- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
parandroid
félisten
A témát zárom, a továbbiakban az esetlegesen felmerülő kérdéseket az egyes típusok topikjaiban tudjátok feltenni.
p -
Imy
veterán
Zárható a topic mivel már vége a Sulinetnek!
Nagyon sikeres volt, de az ideje lejárt....
-
Egon
nagyúr
Érdekes jelenséget tapasztaltam: egyből visszaáll a sata native mode enabled-re. Már háromszor is megpróbáltam (először azt hittem, a változások elvetését választottam ki tévedésből, de nem). Esetleg valami egyéb beállításhoz is kapcsolódik ez a beállítás?
Szerk.: ehhh, csak nem vagyok szokva notikhoz, esetleg márkás gépekhez. Ha a ''gagyi'' Abit, Asus lapok bios-ában átállítok valamit, elég csak a bios-ból való kilépéskor elmentenem, nem kell F10. Itt igen. Na mindegy.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Nos, a CD-RW-re másolt XP-vel boldogult. A gond viszont az, hogy (léven ez egy SP nélküli, első generációs Windows XP Prof. HUN) nem talál telepített merevlemezes meghajtót a gépben...
Ha jól rémlik, ezt csak a telepítő CD buherálásával (vagy egy SP2-es telepítőlemez felhasználásával) tudom megoldani, ugyebár? Floppy nincs, de ha lenne is, csak a CD helyére tudnám betolni...
-
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #2410 üzenetére
Ez kétségtelenül így igaz...
Próbálkozom továbbra is, és köszönöm a segítséget! -
Egon
nagyúr
válasz
tkazmer #2407 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, mert (lehet hogy hibás impresszió, de nekem úgy tűnt) nem egyszerre ''javultak'' meg a gombok (az adott boot-nál az F10 még nem működött, hogy belépjek a bios-ba, de a ''tetszőleges billentyű'' lenyomása (zongoristát játszottam az alfabetikus részen) bejött, mivel rábootolt az XP CD-re.
A másolt XP szerintem sem szép: remélem idén végre eljutok odáig, hogy legalább 1 db jogtiszta oprendszer lesz a két géphez...De ez itt off.
Most fejeződött be a lemez másolása. -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #2406 üzenetére
Nemnemnem, nem fagyott le, hanem kiírta, hogy akármi.sys nem olvasható, nyomjon meg egy billentyűt (előtte hallhatóan szenvedett az optikai egység, majd olyannyira lelassult, hogy nem is lehetett hallani). Ahogy lenyomtam egy gombot, kiíírta, hogy a telepítés megszakadt, nyomjon le egy billentyűt az újraindításhoz. Ennyi.
-
parandroid
félisten
A billentyűzetnél a billentyű szalagkábelének kontakthibája lehetséges. Könnyen lehet, hogy alig volt még használva a gép, és most hogy elindult, helyrerázódott, azaz nem lesz vele többet gond. Ha mégis, akkor szervíz megigazítja egy pillanat alatt - ha tényleg ez a gond.
A WinXP telepítés közbeni fagyás érdekesebb kérdés, én a helyedben azonnal csinálnék egy memtestet, a hibás RAM-ok is kísértetiesen hasonló dolgokat produkálnak Windows telepítés közben.
USB-s megoldásként javaslom az USB-hubot, abból, hogy nyomtatót akarsz rákötni, felteszem, elsősorban asztali használatnál hiányzik. Pendrive és kártyaolvasó pedig amúgy sem kell állandóan. Ezzel együtt két USB hely tényleg elég kevés. A PS2-ért viszont nem kár.
p -
Egon
nagyúr
Hát, mi is vettünk egy notit Sulinetben. HP NX6310 lett a befutó (dunakeszi Auchanban 150K volt), Szilveszter napján lett megvéve. Már egy hónapja buzerálom az asszonyt, hogy vegyünk, a 60K visszatérítés miatt most nagyon megéri, de eddig ellenállt. Pénteken este 8kor (!!!) kitalálta, hogy mégis kell neki (azt hittem leütöm magam).
Az eddigi tapasztalatok nem túl kedvezőek, sajnos. Tegnap csak az akksi lett feltöltve, be sem kapcsoltuk (Vácon szilvesztereztünk, odamenet lett megvéve). Ma délután Vácon bekapcsoltam, nézegettem, működött rendesen. Hazahoztuk, 1 óra hőmérséklet-kiegyenlítődést biztosító szünet után bekapcsoltam. Nem érzékelte a billentyűzetet (bármit próbáltam nyomkodni). 3-4 ki- és bekapcs következett, eredmény nélkül. Kikapcsoltam, forgattam, nézegettem össze-vissza. Rákerestem a neten a hibára, de nem találtam semmit. A köv. bekapcsnál feléledt a billentyűzet. Nem tudom, mi lehetett vele.
A köv. problem a telepítéskor jelentkezett. Gondoltam, nem szórakozom a Linux-szal, a jól bevált, másolt XP CD-met szedtem elő. Ez egy Teac lemezen van (anno a 40x-es írómhoz adták), és minden meghajtó olvassa tökéletesen - kivéve a noti DVD-RW-je. Kétszer próbáltam meg a telepítést, de mindig másik fájlnál írta, hogy nem tudja olvasni - így tehát feladtam egyelőre. A gépemben levő optikai meghajtók (NEC 2500A DVD-író, illetve Toshiba SM-1612-es olvasó) tökéletesen olvassák ezt a lemezt.
Most azon tépelődöm, hogy átírom egy újraírhatóra, hátha úgy benyalja.
Szerk.: két dolgot hiányolok erősen: jó lenne egy PS2-es aljzat (nem is értem, miért kellett elfelejteni), illetve a 2 db USB slot már most kevés (nyomtató és kártyaolvasó, illetve egér lenne rákötve, no meg néha pendrive).
[Szerkesztve] -
Akcept
tag
Hát akkor az utolsó szó jogán:
Én vettem egy Dell Lattitude 110L-t másfél éve (Tesco 170-60=110k), és most év végén HP 500-at (notebook.hu 120-60=60k+táska). Biztosan hozzájárul mindkettő az egész család (két iskolás gyerek, + a nejem is tanul munka mellett) okulásához. Nem volt ez teljesen önzetlen az állam részéről, mert nyilván hozzájrult a feketegazdaság fehérítéséhez, tehát köszönet a sorsnak érte, mert sulinet nélkül asszem nem lettek volna
Mindenkinek boldog, szerencsés új évet, és sok örömet a megszerzett masinához! -
Blaise
veterán
Na véget ért a móka
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Aprósólyom #2395 üzenetére
És mennyire bővíthető?
-
Ripesz
csendes tag
válasz
germaki #2394 üzenetére
Nekem ilyen van.
Megbízható a gép, jó billentyűzet, szép kép, nem tükröződős monitor.
Nagyon csendes, alig melegszik, szerintem a súlya miatt nem a mindennapi cipelésre találták ki.
Aksi üzemidő nem túl hosszú. Nem egy erőgép a kis celeronos procival.
Munkára, filmre jó, játék: FS 2004-gyel próbáltam, ment vele normálisan alap grafikai beállításokkal. Izmosabb grafikánál nem próbáltam. -
freddyke
tag
[Reklámot ne itt, légy szíves. - peterkeT]
-
Aprósólyom
addikt
válasz
BluEyes #2392 üzenetére
Csak akkor kötelező szerintem ha memóriaigényesebb játékokkal is játszana az ember, és nem 3d-s
Ez a Linux tökéletesen jól megy rajta, és még biztonsági program sem kell terhelje, mert úgy sem fertőz meg semmi.
Persze felteszek majd egy alap Windows XP-t is, de az a legelső változatokból való lesz majd, megfelelően gyorsan megy majd, nem lesz olyan tetű mint az sp2
-
Aprósólyom
addikt
Leírom miért érdemes R51e-ért rohanni:
Sulinetben 119 988,-
IBM (Lenovo)
Celeron M370 -> 1,5GHz (kb egy athlon XP 2000plusz- 2200plusz), 1Mb
WLAN 120e ft-os lapiban...
DVD író 120e ft-os lapiba...
Ati X200 as integrált grafika alap 3d játékra is elmehet -> 2048*1920 as felbontás másodlagos monittornak
4400mAH aksi -> Celeron miatt csak elméleti 2óra 20 perc
Párhuzamos port akinek esetleg fontos
Egyébiránt:
15'' 1024*768
kis ledecske ami a billenytűzetet világítja meg
40Gb
256Mb
Linux 9.3 SUSE -
germaki
csendes tag
Van valakinek valami véleménye, tapasztalata az alábbi notebook-ról?
Lenovo 3000 C200 (TZ05KHL) Intel Celeron-M 420 (1MB L2cache/FSB533) 1660 MHz
80GB/5400rpm SATA HDD , 512MB, max. 4GB PC2-5300 DDR2-SDRAM, 667MHz , 15'' (1024x768) XGA TFT színes képernyő (180 nit) -
Aprósólyom
addikt
válasz
fulcrum #2382 üzenetére
UP IBM R51e - Talán egy két METRo üzletben lehet kapni, de előtte érdeklődjétek meg, hogy hol, a központi ügyfélszámon: 40/50-90-50 csak vezetékesről hívható, a forgalom miatt nagyon sokáig tart míg felveszik(~ tíz perc is lehet) állítólag cikkszám alapján lehet tudakolni: IBM R51e cikkzáma METRO-ban: 5996409564951 Mi még sikeresen elkaptuk az utolsót a Szegediben, ott már bizti nincsen, már erről a notiról írok. Tetszik ez a Suse linux 9.3
Egyébként a kegyerét a CHS Hungary forgalmazza, ha minden kötél szakad oda meneküljetek.
Sok sikert!
-
BluEyes
őstag
válasz
guest666 #2391 üzenetére
Ez nem elájulós kategória.
Alapgép, ahhoz képest jól felszerelt (wifi, dvd-rw), alap feladatokra kiváló, és olcsó. Annak érdemes ilyet venni, aki nem akar, vagy nem tud többet áldozni notira 120k-nál - függetlenül attól, hogy megéri vagy sem egy drágább modell -, és nincs szüksége sem nagy számítási teljesítményre, sem erős grafikára. Net, filmnézés, levelezés, zene, fényképek, office, egyszerűbb gamék stb - erre bőven jó. Kötelező venni bele még 256Mb memóriát.
-
guest666
aktív tag
válasz
fulcrum #2382 üzenetére
Hello, én megvettem Fehérváron 23-án ezt a gépet, volt még belőle akkor 2-3 darab, de írták hogy Kecskeméten meg Szegeden is volt, nem tudom hogy most van-e még.
Használgatom, de nem vagyok tőle elájulva. Személy szerint inkább a HP nx6310-est ajánlanám 145.000 volt szintén mult héten a fehérvári óceánban, még 29 db volt belőle, 1,7giga Cel 512Mb, 25ezer felárat simán megér.
Amúgy még a Metroban volt R50e P-M 1,7Ghz, 256Mb 108ezerért sulinetbende kiderült hogy csak a bemutató darab, azt meg már ki tudja hogy mennyire agyonvágták... szóval nem mertem bevállalni
-
Blaise
veterán
Lassan vége a topicnak
-
number666
tag
Hi all!
Sulinetben szeretnék laptopot venni 200k körül, csak nem igazán értek ehhez hozzá. Asus laptopokat 2 szaküzletben is szidták. Van ennek oka( vagy csak azt akarták, h mindenképpen HP-t vegyek)?
Pls ajáljatok nekem vmi ésszerű vételt! -
lordvico
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki M655X et sulinetben valahol?
Ahogy néztem, hasonló teljesítményben ilyen áron közelébe sem ér egy gép sem.
Egyik tuti forrásból szinte minden laptop eltűnt ma...
Vico -
parandroid
félisten
Épp ez az, hogy nem két év múlva kopik.
Az érvrendszereddel egyetértek, ezért is adnak el annyi Amilot. A nagyobb HDD, gyorsabb proci, több RAM, és főleg az erősebb VGA alapján a nem rendszeres notebookhasználó userek 80%-a ezeket választja. Aztán jönnek a panaszok, meg a problémák. Aztán kitapasztalják, hogy mire van szükségük. Sokan közülük még így is úgy döntenek, hogy ez a fontosabb szempont a megbízhatósággal és a minőséggel szemben.
Az első saját notim egy Sony Vaio volt mobil Athlonnal és Gef Go 420-szal.
Közben elkezdtem cégnél is használni őket (Dellt, HP-t, Compaq-ot), azóta business class gépeim vannak csak. A mostani cégemnél a manager gépek IBM T-k és X-ek, a termelésben pedig Armadákat és Evokat nyúznak a kevésbé szerencsések. A szerencsésebbek már ott is Thinkpadet, bár a soros port hiányával szívnak eleget. A Portége-ek első hullámát tavaly, a másikat idén selejtezték le. Egyet sikerült szereznem közülük, P2 Celeron 300MHz, de összerakottságban nem állna meg mellette egy most 2 éves konszumer noti. Biztos vagyok benne, hogy te sem véletlenül döntöttél a Lifebook mellett - bár gondolom céges gép.
p -
lumi
tag
válasz
parandroid #2368 üzenetére
Nagyon erdekes volt olvasni a hozzaszolasaid es igazoltad anezeteim.
Koszonom a reszletes kifejteseket konzumer es buisnessrol. -
fulcrum
tag
Sziasztok
Kari előtt írta valaki, hogy metroban IBM 119900,- sulinetben?! Valaki tud még ilyen szuperjó ajánlatot az utolsóelőttielőttielőtti napon? Majdnem minden megoldás érdekel (FuSi és Acer, illetve 3,0kg felettiek kivételével)... -
fsc
tag
válasz
parandroid #2363 üzenetére
Hát, ha az a kérdés, hogy 2 év múlva kopik-e a festék, vagy ugyanazért az árért 120 GB HDD a 60 helyett, akkor szerintem nem kérdés, hogy az átlagember mire voksol.
-
Kacsa601
csendes tag
-
lujo2
csendes tag
válasz
drCaligari #2359 üzenetére
Én is egy ilyen HP 500-at vettem. Nem tudom milyen programot futtatsz rajta, mert én főleg irodait és netezek, és teljesen hangtalan. Nagyon ritkán fél-fél percig bekapcsol a ventillátor, egy óra alatt tán kétszer. Erre a célra tökéltesen megfelel, és nekem is tetszik.
-
Empire
tag
válasz
Kacsa601 #2364 üzenetére
Csak egy érdekes összehasonlítás. Egy fusi ''boldog'' (fagyott, mint állat) tulajdonosa voltam majdnem 3 napig. 1,6 GHz-es Turion X2 proci volt benne. A ventillátora egyfolytában pörgött és már kellemetlenül forró levegőt fújt ki.
Később vendégeskedett nálam egy ASUS laptop, ugyanevvel a procival szerelve. A ventillátor jóformán be se indult, a kiáramló levegő meg éppenhogy langyos volt.
Ez persze csak egy benyomás volt.
EMP -
humax
senior tag
válasz
dzsengerely #2372 üzenetére
inkan hp,vagy lenivo ibm vedd meg.
igaz hogy csonjak mint acer,de sokall bisztatoak -
dzsengerely
csendes tag
Helloka!
A helyzet a köv...usa-nal kinéztem 258K-ért egy ACER Travelmate 4233WLMi-t.[link]
Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni vele kapcsolatban.De tanácsokat is hogy hasonló felszereltségű gépet, hasonló áron tudtok e ajánlani.A legfontosabb, hogy core 2 duo legyen, valamint ne gma950 vga.
Előre is köszönöm! -
parandroid
félisten
Nem lehet ezt így meghatározni. Szinte minden gyártónak van nagyon jó és hipergagyi gépe is. A HP-vel és az IBM-mel azért jó példálózni, mert nekik a konszumer gépeik is jobbak az általános kínálatnál. Említettem, hogy a FuSi, és a Toshiba különböző szériákban tud jó és kerülendő gépeket is csinálni. Toshibánál a Portége és a Tecra, FuSi esetében a Lifebook a csúcs, kerülendő a Toshiba Satellite és a FuSi Amilo. Dell esetében Latitude-öt bármikor, INspiront inkább ne. Általában véve Acernek nem sikerült semmilyen szinten elfogadható alternatívát kínálnia, az Asus nem a legolcsóbb szériái többnyire rendben vannak, és ugyanez elmondhatü az ''új márkákról'' is. Azért az idézőjel, mert vagy más gépét forgalmazzák a saját nevük alatt, vagy már régóta gyártanak másnak, csak saját néven eddig nem forgalmaztak. Ilyenek az MSI és az LG. A Sony nálunk nem alternatíva, különben is egyre több szemetet gyártanak a high-end business class gépek mellett. A Clevo barebone-okat saját néven forgalmazó magyar cégektől pedig ismét eltanácsolnálak, annyira nem olcsók, mint amennyire... hogy is mondjam, szóval minőségérzetre mégis olcsók...
p -
Sárpac
nagyúr
válasz
parandroid #2368 üzenetére
Hmmm melyik a legjobb 3 márka jelen pillanatban?
1.IBM, 2.HP, 3.Toshiba? -
parandroid
félisten
válasz
Kacsa601 #2367 üzenetére
Attól a munkától drágább, amibe az került, hogy megtalálják az egyes területeken felhasználható anyagokat (amik általában szintén drágábbak, mint a fröccsöntött műanyag), amik megakadályozzák a pitiáner de bosszantó hibák kialakulását, a repedéseket, kopásokat, túlmelegedéseket. No és igen, a megbízhatóságot is meg kell fizetni.
De mint említettem, ha neked ez nem jelent semmit, akkor azt veszel, amit akarsz.
Az anyagok áráról: a könnyűfém ötvözetek nagyon drágák, a business class gépekben felhasznált könnyűfém merevítés és jó minőségű hűtéshez használt anyagok pedig még drágábbak. Ez nem filléres műanyag, mint egy Acer-tepsi.
p -
parandroid
félisten
válasz
Kacsa601 #2364 üzenetére
Ha egymás mellé teszel egy IBM R51-et, egy HP nx6310-eet, illetve egy FuSi Amilo L7300-at, Toshiba L100-at és egy Acer 2413LMi-t, és nem látsz köztük különbséget, akkor tényleg mindegy, hogy melyiket veszed.
Érdekes lenne egyébként egy év után megnézni ugyanezeket a gépeket hasonló használat mellett, de erre a userek nagy részének nincs lehetősége. Én jó részüket láttam már egyévesen is, ahogyan idősebb notebookokkal is volt szerencsém dolgozni, és el kell mondanom, hogy egy Compaq Armada vagy egy Toshiba Portége 5-6 évesen is jobb állapotban volt, mint bármelyik egy-két éves, csak otthon használt és agyonféltett belépőszintű konszumer műanyaggép (általánosak a törések, kopások, repedések, kontakthibák). Persze ezek business class gépek, tehát nem teljesen fair az összehasolítás, de mivel a HP és az IBM is ugyanazokat az anyagokat használja most már a business class és konzumer gépeihez, borítékolom, hogy hasonlóan időtállóak ezek is. Szemben a Toshibával vagy a FuSi-val, akinél komoly minőségi (és árbeli) szakadék van a Lifebook és az Amilo, illetve a Satellite és a Portége családok között. Pedig ugyanazok a vacak koreai és kínai alkatrészek vannak benne. Na bumm. Ja, és ott van még az Acer, aki business class gépként is csak egy TravelMate-et tud felmutatni.
Ezerszer körüljárt téma ez, sokszor és sok helyen átbeszéltük már, mindig abban maradtunk, hogy aki nem érti, hogy mi a különbség, annak mindegy, hogy mit vesz. Aztán majd kialakulnak az igényei, és a következő gépet majd figyelmesebben választja ki.
Ez pontosan olyan meddő vita, mint az, hogy szükség van-e egy notebookban erős VGA-ra. A helyes válasz az, hogy aki ilyet szeretne, az vegyen ilyet. De ha tudja, hogy mit akar, akkor miért kérdez? Ha pedig nem tudja, akkor miért utasítja ela tanácsot?
p -
Kacsa601
csendes tag
Pontosan. És mennyi egy szalagkábel beszerzési ára? És mennyi egy zsanér beszerzési ára? Ettől nem lehet egy gép 20-30-40 ezerrel drágább. Ezért írtam hogy egy szervízháttér pl drágíthatja az árat, hogy mennyivel azt meg mi nem tudhatjuk, az összetetteb dolog.
-
Omni
aktív tag
-
Kacsa601
csendes tag
Érdekes a hozzászólásokat olvasgatni. Nekem volt ilyen és oylan gépem is. Egy kettő már megfordult a kezem között. MOst nem mondom hogy mit használok mert előítéleteitek lenne. 1-2 dolog
A minőséget hozzátok fel mindig. Na nézzük. Ugyanaz a proci, ugyanaz a videó kártya, ugyanaz a monitor ( a és b számára is ugyan az gyártja ) dvd író és még sorolhatnám. Akkor miben tér el?
1. A házban. Anya lehet mindenféle műanyag és fém. Ez nem lehet mérvadó egy 200ezer forintos laptopnál, hogy most milyen fémből van mert elenyészően kicsi.
2. Márkanév. Egy gyűlésen, értekezleten nem mindegy hogy egy nonames géppel érkezel vagy valami jól csengő géppel. ( Landrover a színház elött ) Marketing, reklám, mind mind pénz amit a tulajdonos fizet ki.
3. Szervízháttér. Erre azt mondom hogy igen, ez tényleg költséges lehet, ezt aláírom.
Ezek után kérdezném hogy mi a különbség 2 ugyan úgy felszerelt gép között. Semmi... a márkanév...
Győzzetek meg ha nem így van, nyitott vagyok mindenre. -
parandroid
félisten
válasz
tkazmer #2357 üzenetére
Nézd meg az adatait. Aztán a nevét is.
Nem kívánok beszállni a minőségügyi vitába, a tényleges minőség, a meghibásodási statisztikák, a szervíztapasztalatok minden gyártónál és forgalmazónál hétpecsétes titok, az viszont tény minőségérzetben a FuSi Amilo sorozat igencsak alsó kategória. Jórészt éppen a festett vízipisztoly-műanyag háznak köszönhetően, ami sem esztétikailag, sem tartósságban nem állja meg a helyét egy gyakorlatilag azonos árú IBM-mel vagy HP-vel szemben. De mondhattam volna LG-t, MSI-t, vagy Asus-t is, hiszen már ők is túlléptek a festett olcsó műanyagon, és anyagában színezett ötvözött fém-műanyag házban adják a gépeiket. Pillanatnyilag a fullműanyag a FuSi, az Acer és a Toshiba alsókategóriás modelljeinek a sajátja (az olcsó Delleket nem tudom, de tartok tőle, hogy szintén ez a kategória). No meg a bareboneból építkező Clevo-alapú gépeké.
A belbecs egy dolog, de a rendszeres fedélrepedés, zsanértörés, és a ház külső burkolatának csúnya kopása nem vidám dolog.
Emellett ez az a három gyártó, aki a minőségi hiányosságok ellensúlyozására a lehető legolcsóbban a lehető legkomolyabb hardvert kínálja a gépben - tipikusan asztali gépen szocializálódott első notebook vásárlóknak.
p -
humax
senior tag
-
kapasz
tag
válasz
drCaligari #2359 üzenetére
Ha hangosnak találod, érdemes belenézni a BIOS-ba, szokott ott olyasmi opció lenni, hogy fan always on when AC powered vagy valami ilyesmi. Azt kell átkapcsolni.
-
drCaligari
tag
válasz
drCaligari #2199 üzenetére
A tanácsotoknak és nekem köszönhetően jóanyám végülis a HP 500 (RQ260AA) [link] -t vette meg. Mondanom sem kell teljesen belezúgott. Nekem van egy PowerBookom ami azért egy pár kategóriával elitebb gép, de meg kell mondjam én is szívesen pötyögök rajta. Még nem igazán mélyedtem bele, de így elsőre nagyon kis korrekt gép. Könnyű, nagyon jó fogású és kialakítású, jó anyagokból összerakott cucc. Egyetlen hátrányának az tűnik, hogy talán kicsit hangoss, de nem nagyon ismerem a pc-s laptopokat, ezért csak a Mac-hez tudom hasonlítani. Szóval, én mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
dabadab
titán
''Miért nem versenyezhet az összerakásban?
A Csing Csung Csong az Inventecnél roszabbul dolgozik, mint Kou Ja Ling a Quantánál a délelőtti műszakban?''
Ne legyel mar alnaiv. Nyilvan a dolog nem a gyartasnal dol el, hanem ott, amikor a gazdasagi osztaly kiszamolja, hogy mennyi penzbol kell kijonnie a gepnek, meg ott, amikor a mernokok megtervezik.
Nyilvanvalo, hogy egy olcso anyagokbol osszerakott, sebteben osszefercelt gep az kevesbe lesz jo, mint egy igenyes anyagokbol gyartott, gondosan megtervezett modell. -
freddyke
tag
Hi!
Nem szokott pixelhibás lenni, alapból akkor cserélhető, ha nem felel meg a gyártó által megadott pixelhiba szabványnak. Ha 3 napos pixelhiba garanciát kérsz, akkor azt úgy kellene megrendelni és egyedi árajánlatot kapsz rá. A bolt címét nem írhatom ide, csak annyit, hogy Pécs. Ha gondolod privátban elküldöm. A kiszállítás díja 1800-2000 Ft + ÁFA.
Üdv. -
fsc
tag
válasz
tkazmer #2350 üzenetére
A terméktámogatás alatt mit értesz?
Az 1 év garancia mellé normál áron vásárolható kiterjesztés, hamarosan tök egyszerűen, dobozban. A szerviz országos, olyan nevesincs partnerekkel, mint Albacomp, vagy Műszertechnika.
Miért nem versenyezhet az összerakásban?
A Csing Csung Csong az Inventecnél roszabbul dolgozik, mint Kou Ja Ling a Quantánál a délelőtti műszakban?
Pixelhiba? Van olyan, tényleg? Csak a Fusinál? Komoly érveket kérek! Hallottál már a CLASS II ről? Van aki ennél többet kínál? (néhány high end notit kivéve persze)
Olcsóbban adja? A szemét!!!!!!
Tudod mennyibe kerül a HP-nál Pesten a 400 embert eltartani? Igazad van, fizesd meg őket!
Vagy a Dell, aki 10%-os profittal dolgozik, nézd csak meg a yahoo finance-on.
A Lenovoval pedig közvetlenül szponzorálod a Kínai Kommunista Pártot! Ui. a Lenovo áttételesen állami tulajdon.
Nem akarok mellébeszélni, sok hozzászóló természetesen érdekelt a notebook üzletben és a FuSI Amilo célzottan retail márka. Így aztán nem fér hozzá, ergo savanyú a szőlő.
A Metro vagy Saturn beszerző pedig nem süllyed odáig, hogy itt fikázza a konkurrenciát. -
tkazmer
addikt
Az összerakást, és a felhasznált anyagokat(pl a ház), meg a terméktámogatást. Ezekben egyértelműen nem versenyezhet egy hp/ibm/dell trióból származó géppel.
Pl van olyan, akinek 2 hónap múlva pixelhibás lett a kijelzője, többen lecserélték stb(úgyértem rossz volt, és emiatt). Vajon miért van azt, h uazt a procit, vga-t ők sokkal olcsóbban adják? -
Ginew
aktív tag
most hogy lejár majd a sulinetes támogatás, leesnek majd az árak nem?
Mert szerintem mivel támogatva van, alapból emelt áron adják ki, hogy az államot levegyék.. sztem.. szal szerintetek várható árcsökkenés, vagy hülyén gondolkodom? -
Blaise
veterán
válasz
valdimir2 #2333 üzenetére
Hát sulinetben nem sok gépet adnak 1 évnél több garival, csak az Asusokat. Garanciakiterjesztést úgy tudom, hogy lehet hozzá vásárolni később
Az órajel miatt ne aggódj, ez nem ugyanannyi mint az asztali gépeknél. A két magot igazából még kevés progi használja ki, de a jövő szempontjából érdemes ilyet venni. -
valdimir2
tag
Üdv max 200 buttó ,ert ugye ha abból lejön a 60 akkro 140 ért van egy jó notim.amiket nézegettem eddig azok ha jól látammind max 128mb ig van a vaga nem tudom ilyennel menyire lehet pl játszani?Illetev magát a septron procit nem ismerem +3400 ja jól sejtem ezy ugy max 2000 mhz valós ságot takar??,
Mit tudnál nekem ajánlani ilyne árfekvésben?Megbizható gépet? -
sutykuru
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy sulinetes notit, és ebben kérnék egy kis segítséget.
FUJITSU SIEMENS Amilo Pro V2055 140k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/am...o_v2055_sulinet
ACER TravelMate 2492 NWLMI 156k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/ac...2_nwlmi_sulinet
HPQ NX7400 EY587ES 156k
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/nx...ey587es_sulinet
Melyiket érdemes megvennem?
Több pénzem sajna nincs rá.
Esetleg jöhet más noti is, vagy bolt ajánlat. -
tkazmer
addikt
válasz
valdimir2 #2314 üzenetére
Lebeszélnélek a fusi amilokról, leginkább azok rossz minősége miatt. Szerintem inkább nézegess HP-kat, van most egy elég ledvező árú sorozatuk, hp 500-as néven fut, valamint ott a hp nx 7400, az is elég jó gép, és az biztos, hogy van sulinetre is. Ha találsz esetleg ennyiért thinkpad R50/51-et, azzal is jól járhatsz.
-
Herbali
tag
válasz
valdimir2 #2314 üzenetére
Én speciel a Sempronosat választanám mert:
- Rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal, így képes visszavenni az órajelét. Ezzel növelni tudja az akku üzemidőt. Ezt a Celeron nem tudja.
-800 MHz-es FSB-n megy. A Cel390 pedig 400MHz-en.
A Celeronban 1MB L2 cache van. Abban a Sempronban amit te írtál viszont csak 512 KiB. -
valdimir2
tag
Üdv mindnekinek
egy kis segitséget kérek szeretnék sulinetre venni egy lapit de olyant ami érték álló szóval ami monjuk 1 év után nem anyit ér hogy na fiam 50k azt örüljél.Most az egyik hiper üzletlánc 159990 ad majd egy Fujitsu siemens amilo l 7320 15,4'' Celeron M390 1.7 Ghzz 1024 mb 80 gb vinya dupla dvd iró szóval ez ugye -60 a 100 000 ra jön ki kérdem én érdemes e.pl proci stb
Illetve egy krédés árulnak laptopokat AMD Semprom 3200 es procival anmi a leírás szerint 1600 mhz.Most melyik éri meg jobabn proci szinten? -
Herbali
tag
Tud valaki olyan oldalt ahol mobil processzorok teljesítményét lehet összehasonlítani? Esetleg aztali procikkal is.
-
freddyke
tag
[Reklámot ne itt, légy szíves. - peterkeT]
-
Rover623
félisten
válasz
Herbali #2307 üzenetére
Na de ha ő vállakozó...?
Komolyan: volt ilyen, nem is egy...
Számlázásnál odatolta a lebélyegzett papírfecnit hogy erre a cégre kéri a számlát...aztán látva a tágra nyílt szemeket a pult másik oldalán, büszkén vágta ki a rezet: így még az ÁFÁ-val is olcsóbb neki, mert majd a haver cége visszaigényli... -
Herbali
tag
válasz
Darth Mumus #2302 üzenetére
''Sulinet az -60 +áfa?''
Ezt a fajta felfogást se hallottam még. Mit nem lehet ezen a Sulineten érteni komolyan?
Visszaigényled tavasszal az adódból a gép árának az 50%-át (természetesen bruttó árának) , de max 60 ezer forintot! Nincs itt semmilyen áfa! -
svédcsepp
tag
64bites architecturás notik csak a turion 64 ek vagy van inteles megfelelője. Egyáltalás érdemes 64 bitest venni a jövöbeni Vista miatt?
-
tkazmer
addikt
válasz
Darth Mumus #2302 üzenetére
Visszaolvasol, és megtudod....így elég nehéz akármit is mondani, hogy te se tudod, mit szeretnél...
A sulinet meg a brutto árból -60k, amennyiben 120k-ért, vagy annál többért vásárolsz... -
tkazmer
addikt
válasz
littlemole #2299 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az USB-s wifik többet fogyazstanak az integráltaknál, és kevésbé jók jelbefogás szempontjából is, mivel ott csak egy igen kicsi részen van antenna, az integrált meg végigfut a képernyő mentén..
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest