- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Aktív témák
-
Empire
tag
válasz
Kacsa601 #2364 üzenetére
Csak egy érdekes összehasonlítás. Egy fusi ''boldog'' (fagyott, mint állat) tulajdonosa voltam majdnem 3 napig. 1,6 GHz-es Turion X2 proci volt benne. A ventillátora egyfolytában pörgött és már kellemetlenül forró levegőt fújt ki.
Később vendégeskedett nálam egy ASUS laptop, ugyanevvel a procival szerelve. A ventillátor jóformán be se indult, a kiáramló levegő meg éppenhogy langyos volt.
Ez persze csak egy benyomás volt.
EMP -
parandroid
félisten
válasz
Kacsa601 #2367 üzenetére
Attól a munkától drágább, amibe az került, hogy megtalálják az egyes területeken felhasználható anyagokat (amik általában szintén drágábbak, mint a fröccsöntött műanyag), amik megakadályozzák a pitiáner de bosszantó hibák kialakulását, a repedéseket, kopásokat, túlmelegedéseket. No és igen, a megbízhatóságot is meg kell fizetni.
De mint említettem, ha neked ez nem jelent semmit, akkor azt veszel, amit akarsz.
Az anyagok áráról: a könnyűfém ötvözetek nagyon drágák, a business class gépekben felhasznált könnyűfém merevítés és jó minőségű hűtéshez használt anyagok pedig még drágábbak. Ez nem filléres műanyag, mint egy Acer-tepsi.
p -
parandroid
félisten
válasz
Kacsa601 #2364 üzenetére
Ha egymás mellé teszel egy IBM R51-et, egy HP nx6310-eet, illetve egy FuSi Amilo L7300-at, Toshiba L100-at és egy Acer 2413LMi-t, és nem látsz köztük különbséget, akkor tényleg mindegy, hogy melyiket veszed.
Érdekes lenne egyébként egy év után megnézni ugyanezeket a gépeket hasonló használat mellett, de erre a userek nagy részének nincs lehetősége. Én jó részüket láttam már egyévesen is, ahogyan idősebb notebookokkal is volt szerencsém dolgozni, és el kell mondanom, hogy egy Compaq Armada vagy egy Toshiba Portége 5-6 évesen is jobb állapotban volt, mint bármelyik egy-két éves, csak otthon használt és agyonféltett belépőszintű konszumer műanyaggép (általánosak a törések, kopások, repedések, kontakthibák). Persze ezek business class gépek, tehát nem teljesen fair az összehasolítás, de mivel a HP és az IBM is ugyanazokat az anyagokat használja most már a business class és konzumer gépeihez, borítékolom, hogy hasonlóan időtállóak ezek is. Szemben a Toshibával vagy a FuSi-val, akinél komoly minőségi (és árbeli) szakadék van a Lifebook és az Amilo, illetve a Satellite és a Portége családok között. Pedig ugyanazok a vacak koreai és kínai alkatrészek vannak benne. Na bumm. Ja, és ott van még az Acer, aki business class gépként is csak egy TravelMate-et tud felmutatni.
Ezerszer körüljárt téma ez, sokszor és sok helyen átbeszéltük már, mindig abban maradtunk, hogy aki nem érti, hogy mi a különbség, annak mindegy, hogy mit vesz. Aztán majd kialakulnak az igényei, és a következő gépet majd figyelmesebben választja ki.
Ez pontosan olyan meddő vita, mint az, hogy szükség van-e egy notebookban erős VGA-ra. A helyes válasz az, hogy aki ilyet szeretne, az vegyen ilyet. De ha tudja, hogy mit akar, akkor miért kérdez? Ha pedig nem tudja, akkor miért utasítja ela tanácsot?
p -
Omni
aktív tag
-
shev7
veterán
válasz
Kacsa601 #1996 üzenetére
Elmondom en hogy jartam
Ujratelepitettem a gepem (elotte meg BIOS-t is frissitettem) letoltottem a gyartotol a legujabb drivereket, felraktam, es csunyan osszeomlott a rendszer cirka 10 perc hasznalat utan. Driverre gyanakodtam vegig, de eloszor nem talaltam a megoldast. Aztan feltunt az, hogy a BIOS frissites datuma ujabb, mint a honlapon letoltesre kinalt All-In-One driver pack datuma, es jobban utananeve rengeteg dologhoz (videokartya,hangkartya, LAN) volt mar ujabb datumu driver, persze nem ez volt a pack-ben... -
-
battisti
tag
válasz
Kacsa601 #1496 üzenetére
nézz körül más notis topikokban is, az én tapasztalatom is pozitív usanotebook téren, ráadásul vidéken. Egy kivétellel: elfelejtették beletenni a plusz 512 MB ramot, de ezt utólag olcsóbbért megoldottam.
Garanciaprobléma: az én márkaszervizem a technotrade (toshiba), és van helyi kirendeltségük. Nekem, ha gondom lenne, anyagilag nyilván jobban megérné itt bevinni, és időben kivárni, hogy ők játsszák le a küldözgetősdit, mint pestre fel-leutazni (azt is lehet). -
Titoo
tag
válasz
Kacsa601 #1496 üzenetére
Hello!
Szerintem bátran megveheted náluk, korrektek, haverom ott vett gépet, neten megrendelte, másnapra meg is jött. A garrol meg annyit hogy természetesen a márkaszervízbe is viheted, sőt célszerűbb, mivel a bolt is nekik küldi tovább, így gyorsabb ha egyből oda viszed. -
fulcrum
tag
válasz
Kacsa601 #1239 üzenetére
Teljesen szubjektív, ki mit választ magának, kinek mi a fontos... Ha valaki teljesen tanácstalan, olvassa vissza a fórumot (pl ezt) pár hétre visszamenően - ne sajnálja rá az időt - az segít kicsit eligazodni, meg megfogalmazni, hogy ''milyet is akarjak venni''.... szvsz
No meg van jópár hely a fővárosban - talán vidéken is - ahol ha letelefonálod a készletet bizonyos notikat kézbe is vehetsz, megtapogathatsz, kipróbálhatsz. Van olyan hely, ahol az eladó olyan szívélyes, hogy a saját privátját is megmutatja (mármint a laptopját) és így kézbevéve is sok tapasztalathoz juthatsz, milyen a súlya, mennyire jó a tapintása, meglátszik-e rajta az első karcolás vagy sem, recseg-e a kezedben ha kihajtod a tft-t stb stb... A magánvéleményeket pedig itt visszaolvasva tényleg megtalálod
-
Blaise
veterán
válasz
Kacsa601 #1239 üzenetére
A te döntésed mit veszel....
Mit értesz fapados lenovo alatt ? Kapsz hzzá opredszert előre feltelepített driverekkel, és egyéb gyártói segédprogramokkal, egygombos rendszerhelyreállítással. Ráadásul a c100-asban is van bluetooth...így már nem értem a fapados kifejezést. Asusoknak elég gyakran rendetlenkedik az optikai meghajtó.
A döntés a te kezedben -
fulcrum
tag
-
Blaise
veterán
válasz
Kacsa601 #1228 üzenetére
Nem recseg, a minőség abban nyilvánul meg, hogy rendesen össze van rakva, ráadásul a környezeti hatásoknak ''valamennyire'' ellenálló anyagokból. Ha 200e pénzed van rá, akkor mindenképpen a C100-ast keresd, az is hasonló, ráadásul még az s-video is fontos ahogy említetted......játék szempontjából meg hasonló mindegyik.
-
Blamazs
senior tag
válasz
Kacsa601 #1189 üzenetére
A kerdes az mire szeretned hasznalni. A bovithetoseg nem a notebook-ok vilaga. Ha ezt szeretned maradj asztali gepnel. Ha megbizhato gepet akarsz nyugodtan vedd meg, nem fogsz csalodni benne. Nem jatekra valo, de ha neked ez nem lenyeg jobbat nem is fogsz talalni. A notebook-ok igazan nem jatekra lettek kitalalva.
En februarban vettem es maximalisan meg vagyok vele elegedve. A 200-as kategoriaban szerintem a legjobb gep az R50, de errol majd masok is megerositenek.
Udvalazs
Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brave
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest