- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"3, Developer Asus tool-lal 2V"
És ez letölthető valahonnan ?
AB-ban nekem van voltage offset ha bekapcsolom a feszültségszabályozását eddig a GPU Tweakkel próbáltam, de ugyanúgy nem akart feljebb boostolni Vrel/Vopt limitre hivatkozva - ebből gondoltam, hogy nem is alkalmazza.
(Amúgy nekem a GPU-Z/HWiNFO is max 1.2V-ot olvas ki). -
qad
senior tag
Unexpected error running tests.
Workload Single init returned error message: Window was closedA legvégén meg böngészőből kimásolt hibaüzi:
PROBLEM RECEIVING YOUR RESULT
Error message: Result file contained no scores.
If this problem persists and you cannot resolve it, contact Futuremark Support with this error information.Error code : 16
(problem id: 32778654)
Annyi a különbség hogy most fekete képrnyőt is dob mellé.
Eddig amikor mértem a demo változat volt meg a steamről de nemrég megvettem mert a kedves ph,s fórumtársak jelezték hogy nagyon olcsón lehet megvenni a teljes verziót. Úgy gondoltam hogy jó lesz majd késöbbiekben is tesztelésre és megvettem a teljes verziót de eszembe sem jutott újra lefuttatni mert már kiteszteltem a dvga-t. Most akartam elindítani és semmi. Először azt jelezte hogy húzva van a monitorom és a képernyőfrissítés több mint amit gyárilag elvisel, visszaállítva 60 Hz-re meg ugyancsak hibaüzi de már nem képrenyőfrissítés miatt pampog. Ezért kértem tesztet mert kb 2 hét és 25-30 szerencsétlenkedés után meguntam a szórakozást ezzel az istencsapásával.
Próbáltam belemenni a menübe is, az include demo elől kivéve a pipát de akkor meg valami olyasmit magyarázott hogy nem felel meg az átlag tesztnek vagy nem lesz valid a tesztelésem(nem emlékszek már pontosan de valami ilyesmi).
-
katt777
félisten
Azt az autoflash progit, légyszí, töltsd fel egy olyan fájlmegosztóra (pl. 4shared), amely nem cseszik szét mindent! Engedélyeztem sütit, scriptet, erre vagy egy tucat mindenféle ablak, reklám beugrott, hát inkább nem.
Bár annyira nem nagy ördöngösség letiltani eszközkezelőből és nVFlash-sel feltolni.
-
katt777
félisten
OK, azt értem, már megtaláltam, csak a beállítás nem világos, hogy külön kell a % meg az RPM. Beállítottam 20%-ra, 800, illetve 450RPM-re. Autoflasht elméletileg letöltöttem, de nincs a letöltések között.
Ránézek +1x. WOT kapásból eltanácsol az oldaltól, ha mégis belépek, csak türelmet kér, és úgy marad. Nyilván nem fogok engedélyezni neki extra sütiket v. scripteket, úgyhogy most elakadtam.
GB leírását végigolvastam, hogy van egy D és egy P bios, ezek külön flasheléséhez kell DVI-t átkötni. HDMI-ről nem írnak, Bios tweaker a D-t olvasta ki (ez a "felső") HDMI-n, ha jól következtetek, ezt is írná ki.
Amúgy a beégetett FF0 verzió (rev 1.1 a kari), a letöltött F51, az eredeti checksum DE, a letöltött 08, bármit jelent is.
Van ezen valahol bios-átkapcsoló?
Vagy eleve nincs, azért a csatik átrakása?
-
katt777
félisten
Köszi.
Amúgy utánanéztem a 2x6 pin kérdésnek, és azt az infót találtam, hogy 145W-os a kártya alapból, megy 2x6 pinnel is. A tápomon egyébkén 2x6+2 pines VGA ágak vannak szóval kíváncsiságból érdekel a dolog, mert a "default" kártyák 2x6-osak, és elméletileg a tuningolhatóság miatt kell a +2. Ált. alulfeszelni szoktam a kártyáimat. 970-en nem tudom, ez mennyire lehetséges, de ha jók tuningban, akkor ennek is mennie kellene.Scholes9: Remélem, ezúttal sem csalódok a GB-ban. Alaplapból meg csak ASUS, de fordítva soha, egyik sem.
Abu85: Én ott látok problémát, hogy a játékok 4GB-nak hiszik a GB RAM-ot. Ha 3.5GB lenne, gond sem akadna, ahogy a 2GB karim is mindent visz full HD-ben maxon, mert ha annyit érzékelnek a játékok, annyit használnak. Nem volt nálam egy játék sem, amely laggolt volna 2GB-on memóriahiány miatt, még azok sem, amelyek 2,8-at vagy 3-at is megettek, amennyiben volt rá lehetőségük. Így viszont belemásznak abba a +0,5GB-ba.
Egyébként az mennyire elképzelhető, hogy driverszinten orvosolják ezt a problémát? Mert elméletileg megoldható.
BMW001: 290X nem nagyon fogja be a legbutább 970-et sem, és akkor PX-ről, CUDA-ról nem szóltunk. Árban meg több.
-
-
Fisherhun
tag
Jahm csak nekem azt a giga progit nem szívleli.
Vmi olyasmit ír ki,hogy nem jó a nvidia driver és ezért lefagyhat a rendszer.
Ha folytatom ha nem a rendszer kifagyasztja magátHiába raktam fel egy másik drivert ugyan az de egyszer se fagyott le a rendszer csak evvel a progival.
-
MPowerPH
félisten
Igazad van, tenyleg lehet adni. Eddig meg sem probaltam azokat a csuszkakat megmozditani.
Mondjuk eleg szepen tul lehet huzni mindegyiket, de gondolom akkor hiaba is tenned, tobbet nem venne fol a kartya, mint az emlitett 1.3v. Csinaltam is egyet, majd ha lesz kedvem, akkor ratoltom, de csak atmenetileg. Nem akarom, hogy allandolag ilyen emelt feszen dolgozzon a vga.
Ilyenkor rossz, hogy az FC blokk miatt nem ferek hozza a meropontokhoz. Jo lenne latni, mennyit is kap valojaban.daveoff: Inkabb adj meg neki MHz-t, foleg ha birja.
-
daveoff
veterán
Igen, működik a csúszka, +87mV-ot tudok neki adni. Ha adok neki plusz fesz.-t(akármennyit), annyit csinál, hogy nem dob le egy lépcsőt 63°C felett, ezen kívül semmi, nem megy jobban tuningban sem, hőmérséklet sem változik, és a GPU-Z által kiírt fesz. is mindig 1,2250 V
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Visszaterve erre, egy dolgot nem ertek csak. En most felemeltem a limitet a kartyan. Ellenben a pci-e, es a csatikon keresztul felvett ertekekhez nem nyultam. Ellenben a 300W-hoz nem kellene oket egyesevel 37,5-el megemelni?
Igy nezne ki mindket tapcsatin37500mW plussz)
Def (mW) : 112500
Max (mW) : 115700Igy jonne ki a 300W -os fogysztas. Elvileg ha ezt nem valtoztatom meg, akkor a kartya tovabb limitalni fogja a TDP-t, hiaba noveltem meg a maximalis erteket.
-
MPowerPH
félisten
Egyaltalan nem kestel el. Az elso reszrol nem tesz emlitest a cikk.
Itt Te ugye belottel a kartyanak egy 350W-os max TDP limitet, modositva a power targetet, es a ket tapcsatit. Az elso kepen levo ertekekhez nem nyultal, azok nalam is pont igy allnak. Akkor csak ennyi lenne az egesz TDP kitolas?
Ugye ref. kartyan alapbol nem olyan izmos a tapkor, mint pl. egy Strix-en. Ettol fuggetlenul birna e a 350W-os limitet, vagy figyelni kell a hardware hataraira is?Igen, ref. kartyakon 6+6 pin van.
-
bombibmw
veterán
Nem számít a bios verzió?
Értem ezalatt azt,hogy a 780-nál számított,hogy milyen a bios verziója és csak ahhoz való vbios-t lehetett rátenni.
Ennél a vbios verziónál nem látom,hogy melyikkel kompatibilis.
Vagy tök mindegy?(#13250) G^zC^mp€r:
Fix fesz,fix TDP,fix boost órajel.
Nincs limit.(#13254) ffodi:
Elvileg jó az összes memóriához.
A francba!
Azt hittem ez vbios.
Sorry vagyok! -
westlake
félisten
A te CPU-d 120MHz-cel lassabban megy, mint helkisé. Az a 3.3 "pont" difi pont abból adódik.
Miért is tennéd fel csak eztért a Windows 7-et?#13109: vGPU emeléshez voltmod kell, az Afterburner-es módszer alig működik.
(A BIOS-t nem próbáltad?) -
#Morcosmedve
veterán
CPU kell a több physx score eléréséhez!... GPU Score-ban nem láttam még eddig különbséget 4,2-4,4 GHz- i5 felett (Haswell).
(#13107) Asbee: érdekes, akkor vagy szerencséd van, vagy nem tudom, sajnos tapasztalat, hogy 100 felett már szokott nyafogni. Más kérdés, hogy ők menynire vannak tisztában a boost beállításakor, hogy ugye nem adnak a vrm-re bordát. Nyilván megemelve jobb a hőfok, de akkor meg minek az bagoly...
(#13109) daveoff: 780/780Ti DC2-nél volt még ilyen jelenség, hogy össze vissza rakták a feszt, az enyém felvette, de pl.többeké nem, vagy részben.
-
daveoff
veterán
A "hírhedt" 62°C-os limit után van egy 72°C-os limit is, legalábbis nálam, múltkor sikerült addig felmelegíteni, és ott ledobott még egy lépcsőt. Ezek szerint 62°C felett 10 fokonként ledob egy lépcsőt, tehát a 91°C-ra kihúzott temp target nem ér lószart sem ezeknél a custom kártyáknál....
Ha valamikor megnéznéd az én biosomat is, azt megköszönném, hátha lehet benne valamit javítani...
-
Reggie0
félisten
Igazabol ott van az elakadas, hogy szerinte a somogyi merok nem merik a teljesitmenytenyezot es igy a latszolagos teljesitmenyt mutatjak. De ez nem igaz. Az, hogy nincs kijelezve az atlagos fogyasztot csak megzavarni kepes ket adat, meg nem azt jelenti, hogy nincs merve. En meg tapasztalatbol tudom, hogy helyesen a hatasos teljesitmenyt merik, ami utan fizet a fogyaszto.
-
ALLAT001
senior tag
-
helkis
veterán
enyémen se túl jók a ramok, 2040mhz utána már hibáznak.. a gpu-t még nem néztem mi a vége, de nem hiszem hogy túl sok lenne benne, bár remélem én is kifogtam valami finomat..
mennyi +fesz-el nem skálázódik? unlockoltad? amúgy mennyi a max fesz?
jobban be kell hűteni, attól elég jól megindul.. -
westlake
félisten
Ezt nem tudom miért mondod. Sajnos nem emlékszem minden mérésemre, de ahogy rémlik, egyik Keplert/Maxwellt sem kellett nagyon tuningolni, hogy TDP limitesek legyenek egy 3DMark-nál. Persze most tekintsünk el a "túltédépézett" hardcorekártyáktól.
A Maxwell persze kicsit más lehet, mint a Kepler, mert a gyártók valóban "felismerhették", hogy a két gyári TDP érték elég harmatos lehet és eleve magasabb értékeket írtak a BIOS-okba. -
nagy.matyika
aktív tag
Nekem ennyit nem ment sajnos, viszont alapértékeken szépen ketyeg. Örülök is, hogy vége a kálváriának! Ezek után mégegyszer biztos, hogy nem állok neki tuningolni. Amúgy nekem a memória alap feszen 7600 nál fosta el magát kétszer is szóval nem tud annyit, mint nektek.
Nem hinném, hogy ugrott. Rákérdeztem ugyan, de nem úgy, hogy nekem nem megy annyit, mint a Samsungok tuningolva, hanem, hogyha tuningolnám, nem menne annyit úgy hallottam
Erre közölték, hogy a tuning garivesztést okoz. Szóval elvileg én csak kedvesen érdeklődtem
Betettem most a gépház oldalára egy ventit. Szépen keringeti a levegőt így játék közben sem megy 60 fok fölé a kártya. Csak az lehet a magyarázat a tüneteimre, hogy a proci hűtő méretéből fakadóan nem tudott a kártya hátulja megfelelően hűlni. Most már szerintem minden ok.
Valaki azt mondja meg nekem, hogy hogy a fenébe tudom megerőszakolni, hogyha a DVI-on megy a monitor és HDMI-n a TV, akkor ne a TV legyen az elsődleges képernyő. Az a vicc, hogy mindenhol a monitor az elsődleges, mégis hogyha windows-ba képernyőtükrözés után az elsőre kattintok, akkor utána csak a TV-n megy a kép.
-
nagy.matyika
aktív tag
Szerintem sem kerek, mert az előző AMD-vel nem dobálta el a képet, csak annyira random a dolog, hogy ha elküldöm gariztatni és náluk lehet, hogy két óra alatt se produkálja, akkor vissza fogják küldeni és szopok tovább.
AB-van fenn egy profillal, mit tuning után mindig resetelek, ez tegnap is így történt, mert úgymond "megelégedtem", hogy tudom majd később húzni a kártyát és vissza lőttem alapra a dolgokat.
-
nagy.matyika
aktív tag
Sajnos csak annyit ír a legfrissebb, hogy GDDR5 :/
Elképzelhető, de ha Hynix-es akkor ez egy otromba átbaszás, mert erről konkréten sehol semmit nem olvastam egészen idáig és nyilván így más a hozzáállásom is, mert azért választottam ezt a kártyát, mert elvileg a 970-ek közül ez a legjobban tuningolható gyári hűtéssel.
-
Igen, a biossal el lehet játszani
, csak ezt nem mindenki vállalja be. Én örülök neki, hogy semmit se kell piszkálni a karin, alapból is jól boostol, és ha ez kevés lenne, akkor elég csak az órajelcsúszkákat feljebb tolni, alapfeszen, alap ventifordulat és TDP limit mellett megvan a stabil 1520MHz és még a kari se melegedett 70 fok fölé.
Egy hátulütője van, hogy tényleg úgy látom, a G1-ek közül többen ciripelnek az átlagnál - a tápáramkör ugyebár minden egyedi nyákos karinál más.
-
Igen, szűkre szabták ezt a power targetet. Ráadásul tudtommal a tuningprogik csúszkáját csak 120%-ig lehet húzni, ergo 190W körül egy Strix már throttlingol. A G1 "100%"-ja 250W-nál van, ami tuning alatti furmarkozáshoz és egyéb agymenésekhez is elég
.
#9266: Ha nagyon biztos vagy a dolgodban, akkor bios editor, és örökre úgy marad
. Ha nem annyira, akkor inkább maradnék a tuningprogi automatikus indításánál és a profil egyklikkes betöltésénél
-
HSM
félisten
Ha jól működik a driver, akkor adott ICC profil minden karin ugyanolyan képet ad.
Nekem se változott semmi most az AMD után Intel IGP-n.Szerintem régebbi driveres anomáliákból vannak ezek a tévhitek. No, meg ami fontos, a windóz szereti nem működtetni az ICC profilt, nekem mindig piszkálgatni kell a beállításokat, meg kézzel windózos-kalibrálni egy profilt (valami feltűnően elrontottat szoktam kreálni, most pl. valami gusztustalan sárgászöldet), és csak azután alkalmazza a saját profilom, miután ezt megkreáltam, és beállítottam. De utána jó tesztelni, megy-e a profil. A régi monitoromon nem kellett, de a mostanin csak a sötét árnyalatok vannak kicsit korigálva, ezen nem látom egyből, megy-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 3
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest