- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Ladislaoca #13734 üzenetére
Előtte egy driver reinstall mehetne. Ha ez sem segít, akkor egy Windows installálást bepróbálnék.
Hazsnáltan vetted? Lett húzva stb?
Általában a ciripelő hang nem utal semmi rosszra, sokaknak ciripel és semmi baja.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13726 üzenetére
Inkább hagyom gyárin, ahogy eddig is ment, néha teszt jelleggel megemeltem az órajelet, de az a +1-3 fps nem érdekel, jó ez alapon is
-
holozis_HUN
addikt
Amúgy COre Voltage-ot lehet tolni +100-ra? Csomó videóban láttam, hogy feltolják 100-ig.
-
holozis_HUN
addikt
Szerintetek a kártya mennyire lesz elég Ac Origins alá? Full hd felbontás... Low 60 fps várható?
i5 3570k nem húzva, 8gb ram...
-
holozis_HUN
addikt
AZ NVENC kódolás megy Experience nélkül is, nem?
Mert ha megy, akkor ott az OBS videót felvenni videokártyával vagy streamelni. Amúgy is professzionálisabb.
-
holozis_HUN
addikt
Remegve telepítem a driver update-et
Bár azóta frissült az Experience, remélem jó lesz...
Amúgy olvastam, hogy van olyan, hogy az Experience miatt laggol a kép, ha 2 monitort kötök a gépre. Na nekem laggol, de valóban emiatt van? Nem szívesen törölném le, de valószínűleg kelleni fog virtuális monitor integrált GPU-ra, hogy azzal vegyek fel videót, ne a videokártyával.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Ed3r_X_ #13548 üzenetére
Satu, fadarab, kalapács azt csá
Most nézem, október körül vagy mikor a gtx 960 4gb-ot 50k-ért vettem, most egy gtx 970 is annyi
MI a franc... Azt hittem még vagy 70k körül van... Nagyon durva
Azért egy 970 már okés FHD-ra... Elgondolkozom rajta, addig inkább nem is piszkálom az órajeleket
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Ed3r_X_ #13544 üzenetére
Azért az nem úgy megy, hogy gondolok egyet és veszek egy GTX 1060-at... Ezért szeretném kihozni belőle, amit bír.
És azért kell minden fps, mert allergiás vagyok, ha 60 fps alatt van a játék... Ez Full HD-ban még lowon is nehéz, lásd Ghost Recűn Wildlands...
Da majd ja, valamikor lesz kártya újítva.
-
holozis_HUN
addikt
Egy egész bizarr ötlet jutott eszembe, nem tudom mi a véleményetek róla...
Gondoltan arra, hogy kihúzom a kártyából azt, amit bír, amikor meglesz a tuning lap, és húzom a procit.
I5-3570k, szerzek rá baromi jó minőségű pasztát, valszeg delidelem is, nagyon pöpecre megcsinálom, 75 celsius maximummal akarom húzni, remélem deliddel ez lesz olyan 4.7 GHz körül.
Ramot lehet majd bővítem 16gb-ra, de a ramokat is fogom húzni, jót fog picit tenni a böngészésnek és a játékoknak is minimálisan.
Persze lesz a házban pár plusz ventilátor is.
Na és a VGA-val kapcsolatos tervek:
Leszedem a hűtőt. Alaposan letakarítom a pasztát a hűtőről és a GPU-ról is. A VRM-en meg ezeken lévő hővezetőket kibaszom a picsába. Rakok rá szintén valami atom brutál pasztát, és kb a legjobb minőségű hővezetőket, amik nem vezetik az áramot. Ezzel baj ne legyen.
Ami a furcsa része, és erről érdekel igazán vélemény: ugye van hátlap a kártyán. Nagy hővezető padot rakok az egész hátlapra, alaposan rányomkodom. Annyit, amennyi elég ahhoz, hogy felérjen a backplatehez. Ahhol a backplate ki van vágva, ott megpróbálom kivágni, meg körülötte is alaposan, dizájn ne romoljon, amúgy sem érne ott sokat. Rácsavarozom alaposan a backplatet. Természetes ez a pad sem vezeti az áramot.
Szerintetek ez a megoldás érhet valamit? Kis hőt csak elvezet az a backplate...
A hűtőt egyebet persze alaposan kifújom, azzal baj ne legyen...
Illetve valószínűleg adok majd plusz feszültséget neki, minimálisat, olyan 1580 MHz körül menjen a GPU... Hátha kapok pár fps-t...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
phoenix1989 #13521 üzenetére
Igen, mert nem kompatibilis a dx12-vel, sok fps mérő nem az még, valamit keresni kell, ami kompatibilis vele. Amúgy szerintem nem sokkal lesz jobb fps, szerintem kevesebb is.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
phoenix1989 #13519 üzenetére
Durva AA van rajta, nem is FXAA hanem TAA
Én sztem kikapcsolom majd FHD-nál az antialiasingot, mert kicsit messzebb lesz és nem fog kelleni, úgy tuti 60 fps lesz, wow, jó még nagyon ez a kártya
-
holozis_HUN
addikt
válasz
phoenix1989 #13517 üzenetére
Gépigény.hu-t hadjuk... Nem ér semmit!!!!
Wowo ultra 50 fps, nekem kicsit jobban meg van húzva a kártya + kisebb is lesz a felbontás, wow, akár akár...
FXAA-t bekapcsoltad? Le tudod fotózni az összes beállítást?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
phoenix1989 #13511 üzenetére
Egyébként MSI Afterburner a honlapról. (MSI honlap)
Nekem így megy stabilan, feszültség nincs megemelve:
az 1920x1200 még magasabb is, mint felbontás, kíváncsi vagyk majd nálam hogy mennek a mai címek
Egyébként gondolkozok egy kis feszültségemeléses tuningon, ha lesz új alaplap felhúzom a procit olyan 4.2 Ghz köré, a ramokat minimum 1833 Mhz CL9-re, és akkor, mivel veszek majd nagyon fasza pasztát, szerintem újrapasztázom vele a VGA-t, meg alaposan kitakarítom, aztán kíváncsi vagyok meddig bírja majd olyan 70 °C-ig
Afölé nem akarom már engedni, meg túlságosan sokat sem akarok neki adni pluszba, csak hogy épp meglegyen a stabil 60 fps, picit jobb beállításokon...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
phoenix1989 #13507 üzenetére
Max 2-5 fps-t tudsz majd nyerni szerintem, vagy semennyi, én nem iagzán érzem azt a töbletet, amit húztam rajta.
Full HD a monitorod? Kíváncsi vagyok milyen beállításokkal fog menni
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Trailblazer #13490 üzenetére
Sok értelme van
-
holozis_HUN
addikt
2gb-os GTX 960-at hozzá lehet kötni egy 4gb-os hoz? SLI-ben.
-
holozis_HUN
addikt
Mennyire érdemes SLI-t építeni 4gb-os GTX 960-ból?
Néztem pár videót, és hát pl GTA V-nél elég sok dolog offon volt, és mind a 2 kártya 99%-on futott, 80 fps mellett. Érdekes, hogy nem droppolt be a magas kihasználtság végett. NAgyon távoli jövőben gondolkozok azon, hogy leht megéri a mostani mellé venni még 1-et, mondjuk olyan 2 év múlva az ára is lemegy. Full HD-ra teljesen jó lenne szerintem 2db GTX 960, bár nem tudom mennyire skálázódna jól, lenne-e microlagg, vagy még rosszabb lenne, mint sima kártyával, vagy éppen hogy csak feljebb tudnám rakni a grafikát, nem tudom.
-
holozis_HUN
addikt
igen, én is erre gondolok. De abban is van igazság, hogy akkor így a jövőben nem kell monitort venni. Arról nem is beszélve, hogy ha kell lejjebb tudom venni a felbontást, pl 1600x900-ra, aztán nem natívon játszok. Bár nem tudom, hogy hogyan skálázódna, mennyire lenne szép úgy, hogy nem natívon megy. Egyébként FC Primal és GTA V nemigazán lassult FHD alatt, R6 Siege annál inkább, ott iszonyatosan érezni. Jó lenne Full HD, élesebb kép (legalábbis gondolom, 1600x900 20 col, 1920x1080 22 col, szerintem a PPI az nagyobb még így is a full hd-nál) de játékokban lehet nem tudnám kihasználni. lehet lesz egy full hd, aztán ha kell leveszem a felbontást.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
bobalazs #13427 üzenetére
És hogyan?
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy hogyan működhetne
Akárhogy gondolkozom oda jutok, hogy nem lehet. Úgy gondoltam ezt a dual monitort, hogy a kis monitoron megy egy Youtube, fb vagy fórum, néhanapján a live előkép, vagy valami ilyesmi, másodlagos dolog, hogy ne kelljen alt + tab-ot nyomni. A nagy monitoron meg menne a játék. Nem akarok semmilyen plusz terhet róni a kártyára ezzel a 2 monitoros megoldással. A második monitornak bőven elég lesz az IGP, böngészésre elég.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Ed3r_X_ #13425 üzenetére
Van egy full hd-s tv-m, 24 col asszem,de az már nagy colt. Kb 35-0 centire van a monitor a fejemtől. Azért már ekkora méretnél kényelmetlen volt, rendesen kellett mozgatnom a szemem, alig láttam be az egész monitort... 22 az lehet mégjó lenne.
Azért nem hazsnálom a TV-t, mert mégsem monitor, és nagyon homályos volt...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Ed3r_X_ #13423 üzenetére
Hát nekem már az 55 fps is laggolós, nagyon hozzászoktam a 60 fps-hez. Simán érzem, ha 50-55 az fps már... Mindig úgy állítom be, hogy max ritkán droppoljon be alá. Full HD-ban úgy ment a far cry? Háát akkor ha 2-vel veszem vissza az árnyékot lehet megvan a 60 fps, DSR kicsit vesz még el a teljesítményből. De amúgy belegondolva: Ha kell, játékban le tudom venni a felbontást, és máris szebb a játék.
Kicsit filózok még ezen, hogy melyiket érné megvenni, 1600x900 vs 1920x1080. Nyilván utóbbinak szebb képe lenne (bár nem tudom, maga a monitor is már nagyobb, olyan 21-23 col, amit találtam aprón jó árban) az 1600x900-as az 19-20 colos, nem lenne olyan borzalmasan nagy különbség PPI-ben, elvileg. Mondjuk kicsivel nagyobb monitor jól jönne, bár a 23 lehet már nagy, valami 21-22-est nézek, ha már Full HD.
És igen, nem idegen dolog 2017-ben a full hd, de a mai játékigények... Ha az ember kicsit szebb beállításokon futtatná a játékot le kell venni a felbontást. persze 1060-nal ilyen baj nincs, az 2016-os kártya, persze. De hát ez 960, középkategória
persze így is nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon bejön a kártya.
Kicsit off kérdés: Az megoldható, ha úgy szeretnék dual monitort, hogy a kis monitor az IGP-be lenne kötve, a nagy, amin játszanék a videokártyába? Ha vennék monitort, a mostani megmaradna, és akkor már jó lenne mellékmonitornak. Csak ugye nem akarom játék közben a kártyát 2 monitorral terhelni. Lehetséges? ha már van az alaplapi kártya használjuk ki, youtubera elég lenne
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13418 üzenetére
Bocsi a dupláért.
Leszedtem a far cry primalt. HD textúrák megvan, vsync be. 1600x900 fepbontáson DSR-ben minden rotál maxon van (elsimítás stb) csak az árnyékok ultra-ról high-ra van rakva. Azt már nem bírja. De így is brutálszép a játék. 96% VGA kihasználtság, procinál 1 mag olyan 90% körül mindig, a többi 60%, ez már az Ubisoft hibája, hogy ilyen, optimalizálni kellene. Nagyon szépen fut, és a játék is szép
Jó kis kártya ez. Pár játéknál feldobtam DSR-ben full hd körülire, háát ott már rendesen vissza kellene venni. Szerintem szerzek valahogy egy 1600x900-as monitort, kicsit csökken a cpu használat legalább. Meg élesebb lesz böngészéshez
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kisza25 #13415 üzenetére
Hmm... Hát remélem egy darabig elég lesz legalább mediumra a GTX 960.
Akkor először is: a közelben van egy kis üzlet, ahol kidobott német elektronikai cuccok vannak (van valami kis hibájuk, és már újat vesznek...) ott lehet van olcsón valami jó állapotú full hd monitor. Amúgy meg teevben van egy i5-3470 vagy i7-2600. Kicsit orvosoljuk a problémát
És van valamilyen tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy 1600x900-on mennyivel terhelődik jobban a cpu? Ez legalább nem zabálná a videokártyát.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Long Man #13412 üzenetére
A szoftverrel nincs semmi baj, ugyanis tiszta friss W10-en ugyan ez van, W7-en is. Semmi vírus és malware nincs a gépen, többször ráküldtem ilyen dolgokat vizsgálatra. Procihasználat bekapcsolás után 0-2%, egérmozgás függő. Semmi sem eszi a háttérben a procit. Hőfok rendben. Ram még elég. Szerencsére GTA V alatr megvan az a beállítás, ahol a GPU 95% körül megy, a proci is akörül és megvan az 55-60 fps. Na de a CPU-n nagy dolgot kell feláldozni, kb 1 méterrel előttem töltenek be a textúrák rendesen a distance scaling miatt. Mondjuk lehet ram tesztet futtatni kellene. Esetleg CPU tesztet, hogy minden rendben van-e vele. Jah driverek legfrissebbek, BIOS legfrisebb.
Szóval szerintem nem user error, nem vagyok annyira átlag felhasználó.
I5-3330 és a GTX 960 4gb 8gb ram társaságában szerintem nem egy élettelen elképzelés. Azért sok esetben (beállítás függő) hamarabb elmegy a kártya, vagy egyszinten marad a kihaaználtság. SZVSZ ez a kártya mellé kell egy i5-3470/3570, 8gb rammal. Meg 1600x900 felbűntás, a jó grafikához, bár full HD-t annyira nem vágom, hogy milyen vele, tájékozódok youtubeon.
Nem lesz semmi paradicsomdobálás, nem kell flameelni, nyugodt hangnemben a megoldást, a legjobb utat megkeresni, ezálltal másoknak is segítséget nyújtani
-
holozis_HUN
addikt
válasz
kisza25 #13409 üzenetére
Hát azt nem értem, hogy 1600x900-ban ugyan ez a proci MAXOS cpu-t használó beállításokkal megy 70-90%-on, az enyém 1366x768 ban pedig full alacsonyan 90-100%-on.
Ez hatalmas különbség, a felbontás különbség kicsi, ellenben a kihasználtság és a beállítás között nagy a különbség.
Bár, csávókámnak asszem volt 35 fps, gtx 750ti-vel, a kártya 100%on ment. Lehet a kártya hamarabb elérte a limitet, ezért a proci nem számított annyira és ezért kisebb a kihasználtság. Nem tudom.
Ezért gondolkozok full hd-n, de otr már a kártya lenne határos. 1600x900 tűnik az aranyközépnek, b1r nem tudom, mennyire változna a cpu használat, mert nem sokal nagyobb felbontás.
Illetve miért van cpu limit? Miben más a cpu-nak az, hogy hd és nem full hd? A kártyának jobbat teszy de a procinak nem. Pedig kisebb felbontás, logikusabb lenne az, hogy így a proci is kevésbé terhelődik...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Grave_444 #13406 üzenetére
Szerintem 7970-re gondoltak
A HD 7870 2gb-os, a HD7970 pedig 3, tuti erre gondoltak. De én HD 7870-ről beszélek
Azért az durva lenen, ha egy 20-25k-s AMD elverné a GTX960-at, esetleg a HD7970, de az is egy szinten van kb a 960-nal. Ismétlem, 7870, nem a HD7970
ja és a 7870 az 256bit, a 7970 az a 3xx bit.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Long Man #13395 üzenetére
Primal most jön le nekem.
DOOm maxon? pedig neki kell egy i7-es és egy GTX 970-es. Hmm, akkor úgy néz kia a far Cry Primal maxon fog menni HD-ban, 60 fps-sel
Nekem fontos a 60 fps, azért látom akkor lejjebb kell venni. Hát nem tudom. Lehet maradok 1600x900-nál. B izttos több fps lenne, bár a procit nem tudom, az nekem gyanús, hogy van valami, szerintem nem kellene ennyire kihasználnia 1-1 játéknak.
Mondjuk GTA V gépigénye is fura, HD7870 elvileg elég neki a maxra, hát nekem a 960 megakad a fullban simán
-
holozis_HUN
addikt
válasz
core i7 #13391 üzenetére
Hát az lehet, de hogy GTA V-ben a distance scalinget és az emberek sűrűségét minimumra kel venni, és akkor isnéha 100%-ra megy a procihasználat... Bár nem vágom, lehet a HD felbontás miatt. DSR-rel viszont nem csökken a CPU használat. Illetve videókban csak 50-70% a procihasználat, fullos distance scaleinggel és embersűrűséggel, nem is értem...
-
holozis_HUN
addikt
Full HD-ra mennyire erős ez a kártya? Nekem HD monitorom van, arra bőven jó, bár így sem mégy minden fullon.
De az is érdekes, hogy anno HD 7770-nel Full HD-ban és HD-ban ugyan annyi fps-em volt ugyan olyan beállítások mellett...
Habár benyomom a DSR-ben a full hd körüli felbontás már akad ott, ahol 1600x900-ban vagy 1366x768-ban nem. Gondolkozok új monitoron, szerintem 1600x900 elég lesz 19 inchre, mert a sima HD sem rossz, ez pedig + 234x132, ami azért annyira nem kevés, szebb lenne az tuti.
Bár előbb a procival kellene valamit kezdeni, nem mimdig elég az I5-3330... I5-3470 minimum kéne a kártyának.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
balazska92 #13378 üzenetére
Gyahhh, HoTS az HD-ban csak 20%-on járatja a kártyát, OW maxhoz pedig úgy sem elég ez a kártya, vagyis nem emlékszem, hogy amikor ingyen hétvége volt futott-e maxon (HD felbontás). Magam is HoTS-ozom, sajna szana szét aakd (néha 25 fps) de hát ilyen ez az optimalizáció... Nagyon szarul van optimalizálva tényleg. Alig használja a gépet és akad a játék. GTA 5 very highon megy...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
envagyok #13329 üzenetére
Elvileg 2000 MHz-t bír, ami MSI AB-ban olyan 4000 MHz, másmilyen értéken 8000 MHz. A lényeg, hogy MSI AB-t használj, ott majd a 4000 a max. AMúgy nem igazán érzek plusz fpst, nekem olyan 1470 körül megy a GPU, 3800-on a memória, totál stabil, nem meleg, de nincs is nagyon több fps, nem érzem. Szerintem ami biztosan jó az a 1480 Mhz gpunak és 3900 a memóriának. nekem is ilyen kártyám van. Amúgy nekem 4000-en és 1500-on hibázott, fekete háromszögek meg piros "hó" volt a képernyőn...
Hogy neked mit bír, ki kell tapasztalnod. Futtatsz egy Vallex benchmarkot fullon, hogy ne legyen 60 fps-ed, így tuti nem marad a kártyában semmi. Vagy egy fullos Furmark is lehet. Így fog menni a VGA 99-100%-on, és így lassan húzod az órajelet, és ha kifagy a játék/program, akkor azt már nem bírja. Vagy el kezd hibázni. Akkor visszaveszed, ahol bírja. Ennyi.
Ez az, amit feszültség emelés nélkül tuningolsz. Na ha emelsz feszültséget nő a hőtermelés, többet eszik a kártya, ezáltal vagy nagyon melege lesz, és a ventilátor hamarabb elkopik/hangos lesz, viszont a teljesítmény növekedés láthatóbb lesz. Na de ezzel a kártyát szét tudod sütni is.
-
holozis_HUN
addikt
Szerintem olyan lehet, hogy pl betölt bizonyos mennyiségű környezetet, amennyi kell, s a maradékot betölti azzal a környezettel, ami következhet. Az is lehet, hogy a nagyobb részt, ami jöhet csak félig tölti be, és akkor részletezi, amikor odaérsz. Persze csak feltételezés.
-
-
holozis_HUN
addikt
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13213 üzenetére
Bocsi, szerkesztés elment.
Kivilágosodott, és nem, nem kosz. Vízszintes, alig látható csíkok.
Ahham, megvan! Vsync! Ha babrálok a framekkel, akkor Vsync alatt ez van, ha kiszedem nincs, de szétcsúszik a kép ugye, ha frame scalinget állítok, akkor durván mozog vízszintesen. Szerintem ez nem kártya hiba. Vsynccel szórakozva máshogy változik. Neten láttam stutteringgel kapcsolatos dolgot, meg pár control panel beállítást, hátha.
-
holozis_HUN
addikt
Hmm.... GTA V alatt olyasmit vettem észre, hogy a felső rész (lehet máshol is) ha a kék éghez viszem, akkor ilyen alig látható csíkok vannak. De van olyan érzésem, hogy nem a kártya hibája, hanem a monitoré. Olyan, mintha egy filter lenne a képernyőn, szóval nem textúra függő. Mintha függöny lenne előtte.Pár tipp: VGA csatlakozó nem bírja, vagy a monitor rossz. De lehet ez videokártya? Annyira nem zavaró, sőt lehet a DSR miatt van, mikor felkelek megnézem, hogy natív felbontáson milyen. Alapórajelen is ez van.Illetve pár textura bugot vettem észre egy játékban (bár szerintem ez játék hibája, patch óta van, nem a kártya óta)Szóval remélem nem a kártya hibás...Furmark az a durva teszt a VGA-nak, igaz? Valami teszt úgy megpörgette a kis HD 7770-em, hogy ciripeltazzal tesztelném, ha ott nem hibázik/nem jelentkezik, akkor sehol.
Ránéztem, memória bajnak írják az ilyet. De csak GTA V kék színnél vettem észre. Holnap megnézek vele pár kékes fotót, nyomok furmarkot, ilyenek. Remélem csak valami bug...Jóvan' többet kéne aludni
A monitor koszos
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13205 üzenetére
Hm... Tomb Raider 2013 alatt nagyon pici pillanatokra jött textúra bug, ugye fekete darabka meg-meg jelenik... Kicsit lejebb veszem. Bár nem értem miért nem bírja...
1470 és 3880, ennél nem vettem észre anomáliákat. M3g tesztelgetem, játékokkal terhelem.
-
holozis_HUN
addikt
1480 és 3899 stabil. Igen, 4gb-os verzió van.
Megy a Valley 1920x1080, Ultra, 8x Anti Aliasing, eddig semmi hibát nem vettem észre. Szerintem ez marad.
Amúgy kártya 65°C körül mozog. Ram illetve VRM hőmérsékletet hol tudom megmézni?
Ja és tervezek 1-2 házventit még a gépbe, szóval hőfokkal nincs baj, és nem is lesz.
-
holozis_HUN
addikt
Ramot belövöm majd olyan 1930-ra, azzal stabil lesz szerintem. GPU megy majd 1460. Így a maximumok alatt maradok, és nem lesz semmi baj. Az a kicsi többlet, ami a maxhoz kellene szerintem nem oszt nem szoroz. Ezzel a kis tuningal legalább tényleg kompenzálom a DSR-t. És a tartósságának sem ártok a kártyának.
Ram órajel meg azért kellene szerintem, mert az mindig maxon fut, bármit játszok szinte. Gondolom az Ultra Textúrák miatt folyamatosan tölteni kell be őket. Ezért akár laggolhat is a játék, gondolom.
Végén 1940 és 1465 lett. Most belőttem erre, remélem nem lesz baj. Majd nyomok totál max grafikán Valleyt meg Heaven-t, ott majd kiderül, hogy mennyire stabil. Lesem majd, hogy hibázik-e.
Ekkora tuning hosszútávon nem károsítja a VGA-t?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13197 üzenetére
Kipróbálhatom, de ez a hibázás nagyon megijesztett, főleg, hogy 2000,5-ön és 1500-on is már elő-elő jött....
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13194 üzenetére
1459/1928.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
4264adam #13192 üzenetére
Beállítások módosításával eltüntettük Devas kolegával a CPU limitet, stabil 60 fps megvan GTA 5-ben. Pár felesleges és alig látható beállítást le kellett venni. De még pár dolgot próbálok rajta finomítani, hogy a legtöbbet tudjam kihozni. Azért na I5 ne legyen már kevés.
VGA húzásról annyit, hogy rányomtam +80-at VGA-ra és memóriára +350-et (1359; 1928) így tuti nem lesz textúra bug, és egy enyhe tuningot kaptam, hogy legalább a kicsivel magasabb felbontást kompenzáljam (DSR). Szerintem így jó lesz. Remélem hibázni sem fog, eddig GTA V alatt semmi ilyet nem vettem észre. Kisit lejjebb vettem még, csak jó lesz.
-
holozis_HUN
addikt
Csak ki akarom használni azt, amit a kártya bír feszemelés nélkül. Bár ahogy látom, GTA V, AC Unity, Tomb Raider, hamar elfogy a proci, mint a kártya...
Van valami mód, hogy a prociról levegyem a terhelést? I5-3330-ról van szó.
Szóval ezek a fekete minták néha a képen az a memória túlhúzás jele?
Kipróbálom milyen 3950-en, ott hátha bírja. Akkor GPU maradhat 1500-on?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13170 üzenetére
Valami nem jó, itt ott hibázgat, egy egy pillanatra fekete dolgok jönnek be, egy egy csík, háromszög, ilyenek. Kicsit inkább visszaveszem.
-
holozis_HUN
addikt
Na sikerült belőni a kártyát a 2000-es és 1500-as maxra. Viszont stabilan ment 1502-őn is, lehet kipróbálom, hogy 1510 megy-e neki, illetve memória most 4001-enegy AB szerint, lehet abból is ki lehetég sajtolni valamit.
-
holozis_HUN
addikt
Na úgy néz ki sikerül maxra belőni a kártyát, köszi mindenkinek!
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13153 üzenetére
De nem ez a boost órajel, hanem 1275. Ez meg 1395.
Memóriaórajel viszont teljesen okés.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13150 üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13148 üzenetére
Gpu 1450 MHz-n megy, de be van lőve alapértékre. Hogy?
Meg hogy ez a lagg is elkezdődött, eddig ilyen nem volt... Remélem nem kúrtam szét a kártyát...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13146 üzenetére
1400+ ra volt löve, és olyan 1550 körül hibázott. Most nyomtam defaultra, és mégis 1395-ön pörög. Nem értem, pedig 1216/1279-re van belőve. Miért???? Illetve nagyon elkezdett laggolniba tomb raider, pedig semmihez sem nyúltam...
Hogy ugrik fel magasabra, mint amire be vam lőve?
-
holozis_HUN
addikt
Valahogy felment 1500+ ra és elkezdett hibázni... Benyomtam mindent defaultra, hátha. Pedig nem volt belőve olyan magasra...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13140 üzenetére
Átnyomtam +700-ra, tesztelem mit bír max. Amúgy sokan mondták: Minek HD monitorra 4gb VRAM... Na Rise of the Tomb Raider megeszi a 4gb-ot
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN #13138 üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13137 üzenetére
Igen láttam a kártyán, de ki tudja, hogy elég-e
-
holozis_HUN
addikt
Tudtok olyan programot, amivel részletesebben tudom figyelni a hőmérsékleteket? Oké, AB mutatja a VGA magot, de a többi komponensnek nem...a VRM érdekel, hogy nem-e fő szét... Hogy dobhatom-e feljebb kicsit az órajelet, amíg bírja feszemelés nélkül. Mert lehet a VGA megáll 65°C-on, de lehet a VRM 90-en vért izzad, és nem lenne jó erre ráhúzni...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13078 üzenetére
AC 4 (Black Flag)
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13076 üzenetére
Nincs ilyen beállítás, hogy PhysX on-off.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13072 üzenetére
Na és merre? Csak olyat találtam, hogy on off, de játékra bontva nem.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Trailblazer #13065 üzenetére
Amúgy besz@rok, az AC 4 az 1366x768-nak az 1.2 felbontásán (xxx x 9xx) nem megy el totál maxon, pedig mikori és nem is olyan szép
Bezzeg ezen felbontáson Bf3 totál max meg se rezzen... Majd a GTA V, AC Unity és Syndicate dönt, na meg a Rise of the tomb raider
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13063 üzenetére
Igaz, így viszont semmi, minden okés, kapott +10% power limitet és megy mint az álom
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13060 üzenetére
OC Guru, AB. Oc guruban +100/+100 mhz, apply és semmi. AB ugyan ez. Nem hogy BIOS-t kell váltani?
-
holozis_HUN
addikt
Próbáltam a kártyát húzni, de sehogy sem akar elmozdulni 1300 körüli órajelről, vram órajel meg 3000 valamennyiről nem moccan. Pedig elvileg az gyárilag megy 7000-et.
Ez a Gépigény.hu összehasonlítása de szar
8gb ram, i5 3330 hd 7770 720p-ben 60 fps volt. Az oldal ugyan ez a konfig, de gtx 970-nal 25 fps-t ír full lowra
jah bf1 játék.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Bjørgersson #13043 üzenetére
Sajnos akárhogy állítom, a betűk nagyon rosszak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest