán ha már fogyott mindkettőből, akkor jön a Titan-nak megfelelő ultradrága presztizskártya, újabb pár hónap, majd bedobják a Ti utódját, ami kicsit butított változata a Titannak, kevésbé horror áron, kicsit lenyomja a 1080 árát.
Aztán jöhet a középkategória, és talicskázzák a pénzt a bankba.
Szerintem ez egy nagyon okosan kitalált és jól bevált stratégia.Vagyis a 1080 fölé én még két kártyát várok, egy felső és egy prémium kategóriásat.
-
jones965
Modder
válasz
TTomax #12650 üzenetére
Hétvégén egy ilyen monitort hajtottunk, igaz csak egy kártyával, de voltak áll leesések a látvány kapcsán. Felbontások ultrán, FXAA, V-sync on, és 60 fps-el ment a FarCry primal.
-
jones965
Modder
válasz
TTomax #12621 üzenetére
Sajnos az egyik (noname) riser kábellel hiába detektálja az alaplap a vga-t, nem ad képet. Ez valószínűleg a minőségéből adódik. Másik probléma, hogy csak ugyanolyan típusú és hosszúságú risert lehet alkalmazni. Sajnos a Thermaltake csak 1 db-t rak a házhoz. Most vadásztam a neten, és talán sikerül szereznem 2db deepcool kábelt, nem is drága áron. Kérdés, hogy a bolt aki hirdeti, tart-e készleten, illetve tud-e beszerzni. Mindenesetre a 7940 Ft-os ár elég barátinak tűnik.
A másik kérdés az sli bridge lesz, de azt csak akkor tudom kipróbálni értelem szerűen, ha már mindkettő kártyát látja a win.Mellesleg a kártyák ASIC értéke 78.5%, illetve 83,6%. Előbbi 1417Mhz-re, míg utóbbi 1442 Mhz-re boostol.A VID mindkettőn 1,212V.
-
Vigilante
őstag
válasz
TTomax #12570 üzenetére
Igen, sajna sztem is ez lesz. Fullos ventikkal az 1500/8000-et már ígyse, úgyse, de az 1450/8000-et még viszik stabilan, de a fene akarja bömböltetni a kártya ventijeit. Benchmarkra megőrzöm, addig meg marad 24/7-re az 1400/8000-es órajel. +50 MHz-ért nem fogom szétkapni a brand new VGA-m.
Még...
-
Sebestyen01
őstag
válasz
TTomax #12488 üzenetére
Vannak gyartok ahol engedelyezett a huto csere, ugye mas leg megoldasra vagy fc vizre, vagy valami hybridre! Zotac, EVGA, ott nincs matrica a csavaron, de a szerelesre, es az abbol fakado esetleges meghibasodasokra senki nem vallal felelosseget! Ha serul egy ic, vagy az aramkor ugye, mint nem oly reg az atfurt ti eseteben az kuka, es lehet menni a pekhez panaszra!
-
Crytek
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz
TTomax #11945 üzenetére
Meg ott van a renderidő is, ami nagyon fontos tényező, viszont keveset beszélünk róla és keveset foglalkoznak vele a tesztek is. A BF4-ben pl. nagyon jól lehet azt is monitorozni konzol paranccsal.
Meg is érezni kegyetlenül ha ez elkezd nőni.Ezt csak azért küldöm neked is, mert ha tiltottad, akkor azt se látod, amit neki írtak.
Pedig ketten már tesztelgettük ezt is régen BF4-ben, te tudod miről beszélek. Elég szar lett ez a Premium tiltás dolog egyébként, mert emiatt egy hszben több embernek már nem is lehet írni. Meg nem tudod ki tiltott le kit és azt se látod amit neki írtak válaszba. Ilyenkor ha egy hszben írnál több embernek akkor lesz hogy nem fogja mindenki látni a neki címzett részt. Nagyon elb@szták ezt a PH-nál, korrigálás kell!
[ Módosította: Racecam ]
-
Joshi
titán
válasz
TTomax #11947 üzenetére
Én magamból indulok ki, én nagyjából 80-100fps-ig érzek különbséget egy 60Hz-es kijelzőnél efölött már nem. Akkor leborulok azok előtt akik 200-300fps között is éreznek különbséget egy 60Hz-es kijelzőnél.
ui.: a személyeskedést pedig légyszíves mellőzd, most abszolút nem szolgáltam rá. Hol írtam én olyat hogy "aznemlehetmerthülyeség"?
-
-
Montesantos
senior tag
válasz
TTomax #11903 üzenetére
Ezt írtam én is áramlástan sima belső felületen jobb... de hogy jutottunk el hőfokig amikor csak az összekötő tömlőről volt szó..... persze jobb egy pár fokkal az msi evga páros, de amíg a refek 75-80 fokkal elmennek évekig..... itt nem mindegy hogy 40-60 fok.... hangra meg egyforma mind 3 vagyis a radi ventitől függ....
-
Montesantos
senior tag
válasz
TTomax #11897 üzenetére
megnéztem h110 plusz giga vga.... igen külsőre vastagabb a h110 de szerintem belső átmérőben egyforma a kettő. h110-en a falvastagsága a tömlőnek nagyobb. Amúgy tök mindegy mert a két hűtő csatlakozása amire mennek a csövek átmérőben egyformák, sanszos hogy mindenki egy helyről veszi....
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
TTomax #11327 üzenetére
Egyáltalán van értelme?
980Ti / Titan X korlátozza valamiben a PCIe 2.0/3.0 x8-x16?
Nyilván aki 3 - 4 VGA akar összerakni a rendszerben ott fontos tényező lehetnek a leosztott sávok. Amiben az X99 a legerősebb jelenleg.
X99 / 2x16 - 1x8 or 5x8 képes kezelni.(#11323) TTomax Ezzel teljes mértékig egyetértek.
-
hdekakas
senior tag
válasz
TTomax #11317 üzenetére
Nincs más pcie eszköz a gépben.
Most már kivettem az egyik kártyát, és újra tettem a drivert, már nem teszem vissza.
Az egy kártyára x16 sávszélt ír.
Van hogy alap órajeleken 3 percig bírja a sli, van hogy tuninggal is egy órát. De előbb-utóbb az nvidia driver leállt majd helyreállt hibával kilök. -
hdekakas
senior tag
válasz
TTomax #11170 üzenetére
Köszi! Phanteks Enthoo Primo házad van, segítek.
Bekerült ez is a kalapba, mint alternatíva. Előbb a tánc, aztán a lakoma.Jövő héten kipróbálom a SLI-t a mostani házamban előbb.
PushPull-hoz hol lehet kapni csavart? Ház ventikhez csak rövid csavart szoktak adni, de hosszúval lehetne rögzíteni. -
hdekakas
senior tag
válasz
TTomax #11108 üzenetére
Nem tudom, az OC Gurut még nem telepítettem fel.
Hát ez nem zölden, hanem kéken világít elvileg, de ugyanaz a funkciója. Anno egy Asus-on volt ilyen zöld led, de az még kikapcsolt állapotban is világított.
Na, 1550 nem megy!
Viszont kevesebb fps-t kapok ezzel 1540/7910 beállításon,
mint az MSI-n 1450/8200 -on. -
deicide
veterán
válasz
TTomax #10773 üzenetére
Te használtad valamelyiket a neten keringő 2 féle SLI fix közül, hogy ilyen jó a GPU kihasználtság? Nálam 3440x1440-ben, minden maxon és SMAA-val 60-70fps mindössze és a GPU-k max 70-80-on mennek, de néha még lejjebb is. A GSYNC miatt persze így is sima, de jó lenne ha szépen 100-al menne.
-
-
Joshi
titán
válasz
TTomax #10605 üzenetére
Igen, az tény hogy nv-nél a fesz nem túl sokat hoz a konyhára, de ahol mondjuk csak ~1.190V az 1500MHz, ott még van remény elmenni 1.237V-ig gond nélkül. Nálam is 1.237V fölött (ami lehet hogy 1.26V ki tudja) már semmit nem ér. Ilyenkor vagyok bosszús, amikor itt mindenki cserélgeti a kártyáit mint az alsónacit, aztán egy ilyen teszt még nincs senkitől.
Az én kártyám lelkivilágát már ismerem, de ugye én már több mint fél éve nyüstölöm. A lényeg hogy a hőmérséklet így is csak néhány percig volt 40 C° fölött.
Az órajel pedig nálam úgy alakul, hogy alapfeszen 1400MHz-ig teljesen jó ami GPU-Z alapján 1.18xV. Kipróbáltam játékok alatt az 1450MHz-et +10mV-al de elvérzett, most +30mV-al stabil több órás játék után is ami 1.21xV. Érzékeny a kicsike, főleg a hőmérsékletre. -
Joshi
titán
válasz
TTomax #10603 üzenetére
Én nem tudom elképzelni.
De akkor is:
68,5% ASIC 1.1870V-on 1490MHzgondolom szobahő
63,6% ASIC 1.2370V-on 1512MHz 6-7 C°-os vízhőfokkal.
Hol vagyok én ettől?ui.: jó tudom a feszt ki kellene mérni, de mit számít ez.
Viszont a benchekben elért pontszámaim egész jók, arányaiba véve sokkal jobbak mint amilyen értékek egy 1550Mhz-en ketyegő kártyáé.
-
Joshi
titán
válasz
TTomax #10598 üzenetére
Most players kártyáját ne nézzük, de Werkly kártyája a maga 68,5%-os ASIC-jával azért már figyelemre méltó. Szeretnék én ilyen ref kártyát kifogni, ez szinte biztos hogy nem véletlen. Kicsit durva az ~1490MHz@1.1870V nem gondolod? Oké hogy ehhez is kellene egy módosított bios, de azért na.
ui.: valamit tud a Giga, szerintem erre utal az Xtreme jelző is.
-
Joshi
titán
válasz
TTomax #10596 üzenetére
Tudom hogy TX, de hogy érted azt hogy egy árban van? Mivel van egy árban? A Giga Xtreme Water ~250k (Ft), az EVGA hybrid hűtés önmagában is ~40k.
Azt meg a fórumból tudjuk, hogy elég jól szaladgálnak a Giga Xtreme-ek, nehéz lenne hasonló kártyát keresni az EVGA Hybrid alá úgy, hogy 250k-ból kijöjjünk.ui.: ja hát ha ref kártyában gondolkodsz akkor igen, amúgy felejtős.
-
válasz
TTomax #10204 üzenetére
Én sem fogom elkapkodni a vásárlást pascal ügyben,most nem leszek első fecske.
Nagy szívás nem lehet vele,legfeljebb visszaküldjük,lesz rá 28 napunk.#10205 ittakary :
Tény,hogy bitang a 980Ti,de én azért szívesen látok SLI-t a gépben.
Használnék én 4-et is,de annak semmi értelme,max overkill és annyi.970 SLI elég durca,980 SLI még durcább,pláne ha 2 jó gpu-t fogsz ki.
Viszont multimonitornál 5760x1200 jól jön a több vram 6GB 12GB.
Hiába az erős SLI 4GB,ha elfogy a vram.Lehet behúzok még egy 980Ti-t,de akkor más gyártótól,ezt meg eladom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TTomax #10128 üzenetére
Igen, ha VGA-t kell cserelni, vagy csak kivenni/betenni egy masodikat, akkor az melos. Blokkot felaplikalni 45 perc, vizet felig-meddig leengedni, bekotni, majd feltolteni, legteleniteni. Az igy 4 ora kb. nekem most annyi volt.
De jo, mert minden mast lehet ezen dolgok nelkul is cserelni.norb55: En mondjuk Gelid GC -t hasznalok, de most nem volt itthon, igy CLU ment a gpu-ra. Neztem, hogy a VRM -nel lehet padok helyett nonconductive pasztat is hasznalni. Most nem tudtam kiprobalni, mivel nem volt, de lehet kesobb megprobalom. Bar azt letakaritani...
kenwood: Nem fogsz, mert elirtam.
22cm-et akartam, csak kozben tv-t vadaszok, es bennem maradt a zoll.
-
-
törölt tag
" evbothoz a firmware frissitést" ès a unlimited biost Tin és Kingpin adja ki megjelenés után 1-2 nappal.
Szóval nem tàkolt valaki valamit hanem EVGA-tól jön. Igaz, hogy a gyártó oldalán nincs feltüntetve.
Kingpin a saját hivatalos oldalán publikàlja mindíg. Ettől függetlenül köszönet nekik mert mindíg full support van. -
westlake
félisten
Akkor nem vagy elég tájékozott. Nekem két HOF kártyám is van és a szoftverükkel (mondjuk az is lehet, hogy nem GALAX "termék") minden további nélkül lehet feszültséget emelni (vGPU, vMEM) olyan szintre, hogy az akár azonnali halált eredményezzen.
"Voltage tool (developed by enthusiasts) allows voltage beyond stock limits"
(FEATURES rész)LIGHTNING-om nem volt, Classified-ot (780 Ti) meg lustaság miatt ki sem próbáltam.
#9699: Látod, most megfogtál. Lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem. Nem emlékszem.
Itt van mögöttem mindkét kártya, de megint csak a lustaság.
De biztos vagyok benne, hogy hamarosan le fogom ellenőrizni. -
Joshi
titán
Pl a 290-nél én simán felmentem 1.280V környékére pedig ref kártya volt alap bios-al. Na most ehhez képest a 980Ti-vel örülök ha az 1.237V-al működtetni tudom a kártyát pedig mókolt biosa van. A Furyt nem ismerem, de most hogy említetted ott is vége van a dalnak. Akkor a tuning innentől kezdve már bevállalósabb, de mindenképpen logikus amit mondasz, mert ha fizikailag kell mókerolni az biztosan garivesztéssel jár.
Egyébként teljesen logikus lépés a gyártók részéről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest