- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Assdak #28110 üzenetére
Akarhogy szamolgatom nekem mindig tobbre jon ki, ipon arakat vettem figyelembe es hogy jatekot kapunk-e hozza.
Ettol fuggetlenul nem nagy a kulonbseg, megfontolando ez a verzio is. Kerdes, mekkora a kulonbseg, illetve milyen teljesitmeny hoz egymagaban a 980ti es milyet a 970sli.
-
pohár
félisten
-
davidsone
addikt
válasz
Assdak #27704 üzenetére
Durva. De hidd el a topikjában nincs 80% és folyamatos mérésről, firmwarekről megy a téma kb senki nem siklik el 60-90%-os lassulás felett... De elhiszem a Te verziódat is, lehet azok is vissza dobálták ahol nem hozta a gyári értékeket, mindenesetre ígyis úgyis: GÁZ
off vége
-
ingalls
senior tag
válasz
Assdak #27186 üzenetére
Nem ide tartozik, de aki 4k-n akar kompetitív játékokat tolni, az jobb, ha újragondolja a szerepét a mezonyben. 720 böven elég, ott nem a látvány a lényeg, jobban es többet latsz alacsony felbontáson. És az fps is pörög. Mi anno q3-at fegyver skinek nélkül játszottuk, hogy az se legyen útban. A 4k a látványért van, némi a CS-ért.
-
válasz
Assdak #27186 üzenetére
Persze hogy lesz/van technika alá, csak nyugati árszínvonallal. Hisz látod, mennyi akár csak egy 980Ti vagy a sima 980 is. Ehhez löksz egy olyan platformot ami tényleg ki is szolgálja őket és mindjárt ott egy kisebb vagyon. Lehet hogy a 120fps-nek leginkább a multis játékban van nagyobb jelentősége, de érzésem szerint ha kipróbálsz egy UT-t vagy CS-t utána a single kampányokat is csak így szeretnéd tolni.
Ja, a legkevésbé sem érdekel ki mire költi a pénzét, csak megjegyeztem hogy ma a 2k 144hz kihajtása is egy vagyon, és még így is több éves játékokat fogsz 60fps felett tolni, a maiaknál meg kompromisszumot kell kötni.
-
válasz
Assdak #27182 üzenetére
Oké hogy van/lesz 144Hz-es monitorod de nem sokat érsz vele ha a gép 60-70fps körül játszik, és a felszinkronozást a monitor tényleges maximum sebességére értem, azaz 144fps-re vagy legalább 100-120ra. Persze ha meglesznek a cuccaim én se várok az újdonságoknál teljes sebességet, de ha a képátlóm emelkedik akkor nekem se ártana egy stabil 75fps, ami sztem az újdonságoknál nem egyszerű dolog. Aztán végképp nem tudok olyan kiépítésről ami 4k-n akár csak folyamatos 60fps-t vinne. Lehet hogy Paks megbirkózik vele, de sztem 5évet még várni kell arra a gépre ami a 4k-t 120-al fogja vinni, ismerve a mai programozási szokásokat.
-
válasz
Assdak #27176 üzenetére
Akkor kerítsél valami pénzgyárat is, mert még 2k-n is érdekes lenne a 144Hz-et felszinkronozni, nem még 4k-n...Pont azért nem merek most 2560×1440/1600 monitort venni, mert egy GTX980 tuti nem szolgálná ki, maximum egy 75Hz-et, medi-high beállítással. De hosszútávra jobb lenne, egy 27" 2560×1600 mint a 24" 1920×1200, de fene tudja mit szól a gép egy ekkor ugráshoz
. Persze egy jó páréves game elfutna biztos, de valahogy az aktuális Far Cry mindig bejön, meg majd az aktuális Alien is
-
iceool20
tag
válasz
Assdak #27148 üzenetére
40 játszhatatlan?
High speed kamera van a szemed helyén?
Az emberi szem 25 fps-től már folyamatosnak látja a képet... 30-nál már minden játék stabilan folyamatos akadásmentes... és itt nem a mikro lagokról beszélünk. Persze 30/60 fps közt azért van érezhető különbség de 45-50 már szerintem teljesen hibátlan -
JackFeryll
őstag
válasz
Assdak #26840 üzenetére
Az MSI 760-om nem hallottam, ezt viszont igen. (HAF-X-ben, tele ventivel). Amikor váltottam eléggé zavart, gondolkodtam az MSI-re váltáson is a zaj miatt. Aztán ha megszokja az ember akkor már nem hangos.
Itt van ez a fos mellettem a munkában és ez idle-ben hangosabb mint az otthoni gép. Szóval biztos van olyan ház + venti + táp kombó ahol fel sem tűnik a VGA.
-
balint107
aktív tag
válasz
Assdak #26725 üzenetére
Á nincs 30 fok. 25-26 fok volt. És a másik is itt volt még május végén, és nem 18 fok volt már akkor. Valamint korábbi kártyáimból is tudom, hogy ennek a szobahőmérséklet mizériának sincs akkora jelentősége. Max 1-2 fok. Ami kártyával játszottam télen 19 fokba, az nyáron 30 fokos szobában is kb ugyan annyira volt meleg. Komoly különbség nem volt.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Assdak #26218 üzenetére
Nekem vannak elveim. Bármennyire is baromság ,de amit felállítottam abból nem engedek.
Ha számomra valami nem ér 150 ezret vagy 230-at akkor nem ér hiába van a zsebembe akár 1 miiliárd ft akkor se éri meg szerintem a megvételt.Szóval számodra bármennyire is hihetetlen ,de nem minden ember egyforma.
És nem 4k-n rugózok mivel itt helyileg a boltokba még le sem mertem menni mert ref 980 szerintem 170 alatt nem is hoznának. Ezért első körben leadtam a listát havernak tudna-e áfával bohóckodni és ha igen mennyi lenne az a gép amit összeírtam. Ha nem felel meg az ár nem fogom megvenni ilyen egyszerű.
A játékok nem mennek soha én meg tudok várni. -
ToXeN
tag
válasz
Assdak #26218 üzenetére
Ha Crytek egyszer végre vesz bármilyen kártyát akkor azt nagyon megünnepeljük, már akkora a hype. Persze Crytek-et nem hívjuk meg, mert sosem hozná a következő kört. Nade nem aggódom, hogy mostanában lesz ez. Talán majd ha az nvidia bejelenti, hogy áttörték az 1 nanométeres csíkszélességet, akkor megyünk inni, bár még az sem biztos.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Assdak #26001 üzenetére
Figyelj, ha nincs különbség a tizes skálán a 0 (off) és a 10-es M.Blur érték között, akkor miért lenne a postfx minimum és az ultra között?
Egyébként post fx. minimumnál automatikusan kiszürkül a m.blur csúszka.
Egyébként senki nem vitatja, hogy számításban nincs különbség az ultra és v.high között, csak azt mondjuk, hogy ez vizuálisan nem szignifikáns, azaz legtöbbször nem is vehető észre. Vagy ahogy az egyik kolléga szellemesen megfogalmazta, az ultra-val nem a grafikát állítod, hanem a gépigényt...
Olyan, mint az Adv. Gfx-ben a Long Shadows, nálam be van kapcsolva, de nem nagyon látom ott sem a különbséget.
A Reflection-nél is csak és kizárólag a tükrökben lehet látni a különbséget ultra és v.high között (szóval, vizen, kocsi fényezésen, padló tükrözésen ott sem látom).
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Assdak #25999 üzenetére
Érdekes, nálam a motion blur nem csinál semmit, akárhová húzom a csúszkát (postfx: ultra), de a rockstar forum-on a PS4 és a PC tulajok is reklámaltak emiatt, hogy no effect van a motion blur-nél. Btw, én sem látok semmi különbséget a linkelt képen ultra és v.high között.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Assdak #25649 üzenetére
Batman topicban olvastam, hogy a steam-en (megjelenéskor) már atírták a gépigényt. Nem tudom leellenőrizni, mert munkahelyen vagyok, sem kipróbálni a játékot, de az biztos, hogy amik a Youtube-on fent vannak 970/980 videók, azokon a textúra Normal-ra van véve.
Kicsit elkeserítő, hogy ez az első 4GB-os VGA-m (jó, ok: effektív 3.5GB) és már kevésnek bizonyul, pedig ha belegondolunk ez irtózatos memória mennyiség csak textúrákra. Valahogy szarul írják meg a cuccokat manapság...
-
westlake
félisten
válasz
Assdak #25038 üzenetére
Nem tudom mit jelent a nálad, de az én számológépem szerint a bruttó 230.000 forint bizony ~181.000 forint nettó. A 180k feletti árak pontosan mennyit jelentenek? A 210k is 180k felett van.
mod: Mármint te addod a Gold-ot nettó 160k alatt? Mert akkor nem szóltam. Viszont akkor a 980 Ti-t is adhatnád 165k alatt.
-
Anubris
őstag
válasz
Assdak #24945 üzenetére
Én egyelőre nem igen látok problémát FHD-n a 980-al. W3 is így hogy kapott már patch-t már szinte sosem megy 60 fps alá.
De majd kíváncsi leszek az Arkham Knight-ot úgy "optimalizálják"-e, hogy csak egy 980 Ti-vel lehessen meg a 60 fps.Mindenesetre nevetségesnek tartom, hogy megy a duma a 1440p meg 4K-ról aztán közben 1 évig sem bírják ki az éppen aktuális csúcskártyák FHD-n hozni az elvárt teljesítményt.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Assdak #24804 üzenetére
GPU Z sensor fül. Itt kimaxolod az osszes merendo erteket, a nevere tobbszor kattintva, majd nyitvahagyod az ablakot. Ezek utan lenyomsz egy 3Dmark Fire strike tesztet, ami utan lathatod, a felvettmaximum ertekeket:
boost valos (max) erteke, homerseklet max, feszultseg, stb. -
Joshi
titán
válasz
Assdak #24743 üzenetére
"Játékba hol látom?"
Félreértesz, nem mint értéket vagy grafikont látod hanem érzékeled hogy valami nem stimmel. FPS csökkenés, akadás stb.Egyébként nem értem hogy mit akarsz figyelni. A monitorozás általában a hőmérsékletekről szól, a jelenlegi GPU-k már nem mennek végig 100%-on, ha nincs szükség a nagy teljesítményre akkor néha leesik az órajel de ez normális. Ha a hőfokok rendben vannak akkor én inkább az FPS-t monitoroznám pl a Fraps-al, mert annak inkább látom értelmét.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Assdak #24699 üzenetére
Nálam elméletileg a DP előrébb van mint a HDMI.
A DP-re kötött monitor az elsődleges, a HDMI-re kötött pedig a másodlagos.
Az vga függő, hogy melyik, hogy működik. 270x-nél pl. mindkét kijelzőn láttam mindent, viszont ha nem volt engedélyezve a másodlagos kijelző, akkor a betöltő kép után lekapcsolta a HDMI-s megjelenítőn a képet.
A 970-nél fejből nem tudom, hogy betöltéskor van-e kép, de úgy emlékszem, hogy igen, vagyis ugyan azt csinálja, mint a 270x. De ebben 100%-ig nem vagyok biztos.
Az viszont tuti, hogy az elsődleges (DP) kijelzőn látom mindig a bios-t, akkor is, ha a másodlagos (HDMI) be van kapcsolva.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Assdak #24699 üzenetére
Ez esetben örülök, hogy az enyémen nem a HDMI-nek van elsődleges prioritása, ugyanis azzal van 3. kijelzőnek a TV rákötve a kártyára, de azt csak ritkán használjuk, pl. ha HD filmet akarunk nézni vagy a gyerekek "konzolosat" akarnak játszani a wireless kontrollerrel PC-n.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Assdak #24672 üzenetére
Nem, mert általában a GPU-s PhysX-hez részletesebb robbanás-, füst-effektek vannak, amelyekkel már nem birkózik meg a CPU, főleg úgy hogyha a játék alapból is CPU igényes. Például a Batman AO-ben, hogyha CPU-ra tesszük a számítást, akkor nem is elérhető a High beállítás a PhysX-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gyúrósok ide!
- Fali konzol lapos tévékhez
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest