- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz
#Morcosmedve #18074 üzenetére
+1 van amikor a WF3 jobban megy mind a G1
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #17636 üzenetére
Ja, közben láttam már, csak ez nem hivatalos....
(#17637) sixpak: Neked jó, hogy egy kis túlzással, de negyed évente kapsz egy beta drivert....?
-
válasz
#Morcosmedve #17463 üzenetére
Hát ez fura...
Nekem hogyan lehetett elég a 970.Mivel komolyan gondolkodom a 12k felbontásra cserélésen,így ma utána jártam mi is kell hozzá.
3-way 980 elég.Akkor nem fogyhat el FHD-n egy 980.
Vmi ott nem kerek. -
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #17463 üzenetére
full hd-n kimaxolva 60Fps?? Ajaj akkor 1440p-ben már feleződik kb. olyan 40 lehet!
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #17311 üzenetére
Akkor azt is el kellett volna dönteni hogy 384bit vagy 256bit lesz.
970 nem rakunk 384bitet ha a 980 256 bites!
Mindegy jó ahogy van. 3,5GB ram megy okésan! Nem veszel észre semmi lassúlást! -
rappit4
őstag
válasz
"Többé ilyen nem fog előfordulni. (Vagyis ti nem fogjátok majd észrevenni legközelebb
)
-
dergander
addikt
válasz
Gyengébb angolos vagyok,mit takar a "bocsánatkérő" levél?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Szóval semmi...sejthető volt.
-
trufa12
addikt
válasz
#Morcosmedve #17192 üzenetére
-
trufa12
addikt
válasz
#Morcosmedve #17190 üzenetére
Tudom de működött
lement a teszt kész, de felfogom hogy ez 970 és egyértelmű erősebb a 980 , azért adták ki .
Csak lehet a plusz 60 ezret már nem éri meg annyira .... erre akartam úgy rávilágítani hogy jó nekem a 970 .D
-
Vistaboy
veterán
válasz
#Morcosmedve #17168 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ha nekiülök pl. majd a Witcher 3-nak, ott nemhogy egy órát, hanem egy napot is el tudok vele egyhuzamban játszani.
Meglátjuk, egyelőre hagyom így, majd később kiderül - ha beborul...
-
Adams15
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16759 üzenetére
Aha, hát remélem nem valami visszaküldöttet kapok.. Ettől függetlenül majd beteszem a gépbe, aztán ha nem látom, hogy baja volna, nagyon erősen ciceregne, akkor nem küldöm vissza.
-
Adams15
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16747 üzenetére
Köszi! Tudom, hogy már többször is felmerült kérdésként, de újra feltenném én is:
Miből fogom látni, hogy visszavitt-e?
-
válasz
#Morcosmedve #16515 üzenetére
-
LackoMester
addikt
válasz
#Morcosmedve #16430 üzenetére
Egy srác írta a játék topikjába, h. nagyon sz@rul van optimalizálava, és a DLC- vel nőtt a gépigény. ( egyébként simán megeszi a 6GB ramot, sőt )
Nála is laggol itt- ott, csak nálam már játszhatatlanul akad, megáll a kép.
Nemhinném, h. kevés alá a gépem. Megpróbálom újra pakolni, egyenesen SSD- re, meglátjuk. -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #16416 üzenetére
Tegnap este rászántam magam, és megvettem a Dying Lightot, meglepődtem mennyivel jobban fut most, mint megjelenéskor, ég, és föld.
Teljesen megoldották, hogy ne csak 1 proci magot használjon, hibátlanul megy, kimaxolva nem esik be 60fps alá. Megint csak bebizonyosodott, hogy nem kell ide nagy varázslat, meg Low Level API, csak optimalizálni kell, és kész. Csináltam egy videót, itt lesz elérhető, valamikor.....[link]
-
LackoMester
addikt
válasz
#Morcosmedve #16419 üzenetére
Gondolkodtam a gém újra telepítésénél valószinűleg most ez lesz a köv. lépés. A játék HDD- ről lett áttmozgatva SSD- re ( Steam mover ) de írtam már korábban alig akadt, akkor a rossz optimalizálásra gondoltam, de ez már nem az.
A játék jogtsizta, Steames verzió, Win 8.1. Kicsit jobban belegondolva azután kezdett így akadni, h. megvettem ( letöltötte ) hozzá a Arden Assault kiegészítőt, lehet, h. ott a bibi. Este újra pakolom, egyenesen SSD- re. -
csibuka85
őstag
válasz
#Morcosmedve #16163 üzenetére
Hát nem is akarok venni másikat . Azt szeretném hogy ezt kicseréljék. Minden követ megmozgatok hogy ezt6 elintézzem. Az ügyvéden is gondolkodom vagy a Fogyasztóvédelmen , mert ez így nem korrekt ahogy h1mpi mondta.
A GIGABYTE kíváncsi leszek visszaír e holnap , de telefonszám is van , fel lehet őket hívni.
Na mentem aludni , köszi mindenkinek hogy meghalgattatok és a válaszokat is. Sziasztok.
-
csibuka85
őstag
válasz
#Morcosmedve #16158 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ. Most írtam a GIGABYTE-nak is . Sajnos arra nincs pénzem hogy vagy 40 ezret hozzácsapjak , de benne vagyok 24 hónapbanm , mert 24 hó garancia járt rá. Ezt sem értem sajnos miért csak ennyi. Azt mondták hogyha lesz készleten akkor is rá kell hogy fizessek ha ugyanilyen kártyát szeretnék. Ez kicsit felháborítónak tartom , hogy még én fizessek egy olyan kártyáért amire garancia van. 165.000 ft-ért nincsen semmilyen 980 as kártya csak refhűtősök és nem is jók. A Gigát is azért választottam mert itt PH-N Ti is mondtátok hogy jó és Tökéletesen megvoltam vele elégedve.
Amúgy a Giga G1 egészen máig amíg nem írták meg nekem ezt a levelet 204.000 ft volt még ma reggel is. Én meg 165.423 ft-ért vettem. Ez nevetséges kicsit hogy mikor beadtam a szervízbe Január 22-én már aznap 188.000 ft volt és mikor azt mondják hogy nem tudják javítani de cserélni sem akkor meg hírtelen nincs készleten. Ma reggel még 204 ezer volt.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #15750 üzenetére
Xarabb lett,mint volt.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #15748 üzenetére
Naaa!
Szedem,kíváncsi vagyok,hogy újra a régi lesz-e.
Sok reményt azért nem fűzök hozzá. -
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #15744 üzenetére
Nekem szedi
remélem nem rontanak tovább rajta
-
válasz
#Morcosmedve #15610 üzenetére
Köszönöm
Azt hogy tudom beállítani, hogy lássa a Vegas az iGPU-t?
-
Dr.Én
veterán
válasz
#Morcosmedve #15413 üzenetére
Ma lett megrendelve a táp...remélem a héten ide fog érni...mindenképpen írni fogok róla....
Bizok benne hogy pozitiv hírekkel tudok majd szolgálni számotokra -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #15430 üzenetére
Egyértelmű,hogy egy gazdasági vállalkozás nem állhat jót olyan eseményért, ami önhibáján kívül következett be.
-
eldarin
tag
válasz
#Morcosmedve #15418 üzenetére
Hát lehet hogy az a kártya akkor minden táppal ciripelni fog az előző 970-em nekem is ciripelt egy Seasonic táppal is attól el is álltam és vettem ezt a kártyát, ez meg utána jól muzsikált a Seasonic táppal, ami csak kölcsönbe volt nálam, mert nekem vmi gagyi Chieftec tápom volt éppen, úgy hogy cseréltem is az RM550-re és azzal is jól működik. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a táp csere tud segíteni, ha a kártya is hajlandó rá
-
Anubris
őstag
válasz
#Morcosmedve #14715 üzenetére
Ő adja a Strixet és kapja a G1 és +6 ezret ha jól értem.
Szerintem cserélj.
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #14576 üzenetére
kösz most már értem vagyis remélem
, letöltötted a bios.-t amit gondoltál ,hogy jó a gyártói honlapról. A (maxwell tweaker).-el meg összehasonlítottad az eredetivel csak át kell őket nevezni .rom -ra a kiterjesztést ,hogy be tud openelni őket. És aminél stimmelt minden kód szám az ment fel rá.
sorry az értetlenkedésértcsak érteni szeretném mit csinálok
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #14565 üzenetére
Aha.
köszi. Akkor ha jól értelmezem ezzel a progival csináltad: @vga bios
Az teljesen világos ,hogy eszközkezelőben le tiltod a vga.-t és úgy csinálod az egész procedúrát.
Kikerestem a vga.-hoz való megfelelő biost a gyártói honlapon F51 Hynix ramhoz mert az is külön van persze Samsung illetve Hynix .
A letöltött zipben két csatolmány illetve egy pdf található : N970G14DD.F51 & N970G14DP.F51Kérdés ami nem volt világos: A fenti fileok közül bármelyiket átnevezem DD vagy a DP.-t BIOS.rom .-ra , mert egyébként nincs is kiterjesztése a filoknak, és a fenti progival a flash résznél megadom neki a BIOS.-rom filet akkor működnie kell . Persze letiltott eszközkezelő illetve minden háttérben futót tweaker program kikapcsolva legyen. A teljesen gyári biost persze le mentettem előtte (biztosság kedvért)
Első próbálkozásomra ezt a hiba üzenetet kaptam : flash bios failed ! BIOS ID not match.
Lehet az volt a gon ,hogy csak simám próbáltam nem írtam át a kiterjesztését .ROM.-raBocs az értetlenkedésért
Üdv,
Szinyák -
katt777
félisten
válasz
#Morcosmedve #14566 üzenetére
Hát eddig akármilyen kártyám volt (nem kevés), még mindig szignifikáns gyorsulást hozott a VRAM tuningja. Persze egy sem volt Maxwell. Lehetséges, hogy sávszél korlátozná?
Csak GPU tuningjával meg 1/2-2/3 tuning jött csak ki a névleges órajel emeléshez képest. Ha minden jól megy, még a héten meglátom, mi jön ki a Maxwellből. Újra tiszta kék-zöld leszek, de szerintem élvezni fogom.
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #14542 üzenetére
a gyári biost amit le szedtél a Giga oldaláról gondolom.
Azt ,hogy tetted fel ?? A ffodi féle módszerrel ?970 .-nél (Giga honlapon)
Mert a leszedet mappában van két fatja is N970G14DD.F51 v N970G14DD.F51 az egyik a DVI-I DVI-D portokon mindegyiken külön külön fel kell rakni a pdf.-es leírás alapján !
Kérdésem mert én pl : HDMI-HDMI .-vel van össze kötve akkor ezt fel se lhet tenni ? Vagy a ffodi módszerrel az egyik filet átnevezem BIOS.rom.-ra és mehet is fel rá ???
Nem mertem vele próbálkozni ,mert nincs egyáltalán dvi kábelem stb,Te hogy csináltad?
Üdv,
Szinyák -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14542 üzenetére
1525 nekem is megy stabilan, csak én jobban szeretem a kerek számokat, ezért maradtam az 1500-nál.
De a Te kedvedért.....3DMark11 1525/2000
-
Fisherhun
tag
válasz
#Morcosmedve #14536 üzenetére
Le van tiltva.
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #14538 üzenetére
Szerintem a BIOS-szal lesz a "gond" nem a toolokkal.
Próbaképp tolj bele valami mást, szerintem működni fog.
Kis progihoz nem kell külön letiltani a vga-t, sőt semmit nem kell csinálni, csak futtatni.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14519 üzenetére
Semmivel nem melegebb, sőt az új venti profillal idle lényegesen hűvösebb, 40%-on tekernek a ventik 0 helyett idle, így közel 10°C-al hűvösebb a kártya. Terhelésen meg nem melegebb semmivel a magasabb fesz. ellenére sem, BF4 alatt 65°C-os, zárt házban.
Hogy ezen kívül miért tűnik jobbnak? Azért mert gyorsabb!
Minden tesztben valamivel több az fps/pont, így valszeg játékokban is gyorsabb. Nem sokról van szó, de azonos órajelen gyorsabb ezzel a bios-al. Ja és alapon, ha nem nyúlok semmihez 1455MHz-re boostol a kártya, így hogy nincs voltage limit...
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14516 üzenetére
Igazából annyi, hogy nincs semmiféle limit(TDP, Voltage), teljesen megszűnt az órajel dobálás, plusz a venti szabályzás módosult a biosban. Érdekes, de tuningban nem megy jobban ilyen fesz mellett sem, elfogy a GPU, nincs mit tenni, viszont egy fokkal sem melegebb. Ugyanúgy 1500Mhz-en használom, mint a gyári bios-al, mégis valamivel gyorsabb így a kártya. Igazából nincs olyan hatalmas jelentősége, most ezt használom, aztán majd meglátom. Egyenlőre mindenképpen jobbnak tűnik....
Az 1225mV helyett 1275mV-on megy, ez már magas fesz.? Egyébként lehet nem is annyin megy....
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14009 üzenetére
Oké, én is így gondolom, csak kellett valaki, aki megerősít benne. Ami jó azt minek lecserélni, nem igaz?
Nem mondom, hogy nem jönne jól az a 20k, meg végül is az se sokat számítana, ha alacsonyabb órajeleken menne, de most inkább kihagyom, valamiért nem tetszik ez a kártya.
Köszi mindenkinek a véleményét!torma, players: Ez egy IN WIN D-Frame Mini Ez egy új ház...
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14007 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #14003 üzenetére
Igen kipróbáltuk, mondtam neki, hogy mit állítson be, meg TeamWiewerrel én is piszkálgattam a kártyát. De érdekes, hogy nála a Giga is ledobott egy lépcsőt, és alap ventivel jócskán felment 70°C fölé, nyaldosta a 80°C-ot, a memória meg szerintem nem bírja a 8000-et. Nem tudom mi legyen, így nem az igazi letesztelni, élőben kellene látnom, hogy mi a helyzet.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #13999 üzenetére
Neked mi a véleményed?
[link] -
torma1981
veterán
válasz
#Morcosmedve #13939 üzenetére
Nekem anno a 480 GTX-nél volt mini Hdmi. Nekem még a kábel is megvan valahol.
-
Bogyó78
tag
válasz
#Morcosmedve #13937 üzenetére
Mi a bréjé nem tettek rá nagyot? 😊
Nagyon laikus leszek. Ha veszek mhdmi-hdmi kabelt az ugyan azt tudja mint a nagy?
Thx -
almos94
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #13759 üzenetére
Itt az 1152MHz-set árulják, szóval azt tudom csak megvenni.
Azt sajnálom nagyon, hogy decemberben 100ezerért nem vettem meg az EVGA-t... -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #13685 üzenetére
A GPU-nál lévő négy csavart nem kell bántani a felrakáshoz.
Akit érdekel a dolog privátban keressen meg.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #13674 üzenetére
ffodi azt hiszem otthon van mar ebben. Ezt talaltam a TDP kitolasara. Legalabb lehet tudni, melyik ertek mire valo.
Ezzel kitolhato a TDP limit 275W-ig. ffodi majd megerositi.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #13666 üzenetére
Hat, ugye azert nagyon nem mind1 a dolog.
Erdemes lenne akkor ezt letisztazni. A kartya egy EVGA SC egyebkent.
Honnan jott ez, hogy csak voltmod segit? Arrol hallottam, hogy pl. a Strix-eknel siman softwarebol lehet adni pluszt kis allitgatassal. En eddig pont azert ra se probaltam, mivel paran leirtak, hogy nem mukodik, hiaba van ott a lehetoseg. Egy ref. kartyarol van szo, ezert nem ertem.Ellenben ha ez igy van, akkor neki kell esnem modositani a TDP-t, mert mar alapfeszen is a hataron van 1570-en. Megnezem mostmar a BIOS-at, mi a TDP limit jelenleg.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #13619 üzenetére
Akkor ezek szerint a megjelenés elhalasztva, nem is bánom, inkább megveszem a Dying Light-ot....
(#13620) Montesantos: Igen, én frissítettem vele az enyémet, gond nélkül megcsinálta, igazából változás nem történt, valamit a venti vezérlésen javítottak, de én nem vettem észre semmit...
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #13609 üzenetére
Sajnos katasztrofális a forint árfolyama.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #13609 üzenetére
Az igen😞
-
Landon
addikt
válasz
#Morcosmedve #13413 üzenetére
Megerdeklodhetem mit lottel be a kartyanak es mivel?
En is gondolkodtam, hogy mar meg kene rangatni a kartyat, hogy ne feleslegesen legyen rajta az a hatalmas huto de en feszt nem igen szeretnek allitani, vagy azt mindenkepp erdemes adni neki? Nem tudom pontosan miben szamit de rev1.1-es G1-em van.
Koszi!
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #13421 üzenetére
Én felvállalom, hogy a véleményem szubjektív.A polémia abból indult,ki hogy valaki megkérdezte jó e az EVGA 92K ért.Erre mondtam,hogy szerintem jó.Jött rá egyből a kontra ,hogy 120-130K ért miért érné meg (! ! ). Pedig a 92K-s alany volt a fókuszban.A szakmaiságról pedig kérdeznék akkor.Tényleg érdekel.Nektek van a MIT-en egy laborotok és chipeket fejlesztetek/terveztek.Vagy esetleg megveszed a DVGA-t és bal vagy jobb kézzel bepattintod a megfelelő slotba és a tápellátás bekötése után az elérhető 2db tuning programon húztok jobbra vagy balra egy keveset a csúszkán,az elérhető 3db monitorozó programmal megállapítjátok,hogy hol van a vége hőmérsékletben és a gyakorlatban tesztelitek a stabilitást.Ezeken túlmenően,amit mindenki megtesz/meg tud tenni, miben is áll az ezeken túlmutató szakmaiságotok? Egy rövid felsorolásnak tényleg örülnék,mert érdekelne
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #13413 üzenetére
Igaz én FC4 el és AC val 5 percet tudtam játszani,annyira hulladéknak tartom őket
Amikkel én játszom,BF4, Elite Dangerous,Star Citizen, Asetto Corsa, Divinity Original Sin és FF XIII/X2 ott teljesen jó az EVGA 980 gyári tuning mellett is.
(#13414) Asbee Ezen a szakmai hozzátétel kitételen jót mosolyogtam.Te mit adtál hozzá a topikhoz szakmai értelemben?Feljebb húztál egy csúszkát a tuning programban?Mert ha igen,akkor maximális respect érte
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #13411 üzenetére
Teljesítmény vesztés?Ugyan melyik mai játékhoz kell tuning FHD ban 970/980 viszonylatban? ( 4K ra meg teljesen karcsú a single amúgy is ) Az pedig,hogy különböző szabadidős benchmark számokban valami "százhuszonhét ponttal többet vagy kevesebbet ad,az a gyakorlatban hol látszik meg?
Hangra meg annyit,hogy ez a kártya generáció ( ha nincs cincogás.eleve egy csendességi champion )
-
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #13142 üzenetére
Itt csak kapott egy tetszoleges feszt az 5GHz-hez. Nem neveznem stabilnak, kicsit vacakolnom kell a lappal hozza. Tesztekre a cel 5.2GHz lenne.
GPU-Z feszre 1.212v-t ir. -
MPowerPH
félisten
válasz
#Morcosmedve #13140 üzenetére
Azt elfelejtettem kimaxolni, egyebkent alap BIOS, semmi valtoztatas. +175 GPU, +496 mem offset.
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #13126 üzenetére
thx
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #13124 üzenetére
Jaja ,akkor te kifogtad én nem néztem meg fizikálisan , nem akartam a gépet bontogatni... De NvInspector Hynix ramokat írt.. Most így +300Mhz használom így most effektíve : 7600Mhz mennek . Remélem így nem lesz baja ??? Minden stabil rajta nincs anomália ,Pöttyök ,Artifact stb..
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #13112 üzenetére
Csak szimplán megjegyeztem, hogy több, és hogy mi lehet az oka.
-
ffodi
veterán
válasz
#Morcosmedve #13108 üzenetére
Szerinted én ezzel nem vagyok tisztában?
A jó pont eléréséhez a megfelelő oprendszer, bench SW verzió, driver, driver beállítás, tweak, CPU GPU feszek, RAM időzítések kellenek, stb... Az sem mindegy a GPU visszaveszi -e magát idle-re vagy sem a CPU teszt alatt, és ha igen mikor, vagy épp mi fut a háttérben és a többi....
A jónál kicsit jobb eredmények mögött mindig órák munkái vannak és nem annyi, hogy 2x lefuttatom.
westlake:
Én kb. 400-500 pont difit látok Physics pontban, ami sokat számíthat.
(tehát 5G-n nálam olyan 18300-18500 pontot ad, vagyis érezhetően kevesebbet.)
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #13104 üzenetére
Érdekes, hogy semmi limit nincsen. Mondjuk adok neki +5-10% venti fordulatot, akkor az -5-8 fok vrm hő, de itt azért már megjön a hangja. A 110 az ilyen nagyon max, mondjuk pár óra FC4. Amúgy 95-105 ami általános.
-
Asbee
veterán
válasz
#Morcosmedve #13099 üzenetére
Nekem 970-ből az Asus baromira bejött. Gpu hűtés téren. Nálam szinte G1 hőfokokat produkált, maga a kártya is csinos és halk. Viszont engem idegesít a 110 fokos vrm tuningal. Tudom sokan mondják nem vészes neki, de jön egy nyári meleg és mindjárt lesz ott +5-10 fok. Lehet az én hülyeségem, de ilyenkor szeretem 100 fok alatt látni. Megveszi olyan aki nem igazán fogja tuningolni így ott ellesz 90 fok körül.
Újra kipróbálok egy G1-et. Remélem nem lesz valami ultra coil whineos eddig 3 ból 2 kicsit egy semennyire nem csinálta.(#13100) G^zC^mp€r: Gigánál van. És természetesen melegebb lesz tőle.
-
RockHaRD
addikt
válasz
#Morcosmedve #13099 üzenetére
akkor bekezdtem egy +120-szal a gpu-nak, meg 250-nel a memóriánál, és természetesen 112%. Voltage emelésnek van értelme, nem lesz tőle melegebb-hangosabb a kártya?
-
helkis
veterán
válasz
#Morcosmedve #13079 üzenetére
az 1505mhz már a boostolt órajel vagy az csak a beállított?
grat egyébként!
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #13084 üzenetére
Gratula! Én is egyet értek, hogy nem a VGA a lényeg, hanem a GPU. Azért nem cserélem én se G1-re vagy valami másra, nehogy kifogjak egy rosszabb GPU-t.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #13084 üzenetére
Nekem bejön a Giga, de csak akkor cserélek haverral, ha hibátlan a kártya, nem cicereg, és az is viszi stabilan az 1500-at...
Én is hasonlóképpen gondolom, mint Te, a GPU minden kártyán lutri, innentől kezdve a hűtés, és a kinézet dönt nálam....
Gigától még mindig tartok kicsit a 780Ti szopás miatt, de most kipróbált kártya lesz, ha lesz.... -
szmartin2007
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #13082 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Jelenleg egy Gigabyte gtx760 2GB-os (rev 2.0) VGA-t használok alap beállításokkal és még sosem hallottam ehhez hasonló hangot, mondhatni "síri csöndben van". Hozzáteszem sajnos nincs összehasonlítási alapom, így nem tudom, hogy milyen egy gtx970-es.
Napi szinten nézegetem a hardveraprót és gondolkodtam, hogy eladom és beruházok egy 4GB-os verzióra. Eközben vettem észre, hogy a 100ezer forint feletti gtx970 g1 eladások száma megszaporodott és nem igazán értettem, hogy miért. Számomra kevésbé hihető (ezek után), hogy valaki azért vesz ennyiért kártyát, hogy utána egy két héttel, vagy hónappal később kb 10ezerrel olcsóbban eladja. Biztos van olyan személy is, aki meggondolta magát, na de ennyi?
Abban igazad lehet, hogy az ilyen tulajok többsége igénybe vette a garanciális lehetőségeket, na de aki vidéken lakik és mondjuk egy budapesti üzlettől rendelte meg, nem biztos, hogy ezzel vesződik, hanem inkább eladja. De lehet, hogy csak én vagyok ennyire rosszmájú.
Alapvetően jogos lehet "egy félelem" hiszen csak közel 100ezer forintról beszélünk.
Üdv -
daveoff
veterán
válasz
Grat a kártyához!
1500-on nagyon kemény a 980, most már Te is tanúsíthatod.
Egyébként én is lehet elcserélem az enyém egy Giga G1-re, mert havernak nem fér be a gépébe, de azt akar venni, mert jelenleg az a legolcsóbb. -
szmartin2007
csendes tag
válasz
Akkor elképzelhető, hogy azért növekedett meg mostanában a Gigabyte gtx970 g1-es VGA eladások száma a hardveraprón, mert cicereg?
Üdv. -
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #12885 üzenetére
Valóban sok. Egyébként körülbelül ennyibe kerül a Zotac AMP! Extreme, az ASUS Matrix és az EVGA Classified is. Szerintem a GTX 980 alapjában nem éri meg az árát. Figyelembe kell venni, hogy ez a flagship kártya és ezt is ki kell fizetni. Vagy 970-et vegyen az ember, vagy 970 SLI-t, ha megengedheti magának.
-
SSJPeter
őstag
válasz
#Morcosmedve #12805 üzenetére
Akkor már inkább a Golden Edition tetszik, ez a zöld szín nem az igazi...
A backplate-et viszont kár volt az MSI-nek lehagyni a kártyákról, minden Gaming edition-ön már alapból rajta kéne lennie..Az alsó verzió meg már lényegében létezik, csak most kék helyett fehérre festették a burkolatot.
(#12809) HSM: Szerintem semelyik átlagusernek nem az a célja, hogy kicsike gyorsulásért jóval többet fogyasszon a gépe, és kiszámíthatatlan legyen a sebessége.
Szerintem ez egyik "átlagusert" sem igazán izgatja, még csak fel sem fogja...pl. engem sem igazán érdekel, pedig én aztán igazán "átlagusernek" érzem magam...
Amúgy meg ahogy írták előttem is, tényleg nem emel semmi feszt ha boost-ol... -
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #12811 üzenetére
A matrica hány FPS-t hoz?
-
Televan74
nagyúr
válasz
MSI -nél 970 -ből legalább bőséges lesz a választék.
(#12812) HSM -10 -et.
-
Anubris
őstag
válasz
Király most már van zöld meg aranyban is MSI 970 backplate-el, csak a normális piroshoz nincs.
-
h1mpi
félisten
válasz
Marketing bullshit mind kettő
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #12799 üzenetére
Ehhez kaptam két kupont, azért volt 0-ba
Ezt írtam Nekik, akkor: (először elhajtottak, persze full kamu a levél nem érdeklődtem sehol csak tudom, hogy így van)
Kedves Orsolya!
Utána érdeklődtem az nVidia supportnál és azt a választ kaptam, hogy ezt az akciót nem a bolt adja, hanem a promóció ideje alatt az nVidia biztosítja, ezért ez jár nekem, ha GTX 980-at vásároltam. Kérem még egyszer nézzenek utána, hisz a weboldalon található többi GTX 980-as vga-hoz is jár. Sőt a nvidia jelezte, hogy Önök és az Aqua a két szerződött partner Magyarországon. http://www.geforce.co.uk/pick-your-path-game-bundle
Köszönöm:
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #12797 üzenetére
Úgyse látszik, pedig még plexi is van csak az új lakásban az asztal lába felé áll
Amúgy elég nehéz volt eladni a 980-at. A végén 135K-ért ment el. Pont kb. 0-ba lettem vele
-
ALLAT001
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12782 üzenetére
Persze, Intelnél is megy a marketing hülyeség. Régebben az volt h ment egy proci x GHz-en, annyi volt a működési frekvenciája és ha nem kellett dolgoznia, akkor visszaosztotta magát. Most meg van több lépcsős overclock
WTF Minek??
Azt se értem hogy lehet h 2 maggal rá tud tenni mondjuk 400MHz-et, 3-al már csak 300-at, 4-el meg 200-at.
Valaki tényleg elmagyarázhatná (és bocs az offért) mert nem értem. -
ALLAT001
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12692 üzenetére
Írtad, hogy FC3-at próbálsz beállítani, van pár trükk leírva, amit csak config file átírásával lehet megcsinálni.
eldarin mennyi az alapfeszed?
Nálam 1.2120 V
-
Montesantos
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12683 üzenetére
-
ALLAT001
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12683 üzenetére
-
Montesantos
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12678 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #12678 üzenetére
Persze, hogy drága minden, ami G-sync. 200 dollár csak a G-sync kütyü bele... Ha nem sürgős, mindenképp megvárnám az AMD megldását, mit lépnek rá.
-
Montesantos
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12651 üzenetére
nekem 2560X1440 (ips) van, szűrőkből vissza kellett vegyek (980) hogy játszható legyen 50-70 fps..... amúgy nem láttam kölönbséget a 2,4 stb. élsímítások között..... gondolom a felbontás miatt..
Használom az nvidia beállításait elég jól beállítja a játékokat.....
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #12651 üzenetére
Ár/értékben és értéktartásban az éri meg ez egyértelmű. Ott nincs IPS panelos UHD?
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #12648 üzenetére
Nekem ez az UHD ezekkel a vga-kkal kicsit erősnek tűnik, hogy jó FPS-t hozzon.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #12625 üzenetére
Nem IPS lesz, hanem AHVA panel, ami ips szint. Árban a ROG Swif felett lesz. Köszi
-
Montesantos
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12627 üzenetére
1 hónapja nézegettem az árakat az Acer adott tipuson belül Dell, Asus alá rakta be az árait....mondjuk a rog 250 körül van és szvsz erősen túl van árazva g-sync ide vagy oda... de ez már itt nagyon off
-
Montesantos
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12625 üzenetére
De jó
1 hónapja vettem egy cb27-est, kíváncsi leszek az árra.... nincs messze a március
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #12578 üzenetére
Nem akartam rakatni, de azt mondták, hogy összerakják árában
-
JoolsNOS
veterán
válasz
#Morcosmedve #12545 üzenetére
Fent is van egy 12es venti a vinyónál. Csak átlátszó, nem neonzöld. Alulról "megnyalja" a friss levegő
30 fok fölé nem nagyon meg. A dobozolás talán 1-2 fok minuszt tud, nameg a fő célja a kábelrengeteg elrejtése.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
#Morcosmedve #12542 üzenetére
Hogy ne legyen semmi a levegő útjában.
Hopp, most látom itt még a rendes helyén van, de azóta ott már egy fordulatszám szabályzó panel van. Nameg itt még nincs benn a 970. -
Werkly
őstag
válasz
#Morcosmedve #12538 üzenetére
Na igen de akkor HDD megy a szögre?
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #12519 üzenetére
Feszt nem adnék neki többet, így is szépen nyeli. A ventit is 12%-ra le tudom vinni az is okés.
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #12204 üzenetére
Igaz , lesz időm ki is tesztelem veszem vissza a feszt apránként,ameddig nem hibázik..kösz a tanàcsot....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Medence topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest