- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Nem feltetlen... Mert amit irnak, es amit az NV is allit, az igaz. Tenyleg 4Gb memoria van a kartyan, es mind a 4-et tudja is hasznalni. Tehat a dolog ugy szol, hogy maximum azert perelhetsz, mert az utolso fel Gb piszok lassu, avagy sokkal inkabb azert, mert a kartya specifikacioja hibasan volt feltuntetve. Lasd az L2 Cache 2MB helyett csak 1.75MB, es a ROPs is 64 helyett csak 56. Inkabb ezzel kellene 'tamadni', mert specifikacioban ezen szamok tenylegesen frissitve is lettek.
proci985: Nem fog menni... Olvastam steamen is a forumban, es mas helyen is, hogy teljesen hasznalhatatlan lett az SLI. Megoldas nincs. Ha leveszed a grafikat, akkor csokken az FPS, vagy valtozatlan marad.
-
sixpak
nagyúr
Mi köze van egy ember felfogóképességének ahhoz, hogy milyen színű videókártyát használ???
Leírtam a véleményemet a dologról, ráadásul még véletlen sem kötve bármely személyhez, sőt magamat is belevéve, erre te letámadsz gtx 980 powered aláírással.
Ne égesd már magad.
Kicsit vicces a dolog, főleg annak fényében, hogy engem még senki nem látott nvidia vga-t bármilyen téren is minősíteni.
Számomra ezek ugyanolyan használati tárgyak, mint bármi más.
Azt veszem amelyik megfelel az igényeimnek és viszonylag olcsó.
Egyéb kérdés? -
nyega
tag
AQ 66,7% nem nagy szám.
TTomax : GPU-Z 0.8.1 el nézem kimaxolva.
blu79 : Itt olyanokat olvasok, hogy 1500- 1600-ra boostolnak alapon...
bombibmw : Ezt nem értem, mit értesz alap booston? Ennél feljebb egyszerűen sehol nem ment.
Ne értsétek félre, nagyon tetszik a kari, örülök is neki, életem legjobb kártyája így is, csak az összehasonlítás miatt írtam a fentieket.
-
katt777
félisten
Pontosan tudom, hogy pedig de. Anno GTX560-nal ugyanez volt, a SOC kártyák nem vittek akkora tuningot, mint a sima OC-k. Csúcskártyákra kiválogatják a chipeket az emelt órajelhez, többin meg vagy ilyet, vagy olyat fogsz ki, jó esetben tuningolhatót, de inkább utóbbit, mert a gyengébb alkatrészek miatt ráhagyással dolgoznak.
ffodi: "A keresett fájl linkje hibás, vagy megsértette a felhasználási feltételeket."
El vagyok átkozva...
trufa12: Sima OC-m alapfeszen 1550/7920.
eldarin: Persze, hogy hoz, akár 3-4%-ot is alap GPU órajellel. GPU túlhajtással ez természetesen nőhet.
-
-
#Morcosmedve
veterán
Pont ezt akartam kérdezni
MÁS: mindenki hisz valamelyik gyártóban és 99%-ban nem azért veszi a kiszemeltetet, mert jobb/rosszabb, szóval innentől kezdve irreleváns mutogatni, hogy, de az enyém ASUS, de az enyém meg GIGA... plusz nem volt szó ilyenről sose, hogy piedestaGiga
-
MPowerPH
félisten
Tovabbra is 5760x1200 -rol van szo...
proci985: Egy Dying Light -ot nezhetnel.
Nalam neha furan villog a kep a fenyes reszeknel. Nem gyakori, de pl. ha a menube belepek, mar csinalja. Aztan egyszer csak abbamarad.
Viszont brutalisan fut, kartyakat huznom sem kell, alapon boven 60 FP-t tudnak, mivel vszin. -el meg csak 100-on sem porognek a GPU-k. -
MPowerPH
félisten
Jah, meg nagyobb sz@r, mert a 40 fps mar ritkasag volt. Bar teny, sokkal zavarobb, ha 70- rol esik nullara az FPS, mintha azt 38- rol tenne. Pont ugyan ugy akadt akkor is, mikor 1 kartyaval jatszottam. Azert vegig toltam, de rettento zavaro tud lenni. Es hogy mennyire a game hibaja? Meg a menu is akad, LOL...
Annyi fejlodest latok csak a 3. reszhez kepest, hogy multi gpu eseten mar nincs microlag(kiveve txaa), es a HUD nem torzul el 5760-on. -
daveoff
veterán
Persze, ez tiszta sor, NV aljas volt a témában, ezt én is így látom, de ez nem változtat semmit a kártya teljesítményén. A másik, hogy ahova a 3,5Gb VRAM nem elég, oda 4Gb sem lesz az, és szerintem még a 3Gb is rendben van egyenlőre. Aki meg 4k-ra, meg ilyen elborult felbontásokra vett 970-et(akár SLI-ben), az vagy nem olvas teszteket, vagy maga is elborult. A megjelenéskor készült tesztekben ugyanígy szerepelt nagy felbontáson a 970/980, mint most, akkor is lehetett látni, hogy oda jobb a másik oldal kártyája.
(#15139) torma1981 : Tényleg, ezt benéztem....
-
MPowerPH
félisten
Persze, magasabb reszletesseggel, nagyobb felbontassal, kepjavitokkal ertelem szeruen belassulnak a kartyak. En nem latok nagy problemat egyebkent, mar irtam korabban is. Nem ertem mit visitoznak az emberek. 1-3% a kulonbseg a 980-hoz kepest, ami semmi. Addig ez volt a legjobb VGA, most meg mar egy rakas kaki mindenkinek. Pedig semmi nem valtozott, csak siman rosszak voltak a specifikaciok. A kartya ez utan is ugyan olyan gyors lesz...
-
-
MPowerPH
félisten
AMD most nagy mertekben fogja novelni az eladasi statisztikait. Az is biztos, hogy 980-at majdnem lehetetlen lesz venni a hasznalt piacon ez utan. Igy is nehez volt, es magas aron mentek. Ezek utan pedig annyi. Meg jo, hogy nem akartam sporolni, es megis a 980-ast valasztottam.
-
törölt tag
Mondjuk kapásból fikázás helyett előbb nem ártana tájékozódni... Még ha tényleg el is írták volna az az egy betű nem oszt nem szoroz, főleg egy olyan terméknél ahol eleve a gyártó is hibás adatokat ad meg...
Az viszont érdekes lesz, hogy a boltok megemlítik e a 3.5+0.5 GB VRAMot, Amazonon már le is vettek pár 970-et mert a vásárlók bejelentették, hogy a termékleírás nem felel meg a valóságnak. Szép kis balhé lesz még ebből.
-
Szinyák
őstag
Szerintem se. Mert az alaplapommal egyszer volt gond . Vissza kellet küldeni és ,nem a gyári bios volt rajta sose . Mindig a legfrissebb . Nem szóltak érte .
Te csináltál már ilyen műveletet a VGA.-n ? Fel mennetm a gyártói honlapra ki kerestem a megfelelő biost.
Hynix ramos , mert 2 fajta van Samsung, Hynix ramokhoz. De azt hol lehet megnézni milyen frissítéseket tartalmaz a bios például. (F51) bios venti vezérlés power limit stb érdekelne.... -
ÁdiBá
veterán
Vissza kell rátelepíteni a saját BIOS-t.
Általában ha tönkre megy a DOS, FLASH része mindig bejön, maga a gpu elszáll de az rom része nem.
Én már jártam így, egy alaplap vga -ról vissza töltöttem a rossz kártyára, és lásd küldtem gariba majd javították.Nagyon tönkre kell hozzá tenni hogy ne tud átírni rossz kártyán a BIOS-t.
Mindenesetre én se javaslom senkinek.De én a GTX780Ti is használtam így. Nem volt vele gond soha.
Sziasztok. Hugi0333 megkeresett egy privát üzenettel kapcsolatban.
Nekem sajnos nem STRIX kártyám van így nem tudok róla nyilatkozni.
Valaki tudna neki segíteni?!
Gondoltam bemásolom ide az üzeneté.
Hugi0333
(újonc)
Szia!
Ha nem nagy gond megtudnád mondani nekem miért lehet az, hogy eltűnt a PrefCap reason sor a GPU-Z-ből
ASUS STRIX 970
Hiába raktam drivert újra akkor sem látszik, és a GPU-Z is a legfrissebb
Előre is köszi! -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Most ugye egy MSI 760 HAWK-om van, ez is elég hosszú (264 mm), de ki van centizve, szóval ennél nagyobb már tényleg nem lenne jó.
Az 970-es MSI is már 269 mm.
Ha tudtok olyan 970-et, amelyik maximum 264 mm, akkor persze nem kell nekem feltétlenül egyventis.
-
-
#Morcosmedve
veterán
Kikészítenek
Mint valami utolsó kínai "kaparógyár"... Legközelebb, majd darabokban is meg lehet venni, legozás gyanánt, most, hogy kilőtték a színeket.
A jó oldalát is lássuk meg, a rókabőrnek, lesz sok szín a ki ézethez, igaz anno az ASUS megoldotta, matricaszettekkel... Árakban nem tudom mennyire térnek el.
-
#Morcosmedve
veterán
Nah, az nem szép dolog, viszont, akkor pont annyit tud, amennyit az adott asic rajta
hiszen a kinézete nem számít.
Ejj, akkor just in time... pedig így is ár alatt volt -20-al... kupont te kértél utólag?
Vagy ki kért sikeresen és milyen dumával? Priviben írja már meg, pls! -
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Hááát. 5K-s van 27"-ból ami IPS
24"-on van 4K, ez elég brutálisan nézhet ki, pixelek tuti felejtősek még nagyon közelről is. De nem 27" és 300$-al több...
32"-on szintén van 4k, de az meg nekem baromi nagy, IPS panelos TV-m akkora- szerintem asztalnál, már az 24-27" a határ, amit még komolyabb fejrázás nélkül belát az ember.
Viszont (#12656) Montesantos sorai után, egyben válaszolva is.
Azért ne már, hogy nagyon vissza kelljen venni, teszten nem láttam ekkora kínt... komolyabb élsimításokkal is elvitt elég korrekt FPS-el, nemhogy a nélkül, vagy FXAA-val... Pláne MFAAx2-vel, az MSAAx2-t.Thief és a Crysis3, ami nem ment el azért olyan simán, de az utóbbit már végigtoltam, előbbivel nem játszok.
GTA V érdekes lehet, de szerintem a többi értelmesebben megírt játék elfut.Nem tudom, a 29" mennyire támogatott, mármint 2560*1080p-ben, csak az felbontás/méret arányban nem lenne nagy változás. Azaz nem lenne élesebb. Egyébként teljesen jó a mostani is, csak kíváncsiskodok, a Gsync+sok hertz nagyon drágának tűnik...
Vélemény?
-
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest