- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Levin01 #5174 üzenetére
Feladatkezelővel nézd meg mennyi ramot fogyaszt a géped.
Ha gyakran elfogy a 2GB, akkor bővítheted. Egyébként nem érdemes.Lapozófájlt kapcsold le, valamit az is ér.
(Bár vannak programok, amik kiabálhatnak érte.)
De ne várj teljesítményjavulást, attól függ ugyan, mire használod, de mondhatjuk elavult már az a konstrukció. Ez a proci + ram páros ezt tudja. Ha a 2GB ram nem fogy el, akkor a 3GB-ot felesleges beletenni. Gyorsabb időzítések AMD rendszereknél szoktak érezhető gyorsulást hozni, de hogy a notidnál konkrétan ez mit jelentene, azt nem tudom, nem ástam bele annyira magam a chipkészletébe.Dual channel sokat nem jelent, felesleges arra építeni.
-
eketomy
senior tag
válasz
Levin01 #5176 üzenetére
Nyugodtan tehetsz bele különböző tipusú ramokat, nem lesz a notidnak tőle semmi baja, és u.úgy menni fog dual channelbe. Win7-et is azért javaslom, mert már sokkal több mindent támogat és abszolut nem lassabb mint a winxp, ráadásul lehet xp-síteni
Én javaslok egy Win 7 x64 professionalt, de persze nem kötelező megfogadni, ez csak egy tanács, ha van konkrét elképzelésed és ha tudod hogy mit szeretnél akkor maradj az mellett.
Jah most olvasom hogy munkára használod akkor értem már, hogy miért ragaszkodsz az XP-hez, viszont abba is elmegy a 4GB -ram, mivel 3,25GB-ot akkor is lát és a maradékot is fel tudja használni pl VGA-ra! üdv
-
eketomy
senior tag
válasz
Levin01 #5174 üzenetére
ha ki akarod cserélni akkor inkább 2x2GB -ot vegyél bele, cl4 vs cl5 érezhető különbség nem lesz csak úgy mint az memória méretnél sem tök mind1 hogy 2 vagy 3gb van a gépedben ha nem játszol ill. ha csak nem futtatsz olyan alkalmazást ami kihasználja, XP-nek meg még bőven elég a 2GB-t.
Szal inkább ha bővítesz akkor még egy 2gb-os ramot vegyél bele, és utánna telepíts egy win7-et AHCI módban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest