- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
eketomy #5942 üzenetére
Fogja látni a 2 GB-os modult, csak bármit teszel mellé, azt már nem kezeli le. Win 7 ezt úgy írja ki a rendszerinformációnál (pl. 2 GB + 512 MB-os modulok esetén), hogy "2,5 GB memória (2 GB használható)".
Éppen ezért felesleges az egy db 2 GB-os RAM beletétele ilyen chipsetű notiba (hacsak nem mindössze egy darab bővíthető slot van), a dual channel (ami azért nem dob sokat, de mégis jelent valamit a noti sebességét illetően) miatt a 2*1 GB beszerelése a célszerű.
Volt/van két ilyen chipsettel szerelt notim, tapasztalatból mondom.
-
Tim82
félisten
válasz
eketomy #5940 üzenetére
Nem viszi a 2*2 GB RAM-ot ez a chipset, 2*1 GB RAM a maximum, amit bele lehet tenni.
-
gáspár lászl
tag
válasz
eketomy #5861 üzenetére
Processzor típus: Intel Dual Core
Processzor jellemzők: T4500 (FSB: 800 MHz, L2 gyorsítótár : 1 MB) 2.30GHz
Memória: 4GB DDR2 667/800MHz, Max: 4GB
Merevlemez: 500GB (5400rpm, SATA)
Kijelző méret, felbontás: 15,6" WXGA HD
Kijelző leírás: (1366x768)
Optikai meghajtó: DVD-RW Super-Multi író
Chipkészlet: SiS M672 DX + SiS 968
Videovezérlő: ATi Mobility Radeon HD4330, DDR2 512MB
Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás akku (4400mAh)
Billentyűzet: 103 gombos
Audio: 2 hangszóró, Mikrofon-csatlakozó x 1, Fejhallgató kimenet x 1
Bővítőhelyek: 4-in1 kártyaolvasó (SD/MMC/MS/MS Pro)
Portok: Monitor (VGA) 15 érintkezős D-Sub x 1, USB x 3 (USB 2.0 verzió)
Kommunikáció: 802.11b/g/n WLAN, 10/100 Ethernet LAN
Méret, súly: 247,5 (széles) x 374 (mély) x 35 (magas) mm, 2,5 kg
Egyéb szolgáltatások: 1.3MP Webkamera
Operációs rendszer: külön vásárolható
Szoftver: FreeDOS
Lokalizáció (billentyűzet és op. rendszer nyelve): magyar -
válasz
eketomy #5799 üzenetére
Nekem is SP1-es verzióim vannak. Az eredetik a Technetről.
A 32 bites alig 2.5GB, a 64bites picivel több, mint 3GB.
Az all in one (32 és 64 bit egyben) meg ~4GB lenne (pont nem fér rá).Egyébként igen, telepítésnél lehet kiválasztani melyik verziót kívánjuk feltenni.
Csak hát ez volna az igazi:
-
válasz
eketomy #5792 üzenetére
Nekem is így van már jó ideje.
Vettem itt az aprók közt régebben egy marék 4gigás pendriveot (1000Ft. alatt volt darabja). Egyikre XP telepítő került, többire meg a 32, ill a 64 bites Win 7 különböző verziói.
Aztán azt használtam, amelyik éppen kellett.Majd kiderült, h a cfg fájl kiütésével az összes verzió elérhető egy telepítőből. Azóta csak kettő pendriveot használok (32, ill. 64 bitest).
Logouton közzétették azt is, h lehet a 32 és a 64 bitest egy pendrivera rátenni, de annak az ISO-ja nagyobb lett, mint 4GB, így inkább maradtam a két külön pendriveos megoldásnál.
Sok gépre rakok fel oprendszereket, nekem könnyebb ezt használni, mint a lemezre vigyázzak.
Netbookokon amúgy sincs lemezmeghajtó, és már a régi P4-es gépeken is van általában lehetőség rá, h a BIOS felismerje az USB-s külső egységet telepítés közben. -
homeless09
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
eketomy #5753 üzenetére
Félre ne értsd, nem rossz szándékból, vagy a beleugatás olthatatlan vágyától vezérelve írtam.
Csak ha van olyan ember, akinek pontosabb válaszra van szüksége, akkor álljon az is itt, visszakereshetően.
Ami a DDR2 notimodulok árát illeti, szerintem 20-25k* egy RAM-bővítésre a régebbi, de jól működő C2D-s notinkban gazdaságosabb, mint venni egy új notebook-ot (árkategóriától függően ~ 90-500.000 HUF között) csak azért, mert abba már DDR3-at lehet tenni, illetve Core i3/i5/i7 van - ha a felhasználó úgyis netezésre, filmnézésre, office-ra fogja használni. (A fogyasztói igényekről és a valós felhasználási területről csak az jut eszembe, hogy az én legújabb notebook-om egy lassan hat éves Thinkpad T60, C2D T7400 processzorral, 2+1 GB RAM-mal, 80 GB SSD-vel és Radeon X1400 videokártyával - mindenre elég, amire használom: netezés, office, filmnézés (720p-t szoktam helytakarékossági okokból, de az 1080p-vel is elboldogulna a CPU), sőt, 2008-2009-ig megjelent játékok is elfogadhatóan futnak rajta, mint pl. a Dragon Age. Egy darabig nem is tervezem még cserélni - a többi notebook pedig ennél régebbi darab a családban. Nyilván félretehetnék pénzt - nem is kellene túl sokat spórolnom - egy ennél bőven újabb notebook-ra, de azt sem használnám többre, az e-pénisz növelését pedig végső soron feleslegesnek találom.
)
* Nagyjából ennyiért (100-130 USD körüli áron) mozog eBay-en 2*4 GB so-dimm DDR2, legalábbis kb. egy hónapja ennyi volt, aminek a valós értéke árfolyam függvényében persze változhat.
-
Tim82
félisten
válasz
eketomy #5749 üzenetére
Na jó, akkor ezt most tisztázzuk, mert ez így ebben a formában nagyon félrevezető.
Azok a laptopok amikbe ddr2-es ramok vannak azokba általában max 4GB tehető tehát 2x2GB
A DDR2-memóriát használó laptopok általában két Intel chipsetre épülnek, a 945(GM/PM stb.) és a 965(GM/PM stb.)-re. Az előbbi chipset max. ~ 3 GB RAM-ot tud kezelni. Látja a 4 GB (2*2 GB) RAM-ot, de ezt már nem tudja teljes mértékben kihasználni. Az utóbbi azonban kezel 8 GB-ot (2*4 GB-ot) is. Lehet, hogy többet is tudna, de mivel 4 GB-osnál nincsen nagyobb DDR2 noti RAM, ez elméleti kérdés marad.
Amikor az Intel piacra dob egy újabb chipset-et, akkor általában az aktuálisan forgalomban lévő legnagyobb RAM modulokhoz mérve mondja meg, hogy mennyit képesek az erre a chipsetre épülő alaplapok lekezelni. Példa: amikor 2003-2004-ben kijöttek az Intel 855PM/GME chipsetre épülő, első Pentium M CPU-s notebook-ok, akkor a hivatalos specifikációk szerint (amiket a notigyártók az Inteltől akkor átvett infókra alapoztak) max 1 GB RAM-ot (2*512 MB-ot) tudtak kezelni. Aztán nem sokkal később piacra került az 1 GB-os so-dimm DDR modulok, amik gond nélkül mentek ezekben a laposokban.
A már DDR3-at használó chipset-eknél valószínűleg megvan ugyanez, biztosra veszem, hogy a jelenlegi hivatalos specifikációknál több RAM-ot is képesek használni.
-
-
atees
őstag
válasz
eketomy #5720 üzenetére
Ezt találtam a leírásában :
Integrated wireless LAN (WLAN) solution 802.11 b/g (optional)
- speeds up to 54Mbps
- industry standard wireless LAN security support
- Excellent performance through per packet antenna selection (Diversity Antenna)
For use in BE, CH, DK, DE, EE, FI, FR, EL, IE, IS, IT, LI, LV, LT, LU, MT, NL, NO, PL, AT, PT, SE, SK, ES, CZ, HU, UK, CY, NL
A lapon ilyen Chipset: VIA PN800 + VT8235CE van.
Csináltam a wifiről képet:
[link]
[link] -
cassius.clay
senior tag
válasz
eketomy #5671 üzenetére
Igen, tudom, nem egy P szériás procival szerelt notim volt már, nagyon pozitivak az élményeim róluk
Egyébként a ram upgrade megtörtént, kezeli a gép a 8GB DDR3 ramot. (1333Mhz-es van benne, elméletileg ezt is kihasználja, tehát nem folytja le 1066-ra-legalábbis ugy tudom)
Nem tudjátok ilyenkor mit lehet mág állitani a gépen, hogy érezzem a sebességkülönbséget a 2Gb ramhoz képest? Mert nem nagyon érzem. Ez a lapozo fájl cucc hogy is van? Tudom, ha 8GB ram van a gépben, akkor nem nyul le a vinyóról a lapozofájlnak külön memóriát; de ez automatikusan kerül beállitásra, ha beleraktam a gépbe a 8GB ramot vagy nekem kell kézzel állitani rajta? Ha nekem akkor hol és hogyan? -
törölt tag
válasz
eketomy #5551 üzenetére
CPU-Z szerint: Intel GM965 (Ami Intel szerint a PM965-tel egy kategória). FSB800 csak, hivatalosan. BIOS a legfrissebb, ami elérhető ma az FSC által, az 1.16-os, 2010-es BIOS.
Örülnék, ha menne benne a P-s proci, erről én is hallottam, hogy hűvösebb. Az 1066 FSB-t hogy viszi vajon ? Natívban ? Beleteszem és kész, ámen ? BIOS-ban ennek ugyebár semmi ilyen, örülök ha dátumot tudok állítani (kis túlzás)
-
atees
őstag
válasz
eketomy #5538 üzenetére
Hát nem tudom, hogy ezeket az adatokat lehet e használni, igaz nem aidaval hanem everesttel néztem meg, de mellékeltem a képet róla.
Meg az asztalimról is csináltam egyet abba egy asus p5k lap van és az tutti nem kezeli a ddr3 de pl arra azt is írja. Szóval nem tudom hogy érdemben ér e valamit ez az opció. De köszönöm!
Vagyis akartam mellékelni a képet de most nem lehet, sajnos -
gybazsi
senior tag
válasz
eketomy #5526 üzenetére
Köszi a választ!
Én is gondoltam h szét kéne szedni előtte, csak próbáltam elkerülni, mert elég körülményes, és nem igazán akartam többször is végigjátszani. De akkor muszáj lesz. A forrasztást meg azért remélhetőleg meg tudom oldani, elvégre idén végzek elektronikai technikusként. -
Levin01
őstag
válasz
eketomy #5175 üzenetére
Munkára használom a gépet és nem jó a win7 nekem. Kevés is a gép hozzá.
Xp-ből nem rakok 64bitest, ebből következik, hogy felesleges a 4GB bele.
Most egy Transcend ram van benne. Tuti nem találok ugyan ebből a szériából 2GB-os modult bele a mostani mellé. Különböző típusú ramokat nem raknék bele. -
-
_XXXXX_
tag
válasz
eketomy #4813 üzenetére
Szedtem már szét meg raktam már össze 1-2 notebookot és nem igazán találkoztam sose ilyesmi problémával. Meg amúgy is, most akárhogy rakod be a ventilátort a gépbe vagy be se rakod nemfog kerregni. Itt meg ahogy mozgatom jobbra balra a laptopot úgy változik a hangszíne. Egy normális hűtésnél tökmindegy mit csinálsz a notebookkal dobálhatod is, akkor is ugyanúgy konstans fújja a levegőt, de nem kerreg. Magyarul elvan kopva a ventilátor szerintem. Csak már a második ugyanolyan szart kaptam meg és már kételkedek benne, hogy betudok-e csavarni két csavart. Vagy tényleg csak át akarnak verni amire van gyanúm.
A cég nevét pü-ben elküldöm.
-
Mercutio_
félisten
válasz
eketomy #4688 üzenetére
Azért ez a "semmi extrát" relatív dolog
Egyes notikál gyakorlatilag teljesen le kell bontani a notit (vinyó, billentyű, burkolat, hangszórók, wifi modul, hátsó borkolat, majd hűtés) hogy hozzáférj a procihoz.
Mindehhez kell egy órás csavarhúzókészlet és sok türelem, nomeg nem árt, ha előtte a noti whitepaper-jét is beszerzi az ember. -
LightWave
csendes tag
válasz
eketomy #4688 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a gyors választ!
1. akkor most procit keresek eladót, ha tudtok szóljatok
2. ha lehúzom a bill. szalagkábelét, vagy egyáltalán nem érek a billentyűzethez (csak külsőt használok), akkor semmi baja. kontakt spray volt, nem használt
másik billentyűzet elég drága és a környéken nincs ugyanilyen note, nem tudom kipróbálni.
marad a külső billentyűzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Banggood
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest