- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
kisza25 #10120 üzenetére
Hoppá, most akartam írni hogy a MSI Gaming GTX 960 4GB 68-ért játékkal már egész jó árban van, pláne ha az ember az áfát is el tudja intézni, de most néztem vissza, már 75. Jó gyorsan mozognak az árak.
Igaz, tényleg nincs nagy különbség a 950 és 960 között. Talán a 950-en többet mernek húzni gyárilag. Bár olyan 960 is van, ami szintén alapból eléri az 1450 MHz-et. Szerintem egymáshoz túl közel sikerült kiadniuk a két kártyát. -
bogarfx
aktív tag
válasz
kisza25 #10107 üzenetére
Azért kapsz még egy backplatet és Tomb Raider játékot, meg azért a GTX 960-at is lehet húzni (egyébként is már ezek is eleve emelt órajelű kártyák a referenciához képest). Én a játékot eladom 6 ezerért így 13 ezer a különbség a 68 ezres árral számolva a GTX 950 2GB és a GTX 960 4GB között.
Egyébként én eredetileg Giga GTX 950 Extremet akartam, de az most meg 55, annyit meg nem ér meg. -
rayoliviero
veterán
válasz
kisza25 #9908 üzenetére
Okés.
Meg lehet azt csinálni, hogy a monitoromat összekötöm a dVGA-val DVI kábellel, az erősítőmet (ami pedig a tv-vel van összekötve) pedig HDMI kábellel az alaplapi HDMI-vel, hogy az iGPU-t használja ahhoz és ne a dVGA-t?
Ezt azért akarom megcsinálni, mert az iGPU-nál nem kellett bekapcsolnom az erősítőmben a HDMI passthrough funckciót. De most, hogy összekötöttem az Nvidia kártyával, ezzel csak úgy működik megfelelően. -
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #9876 üzenetére
de ips-ből is tud olyat venni, ami viszonylag jó játékra is.
Én is érzem, hogy kevés a 60hz/5ms, de ez van, ezt kell szeretni
Láthatod te is, hogy amikor odafigyelek, nem zavarnak, nem vagyok álmos stb, akkor azért ott szoktam lenni az elejében.
Amikor meg szenvedek, az nem a monitor miatt vanDe hogy on is legyek: Meg a legújabb driver, ami viszonylag problémáktól mentes? Frissíteni kellene már, még egy tavalyi van fent, és amikor lerakok tálcára egy játékot, akkor összeomlik az aero.
-
Csupingo
veterán
válasz
kisza25 #9842 üzenetére
A wf2 oc-nál 1241-et ír az oldaluk, az xtreme-nél 1304-et. De még ha jóval magasabb is lenne alapból, arra még nincs garancia, hogy mondjuk megy 1600 Mhz-en, amin egy mezei 960 már nem. De ha megy is, láthatatlan a különbség.
A 380x miatt szerintem nem szállhatnak el annyira az árakkal. Már így is durva árak vannak a középkategóriában.
-
Tikakukac
titán
válasz
kisza25 #9842 üzenetére
Giga saját mostani OC-s karijához néztem. Ott pont ennyi a diffi. Ha a weboldaluk jó.
Referenciához képest az EVGA-m meg giga extrém, oszt' 5 év garival sem volt 70k sem.
az lehet, de mondjuk a 950 Xtreme 49eFt az szerinted túlárazott?
Passzolom, nem néztem mit tud, meg ennyire nem is érdekel a téma. De a kis OC és világítás=gémer kariktól meg kütyüktől már leolvadok.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #9616 üzenetére
Én közben ránéztem az i5 árakra (gondoltam a G3220 helyett az lenne célszerű gtx960 mellé, mert i3 nem akkora ugrás árához képest), és sokkot kaptam
Havi pár óra casual game és netezés + meló (excel, word, pdf-ek), erre elég a G3220 és a benne lévő igp, vagy max egy gtx 750Ti, vagy jó lesz az a strix 960 így is(talán egy G3258 még belefér a büdzsébe, feszemelés nélküli tuninggal)
-
guftabi96
addikt
válasz
kisza25 #9608 üzenetére
Ne is mondd... már azt hittem én is, hogy elfelejthetem.
Délután itt ültem a gép előtt, semmi gáz nem volt. Aztán most hogy hazajöttem ilyen színes csíkok vibrálnak a monitoron (tv). Először megijedtem, hogy a kártya haldoklik, de dvi-vga általakítóval nem csinálja. Csak HDMI-vel, ott is csak akkor, ha a PC feliratú HDMI-be dugom a tv-n a kábelt. Ha a másikba dugom, akkor meg csúnya a kép, kb olvashatatlan, de nem csíkozik.
Nagyon remélem, hogy nem a bemenet ment tönkre a TV-n.
Lehet érezni a különbséget. Egy kicsit mintha homályosabb lenne, meg úgy más az egész..
Remélem, hogy a HDMI kábel, és nem a monitor..
Hát most meg jó a hdmi-vel... -
blu79
addikt
válasz
kisza25 #9432 üzenetére
Uppps
bocsi Inkább :
Itt az új driver ha valakit érdekel : 364.47 WHQL
-
Tikakukac
titán
válasz
kisza25 #9423 üzenetére
Megkérdeztem ezt is (bárki bármit állít, 3 levelem van az EVGA 3 külön részlegétől, igen a hivatalos disztribútorok közül az egyik dettó rosszul tudja, na mindegy, nekem annyit nem ért, hogy összeverje a melóhely velük a port) nyugodtan lekapható/cserélhető. Matrica nincs, 4 csavar és kész is, mehet a menet. A lényeg, hogy gyári állapotban menjen vissza gariba a kari, szóval hűtő meg egyéb dolgok is vissza rá.
Profilban ahogy eddig is számlát fel lehet tölteni, meg PayPal-en lehet fizetni a plusz garit aztán lehet örülni a nyugadalomnak. Sokat agyaltam aprós karikon meg volt is, de elegem volt a nagykeres vagy garizódik vagy nem dologgal, pont szerencsém volt árfolyammal és nullhaszonnal rendeltettem egyet -
Carvus
senior tag
válasz
kisza25 #9296 üzenetére
Írtam brate...
Afterburnerbe +100 adtam meg, GPU-Z szerint 1530 volt...alapon 1330 a boost órajel, bár ezt nem csekkoltam GPU-Z-be de hivatalos adatok szerint ennyi, mondjuk akkor +100-ból nemtudom h lesz 1530!
(#9294) 4264adam: Ez mit takar? Nem igazán vágom még ezt az alap/OC/gaming mode/boost 1-2 módokat...alap ventivel sztem 50% fölé nem ment, szal ezt a 70fokot sztem lehetne lejebb tornászni több hűtéssel.
-
thomeef
őstag
válasz
kisza25 #9248 üzenetére
Komoly cucc az a Giga Extreme, amp-s zotac-ra meg az sc+-os EVGA-ra lennék még kíváncsi, hőfokok meg tuningpotenciál terén
. Lehet átpasszolom a strix 950et asszonynak és bepróbálom valamelyiket
-
válasz
kisza25 #9273 üzenetére
Defektnek... XD
Sosem ertettem, hogy jatszanak az emberek a geppel, es a csucsproci melle kozepkat vgat tesznek.
Most raktam ossze 3 napja egy i5-6600at 750ti-vel. Megprobaltam lebeszelni rola. Gyozkodtem. De haverjai azt mondtak, jo az. Elvitte. 2 nap mulva ketsegbeesetten jott vissza, hogy nem tudja a gep azt, amit elvar tole. XD
-
Czvik2.0
tag
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #9188 üzenetére
Én se értem teljesen, de ha megnézel korábbi generációs Pentiumokat és i3asokat, akkor két egymást kővető generáció között nem ritka 20% difi sem jó pár játékban.
i5 2500 és 4460 között alig van érdemi különbség, viszont Pentium G860hoz képest a 3220 határozottan gyorsabb.Milyen játékok és benchek vannak fent nálad? Jobban össze kellene mérni a 960al.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #9152 üzenetére
sokat nem hozott a tuning az xtreme-en
1545Mhz boost2 órajel 3dmark13
mcs: 1300-on már hibázikmondjuk az alap 950 1065Mhz vs 1280@1545Mhz nem is olyan rossz
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #9064 üzenetére
40 alá biztos nem fog bemenni szerintem se, miért menne, de az a körüli ár elég jó. Most ne a szürke piacos gigabyte legyen az alap, hanem a többi gyártó, amiknél inkább 50 körül van az alap 950. De mindegy, mert szerintem ph!-n nem sok ember fog ilyet vásárolni, max htpc-be jó tényleg.
-
Peat;)
veterán
válasz
kisza25 #9061 üzenetére
"az más kérdés, hogy olcsóbban kapják" Miért lenne más kérdés. A végső árban pont olyan tényező mint a doboz, vagy a nyák. Ott vannak az intel processzorok, teljesen hasonló, az IT cuccokban nem a gyártási költségeken van a legnagyobb hangsúly ha nem a fejlesztési költségeken.
Az AMD persze ebben is kicsit kivétel mert a jelenlegi generációban az ő kártyáikat drágább legyártani az nem vitás a nagyobb memóriasávszél és bonyolultabb (több selejt) gpu miatt, de ebből is csak az érződik hogy ha AMD adja egy bizonyos haszonkulccsal a termékeit akkor nvidia pofátlan marzsot alkalmaz, reméljük ezt nem csak az autóiparba forgatják vissza hanem a következő generációba is.
De a lényeg hogy nvidia nagyon széles palettán tudna mozogni az árral. De nem nagyon akaródzik hiszen akkor ki sem adta volna a butított verziót, csak szimplán árat csökkentett volna.
-
válasz
kisza25 #9052 üzenetére
Az szép. Most nézegettem a 950-es különféle gyártmányait, és nekem az a bajom velük, hogy a rövidebb, ITX házba való kártyáknak mind gagyi a ventijük, réz hőcső nélküli a bordájuk, míg ugyanez nem igaz a konkurens R7 370-re, illetve a 750Ti-re sem. Pedig a kártya bejönne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest