- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Érdekes jelenséget tapasztaltam: egyből visszaáll a sata native mode enabled-re. Már háromszor is megpróbáltam (először azt hittem, a változások elvetését választottam ki tévedésből, de nem). Esetleg valami egyéb beállításhoz is kapcsolódik ez a beállítás?
Szerk.: ehhh, csak nem vagyok szokva notikhoz, esetleg márkás gépekhez. Ha a ''gagyi'' Abit, Asus lapok bios-ában átállítok valamit, elég csak a bios-ból való kilépéskor elmentenem, nem kell F10. Itt igen. Na mindegy.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Nos, a CD-RW-re másolt XP-vel boldogult. A gond viszont az, hogy (léven ez egy SP nélküli, első generációs Windows XP Prof. HUN) nem talál telepített merevlemezes meghajtót a gépben...
Ha jól rémlik, ezt csak a telepítő CD buherálásával (vagy egy SP2-es telepítőlemez felhasználásával) tudom megoldani, ugyebár? Floppy nincs, de ha lenne is, csak a CD helyére tudnám betolni...
-
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #2410 üzenetére
Ez kétségtelenül így igaz...
Próbálkozom továbbra is, és köszönöm a segítséget! -
Egon
nagyúr
válasz
tkazmer #2407 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, mert (lehet hogy hibás impresszió, de nekem úgy tűnt) nem egyszerre ''javultak'' meg a gombok (az adott boot-nál az F10 még nem működött, hogy belépjek a bios-ba, de a ''tetszőleges billentyű'' lenyomása (zongoristát játszottam az alfabetikus részen) bejött, mivel rábootolt az XP CD-re.
A másolt XP szerintem sem szép: remélem idén végre eljutok odáig, hogy legalább 1 db jogtiszta oprendszer lesz a két géphez...De ez itt off.
Most fejeződött be a lemez másolása. -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #2406 üzenetére
Nemnemnem, nem fagyott le, hanem kiírta, hogy akármi.sys nem olvasható, nyomjon meg egy billentyűt (előtte hallhatóan szenvedett az optikai egység, majd olyannyira lelassult, hogy nem is lehetett hallani). Ahogy lenyomtam egy gombot, kiíírta, hogy a telepítés megszakadt, nyomjon le egy billentyűt az újraindításhoz. Ennyi.
-
Egon
nagyúr
Hát, mi is vettünk egy notit Sulinetben. HP NX6310 lett a befutó (dunakeszi Auchanban 150K volt), Szilveszter napján lett megvéve. Már egy hónapja buzerálom az asszonyt, hogy vegyünk, a 60K visszatérítés miatt most nagyon megéri, de eddig ellenállt. Pénteken este 8kor (!!!) kitalálta, hogy mégis kell neki (azt hittem leütöm magam).
Az eddigi tapasztalatok nem túl kedvezőek, sajnos. Tegnap csak az akksi lett feltöltve, be sem kapcsoltuk (Vácon szilvesztereztünk, odamenet lett megvéve). Ma délután Vácon bekapcsoltam, nézegettem, működött rendesen. Hazahoztuk, 1 óra hőmérséklet-kiegyenlítődést biztosító szünet után bekapcsoltam. Nem érzékelte a billentyűzetet (bármit próbáltam nyomkodni). 3-4 ki- és bekapcs következett, eredmény nélkül. Kikapcsoltam, forgattam, nézegettem össze-vissza. Rákerestem a neten a hibára, de nem találtam semmit. A köv. bekapcsnál feléledt a billentyűzet. Nem tudom, mi lehetett vele.
A köv. problem a telepítéskor jelentkezett. Gondoltam, nem szórakozom a Linux-szal, a jól bevált, másolt XP CD-met szedtem elő. Ez egy Teac lemezen van (anno a 40x-es írómhoz adták), és minden meghajtó olvassa tökéletesen - kivéve a noti DVD-RW-je. Kétszer próbáltam meg a telepítést, de mindig másik fájlnál írta, hogy nem tudja olvasni - így tehát feladtam egyelőre. A gépemben levő optikai meghajtók (NEC 2500A DVD-író, illetve Toshiba SM-1612-es olvasó) tökéletesen olvassák ezt a lemezt.
Most azon tépelődöm, hogy átírom egy újraírhatóra, hátha úgy benyalja.
Szerk.: két dolgot hiányolok erősen: jó lenne egy PS2-es aljzat (nem is értem, miért kellett elfelejteni), illetve a 2 db USB slot már most kevés (nyomtató és kártyaolvasó, illetve egér lenne rákötve, no meg néha pendrive).
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest