- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
kovsol #19383 üzenetére
New on the backside is a thick sturdy metal back-plate. At the top right side do you notice you can remove a segment ? A part on the end of the backplate can be removed in order to improve airflow. Nvidia's engineers spent a considerable amount of time studying airflow between boards and determined that this region is critical for feeding air directly into the adjacent fan
GURU3D a forrás.
-
DonLaca@
senior tag
-
valenc
tag
válasz
kovsol #19303 üzenetére
Ez igaz. Leginkább procizabáló játék amivel játszok az bf4 multi plusz stratégiák esetleg dying light.
(Amúgy elvalult a proci hogy azt mondjátok hogy kevés? Csak mert sok helyen még a 2500k-t is elégnek mondják 970 mellé. Vagy játékoknál még mindig nincs annyi előnye a 6 magnak?) -
dergander
addikt
válasz
kovsol #19149 üzenetére
Arra voltam kiváncsi érdemes-e a GPUt 1531Mhzen "túratni" vagy maximum érdemes 1443-1455Mhzen járatni. Youtuben van egy srác a gpu clock 1455mhzen járatja,csak nem értem miért nem 1500 felett,de akkor lényegébe szinte semmi extra. Bár lehetne a VRAM feszt emelni...de ez van!
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #18225 üzenetére
Talán mert így a 2., amelyen TV-t v. filmeket nézek, ne adj isten AB monitor megy rajta, nem terheli a VGA-t?
Ráadásul az amúgy letiltott (mert a játékok többsége hülye felismerni, melyik GPU mire való, állítani meg nem lehet) iGPU elérhető az ezt kihasználni képes alkalmazások számára. De ugye, mint írtam, nem az a kérdés, miért lenne jó VGA-ban.
-
Vistaboy
veterán
válasz
kovsol #18206 üzenetére
Gondolom arra, hogy a Strix kártyákon szinte alig forog a venti, csak ha komolyabban játszik, így nem romlik el.
Nekem is ilyen van, és tényleg egész nap meg sem mukkannak, csak ha beteszek valami komolyabb játékot, ami megisszasztja. Ha jól szellőző a ház, szinte nem is működnek.
MOD: Ja, a cicergés témához: Egyáltalán nem cicereg az enyém, mondjuk lehet, hogy csak én vagyok süket hozzá, mindenesetre én még egyszer sem hallottam.
-
Pc-man34
tag
válasz
kovsol #18101 üzenetére
úgy értve,nem húzott,hanem gyári beállításokon lévő vga
mert ma jelezték,kifingott a vga-m,így jobban bele kell merülnöm,mit is érdemes vennem,a jó kis msi gtx780_oc lightning helyet..
170K van rá,bevallom gondolkozok 290x-ben is,de az nem ide illő
nvidia fan vagyok,mielőtt valaki letámadna.. -
dergander
addikt
válasz
kovsol #18057 üzenetére
Én már most vevő lennék rá,remélem frissítik még a maxwell bios tweakert,mert biztos ami biztos alapon nem akarok oda eljutni hogy laggoljon akár a GTA5 vagy a Witcher 3. Ezek a játékok biztos nem elégszenek majd meg 3.5GB alatt igy belefognak kóstolni a lassú igazságba.
-
dergander
addikt
válasz
kovsol #17935 üzenetére
Nekem asszem a boost alapon 1380Mhz,szerintem kamatozik ha 1519re lövöm fel. Valamint még ami számít az a vram oc alapórajelhez képest elég durván növekszik az fps. A bios tweakelésnél is figyelni kell,észrevettem hogy ha túl nagy a 3D clock és a max boost közt akkor játékok alatt sokszor hibázik a kártya.
-
qad
senior tag
válasz
kovsol #17683 üzenetére
Igen állítgatom, csak én nem lefele húzom a tdp limitet hanem felefele(tuningolom). A tdp-t akkor veszem le alapra amikor veszettül elszállnak az fps-ek. Most pl a kingdoms of amalur reckoningal játszok ahol 127 fps-en áll a számláló fixen(limitálva maxra). Na ide minek még tuningolni is? Egyébként megnéztem limit nélkül, menüben 800-900 az fps, játékban alap tdp szinttel is 220-280 fps. Vágjak rá 1 tuningot? Érdekel valakit ? DD
Nem cicereg, mielőtt valaki kérdezné D
-
Szinyák
őstag
válasz
kovsol #17255 üzenetére
Bezony
Jaja haza megyek meg nézem a G. Score.-t is...
semmivel nem lenne jobb játékokban, Bench.ekel meg nem játszom
akinek nem erre kell az szerintem pár 100 plusz pontért nem fog kidobálni 40-50 ezreket.... az 1000 éves 2 .generációs is jó még mindenre amióta meg van húzva van és bírja mái napig.. évente újra pasztázom ennyi
-
ÁdiBá
veterán
-
HSM
félisten
válasz
kovsol #16906 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmem.
Ugyanakkor hogy volt ez mintavételezve? Szemre 500MS-es frissítéssel kiírni a frametime-ot? Ez átlagol így vagy mi? De ettől függetlenül nem túl meggyőző. Ezt úgy kell mérni, FRAPS-al megméred egytől egyig mindet, és készítsz belőle egy diagrammot. Az mérés, ez kicsit komolytalan.
(#16907) dergander: A mérés végén, tényleg, azt se vártam meg. Ott látni is, hogy a 970 Ultrán azért nem olyan magabiztos, mint a 670.
Én nem akarok állást foglalni újra a 3,5GB-os kérdésben, a megfelelő hírek topikjaiban már megtettem. -
jokeman
aktív tag
válasz
kovsol #16790 üzenetére
Bocsi
Unigine Valley
És továbbra is csak Heaven Benchmark 4.0 nál van kikapcsolás....
Most tesztelgetem játékokkal. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
kovsol #14935 üzenetére
Utána olvastam kicsit, a marketing duma ellenére csak 120 Hz-es panel van benne, nem mintha kevesleném, de a röhögésed kedvéért pontosítottam. Viszont Gaming módban valami trükkel úgy csinál papíron, mintha 240Hz-es lenne. Mondjuk ezt a részét nem fogom tudni tesztelni
Annyira folyamatos a képe egy átlagos TV-hez képest, hogy először, ha nézed nem tudod, hogy mi a bajod.
Továbbra se gondolnám kevésnek
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kovsol #13520 üzenetére
Szerintem ezeket a programokat nem lenne szabad használni.
Én már évek óta hanyagolom őket, volt régebben egy kártyám amit én is tönkretettem vele. A terheléstől olyan hangokat kezdett el kiadni a kártya amit korábban még soha, és ez utána is megmaradt... a világon semmi értelme az ilyen programoknak, én pont ezért nem veszek már használt kártyát. Ki tudja hány órán át furmarkolta az ökör user... -
anytime
őstag
(#2806) kovsol
"Szerintem többség több időt tölt a tesztekkel, mint magával a játékkal."
Ez igaz is lehet, de a hw-hoz nem értő kollégáknak, mint én, - hogy a sort magammal kezdjem, mert így illik - , bizony, ezek a tesztek, legyenek azok szintetikus avagy játék alattiak, nagyon sokat tudnak segíteni ám
.
Ezért mindenképpen köszönet illet mindenkit a részemről, akinek az eredményeit átolvashatom és jól megrághatom a békés kis irodai székemben, ingyen és bérmentve. Ne hagyjátok abba a munkásságotokat!
Azzal a kijelentéseddel mélységesen egyetértek, hogy a legtisztább képet a valós erőviszonyokról és egy kártya - család fejlődéséről talán a legjobb képet az ÁdiBá által készített, egyszerű, felhúzom a csúszkát című tesztek adnak.
Ami tesztlaborba megy, ott a franc tudja, hogy mit állítanak a háttérben és az jön / jöhet ki, amit az adott tesztet készítő kolléga szeretne, nyilván kis túlzással írom ezt.
Ja és kovsol szerintem sem oktatta ki ÁdiBá-t, szimplán csak tényt közölt majd tett egy piros és zöld kezdetű utalás.
Szóval köszönet Mindenkinek, folytassátok, hogy könnyebb és olcsóbb legyen a döntéshozatal.
-
szasanyi
félisten
Ha visszatérően olvastad a 780/780Ti topikot majd ezt, akkor rájöhetsz arra, hogy amit itt leírtam azt nem poén kedvéért tettem, hanem mert valóban így van. Hozzáteszem: szerintem is hülyeség, de ha több embernek lenne évente párszázezer (e célra) kidobni való pénze, még több ember lenne itt.
h1mpi: jó, de akkor azt is el kell fogadni, hogy Ti itt már átlépitek a sokak által normálisnak ítélt "határt". Mind kiadást mind pedig az VGA lényegét, célját tekintve. Persze ez a Ti dolgotok, viszont ezzel azt akarom mondani, hogy nem csak a Ti nézőpontotok alapján lehet ezt megítélni, amit adott esetben ugye vki le is írhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire R7 250 1GB
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest