- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
válasz
#35434496 #20590 üzenetére
Még megvan. Épp árulom. Csak zárójelben ( jól sikerült a hűtés ami nálam volt, és hangosnak se mondanám)
Attix: Tervben volt, de nem kaptam egyértelmű választ az Ipon részéről. Hetekig ott lett volna náluk. Eladtam, és most kipróbálom a Gigabyte-ot. Azt hittem többet fog esni az áruk
-
Asbee
veterán
válasz
#35434496 #20195 üzenetére
Köszi. 73,5% AsicQ. Gyors Hardline multi teszt, ami azért fűt. A hűtés úgy van belőve 65 fok körülig nem pörög a venti, 72-73 fokon tartja minél halkabban. Itt nagyon pici hangja van, ~1150 rpm. 1405-ig boostol alapban 1367 helyett.
Játék alatt semmi coil whine és érdekes boost lépcsőket sem vesz vissza a szokásos hőmérsékleteknél. Elsőre tetszik. Tuning majd este, de ez még tuning nélkül sem rossz. -
Forestgreen
aktív tag
válasz
#35434496 #19740 üzenetére
(#19739) daveoff : Nekem az IPS előzz volt TN paneles és azért látószögben ég és föld. Ez az egyetlen visszatartó erő. Te hogy vagy vele? Többet hoz élményben a magas képfrissítés és alacsony válaszidő, mint a IPS megléte. (jó tudom, a monitort szemből kell nézni és azért állítható hogy üléspozícióhoz lehessen igazítani)
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#35434496 #19214 üzenetére
Sajnos igen. Mar majdnem 4 eves...pedig anno meg a sandy bridge ellenfele volt...de meg akkor sem volt eros. Azota meg volt par generacio az intelnel...
(#19213) kovsol: tudom, a felhasznalok 99 %-at nem erdeklik az okok. Pedig professzionalis felhasznalasban egy az 5 GHz-re huzott 8350-el jol elvertem a 4.9 GHz-en jaro 2600K-t.
-
katt777
félisten
válasz
#35434496 #18811 üzenetére
Egészségedre!
Én is így vagyok a 970-nel, ez is elég mindenre.
A "hivatalos" tesztek túlnyomó többsége szimpla marketing, mint az autóknál v. bármi másnál, csak sajnos sokan beveszik ezeket is.
No meg az egyik játékot optimalizálták, másikat meg nem, kijön 2-3 patch v. egy új driver, és máris tök más az eredmény. -
katt777
félisten
válasz
#35434496 #18807 üzenetére
Nem kamuznak (azért bünti járna), csak arra számítanak, és helyesen, hogy a userek 95%-a csak a grafikonokat lesi, nem olvassa el, vagy nem is érti, milyen beállításokkal futottak a tesztjeik. De azt tényleg nem lehet megérteni, hogy ezek az újságok a megrendelésekből élnek? Az sem tűnik fel, hogy mindig az éppen tesztelt kártya jön ki a legjobb vételnek?
De én ezért szeretem jobban a saját teszteket.
DonLaca@: Teljesen jó az, én próbaképpen egész délutánt áttoltam FC4-gyel. Még csak nem is nagyon melegedett.
Asbee: Mi a csúsztatás? Ne vádolj olyasmivel, ami hazugság!
Pontos adatokat írok (linkeltem) egy rendes tesztből. Ne röhögtess már! Magad is kiszámolhatod. Máskor is teszteltem, vagy kerestem alapos tesztet, és ahelyett, hogy bárki maga tesztelt volna, minden ócska tesztet belinkeltek mindenhonnan.
Ez kezdetben mulattatott, ma már inkább untat.
Áruld már el, ha ennyire nem értem, mi a gyakorlati, azaz SZEMMEL LÁTHATÓ különbség még a 40 és az 50 FPS (ha igaz egyáltalán lenne) között is!?
A mai csúcs játékok nem futnak maximális beállításokkal min 60FPS-szel, tehát egyik kártyával sem használhatsz VSyncet.
De tényleg, 980-nal lehet villogni, hány pontot értél el vmi benchmarkban, de ennyi az össz. haszna.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #17760 üzenetére
Amint hivatalosan elérhető lesz a Windows 10 végleges verziója. Hamarabb nem, mert a Microsoft megtiltotta. Valszeg bizonyos játékok DX11-en jönnek ki, és kapnak DX12 patch-et. Volt már ilyen a DX11 bevezetésénél. Az EA esetében valószínűleg ez lesz a norma, mert nekik nagyon egyszerű lesz DX12-re portolni. Alig két-három hét a meglévő Mantle kódot átírni. Tehát amelyik játéknak még van normál terméktámogatása az kaphat egy DX12 patchet.
De addig is lesz majdnem egy tucat új low-level API-t használó játék. Ezeket is simán lehet DX12-re portolni, és kiadni hozzájuk egy patchet. Az a lényeg, hogy ha már be van építve egy low-level API, például a Mantle, akkor arról maximum három hét alatt portolható egy DX12 mód. Ha nincs beépítve, tehát DX11-es játékról van szó alapvetően, akkor az sokkal több idő lehet. Bizonyos esetben át kell dolgozni a motor struktúráját. Ez elvehet három-négy hónapot is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #17627 üzenetére
Van olyan dolog amiről tudnak, és van olyan dolog, amiről nem. Egyrészt az már probléma, hogy xy gyártó kínál AMD és NV VGA-t is. Azért nekik is le van adva, hogy hány Mantlés és hány pisixes játék lesz idén. Ezek az infók átszivárognak. Bizonyos egyéb adatok is átmennek, de azt nagyon kétlem, hogy az AMD tudná, hogy az NV például pontosan milyen effekteket fejleszt, illetve az NV sem tudja, hogy az AMD legújabb API-ja pontosan mit fog tudni. Sejtések ezzel kapcsolatban nyilván vannak, de konkrétumot ők is csak a bejelentéskor kapnak. Az sem megy át, hogy milyen projektek folynak a háttérben, mert ezeket még a gyártóknak is csak a megjelenéshez közel mutatják meg.
(#17634) Scholes9: Ha egy fős, ha két fős marad, nem lesz igazán nagy verseny.
Van számos stúdió, akik az NV-vel nem jönnek ki, mert rájuk akarják erőszakolni a GameWorks-öt és ezt nem akarják, mert nem tudják a programot optimalizálni. Ugyanígy van pár stúdió, akik az AMD-vel nem jönnek ki, mert elvárja tőlük az AMD, hogy optimalizáljanak, különben nem biztosítanak pénzt számukra.
Ezt még nagyon tetézik a gyártófüggő technológiák. Az NV-nél ott a G-Sync és a CUDA/PhysX, az AMD-nél ott a FreeSync, a TrueAudio, a Mantle és egy be nem jelentett új API. Ami közös az a DX12, a készülő OpenGL, az OpenCL, és az A-Sync. A DX12 mögött ott az MS az megkerülhetetlen, az OpenGL is elfogadható. Az OpenCL-re az NV rá sem néz, ahogy az A-Sync-re sem, négyből két szabvány csak úgy van, mert akkor sem támogatja az egyik gyártó.
Nagyjából az lesz, hogy éves szinten kijön fél-fél tucat abszolút szponzorált játék, és azokhoz tényleg AMD vagy NV kártya kell, ha mindent be akarsz kapcsolni. Ugyanígy, ha vettél mondjuk G-Sync monitort, akkor nyilván GeForce a választás, ha A-Sync/FreeSync monitort vettél, akkor Radeont érdemes hozzá társítani.
Persze a termékek egymás mellett lesznek, VGA-król lesz szó, tehát lesz egy alapvető összehasonlítás, de igazából, ha az Ubisoft játékait imádod, akkor GeForce-ot fogsz venni. Ha az EA játékokért rajongsz, akkor pedig Radeont. Ha egyik kiadót sem csipázod, akkor ott a Warner - Square Enix probléma. Előbbi NV, míg utóbbi AMD partner. És vehetjük sorra a többit is, mint a Konami, vagy a City Interaktív, akik az NV-vel szerződtek, illetve a Capcom és a Deep Silver, akik pedig az AMD-vel. Annyi előnyöd van, hogy a kiadók hovatartozása nyílt titok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #17624 üzenetére
Elég sok dologról nem tudnak a konkurensek. Ezek egy része NDA-s. Biztos van amúgy olyan, amit az AMD-ről tud az NV, hiszen nagyjából egy tucat nagy (főleg szoftveres) projekt fejeződik be tavasszal. Ennyi titkot nem lehet teljesen levédeni. Viszont van olyan, amit biztos nem tudnak.
-
Cole86
senior tag
válasz
#35434496 #17535 üzenetére
Nekem is 5820k 4500on hajt egy 980ast 1566/2000en, kb sz@rt sem számít, max a Daying Lightnál az elején, mikor még nem volt jól optimalizált a cucc és minden procit bekajált.
Nagyon ritka ahol nem elég egy új generációs i5ös 4400-4500mhz körül.
Esetleg multiplayerben néha bf4ben ahol nagy szervereken egyszerre történik sok minden a minimum fps magasabb lehet talán 1-1x, de még ebben sem vagyok biztos.
Jelenleg i5ös a gamer proci, időtállóságról meg eléggé nehéz beszélni jelenleg, többször 4nél több mag + ht hátrányt is jelent.. fura 1 világ..
!
-
kuzzikan
csendes tag
válasz
#35434496 #17272 üzenetére
Sziasztok,
lenne pár kérdésem, a tapasztalataitok alapján hátha meg tudjátok válaszolni
Van különbség teljesítményben w7/8.1/10RP között?
egy i7-2600 (nemká) kitudja hajtani a 970et normálisan?Megmondom őszintén hogy nem tesztelgettem agyon semmit, egy Giga 970 G1-em van Win7-tel, időnként tapasztalok pár játékban spikeokat, köztük meg tökéletesen fut. Gondoltam mielőtt rászánok egy napot a kiderítésére, megkérdezlek titeket
-
jones965
Modder
válasz
#35434496 #16811 üzenetére
Ne csak az óra jelet nézd, hanem a graphics score-t is. Nagy valószínűség szerint H1mpi kártyája hiába ment 1619 mhz-es órajelen, load alatt biztos hogy többször visszavett a gpu órajelből a temp és power miatt.
Csak hogy azonos OP mellett is nézd.
A másik dolog, honnan veszed, hogy 1.26V-on ment a gpu. Ugye nem a gpu-z által kiírt adatok a mérvadóak?
Annak a kártyának egyébként is gyárilag a max power target 330W, ehhez ugye nem kell sokat számolni, hogy az említett 1.26V csak lófüttynek számít. Jóval 1.3V felett vesz fel az a kártya is terhelés alatt.
Mérés nélkül támaszkodni szoftveresen kiírt adatokra elég felületes. -
katt777
félisten
válasz
#35434496 #14917 üzenetére
Én már úgy vetem meg a kártyát hogy tudtam erről a hibáról. Pontosan tudom, mennyivel jobb az amd-nél, már a rendszerem sokkal gyorsabban indul csak mert nincs rajt amd meghajtó, ár/értékben is veri. Szerintem is totál gáz egyébként ez a keresztényeket megszégyenítő képmutatás és köpönyegforgatás. Direkt szarul megírt játékokra hivatkozni meg nevetséges. Az optimalizáltak ki sem futnak 3gb-ból. A guru cikk nagyon jó.
-
Zorel
senior tag
válasz
#35434496 #14911 üzenetére
Továbbra sem ez a lényeg...van jelenleg olyan játék ahol ezeket a különbségeket FHD-ba is ki lehet mutatni. pl WD és a többi jól optimalizált társa...és egyre inkább ilyen játékok jelennek meg. Szóval ez a 3.5GB VRAM a játékok 1-2%-nál jelent problémát jelenleg, de a jövőre nézve ez csak több lesz még a "nevetséges FHD" felbontáson is. Innentől kezdve viszont jogosan érezheti mindenki kicsit becsapva magát aki 970-et vásárolt.
-
Locutus
veterán
válasz
#35434496 #14308 üzenetére
Szó se róla, a 970 így is hozza mindenkinél, amit a tesztek alapján elvárt tőle.
Csak ugye az nvidia ezt a nüanszot elfelejtette elárulni a 970 startjakor, hogy nem teljes értékű 4GB-os a kártya.Btw, én abban sem vagyok biztos, hogy mit érint ez a gond és mit nem. Ha ezt a szedetvedett benchmarkot nézzük, akkor nagyon sok kártya lehet érintett, még a másik oldalról is.
Ugyanakkor az nvidia egyből azt reagálta, hogy ez tervezetten ilyen a 970-nél, egyből a 980-hoz hasonlítva. Ez meg azt sugallja, hogy a benchmark is szar lehet, ha mégis a 980-on lassul valakiknél a végére. -
westlake
félisten
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#35434496 #14173 üzenetére
Pedig valós. Csak ugye minél jobban terheled a kártyát annál jobban vissza pakolja magának a feszültséget.
Te beállíthatsz neki 1,3V is, gond nélkül vissza pakolja a gpu a feszt majd egyszer csak megáll a kép.
De ha ezt megtudod mókólni fizikálisan vagy biosból, akkor láthatod hogy a tényleges értékeket írja amit te beállítottál anno.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest